|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
https://www.wislakrakow.com/forum/sh...ostcount=24403 postulowałem to jakiś czas temu, już wtedy mnie zadziwiła ta tendencja, jak widać minęło kilka tygodni i forum dojrzało do przyznania mi racji co do meczu to mam jednak przeczucie że bedzie do przodu , choc zapewne nie usatysfakcjonuje tym poszukujacym stylu ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Też się nad tym zastanawiałem. Ale taki Ondrasek to na bank jest szklany a Paweł ma kłopoty z drobnymi kontuzjami od wielu lat. Kilku piłkarzy przyszło tu też nieprzygotowanych i z kontuzjami.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Buchalik - Arsenić, Gonzalez, Głowacki, Sadlok - Boguski, Llonch, Basha, Małecki - Brożek, Carlitos
Karherop prorok, ja też Do zobaczenia na R22! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kiko czyta forum
![]() myśle że możemy liczyć na przynajmniej jedną łatwa bramke po jakimś żenującym błędzie Pawełka ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Co się stało z Cywką?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nasi piłkarze powinni ćwiczyć podania bo to woła o pomstę do nieba.Buchalik co za interwencja
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nasi pilkarze i trener powinni sie nauczyc stylu Jagiellonii,we wszystkim nas przewyzszala... Oh,wait...
![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
oczywiście nie wiem, jak będą się piłkarze prezentować jak wszyscy przepracują okres przygotowawczy, ale na ten moment Perez, Imaz i Bałaniuk to piłkarze-widmo. Starzy, zmęczeni Boguski z Brożkiem prezentowali się znacznie lepiej.
Ogólnie do zmian nasza gra była przyzwoita, gdyby nie koszmarna nieskuteczność i niesamowity Pawełek (ech, a u nas nie trafiał w piłkę po podaniu od kolegi...) to byśmy powieźli Jagę wysoko. Po zmianach to znów my byliśmy tymi bitymi i Jaga mogła wygrać. Tym niemniej szeroka ławka to mit, bo co z tego że taka konkurencja, jak przynajmniej 4 piłkarzy na chwilę obecną nic nie gra,a kilku kolejnych ma kontuzje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Bardzo solidny mecz naszej drużyny. Oczywiście, brakło bramek, mitycznych ostatnich podań, zdecydowania i szczęścia, ale gra się zazębiała dużo lepiej niż ostatnio. Arsenić wypchnie Cywkę na ławkę na stałe, jeśli tylko nie będzie musiał grać na stoperze. Bardzo dobry mecz Bashy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Do czego pijesz? Co to za idiotyczny post? Bo według mnie sugerujesz, jakobyśmy zagrali przynajmniej nietragicznie z Koroną i to dwa razy. A przecież zagraliśmy dużo gorzej. Po dzisiejszym meczu nie ma co narzekać, bo w końcu widać jakąś poprawę, ale i tak dużo brakuje.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak Pawelek ostatnio lubial puszczac z nami babole tak dzisiaj bronil swietnie, znowu zawiodla skutecznosc czyli jeden z najwiekszych mankamentow w tym momencie. I znowu musze na mecz przyjechac zeby sie przelamali jak bylo po remisie z Lechia i porazce z Arka gdy przyjechalem na Piasta
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 30.09.2017 o godz. 21:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Jagiellonia była beznadziejna a my słabi, ot taki ligowy dżemik na 0:0. Trener zepsuł końcówkę wrzucając Pereza, Imaza i Bałaniuka praktycznie w tym samym czasie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Na ten moment najlepszy wyjściowy skład jest taki jak z tego meczu. Brożek i Boguski mimo podeszłego wieku wciągają nosem Imazy, Perezy, Ze Manuele i Baniałuki razem wzięte.
Na ławce na zmiany powinni być: Któryś bramkarz, Cywka, Bartosz, Wojtkowski, Halilović, Kostal, Kolar. Imaz, Perez, Bałaniuk, Ze Manuel póki co powinni być zdala od 1 składu i ławki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Co Wy z tym jaraniem się Brożkiem? On spier+olił jak zwykle multum akcji, a nic ciekawego nie dał.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Piłkami lekarskimi trenowac powinni. Szkoda straconych punktów.
aaa i potrenowac wyjscie z kontratakiem. Bo kvrwa pilka lata na wysokosci od pasa w gore. Bunoza niech lepiej pozostaje z tylu.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 30.09.2017 o godz. 21:49.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rewelacyjny mecz, krytykanci Kiko albo posypać głowe popiołem albo sie leczyć
![]() Swoją droga niezły pech ze akurat jak zagralismy chyba najlepszy mecz jesli chodzi o kreacje i ten mityczny "styl" to braklo skutecznosci. Do tej pory bylo na odwrot: zero sytuacji + blysk Carlitosa, a teraz 5 setek i błysk... Pawełka ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Tzn? Gra taką padakę, że jest na ławie... Już miał siedzieć tydzień temu, ale Głowa wypadł.
Mecz padaka - bywały gorsze więc progres jest :] Paweł na początku coś tam potruchtał z każdą kolejną minutą beznadzieja. Kolejny mecz - nie ma środka. Myślałem, że wyjdziemy trójką z Perezem w środku, gdyż w PP z Kilcami zaprezentował się przyzwoicie, ale dzisiaj masakra... To już chyba lepiej grać Pol-Velez- Basach czyli trójką defensywnych :/ Bałaniuk to Beto 2.0 lub Sikorski... Boguski jest jaki jest, ale widzicie, że już lepszy on niż nowy zaciąg :/ Nic musimy próbować dalej szukać składu. Dzisiaj zabrakło dokładności i skuteczności bo sytuacje były. 2 połowa już któryś raz z rzędu słabsza. Carlitos bardzo niedokładnie, dużo strat i błędów w przyjęciu :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dla mnie Arsenic napewno nie nadaje sie na PO. Moze lepszy bylby Bartosz tam ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Progres względem Kielc ewidentny, choć tak po prawdzie gorzej niż tam zagrać się nie dało.
Widać ile znaczy dla tej drużyny Głowacki - ewidentny przywódca nie tylko defensywy ale i całego zespołu. Znaleźliśmy chyba optymalny na ten moment skład obrony. Arsenic nabiera pewności z meczu na mecz, jeśli Arek będzie zdrowy i nie trzeba będzie Słoweńca przesuwać na środek, Cywka może posiedzieć na ławce bardzo długo. Niech wykorzysta ten czas na ćwiczenie dośrodkowań prawą nogą. Druga linia też dużo lepiej, przynajmniej współpraca z blokiem obronnym i przesuwanie się całej formacji bez piłki dość rozsądne. Mądra asekuracja obrońców po stracie. W pierwszych 30 min mieliśmy chyba więcej odbiorów niż podczas obu meczów w Kielcach. Basha jest zajebisty, jeśli tylko znajdzie swojego "Brleka", da nam więcej niż malowany legionista bez kręgosłupa. Jeśli Boguski dostanie 2-3 szanse od pierwszej minuty i wejdzie w rytm meczowy, da nam więcej niż nowi Hiszpanie. A już na pewno da nam to szybciej. Imaz ma łatwość operowania piłą i bardzo "szybką" stopę, jeśli dojdzie do tego lepsza motoryka i przestanie się odbijać od polskich topoli, może być bardzo przydatny. Dużo tych "jeśli" ![]() O Perezie nic nie potrafię powiedzieć. Na ten temat nie podoba mi się nawet sposób w jaki biega. Przypomina mi kolegów, którzy się bardzo zapuścili wagowo, a kiedy już się zorientowali, kupili nieco przyciasne ciuchy w Decathlonie i zaczęli uprawiać jogging bez rozgrzewki. Nie mamy bocznych pomocników. Małecki na boisku daje najmniej, choć tradycyjnie, do powiedzenia ma najwięcej. Brożek to już pomocnik, nie napastnik, przydatny jest jedynie, kiedy przyjmuje piłkę w środku pola z rywalem na plecach odwraca się i zagrywa prostopadle lub na skrzydła. A, że skrzydeł nie mamy... Wyśmiewany Mariusz Pawełek z łapanki to wciąż bramkarz o klasę lepszy niż Michał Buchalik. Mecz, patrząc przez pryzmat kieleckiego koszmaru na mały plus.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 30.09.2017 o godz. 22:00.
![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Po wejściu Novikovasa Jagiellonia zaczęła bardziej zagrażać i miałem obawy, że to przerąbiemy. Zdumiewa mnie nieodpowiedzialność Pereza, albo...po prostu jest taki słaby. Do 60 minuty Jaga beznadziejna i powinno być minimum 2-0 dla Wisły. Nieźle grała obrona. Nareszcie jest jakaś alternatywa dla Cywki, bo Arsenić choć zdarzają mu się błędy, to ma zdecydowanie lepszy odbiór i lepiej gra w powietrzu. Poza tym jest szybszy i lepiej rokuje. Oby Cywka na dłużej umościł sobie gniazdko na ławie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
" Carlitosa wyciągnęliśmy prawie że z łóżka, bo zmagał się z gorączką. " Co do Pawełka... Nie trawię tej cioty z dziurawymi łapami, przyjaciela Żmijki... Koleś tyle PAWEŁKÓW nam wpuścił, a jak gra przeciwko nam to masa szczęścia, np przy strzale Carlitosa podniósł instynktownie ręce do góry i akurat piłka odbiła mu się od łapy... ta "interwencja" nie miała nic wspólnego z refleksem. Gość chociaż z przyzwoitości i odrobiny honoru powinien jakiegoś babolexa przepuścić w meczu przeciwko nam, aby oddać 1% tego co spyrdolił u nas. |
|
|
|
Droga jeszcze długa...
Od: 10.2003
Offline |
|
|
No już nie gadajcie, że dziś było słabo. Moim zdaniem grali całkiem dobrze, okazje były, tylko nie wpadło.
Dla mnie Basha kozak, Arsenić na prawej obronie będzie kotem (ktoś pisał powyżej, że wręcz odwrotnie i ja tego nie rozumiem - zarówno do przodu, jak i w tyle elegancja moim zdaniem), Brożek dobry mecz w pomocy zagrał (bo to już nie jest typowa "dziewiątka" i już nie będzie). Nie było źle, są symptomy pozytywne. Natomiast "Kudłaty", Perez - RANY BOSKIE. Typ wygląda jak ten rumuński student, zawieszony w czasoprzestrzeni. No chłop był tak słaby, że aż mnie rozśmieszył podczas meczu. Masakra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wreszcie dało się na to patrzeć. Szkoda sytuacji.
Brożek z Boguskim musowo w pierwszym składzie, bo jak widać przynajmniej coś gramy jak są na boisku. Szczególnie niedoceniany Rafał. Aż szkoda, że nic z przodu nie wpadło. Arsenić też klasę lepiej od Cywki, przynajmniej w destrukcji konkretny. Nie dopuszcza do tylu dośrodkowań co Cywka, a i odbiór na o wiele wyższym poziomie. Z przodu nic specjalnego - ale też bez tragedii, jest młody - wyrobi się. A Pawełek to w porównaniu z Buchalikiem świetny fachowiec. Taka prawda.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 30.09.2017 o godz. 22:51.
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wprawdzie jedna jaskółka wiosny nie czyni, ani jeden mecz nie uczyni nam jesieni piłkarskiej, ale dzisiejsze spotkanie, oglądane z perspektywy trybun daje nadzieję na lepsze jutro. Nie było to porywające widowisko, ale były emocje, była gra, oczy nie bolały jak z Piastem czy z Koroną. Moim skromnym zdaniem kluczem do tego, co dziś oglądaliśmy na boisku, było przywrócenie hierarchii w drużynie. Na boisku był Głowa, był Brozio, był Boguś. Wiadomo, że latka uciekają, ale Rafał dziś zagrał całkiem dobry mecz. I uważam, że gdyby nie eksperymenty z wpuszczaniem do pierwszego składu piłkarzy, którzy tyle co wylądowali na Balicach, Wisła miałaby kilka punktów więcej. Z rezerwowych mały plus po dzisiejszym meczu daję Imazowi.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
forthy napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
Obecny sufit Brożka jest tak niski, że spokojnie warto wstawiać tam kogokolwiek innego. Gorzej nie zagra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Dużo lepiej niż w Kielcach. Basha- będzie z niego grajek. Atmosfera i poziom dopingu z perspektywy Sektora rodzinnego....taki jak nasza gra w Kielcach. Ps. Sędzia i jego poczucie czasu- tożsame.
![]()
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|