|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
I takich przykładów masz w ....u z ostatnich lat, gdzie nie było PLANU B tylko prowizorka. Można odnieść wrażenie, że teraz Legia tak zrobiła - Pudel kogoś tam sobie obserwował, Magiera dostał kolejny w....... no i bęc, jest Chorwat. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ja z kolei jak widzę tekst w znacznej mierze oparty na jakichś półsłówkach i "komentarzach z forum" to odechciewa mi się tego czytać, dotyczy to nie tylko tekstu zapodanego przez kolegę powyżej ale również Białońskiego na Interii - ot takich mamy dziennikarzy i kropka.
Gorsza wg mnie jest reakcja Wiceprezesa Wisły na twitterze, chociaż rozumiem jego kibicowskie wkur...wienie, sam byłem wkur....wiony, ale ja jestem jakimś tam kibicem, a Damian Dukat swoim nieprzemyślanym wpisem dał pożywkę pseudodziennikarzom do zastanawiania się czy poleci głowa Ramireza..... Wiśle potrzebny jest spokój, Sadlok wyraźnie powiedział, że spór między Carlitosem i Małeckim został rozwiązany między nimi w szatni - dla pacanów to kolejny element sporu i pisania o tym jak źle dzieje się w szatni...... Powtarzam - Ramirez nie jest trenerskim półbogiem i każdy sobie z tego zdaje sprawę, popełnia błędy wprowadzając z marszu do zespołu zawodników bez przygotowania do gry (Ze Manuel, Perez, teraz Bałanyuk), ale teraz musi ogarnąć zespół i pokazać, że umie poradzić sobie z kryzysem .... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Dlatego nie powielajmy tego absurdalnego trendu. W naszej sytuacji nie możemy sobie pozwolić na błąd. W tym momencie trzeba naprawdę bardzo przemyślanych ruchów. Jak już pisałem nie jesteśmy w sytuacji sąsiadki z drugiej strony że bogaty wujek i tak da kasę jak spadną do 1 ligi
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
..........
Powód: Zduplikowany post do usniecia
Ostatnio edytowane przez Snow : 26.09.2017 o godz. 12:54.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
|
Jeszcze raz wroce do stalych fragmentow gry, a w szczgolnosci rogow.
Skoro gramy juz taka taktyka jak gramy czyli - obrona, kontry, duzo gry skrzydlami - to wykonywanie rzutow roznych pownno byc nasza glowna bronia. Gornik Zabrze strzelil w tym sezonie 7 bramek z rogow, notujac mniej rogow niz my. Przeciez gdybysmy wcisneli z tego chociaz 3-4 bramki, jest wielce prawdopdobne, ze... moglibysmy byc teraz liderem. W tym caly absurd sytuacji. Paradoksalnie mamy zarowno przyzwoitych wykonawcow (Carlitos) jak i zawodnikow grajacych glowa (Glowacki, Gonzalez, Arsenic). Nie potrafie tego zrozumiec, bo nawet bez zadnych schematow powinno juz cos wpasc. No chyba, ze schematy Goncaio Feio polegaja na tym by stworzyc jak najmniejsze zagrozenie pod bramka przeciwnika ![]() Edit: Jeszcze sobie przypomnialem, ze nie dosc, ze tracimy sporo bramek po rogach przeciwnika, nie strzelamy z wlasnych rogow to jeszcze dodatkowo nie zabezpieczamy nawet dobrze podczas nich tylow. Przeciez po kontrze z rogu stracilismy bramke z Lechia na 1-1. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Kolega Ci przytoczył byś się zapoznał z zasadami logiki. Ja za chwilę zasugeruję psychiatrę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.09.2017 o godz. 13:09.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Przeczytałem tekst tej panny. Wyślijcie ją do wariatkowa.
Główna teza zwaliła mnie z nóg: Na papierze, Wisła Kraków ma chyba najsilniejszą kadrę w lidze. +/- osiemnastu piłkarzy, którzy talentem, umiejętnościami czy doświadczeniem prezentują się naprawdę nieźle. Jakim cudem ci sami zawodnicy na murawie prezentują się jak juniorzy? To już wytłumaczyć niezwykle trudno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Jam55 , ale co ja poradze na to że stary z ciebie chłop (pisze to w sensie pozytywnym, szanuje wiek) , a piszesz posty bardziej dziecinne niż brylant
![]()
|
|
|
|
Ave Wisła!
Offline |
|
|
I jeszcze jeden kamyczek do ogrodka z mojej strony.
Wyglada tez, ze jedyny ciekawie rozegrany staly fragment gry z naszej strony - czyli wrzutka na Glowackiego odegranie do Gonzaleza i strzal w meczu z Arka... to mogla byc propozycja takiego rozegrania ze strony Glowy. Chwile wczesniej rozmawial z Carlitosem i Gonzalezem jakby przedstawiajac im zamysl. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Psychiatry nie.potrzebuje co do logiki to może Ci wytłumaczę bo widzę że ciężko łapiesz. Nie musi mi się podobać gra Wisły w tym momencie i nie podoba mi sie. Argumentacja że Ramirez ma zostać bo zdobył 16 punktów jest śmieszna bo za chwilę możemy mieć dalej 16 punktów ale po 15 meczach i już tak kolorowo nie będzie wyglądało. Nie chcę zwolnienia Ramireza nie dlatego że jak nie którzy argumentują że jest najlepszym trenerem na jakiego nas stać ze zdobył 16 pkt i że w zeszłym sezonie sobie poradzil. Ja nie chcę jego zwolnienia bo nie mamy alternatywy za niego. Nie mamy planu na przyszłość Wisły bez Ramireza. Nie chcę kolejnej lapanki. Chce przemyślanego trenera który będzie mógł ogarnąć bajzel jaki mamy w drużynie. Nie podoba mi się kompletnie gra Wisły i wiem że wielu z was również. Niech Ramirez pokaże że da rady zrobić coś z tą drużyną do końca sezonu a jeśli nic nie zrobi to miejmy plan dla Wisły bez Ramireza. Tylko tyle i aż tyle chce.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
nie chcesz zwalniać Kiko, ale chcesz innego trenera słusznie Ci pisza o tej logice tu akurat sprawa jest prosta jeśli p=/=q to p^q=0 , i chocbyś miał 100 lat a nie 60 to nie bedzie inaczej ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak już wielokrotnie pisałem. Jakakolwiek ocena Kiko nie jest możliwa bez rzetelnej, opartej na racjonalnych przesłankach, a nie wierze, oceny jego zawodników. Ponieważ po tylu zmianach nie ma do czego porównać dzisiejszej Wisły. To właściwie zupełnie nowy twór o nieznanym na dzisiaj potencjale. Być może potencjale na grupę spadkową. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wydupcymy i jakos to będzie. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
* Feio został "muchą plujką" odkąd zabawił się w plucie po ochroniarzach w naszym klubie. Dawno już nie słyszałem nic bardziej głupiego i żenującego niż plucie przez członka sztabu po ochroniarzach. Karę dostał sprawiedliwie od Zarządu. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Dariook : 26.09.2017 o godz. 15:04.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
@ Dariook
Na meczu może tak, ale nie w strefie VIP ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A co to za różnica? To my bandyci a oni nie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Pewnie że tak. Czekam na info jak sam Kiko z bani przyjebie ochroniarzowi a Sobol go skopie. To by było coś! Hooj z treningami kibole jesteśmy z wami!
(To my sztab trenerski Wisły) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
To Wy plujecie na ochroniarzy ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Spytam który mecz na 10 z aktualnej rundy wg Was był zagrany poprawnie, nie dobrze ale poprawnie
Chyba nie jest sztuką zagrać 1 mecz dobrze na 10 na 5 meczy wygranych 4 wygraliśmy w ostatniej minucie. Niektórzy chyba zapominają jakie były wyniki w TOP8 w poprzednim sezonie 1-1-5 Teraz mamy znakomity bilans 0-0-3 i perspektyw poprawienia tego osiągnięcia. A może liczmy bilans grupy spadkowej ![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To tylko podkreśla jakiego mamy treneiro i dziwi mnie że ktoś go jeszcze broni. Kwestią czasu jak go rzekome wyniki będę bronić. Kiko jak ktoś zauważył ma już prawie tyle meczy rozegranych co Moskal. Szkoda że tak Moskala wiślaka z krwi i kości nie broniliście. Ale Wy pewnie wolicie sukcesy Kiko.
Filozofia gry Wisły zawsze polegała nie tylko na efektywności ale i efektownej grze. ![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Hahahaha,
Żeby nie robić off-topu: zdecydujcie się, czy stałe fragmenty gramy słabo czy dobrze; ze dwa tygodnie temu była tu gdzieś dyskusja, że jest to największy atut drużyny ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
Tak zasadniczo ja nigdy nie jestem w stanie zrozumieć podchodzenia do SFG po macoszemu. Po prostu wrzuta i que sera, sera. Tak to wygląda u nas. Trening SFG nie zajmuje chyba tak wiele czasu (procentowo) na jedną jednostkę treningową, a niejednokrotnie może zadecydować o przechyleniu szali w meczu na naszą korzyść (czy to zwycięstwo, czy zdobycie remisu). Inni mogą. Dlaczego my nie możemy? I tak od wielu sezonów. Tak w ogóle to kiedy my zdobyliśmy ostatnią bramkę po rzucie wolnym/rożnym? Nie chcę wychodzić na totalnego ignoranta, ale ja pamiętam Meliksona w derby. Ale to może dlatego, bo to ważne wydarzenie było, dlatego nie pamiętam (strzału Carlitosa z Pogonią nie liczymy, karnych też nie liczymy) ![]() Powód: ortografia
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 26.09.2017 o godz. 16:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):
|
|