|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Mam wrażenie, że z każdym miesiącem jest stabilniej. Niech słowa Sadloka będą najlepszym świadectwem. Ostatnio powiedział, że jest bardzo zadowolony z faktu że ma na koncie już 100 meczów w barwach takiego klubu jak Wisła Kraków i ma nadzieję że będzie mu tu dalej grać i powiększać ten dorobek. Manuel Junco to najlepsza osoba która mogła nam się trafić na stanowisku dyrektora sportowego. Oczywiście nie zawsze będzie zaliczał takie strzały życia jak z Carlitosem, Wojtkowskim, Velezem, Llonchem czy Arsenicem. Czasem przyjdzie mu trafić kulą w płot i sprowadzić takiego Valencie, czy Hugo. Ja osobiście jednak wierzę, że to wszystko zmierza ku dobremu, dlatego kupuję bilety i staram się wspierać klub najczęściej jak to możliwe. Kibica Wisły charakteryzuje też to, że jest mega wymagający i niech tak pozostanie... ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przecież Junco walkę o tytuł warunkuje i raczej nie mówi, że już teraz i na gwałt - spokojnie wszystko w swoim czasie
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Offline |
|
|
Mnie się bardzo podoba to racjonalne i stonowane podejście Manuela do całej sytuacji w i wokół Wisły. Super.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
krzaq12: Z tymi strzałami życia w postaci Wojtkowskiego Veleza, Lloncha czy Arsenicia to ja bym poczekał. Po tych kilku meczach to naprawde nie można wiele powiedzieć. Llonch jest w miarę dobrym (jak na ekstraklasowe warunki) ale żeby to był strzał życia ? bez przesady.
Dla mnie miarą tego o co walczymy, będzie to czy Zatrzymamy Sadloka. to powinien być priorytet. Bez niego nasza gra będzie wyglądać jeszcze gorzej niż bez Brleka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ale to nie jest kwestia umiejetnosci Junco , przeciez Maćkowi sie kończy kotrakt, tutaj to jest kwestia wyłącznie tego czy stać nas żeby zaproponować mu pensje porównywalną z konkurencyjnymi klubami, tutaj jest pole popisu dla księgowej nie dla dyr.sp.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Menadżer lub sam zawodnikiem negocjuje umowę z osobą odpowiedzialną za transfery czyli Junco.Dostaje określony budżet i musi to jakoś wykorzystać przy zgodzie zarządu
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czepiasz się Czerepachu wszystkich, że odpisują nie na temat a sam robisz dokładnie to samo..
w którym miejscu w powyższym poście napisałem, że przedłużenie kontraktu zależy od umiejętności Junco ? "Miarą tego o co walczymy.." -jako klub. Ale paradoksalnie dobrze, iż wywołałeś tego co może, a czego nie Manuel Junco w tej sprawie. Może nie ściągać miliona hiszpanów i zawsze o te pare euro więcej będzie dla Maćka. Na kim jak nie na nim mamy budować tą nową Wisłę ? Już bez Głowackiego, Brożka, Boguskiego.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Oczywiście to nic nie zmienia w kontekście pozycji Wisły czy celów na ten sezon. Wymaganie od drużyny czegoś więcej niż pierwsza 8 byłoby niepoważne. Bardziej miałem na myśli to, że wmawianie sobie na siłę pozycji pariasa (zwłaszcza w Ekstraklasie) jest równie niepotrzebne. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
wypada mi się tylko zgodzić , aczkolwiek nie do końca ![]() z Hiszpanów już dzisiaj moge stwierdzić że wypalili: Gonzales, LLonch, Velez i Carlitos na potrzeby dalszej dyskusji uznajmy za niewypał : Perez, Imaz, Cuesta oczywiście wysokości ich zarobków to są spekulacje , ale zakładamy że zarabiają mało zakładamy też że z ich pensji łącznie starczyłoby na godną wypłate dla Sadloka (tzn, to Twoje założenie inaczej Twój post nie miałby sensu) (tu rodzi się pytanie do zarządu czy chcemy wracać do polityki kominów płacowych i jak wpłynęłoby na szatnie że wszyscy mają kontrakty budżetowe a Maciek gwiazdorski?) niewiadomych jest więcej: czy wypłaty samej nietrafionej trójki wystarczyłyby na Maćka ? całej hiszpańskiej siódemki pewnie tak , ale czy faktycznie zamieniłbyś Ivala,Pola, Frana i Carlosa na jednego Maćka ? reasumując rację masz jedynie w tym że poprzez zatrudnienie tych piłkarzy ograniczył budżet na ewentulne nowe konrakty ale juz z tym że to błąd moim zdaniem racji nie masz, co chyba powyżej wykazałem ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Piggy oddaj hajs
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja to rozumiem, natomiast Ty jak zwykle nie...
wiesz co to jest założenie na potrzeby dyskusji ? nijak się ma do mojego prywatnego zdania... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Strzelam że Pani Marzenie pomaga tam wiele osób związanych ze środowiskiem fanów czy dzialaczy TSu. Jak na ten moment wnioskuje, że współpraca na liniach decyzyjnych układa się dobrze, a nawet jeśli dochodzi do jakiś sporów to nie wychodzą one na zewnątrz do otoczenia. Największym zagrożeniem dla obecnej Wisly byłoby jeśli gdzieś tam na górze zaczynałby pojawiać się koncepcje typu" Ten Junco jednak źle robi. po co nam sami obcokrajcowy, ta hiszapnska Wisla nie ma sensu, lepiej postawić na naszych młodych Polaków. "
Tego typu skrajna huśtawka mogłaby być bardzo niebezpieczna dla całego projektu powrotu Wisly na szczyt. Została obrana taka droga i nie wolno teraz zawracać ani poddać się jakimś rewolucyjnym koncepcja które mogą komuś przychodzić do głowy. Jeśli nie wszystko będzie współgrać, jeśli wyniki będą niezadowalające to Wisla wcale nie będzie potrzebować rewolucji tylko ewolucji.
Ostatnio edytowane przez wester : 04.10.2017 o godz. 15:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Tendencja powrotu do "polskiej" Wisły wróci wraz z rozwojem akademii i zawodników z roczników 2000, 2001 i później. Sam to Junco przyznał. Ze starszych roczników ciężko korzystać i trudno mu się zresztą dziwić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Wojtkowski jak sam mówił miał konkretne oferty z kilku innych klubów e-klasy (Górnik, Pogoń i Legia) i sam przyznał że wizja i nowy projekt Wisły go przekonał. Velez dla mnie bardzo solidne wzmocnienie. Twardziel, który w żadnym z meczów w których zagrał nie zawiódł. Natomiast osobiście uważam, iż Carlitos i Arsenić to strzały życia. Oczywiście wg mnie. Przyszli za darmo, odejdą za kilka mln euro. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Carlitos to już ma 27 lat tak więc z tymi milionami bym się nie rozpędzał.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to jeszcze z 6-7 lat grania , z czego 3-4 w tzw. najlepszym wieku
aczkolwiek oczywiście racja, nie stanowi to wartości dodanej do ceny z powodu "perspektywicznosci" ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
przez rundę. Gonzalez jak dla mnie gra niczym Guzmics pod koniec pobytu w Krakowie.. Popełnia w kazdym meczu conajmniej jeden błąd, który stwarza przeciwnikowi 100 % szansę. Jego początki były ok ale ten rok jest tragiczny. Poza truskawką na torcie w postaci jego crossow. Wyrobił sobie dobrą markę na wiosnę i jedzie na opinii. Jest zdecydowanie najsłabszy w formacji obronnej. To jest czcze Gadanie czy bym wolał czy nie. Jesli do tej pory nie przedłużyli to znaczy, ze moze byc o to ciezko, a szkoda. Bo to powinien byc ten fundament na przyszły sezon. Sadlok, Bartosz i Wojtkowski. Hiszpanie tylko jako nadbudowa. W tym sezonie mamy wyższy budzet płacowy niz w roku poprzednim.. A biorąc pod uwage to ile kontraktów konczy sie w czerwcu- nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem. Bo sami sobie ograniczamy finansowo pole manewru. Tak, wolałbym nowy gwiazdorski kontrakt zamiast Ze Manuela, (przy klauzuli opiewającej na 700 tys Euro jasnym jest, ze nie mieliśmy zamiaru go wykupić), Imaza, Pereza czy Cuesty. Gość ktory mecz w mecz jest regularnie jednym z lepszych na to zasługuje. A ze moge sobie tylko woleć.. To juz inna kwestia. W Legii naściągali najemników i zbierają tego plony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Zatrzymanie Sadloka faktycznie jest ważne. Ktoś tu pisał, że zespól trzeba tworzyć wokół Polaków. Co do zasady to też mam takie zdanie na ten temat. Obawiam się tylko jednego - generalizując, wydaje mi się, że podejście piłkarzy w dzisiejszych czasach mocno się zmieniło i ciężko będzie nam o nowych Głowackich, Baszczyńskich, Brożków czy Małeckich. Patrząc co się dzieje, niestety dzisiaj piłkarzom bliżej do naszego do niedawna ulubionego przez większość pseudowiślaka, który odwiedzi nas już niedługo ze swoją nowa miłością. I teraz nasuwa się wątpliwość czy budowa drużyny na takich zmanierowanych i mącących "swoich" piłkarzach to coś o co jest sens aż tak walczyć? Przecież w obliczu kłopotów w klubie do prasy nie biegali ci zagraniczni najemnicy tylko właśnie nasz wychowanek, który tylko odpowiadał jak ktoś go zapytał. Oczywiście nie twierdzę, że każdy piłkarz ma tak nierówno po kopułą, ale ten przykład też pokazuje na podejście tych zaangażowanych wychowanków. Także podsumowując to cieszmy się póki dane nam oglądać Arka, Pawła czy Rafała bo nie wiadomo czy i kiedy doczekamy takich następców. Ale faktem jest, że Maciek to absolutnie kluczowy piłkarz i lewego obrońcy na takim poziomie w Polsce to nie znajdziemy na pewno i warto byłoby go zatrzymać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sadlok w przyszłym sezonie skończy 29 lat i będzie chciał dobry kontrakt - tzn wysoko płatny + conajmniej 3-letni. O ile z długością kontraktu nie będzie specjalnych problemów, to problem będzie z wysokością kontraktu.
Z jednej strony jestem przekonany, że Głowa gra naprawdę już ostatni sezon w WIśle, więc schodzimy z jego uposażenia + to co ma aktualnie Maciek - może dać sumę, która zadowoli jego i klub. Problem może być w Legii, która może rzucić każdą kwotę, a Sadlok podpisać nowy kontrakt może już w styczniu, dlatego klub powinien teraz zacząć rozmowy w tej sprawie, aby nie dać się zaskoczyć. Wierzę, że Zarząd klubu zdaje sobie z tego sprawę i podejmuje lub w najbliższym czasie podejmie działania zmierzające do przedłużenia kontraktu i podwyżki dla Sadloka, bo inaczej będziemy w głębokiej d.... jeśli chodzi o Maćka... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szanuje Maćka za jego postawę na boisku, w każdym meczu jest bardzo aktywny, daje wiele możliwości w ofensywie, top ekstraklasy, zawodnik niewątpliwie ocierający się o powołanie do kadry. Nie mniej, skoro nie walczymy o MP oraz nie mamy mega ciśnienia na puchary, a on sam chciałby na prawdę sporą podwyżkę to powinniśmy go sprzedać. Część kasy z transferu przeznaczyć na młodego z perspektywą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Postanowiłem odnieść się w tekście do krytyki Romana Kołtonia, Bożydara Iwanowa i Tomasza Hajto w ostatnim Cafe:
https://twitter.com/watch_esa/status/920318890772717568 Skrytykowali pracę Manuela Junco, czego nie mogłem zaakceptować. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() Gratki, ale czy ci idioci to zrozumieją ... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Niestety ani jeden z Panów nie odpowiedział mi na Twitterze, cóż, szkoda.
![]()
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kołtoń coś bełkotał na tt, że zaproponuje prowadzącemu zaproszenie Kiko i Junco do CF. Prawdopodobne jak śnieg w lipcu.
Powiem tak, że choć słyszałem już wiele głupot i bredni na temat naszej sytuacji, to trio Ivanov, Hajto i Kołtoń pobiło wszelkie szczyty hipokryzmu. Wtórował im Kryszałowicz, który zdaje się nie pamiętać, że Junco był w klubie gdy on grał w Wiśle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
X-Ray, wyrazy szacunku za Twój tekst.
Wisła jest aktualnie klubem kontrkulturowym - w tym sensie, że jest zarządzana wedle modelu innego niż dominujący w polskich ligach. Hajto, Kołtoń, Iwanow nie zaatakowali Wisły dla sportu albo z frustracji osiągnięciami Legii (oby królowała nam wiecznie) - przez nich przemówiła obawa, że projekt Junco się powiedzie. Jeśli naszej drużynie uda się systematycznie osiągać sukces sportowy (awans do pucharów), to kolejni właściciele zaczną poszukiwać dyrektorów sportowych w typie naszego Manuela i zagrożone staną się interesy całego środowiska polskiej piłki: przepłacanych kopaczy, działaczy (wśród których przeważa typ Kręciny, a nie Sarapaty), menedżerów i wszystkich łowiących swoje rybki w tej mętnej wodzie. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
![]() Czuje się doceniony.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 18.10.2017 o godz. 20:50.
![]()
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
https://pbs.twimg.com/media/DMNgfD0X0AAZ8Il.jpg:large
Profesjonalny dziennikarz,powinien mimo swoich sympatii klubowych zachować obiektywizm. Odnoszę wrażenie,że od lat Wisła jest traktowana z mniejszą sympatią w ogólnopolskich mediach od innych klubów,nie tylko Legii. Wypowiedzi Hajty nawet nie warto komentować,bo to ćwierć inteligent,który poczuł się mocny robiąc z siebie błazna przy komentowaniu reprezentacji. Miejmy nadzieję,że nowi Wiślacy poczują rangę meczu i pokażą tym pajacom jacy są "fatalni" . |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|