The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2017, 22:57
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):
Rewelacyjny mecz, krytykanci Kiko albo posypać głowe popiołem albo sie leczyć
Dlatego promuję jednak oglądanie Eklasy na trzeźwo.

Co do meczu - no cóż, skuteczność. Po pierwszej połowie powinniśmy prowadzić. Szkoda tych punktów, ale klasycznie, jak wszyscy zagrają dla nas, to my nie mamy prawa tego wykorzystać. Potwierdziło się według mnie, że stara gwardia > wszyscy. Można psioczyć na Brożka, ale nie ma na ten moment zawodnika, który dałby większą jakość, niż poczciwy Brozio. Niestety. Może Kolar coś pokaże? Podobno sprowadzony na teraz.
Boguski niezły mecz, Głowacki klasa jak zawsze.

Arsenić ma szczudła zamiast nóg, wszędzie je wciśnie jebaniutki Dobry występ.
Llonch chyba powoli wraca do formy sprzed kontuzji.
Basha znowu nieźle.
Carlitos - właśnie tak coś zauważyłem, że dzisiaj ewidentnie gorzej niż zwykle. No i wyszło że przeziębiony.

Co do minusów. Przede wszystkim, nasza gra definitywnie się skończyła przed zmianami. Jak tylko zauważyłem, kto zaraz pojawi się na murawie, to wiedziałem że już nic więcej z tego nie będzie. Zmiany przeprowadzone dla samej idei zmian.
Imaz i Perez mają jeszcze u mnie kredyt zaufania, tak samo Bałaniuk, ale kur*a no nie. Oni nie mogą grać więcej niż pięć minut, to nie są piłkarze na teraz.
Mam więc zasadniczo jedno pytanie: dlaczego zamiast Imaza nie wszedł Bartosz?
Ja nie jestem fanem tych mitycznych "młodych, zdolnych Polaków", ale skoro się cofnęliśmy, to czemu nie spróbować Kuby na skrzydle za Bogusia? Już udowodnił, że na konterkę się nadaje.
Velez wracaj. Może wygryzie Pereza.
"Ceska kurva", jak to określa Popović też mogłaby już wrócić. Drewno fhuj, ale przy tej sytuacji na boisku może zgrałby łbem jakąś lagę, nie to co Ukrainiec.

Dwa tygodnie na szlifowanie formy i doleczenie kontuzji. Dzisiejszy mecz daje nadzieję, nie pozostało nic innego jak trzymać kciuki.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.09.2017, 23:10
forthy napisał(a):
Wyraźnie? Brożek jest fatalny i widoczny (bo traci multum piłek). Balanyuk jest niweidoczny, bo niezgrany z ekipą i tyle.
Czy to kwestia zgrania, pokaże czas. Na dzień dzisiejszy Brożkowi co jakiś czas coś wychodzi, a Bałaniuka nie ma na boisku nawet gdy teoretycznie na nim jest. Nie daje zespołowi nic. Brożek przynajmniej próbuje.
forthy napisał(a):
Obecny sufit Brożka jest tak niski, że spokojnie warto wstawiać tam kogokolwiek innego. Gorzej nie zagra.
A jednak zagrał.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 30.09.2017, 23:15
jova napisał(a):Wyświetl post
Czy to kwestia zgrania, pokaże czas. Na dzień dzisiejszy Brożkowi co jakiś czas coś wychodzi, a Bałaniuka nie ma na boisku nawet gdy teoretycznie na nim jest. Nie daje zespołowi nic. Brożek przynajmniej próbuje.

A jednak zagrał.
Co Brożkowi wychodzi? Marnowanie i straty?

Balanyuk nie zagrał gorzej od Brożka. I jeden i drugi byli słabi. Po prostu skupiasz się na tym, że Brozka widać, bo traci piłkę za piłką i czasem zmarnuje dobrą sytuację. Balanyuka nie widać. Dyskutowałbym czy lepsza jest strata czy brak kontaktu z piłką...
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.09.2017, 23:22
Jeśli traci piłki, to znaczy, że do nich dochodzi. Jeśli marnuje sytuacje, to znaczy, że je ma. Nawet, gdy przesadnie krytykujesz Brożka, opisujesz w czym jest lepszy od zawodnika, którego na boisku nie widać. Niech Bałaniuk najpierw nauczy się dochodzić do podań i sytuacji, i co jakiś czas dawać coś pozytywnego zespołowi, a wtedy będzie na poziomie Pawła.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.09.2017, 23:38
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Dużo lepiej niż w Kielcach. Basha- będzie z niego grajek. Atmosfera i poziom dopingu z perspektywy Sektora rodzinnego....taki jak nasza gra w Kielcach. Ps. Sędzia i jego poczucie czasu- tożsame.

No niestety tez to zauwazyłem,nasz doping od dluzszego czasu to równia pochyła,w niczym piłkarzom nie pomagamy,zobaczcie atmosfere w Zabrzu czy Poznaniu.A kiedys młyn żył i był na meczach kocioł.Teraz padaka i to straszna.

Co do meczu to lepiej,Bascha to super grajek,ale odnosze wrazenie ze w obecym skladzie ligowa przecietnosc ,....nas czeka.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 01.10.2017, 00:22
Recenzja meczu z personalnego punktu widzenia:

Buchalik - dla mnie postać tragiczna. Na pewno sympatyczny, ewidentnie bardzo mu zależy, ale jednak niestety brakuje mu skilla, zarówno mentalnie jak i fizycznie. Bramkarz na tym poziomie musi być skoncentrowany w najważniejszych momentach, a Michał przy jedynym bodaj celnym strzale Jagi zagrał w taką siatkówkę, że tylko wprowadzony na boisko 10 sekund wcześniej Świderski wie, jakim cudem tego nie strzelił. W zimie musimy sprowadzić nowego bramkarza, chyba że wcześniej w końcu doprowadzimy Cuestę do stanu używalności.

Basha - najlepszy jak dotąd mecz w Wiśle, bardzo pewny w środku pola. Szkoda jedynie, że piłka nie siadała przy strzałach z dystansu.

Boguski - Boguś jak nie Boguś, niesamowita pewność siebie zaprezentowana w akcji, gdzie przy linii bocznej jednym zwodem minął dwóch zawodników Jagi.

Carlitos - w ważnych momentach brakło koncentracji i dobrego przyjęcia, a z kolei przy sytuacyjnym strzale z bliska refleksem popisał się Pawełek. Zauważyłem za to z trybun jedną rzecz - on na połowie przeciwnika jest praktycznie WSZĘDZIE. W odbiorze, na skrzydłach, w rozegraniu, na szpicy. Na pewno taka rola "wolnego elektronu" jest mu wyznaczona przez Kiko, ale największy szacunek należy się za to, że jest w stanie pociągnąć taką grę przez cały czas trwania meczu.

Brożek - legendarny zawodnik, któremu należy się dozgonny szacunek za kilkanaście wspaniałych lat w barwach Wisły, teraz chyba jednak już czas na emeryturę. Fakt, że piłka ewidentnie go szuka świadczy o niebywałej boiskowej inteligencji, ale niestety nogi nie nadążają za głową.

Wolny wniosek - mamy szeroką ławkę, ale jakości aktualnie jest na niej niestety bardzo mało. Żaden ze zmienników nie dał żadnej wartości dodanej dla drużyny. Perez przegrał chyba każdy jeden pojedynek główkowy. Imaz i Bałaniuk, jak wspomniał ktoś wyżej, na ten moment przypominają Daniela Sikorskiego. Gdzie są Kostal, Kolar i Halilović?
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.10.2017, 00:25
Oczy nie krwawiły od oglądania gry więc jakiś postęp jest. Pytanie czy to pojedynczy zryw spowodowany spotkaniem z zarządem czy długofalowa tendencja. Szkoda tych 2 punktów bo dziś były spokojnie do zgarnięcia przy tragicznej Jagiellonii.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 01.10.2017, 09:06
Wg. mnie Nasz najlepszy mecz w tym sezonie.

Buchalik - Jeden blad ktory mogl kosztowac wszystko (wyplucie pilki przed siebie, na szczescie Swiderski chcial kombinmowac i strzelil obok)

Arszenik - bardzo poprawnie. Z kazdym meczem bedzie lepiej.
Sadlok - trzyma swoj poziom
Glowacki - braklo szczescia bylby gol. Swietna pilka do Boguskiego i Carlitosa
Gonzalez - jak na niego to poprawnie.
Llonch - box to box - biegac skakac latac plywac. Facet od rozbijania a nie od grania. Niezly mecz
Basza - jedyny pilkarz z tej bandy.
Boguski -pare razy zaskoczyl, a tak to schowany jak zawsze.
Mały - poprawnie ale bez szału
Carlitos.- bardzo slabo. Chcialbym zobaczyc ile mial strat w tym meczu
Pawel - Pokazal ze w poprzednich 2 spotkaniach bledem bylo wystawianie Banialuka

Braklo dokladnosci, farta, precyzji, zimnej krwi, gralismy niezle Jprzeciwnik za duzo nie mogl zrobic.
Ale bylismy lepsi niz Jagiellonia.

Jak ktos napisze ze lepszy mecz zagralismy z Pogonia...to niech popatrzy na ktorym miejscu jest Pogoń.

Aha.
Wszedl Perez i Imaz. Imaza nie widzialem, a ten Perez to kto to jest ? Imho moga byc dwa Videmonty.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.10.2017, 11:00
inspektor erektor napisał(a):Wyświetl post

Brożek - legendarny zawodnik, któremu należy się dozgonny szacunek za kilkanaście wspaniałych lat w barwach Wisły, teraz chyba jednak już czas na emeryturę. Fakt, że piłka ewidentnie go szuka świadczy o niebywałej boiskowej inteligencji, ale niestety nogi nie nadążają za głową.
Gdyby wychwalany przez Ciebie akapit wyżej Carlitos w swoich dwóch akcjach dwa razy podniósł głowę i porządnie dograł do Brożka, ten kończyłby mecz z dwoma bramkami... Z Pawłem w składzie nadal potrafimy zagrać w piłkę, a nie tylko kopać się po czołach. Na razie nie widzę nikogo innego do pary z Lopezem w ataku.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.10.2017, 11:06
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby wychwalany przez Ciebie akapit wyżej Carlitos w swoich dwóch akcjach dwa razy podniósł głowę i porządnie dograł do Brożka, ten kończyłby mecz z dwoma bramkami... Z Pawłem w składzie nadal potrafimy zagrać w piłkę, a nie tylko kopać się po czołach. Na razie nie widzę nikogo innego do pary z Lopezem w ataku.
Szkoda tylko, że Pawła pasowałoby cofnąć za Carlitosa, a Carlitos też chyba woli być nieco cofnięty.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 01.10.2017, 11:22
Trochę naciągasz. Brożek potrafi nie trafić na pustą, o czym ostatnio nas przekonuje. Tak jak ktoś już wyżej napisał- głowa dalej mocna, ale nogi nie dają rady. Przecież piłka po przyjęciu odskakuje mu na 3-4 metry. No chyba, że to jest przyjęcie kierunkowe- kierunek: przeciwnik.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2017, 12:20
Kiedyż to Cię o tym Brożek przekonał ostatnio?

Ja nie twierdzę, że Brożek to jakiś tytan obecnie - jest cieniem samego siebie sprzed lat. Co nie znaczy, że nie wykończyłby prostej piłki. I nadal uważam, że nikogo lepszego w kadrze od niego nie mamy, co jest bardzo wymowne.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.10.2017, 12:25
Szału nie ma. Prawda taka, że Jaga zagrała dno dna a i tak mogli spokojnie zejść z 3 pktami po 90 minutach.
U nas to wygląda jak odkładanie w czasie zmiany, która i tak kiedyś nastąpi. W dalszym ciągu gra wygląda bardzo średnio.

Niech przepracują spokojnię przerwę na kadrę, a potem przyjdzie czas głębszej oceny.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.10.2017, 12:36
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
U nas to wygląda jak odkładanie w czasie zmiany, która i tak kiedyś nastąpi. W dalszym ciągu gra wygląda bardzo średnio.
Bo jesteśmy średnią drużyną, Sześć lat to chyba wystarczająco dużo czasu, żeby to w końcu dotarło?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.10.2017, 13:09
Umówmy się, że równie prawdopodobne byłyby dwie zepsute setki. Co bynajmniej nie usprawiedliwia Carlitosa, za bardzo gra pod siebie. W Kielcach słusznie Małecki miał o to do niego pretensje.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 01.10.2017, 13:11
http://ekstraklasa.tv/bramki/ruch-wi...-brozek/vkm1s0

Tutaj np., a wtedy byłw dużo lepszej formie.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.10.2017, 13:11
wolfy napisał(a):Wyświetl post
W Kielcach słusznie Małecki miał o to do niego pretensje.
To akurat zabrzmiało humorystycznie .
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2017, 13:54
Umówmy się, że równie prawdopodobne byłyby dwie zepsute setki. Co bynajmniej nie usprawiedliwia Carlitosa, za bardzo gra pod siebie. W Kielcach słusznie Małecki miał o to do niego pretensje.
Zadziwia mnie, jakiego niedojdę potrafi spora część kibiców z Pawła robić. Te dwie setki to byłoby spokojne dołożenie nogi, pustak... Już nie przesadzajmy, że spartolenie takich patelni byłoby równie prawdopodobne, co strzelenie dwóch bramek.

ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.tv/bramki/ruch-wi...-brozek/vkm1s0

Tutaj np., a wtedy byłw dużo lepszej formie.
No rzeczywiście, ostatnio nas przekonuje

Wyszukałeś jakiś mecz, który odbył się półtora roku temu... Brawo.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 01.10.2017 o godz. 13:57.
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.10.2017, 14:52
Przywalanie się do Pawła w kontekście wczorajszego meczu jest śmieszne. Może jest cieniem samego siebie, ale ten cień daje wiele więcej niż inni z obecnej kadry. Co do Ukraińca. Trzeba dać mu czas i wprowadzić do drużyny. To młody chłopak, który potrzebuje zgrania i pewności siebie. Za dwa, trzy miesiące może być innym zawodnikiem.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 01.10.2017, 14:56
Małecki najpierw niech się lepiej skupi na swojej grze, zanim będzie miał pretensje do innych. Ja jestem zadowolony z postawy Wisły w tym meczu. Cenny jeden punkt i trzeba go szanować.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.10.2017, 15:09
Gra dobra, wreszcie jakieś akcje, sytuacje itp. Brak szczęścia i/lub wykończenia.

Zmiany kompletnie nietrafione. Zamiast Hiszpanów którzy zabili grę, na ostatnie 15-20 minut powinni wejść
Halilović za Lloncha
Cywka za Boguskiego
Bartosz za Brożka

To byłby najlepszy możliwy wybór.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.10.2017, 15:27
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Gra dobra, wreszcie jakieś akcje, sytuacje itp. Brak szczęścia i/lub wykończenia.

Zmiany kompletnie nietrafione. Zamiast Hiszpanów którzy zabili grę, na ostatnie 15-20 minut powinni wejść
Halilović za Lloncha
Cywka za Boguskiego
Bartosz za Brożka

To byłby najlepszy możliwy wybór.

To już któryś z kolei podobny post, w którym domorośli managerowie piłkarscy, wiedzą lepiej jaką zmianę przeprowadzić w zespole.

Zawsze gdy to czytam, zachodzę w głowę skąd wy macie wiedzę o tym w jakiej formie są poszczególni zawodnicy.

Pamiętam jak, z miesiąc temu, aktywne było lobby Kostala. Nie było tematu, w którym ktoś by nie domagał aby dać mu szansę. Oczywiście gdy taką szansę dostał ,jego dotychczasowi zwolennicy dali sobie spokój, bo zobaczyyli jaki gra paich. Teraz widzę, że podobnie zaczyna się dziać z Halilovicem i Bartoszem.

Otóż, chciałem wam wyjaśnić, że Kiko może nie jest najepszym trenerem- na takiego nas zwyczajnie nie stać. Natomiast nie jest też kompletnym debilem, który mając na ławce dwóch asów, postanowiłby strzelać sobie w kolano i wpuszczać na boisko zawodników gorszych.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 01.10.2017, 15:30
Zadziwia mnie, jakiego niedojdę potrafi spora część kibiców z Pawła robić. Te dwie setki to byłoby spokojne dołożenie nogi, pustak... Już nie przesadzajmy, że spartolenie takich patelni byłoby równie prawdopodobne, co strzelenie dwóch bramek.

No rzeczywiście, ostatnio nas przekonuje

Wyszukałeś jakiś mecz, który odbył się półtora roku temu... Brawo.
No dobrze

Wiem, że Carlitos nie podawał, wiem, że Brożek miał zaledwie +/- 2m przewagi nad Grzybem, wiem, że tak młody zawodnik jak Paweł potrzebuje doświadczenia, żeby wygrywać takie pojedynki. Na tym forum często jest także pisane, jakim to Brożek nie jest szybkim zawodnikiem. No i oczywiście trzeba było pokonać niezawodnego w tamtym meczu Pawełka.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 01.10.2017 o godz. 15:32.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2017, 15:30
No i? Ty w ogóle widziałeś tę sytuację?

ps. nie mam zamiaru kopać się z koniem - Paweł na 100% nie trafiłby do pustej bramki. To pewne.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.10.2017, 15:38
Kiedyż to Cię o tym Brożek przekonał ostatnio?

Ja nie twierdzę, że Brożek to jakiś tytan obecnie - jest cieniem samego siebie sprzed lat. Co nie znaczy, że nie wykończyłby prostej piłki. I nadal uważam, że nikogo lepszego w kadrze od niego nie mamy, co jest bardzo wymowne.
Uwazam dokladnie tak samo.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 01.10.2017, 15:39
snyrting napisał(a):Wyświetl post
To już któryś z kolei podobny post, w którym domorośli managerowie piłkarscy, wiedzą lepiej jaką zmianę przeprowadzić w zespole.

Zawsze gdy to czytam, zachodzę w głowę skąd wy macie wiedzę o tym w jakiej formie są poszczególni zawodnicy.

Pamiętam jak, z miesiąc temu, aktywne było lobby Kostala. Nie było tematu, w którym ktoś by nie domagał aby dać mu szansę. Oczywiście gdy taką szansę dostał ,jego dotychczasowi zwolennicy dali sobie spokój, bo zobaczyyli jaki gra paich. Teraz widzę, że podobnie zaczyna się dziać z Halilovicem i Bartoszem.

Otóż, chciałem wam wyjaśnić, że Kiko może nie jest najepszym trenerem- na takiego nas zwyczajnie nie stać. Natomiast nie jest też kompletnym debilem, który mając na ławce dwóch asów, postanowiłby strzelać sobie w kolano i wpuszczać na boisko zawodników gorszych.
Muszę tutaj zabawić się w adwokata Kolegi. Po co Go obrażasz? To jest forum dyskusyjne kibiców Wisły
Każdy kto kibicuje Wiśle ma prawo przedstawić swoją opinię. Jeżeli nie chcesz wyrażać swojej opinii, a jesteś Kibicem Wisły, przenieś się na przekumate forum, gdzie wszyscy wszystko z góry wiedzą i nikt nic w związku z tym nie pisze.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 01.10.2017, 15:40
No i? Ty w ogóle widziałeś tę sytuację?

ps. nie mam zamiaru kopać się z koniem - Paweł na 100% nie trafiłby do pustej bramki. To pewne.
Znów merytorycznie, to mi się podoba!

Podsumujmy więc tę dyskusję:

ashkeczup
Brożek potrafi nie trafić na pustą, o czym ostatnio nas przekonuje.

serek.c2
Gdyby wychwalany przez Ciebie akapit wyżej Carlitos w swoich dwóch akcjach dwa razy podniósł głowę i porządnie dograł do Brożka, ten kończyłby mecz z dwoma bramkami...

Nie kop się z koniem, ale naucz się przyznawać, że się przejęzyczyłeś/popełniłeś błąd. Albo zaczekaj na Dariooka, bo na pewno zaraz przyjdzie obśmiać wszystkich Twoich oponentów. Stwierdziłeś z pewnością, że wykorzystałby podania Carlitosa. Ja, patrząc na grę Pawła śmiem twierdzić, że niekoniecznie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 01.10.2017, 15:50
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Znów merytorycznie, to mi się podoba!

Podsumujmy więc tę dyskusję:

ashkeczup
Brożek potrafi nie trafić na pustą, o czym ostatnio nas przekonuje.

serek.c2
Gdyby wychwalany przez Ciebie akapit wyżej Carlitos w swoich dwóch akcjach dwa razy podniósł głowę i porządnie dograł do Brożka, ten kończyłby mecz z dwoma bramkami...

Nie kop się z koniem, ale naucz się przyznawać, że się przejęzyczyłeś/popełniłeś błąd. Albo zaczekaj na Dariooka, bo na pewno zaraz przyjdzie obśmiać wszystkich Twoich oponentów. Stwierdziłeś z pewnością, że wykorzystałby podania Carlitosa. Ja, patrząc na grę Pawła śmiem twierdzić, że niekoniecznie.
Chłopcze drogi - pokazałeś jedną sytuację sprzed półtora roku. Potem wyciągnąłeś wczorajszą akcję, w której Brożek zwyczajnie został wytrącony z równowagi przez Grzyba (obejrzyj sobie to raz jeszcze a potem kpij). Gdyby Carlitos (to dopiero kuriozum - za akcję koncertowo zjebaną przez Hiszpana obrywa Brożek ) podał w tempo, Brożek miałby tylko dostawić nogę. Nikt by mu nie przeszkodził.

Nie zarzekam się, że Paweł obie setki by strzelił (bo zdarza się w prostych sytuacjach nie trafić najlepszym na świecie), ale pieprzenie, że tak samo prawdopodobne jest przez Brożka zepsucie tych sytuacji jak ich wykorzystanie, jest zwyczajnie dla naszego zawodnika niesprawiedliwe. I to mocno.

ps. Z Dariookiem to nie wiem o co Ci chodzi? Jakieś masz problemy do chłopa to zagadaj na priw.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 01.10.2017, 16:53
Zachowajmy trochę powagi. Wczorajszy mecz nie został wygrany tylko i wyłącznie przez fatalną dyspozycje Carlitosa. Przyzwyczaił nas do dobrej gry, ale gorszy mecz tez moze się trafić. Taka jest piłka nożna.

Obwinianie o brak bramek Brożka jest albo żartem albo przejawem złej woli.
Paweł jest w słabej formie - fakt.
Nie mamy w tej chwili nikogo lepszego na atak - fakt.

Na samym początku meczu Carlitoa marnuje idealna okazje do kontry. Pózniej, w sytuacji sam na sam- zalicza fatalny lob i na koniec uderza z 2-óch metrów w Pawełka No ale wina Brożka. F.. Logic. Choć Carlitos jest naszym najlepszym zawodnikiem bez wątpienia, to strasznie irytujące jest to, że nie potrafi grać zespołowo.

Co do zmian.. Były fatalne. Jesli Bartosz i Cywka nie byliby w stanie dać nam w te 15 minut więcej niż hiszpański zaciąg, to jest to dramat.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 01.10.2017, 17:19
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Napiszę to po raz n-ty i będę to pisał do znudzenia. Od tego są fora, że można coś oceniać, a osoby publiczne jakimi niewątpliwie są piłkarze, trenerzy, prezesi itp. oceniamy na podstawie tego co wiemy z mediów + ew. z jakiegoś własnego info. Czyli w tym przypadku Marko Kostala oceniają z treningów, materiałów na YT, rozegranych meczów (no chyba, że ktoś chodzi na treningi).

Pisaniem, że nie powinno się oceniać bo nie ma się wiedzy na temat tego czego w mediach nie ma to można dosłownie każdy argument odbić w każdej dziedzinie życia (przykładowo skąd wiesz czym dokładnie kierował się dany polityk przy podjęciu jakiejś decyzji, może coś więcej wie niż podają media).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów