|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
W tym meczu oczekuję od Kiko pomysłu na grę, od zawodników realizacji tych pomysłów.Od zakontraktowania ostatnich zawodników minął ponad miesiąc. To mniej więcej tyle, ile minęło od pierwszych transferów w okienku do startu ligi.
Nie oczekuje wygranej z fajerwerkami. Należę do grupy, która pisze, by dać czas Kiko i drużynie. Ale uważam, że te pomysły na grę powinniśmy zaczynać oglądać od najbliższych kolejek. To nawiązuje też mniej więcej do tego co powiedział Junco w ostatnim wywiadzie i planowanych transferów w zimie. Mamy październik, zawodnicy teraz muszą zacząć pokazywać swój potencjał.
Ostatnio edytowane przez dziabong : 13.10.2017 o godz. 09:55.
![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Czego ja oczekuje ze sie w najbliższym czasie drugi napastnik do gry znajdzie na bardzo dobrym poziomie, poprawimy gre obronna plus nasz środek pomocy to będzie czołówka jeżeli chodzi o lige.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To, że Śląsk nie jest drużyną drwali czy innych traktorzystów, ale ma grę poukładaną i techniczną to wbrew pozorom dla nas duża szansa.
Kiedy bowiem gra toczy się nie o to, komu bardziej dokopać, kogo znieść z boiska, kogo w walce o piłkę tak mocno poszturchać, żeby mu się tej walki odechciało, ale w grę wchodzą umiejętności piłkarskie, nie stoimy na straconej pozycji. Oczywiście, może być jak z Lubinem, gdzie miedziowi też grali piłką i koniec końców mieli więcej szczęścia w sytuacjach podbramkowych. Szczęście może jednak także uśmiechnąć się do nas i gra w piłkę obydwu drużyn może zakończyć się lepiej niż to było w Lubinie. Możemy też wtopić i ze względu na osłabienia kadrowe, nie będę miał o to pretensji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Basha niestety nabawił sie kontuzji, prawdopodobnie zagra. Wrócił Ondraszek, zdrowy jest Głowacki, czyli jest pod tym względem lepiej. O ile nie specjalnie martwi mnie nieobecność Ze Manuela, to szkoda, ze nie ma Małeckiego i Veleza, którzy w mojej opinii są zawodnikami pierwszego składu jak są zdrowi. No niestety jedyny w miarę ogarnięty skrzydłowy jest kontuzjowany (Małecki) więc będzie problem ze skrzydłami, na których WKS ma Koseckiego czy Pich albo Madej.
Skład na ten mecz: Buchalik- Arsenić, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Basha, Llonch, Perez, Boguski - Carlitos, Ondraszek Zmiany: Brożek, Wojtkowski i pewnie Imaz ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Basha niby wrócił do treningów, ale może lepiej nie wpuszczać go od pierwszej minuty, żeby znowu sobie czegoś nie zrobił i był gotowy na warszawiactwo. Wobec nieobecności Małego pewnie Imaz w pierwszym, oby w końcu zaliczył jakis progres. I pytanie kto obok Carltiosa - Ondrasek, który nie grał dwa miesiące (a ostatnią bramke strzelił w marcu), Brożek, który nie strzelił gola od maja, Bałaniuk, który nic na razie nie pokazał, czy Kolar, który jeszcze nie zagrał ani sekundy
A moze wszystkich pogodzi Halilovic, który zagra jako trzeci pomocnik. Jak dla mnie mecz z cyklu "wszystko się może zdarzyć". |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Jaka przesada. Dwa mecze o ktorych wspominasz odbyly sie w lipcu. Od tamtej pory w lidze Slask nie przegral zadnego meczu a mamy pazdziernik. U siebie maja bilans 4-1-0. Patrzac w statystyki z ostatnich pieciu sezonow Slask nas goli jako gospodarz (4 zwyciestwa, jeden remis). Zdaje sobie sprawe z tego, ze to polska liga i nie bede nawet zdziwiony jak to wygramy ale przed meczem Slask jest faworytem i mowienie inaczej mija sie z prawda.
Druga sprawa, ktora mnie ciekawi. Gramy z kontry ze wszystkimi (chyba ze gramy w przewadze) i kopiemy sie po czole z ogorkami. Czekam z niecierpliwoscia na jutrzejszy mecz bo w koncu pojawia sie okazja aby ta nasza kontrokopanina i wygladala dobrze i sie sprawdzila. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 13.10.2017 o godz. 14:58.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Owszem kursy na mecz są 2,0 - 3,7 i owszem są drużyną swojego boiska podobnie jak Korona. I dokładnie tak jak Korona nie potrafią grać na wyjeździe. Niestety gramy we Wrocławiu. Z tym, że rafaello56 płakał jakbyśmy grali z Realem czy inna Barceloną.
Jeśli Ondraszek zagra to wreszcie będzie inna opcja w ataku niż dzida na Carlitosa. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Real, Barcelona? W tej lidze jest tylko poslki Bayern
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
@wiesniak842
Biorąc pod uwagę, że w zeszłym sezonie Śląsk u siebie wszystkim rozdawał prezenty, a nas trochę przypadkowo ogolił, to może teraz będzie odwrotnie -Śląsk u siebie wszystkich wali, a dla nas zrobi prezent, bo niestety bez prezentu będzie bardzo ciężko.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 13.10.2017 o godz. 15:17.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Według mnie Kiko przestawi zespół na 4-3-3 i zagramy z przodu z Imazem, Carlitosem i Boguskim.
Za nimi zagra Perez, Llonch, Basha. W obronie Arsenic, Głowa, Ivan, Maciek Do bramki może wróci Cuesta, chociaż pewnie dopiero na legie. Druga opcja to klasycznie 4-4-2 wtedy z Carlitosem ktoś z dwójki Brożek, Bałaniuk, w pomocy Imaz,Perez,Llonch,Boguski |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Obyśmy nie powtórzyli 5-0.....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kiedy bylo 5:0
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Jak tego nie przegramy, to będzie duży sukces.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Nie ma co analizować i rozkminiac jak sam Śląsk tego meczu nie przegra to My sami chvja ugramy niestety.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ondrasek sam powiedział po ostatnim sparingu że gra jeszcze zachowawczo i Kiko raczej nie ma podstaw aby go wystawić w 1 składzie. Prędzej mógłby zagrać Kolar, który miał przerwę nie 2,5 miesięczną, ale 3 tygodniową, ale na dzisiaj nikt na forum raczej nie wie jaki poziom prezentuje ten chłopak.
Tak czy siak, Kiko raczej nie zdecyduje się na grę 2 napastnikami. Nie we Wrocławiu. Ewentualnie system 4-3-3 i 3 środkowych pomocników i niejako całkowita rezygnacja ze skrzydłowych. Coś ala PSG ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Nie ma znaczenia w jakim ustawieniu wyjdziemy bo w przypadku Ramireza nie ma to żadnego znaczenia biorąc pod uwagę umiejętności taktycznego przybysza z Hiszpanii gdzie króluje dzida do przodu i wiara w umiejętności strzeleckie Carlitosa. Każdy inny wynik niż porażka będzie sukcesem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Kiko decydował się na grę dwoma napastnikami, gdy wypadało zagęścić środek i zagęszczał środek, gdy prosiło się o drugiego napastnika; wpuszczał nowego zawodnika po przerwie w ważnym meczu, gdy miał na ławce w miarę w formie i w miarę zgranych piłkarzy i sadzał na ławce zawodników, którzy zdążyli już okrzepnąć w zespole, wyciągając z kapelusza starą gwardię. Nic mnie nie zdziwi, choć oczywiście kibicuję temu człowiekowi i go nie skreślam.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ok, nasz rację. Przekonałeś mnie, że nie możemy rozgryźć decyzji Ramireza, zbyt często są nielogicznie, ale z kolei często są tendencyjne (jak np uporczywe wystawianie Ze Manuela, Balaniuka czy nowych Hiszpanów prosto z samolotu).
Ja mu nie kibicuje. Kibicuje Wiśle, ktokolwiek jest jej trenerem. Ludzie mają to do siebie, że dzisiaj są - a jutro ich nie ma. Jeśli Ramirez miałby być u nas trenerem 5-10 lat to by oznaczało po prostu to że osiąga dobre wyniki i za to można trzymać kciuki. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Cześć, ja mam takie pytanie trochę z innej beczki, ale czy ktoś może się orientuje czy w Chrzanowie a najlepiej w Balinie można gdzieś (w jakiejś knajpie) obejrzeć dzisiejszy meczyk? Z góry dziękuję za pomoc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
cała Polska... !
![]()
|