The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2017, 12:34
Jam55 napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie każe zarządowi ogłaszać wsze i wobec że zaczęto przeszukiwanie rynku. Każdy normalny klub tak robi. Myślisz że wszystkie kluby najpierw zwalniają a potem szukają trenera? Ilu trenerów wiedziało wyleci a i tak do końca próbowali odwrócić zła kartę.Bo dopóki zarząd nie.podpisze umowy z nowym trenerem dopóty Kiko będzie naszym trenerem i zawsze może coś zmienić aby przekonać że nie warto go zwalniać. Praca trenera to ciągle przekonywanie że jest się osobą na właściwym miejscu czy to piłkarzy kibiców prezesów. Ponieważ nie raz ani nie dwa każda z tych grup zwalniała trenera.
No właśnie mam wrażenie, że w naszym kraju najpierw się zwalnia nie mając alternatyw, a potem się szuka, czyt. drużynę przejmuje, bez efektów, asystent. Tak zrobiono choćby z Moskalem ostatnio.
I takich przykładów masz w ....u z ostatnich lat, gdzie nie było PLANU B tylko prowizorka.

Można odnieść wrażenie, że teraz Legia tak zrobiła - Pudel kogoś tam sobie obserwował, Magiera dostał kolejny w....... no i bęc, jest Chorwat.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 26.09.2017, 12:43
Ja z kolei jak widzę tekst w znacznej mierze oparty na jakichś półsłówkach i "komentarzach z forum" to odechciewa mi się tego czytać, dotyczy to nie tylko tekstu zapodanego przez kolegę powyżej ale również Białońskiego na Interii - ot takich mamy dziennikarzy i kropka.
Gorsza wg mnie jest reakcja Wiceprezesa Wisły na twitterze, chociaż rozumiem jego kibicowskie wkur...wienie, sam byłem wkur....wiony, ale ja jestem jakimś tam kibicem, a Damian Dukat swoim nieprzemyślanym wpisem dał pożywkę pseudodziennikarzom do zastanawiania się czy poleci głowa Ramireza.....
Wiśle potrzebny jest spokój, Sadlok wyraźnie powiedział, że spór między Carlitosem i Małeckim został rozwiązany między nimi w szatni - dla pacanów to kolejny element sporu i pisania o tym jak źle dzieje się w szatni......
Powtarzam - Ramirez nie jest trenerskim półbogiem i każdy sobie z tego zdaje sprawę, popełnia błędy wprowadzając z marszu do zespołu zawodników bez przygotowania do gry (Ze Manuel, Perez, teraz Bałanyuk), ale teraz musi ogarnąć zespół i pokazać, że umie poradzić sobie z kryzysem ....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 26.09.2017, 12:43
Dlatego nie powielajmy tego absurdalnego trendu. W naszej sytuacji nie możemy sobie pozwolić na błąd. W tym momencie trzeba naprawdę bardzo przemyślanych ruchów. Jak już pisałem nie jesteśmy w sytuacji sąsiadki z drugiej strony że bogaty wujek i tak da kasę jak spadną do 1 ligi
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 26.09.2017, 12:48
..........
Powód: Zduplikowany post do usniecia
Ostatnio edytowane przez Snow : 26.09.2017 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 26.09.2017, 12:52
Jeszcze raz wroce do stalych fragmentow gry, a w szczgolnosci rogow.
Skoro gramy juz taka taktyka jak gramy czyli - obrona, kontry, duzo gry skrzydlami - to wykonywanie rzutow roznych pownno byc nasza glowna bronia.

Gornik Zabrze strzelil w tym sezonie 7 bramek z rogow, notujac mniej rogow niz my.
Przeciez gdybysmy wcisneli z tego chociaz 3-4 bramki, jest wielce prawdopdobne, ze... moglibysmy byc teraz liderem.
W tym caly absurd sytuacji.
Paradoksalnie mamy zarowno przyzwoitych wykonawcow (Carlitos) jak i zawodnikow grajacych glowa (Glowacki, Gonzalez, Arsenic). Nie potrafie tego zrozumiec, bo nawet bez zadnych schematow powinno juz cos wpasc.
No chyba, ze schematy Goncaio Feio polegaja na tym by stworzyc jak najmniejsze zagrozenie pod bramka przeciwnika

Edit: Jeszcze sobie przypomnialem, ze nie dosc, ze tracimy sporo bramek po rogach przeciwnika, nie strzelamy z wlasnych rogow to jeszcze dodatkowo nie zabezpieczamy nawet dobrze podczas nich tylow. Przeciez po kontrze z rogu stracilismy bramke z Lechia na 1-1.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 26.09.2017, 12:54
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To dlatego że te punkty zdobył, w odróżnieniu od drużyny z 11-tego miejsca. Widzę że Cię to boli, ale musisz z tym żyć. Skoro liderowi udało się zdobyć tylko dwa punkty więcej to o czymś to chyba świadczy? Z Twojego postu wynika że na dodanie dwa do dwóch potrzebujesz kilku minut więc od razu Ci wytłumaczę w czym rzecz - w tej lidze nikt nie dominuje, nikt nie punktuje regularnie, a na tle konkurencji (która często ma o wiele większe budżety i ściąga lepszych piłkarzy) wyglądamy na tym polu bardzo dobrze. Nawet grając sporo meczy na wyjazdach.
A po tym fakcie możemy wrócić już tylko do stylu, ale ja. Poczytaj kilka stron wcześniej dyskusję o tym.

Jam55 - wrzuciłeś link do jakiegoś bełkotu który pasował Ci pod tezę osoby która wierzy że mamy najlepszy skład w lidze (bez komentarza) a Cywka obija się o reprezentację. Napisać fantazja to nic nie napisać. Ludzie Ci to wytknęli a Ty teraz wyjeżdżasz z tekstem: "no i co z tego że przesłanki są gówniane, skoro wnioski zgadzają się z moimi?". Napiszę Ci w skrócie tak - to bardzo wiele zmienia i ludzie słusznie robią sobie z Ciebie jaja. Fałsz może implikować wszystko. Poczytaj sobie o wnioskowaniu i logice klasycznej to zrozumiesz bzdurę jaką napisałeś.
No tak lepiej obrażać wszystkich od tępych pal i wyśmiewać się z ludzi pokaż mi Twoje przesłanki bohaterze dlaczego Ramirez ma prqcowac dalej z drużyną? Bo zdobył na fuksie 16 punktów.To jest Twoja jedyna argumentacja. Czy broni go teraz warsztat? Jak warsztat? Czy bronią go wyniki ostatnich meczy? Jakie wyniki? Arka Zagłębie Górnik Korona dostaliśmy w czapkę a mecze z Korona to kryminał. Teraz będzie Jaga Legia Lech Śląsk. Bardzo duże prawdopodobieństwo że z taką grą będzie wtopa z kazdym. I wtedy dalej będziesz bredził że mamy 3 punkty straty do lidera i że super drużyna punktuje?
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.09.2017, 13:00
No tak lepiej obrażać wszystkich od tępych pal i wyśmiewać się z ludzi pokaż mi Twoje przesłanki bohaterze dlaczego Ramirez ma prqcowac dalej z drużyną? Bo zdobył na fuksie 16 punktów.To jest Twoja jedyna argumentacja. Czy broni go teraz warsztat? Jak warsztat? Czy bronią go wyniki ostatnich meczy? Jakie wyniki? Arka Zagłębie Górnik Korona dostaliśmy w czapkę a mecze z Korona to kryminał. Teraz będzie Jaga Legia Lech Śląsk. Bardzo duże prawdopodobieństwo że z taką grą będzie wtopa z kazdym. I wtedy dalej będziesz bredził że mamy 3 punkty straty do lidera i że super drużyna punktuje?
Czyli w końcu chcesz zwolnić Kiko, tak?
Kolega Ci przytoczył byś się zapoznał z zasadami logiki. Ja za chwilę zasugeruję psychiatrę.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.09.2017, 13:05
Moją argumentację możesz przeczytać wcześniej. Nie jest szczególnie oryginalna, z grubsza to samo masz w postach Snowa, Kurza, funkykovala czy Urana, oraz w sumie wielu innych osób które nie wymieniłem. Różnią się akcentami. Nie będę po raz dwudziesty pisał tego samego. Plus dla Ciebie taki że te posty są napisane i argumentowane lepiej niż to co wkleiłeś.
Snow napisał(a):Wyświetl post
Skoro gramy juz taka taktyka jak gramy czyli - obrona, kontry, duzo gry skrzydlami - to wykonywanie rzutow roznych pownno byc nasza glowna bronia.

Gornik Zabrze strzelil w tym sezonie 7 bramek z rogow, notujac mniej rogow niz my.
Przeciez gdybysmy wcisneli z tego chociaz 3-4 bramki, jest wielce prawdopdobne, ze... moglibysmy byc teraz liderem.
Paradoksalnie mamy zarowno przyzwoitych wykonawcow (Carlitos) jak i zawodnikow grajacych glowa (Glowacki, Gonzalez, Arsenic). Nie potrafie tego zrozumiec, bo nawet bez zadnych schematow powinno juz cos wpasc.
No chyba, ze schematy Goncaio Feio polegaja na tym by stworzyc jak najmniejsze zagrozenie pod bramka przeciwnika

Edit: Jeszcze sobie przypomnialem, ze nie dosc, ze tracimy sporo bramek po rogach przeciwnika, nie strzelamy z wlasnych rogow to jeszcze dodatkowo nie zabezpieczamy nawet dobrze podczas nich tylow. Przeciez po kontrze z rogu stracilismy bramke z Lechia na 1-1.
Miałem Ci właśnie odpisać że nie tylko nie strzelamy, ale też sporo tracimy ze stałych fragmentów dużo goli. To jest bardzo poważny problem dla nas i kamyczek do ogródka Kiko.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.09.2017 o godz. 13:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.09.2017, 13:15
Przeczytałem tekst tej panny. Wyślijcie ją do wariatkowa.

Główna teza zwaliła mnie z nóg:

Na papierze, Wisła Kraków ma chyba najsilniejszą kadrę w lidze. +/- osiemnastu piłkarzy, którzy talentem, umiejętnościami czy doświadczeniem prezentują się naprawdę nieźle. Jakim cudem ci sami zawodnicy na murawie prezentują się jak juniorzy? To już wytłumaczyć niezwykle trudno.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 26.09.2017, 13:19
Jam55 , ale co ja poradze na to że stary z ciebie chłop (pisze to w sensie pozytywnym, szanuje wiek) , a piszesz posty bardziej dziecinne niż brylant
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 26.09.2017, 13:25
I jeszcze jeden kamyczek do ogrodka z mojej strony.
Wyglada tez, ze jedyny ciekawie rozegrany staly fragment gry z naszej strony - czyli wrzutka na Glowackiego odegranie do Gonzaleza i strzal w meczu z Arka... to mogla byc propozycja takiego rozegrania ze strony Glowy. Chwile wczesniej rozmawial z Carlitosem i Gonzalezem jakby przedstawiajac im zamysl.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Stary 26.09.2017, 13:27
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Czyli w końcu chcesz zwolnić Kiko, tak?
Kolega Ci przytoczył byś się zapoznał z zasadami logiki. Ja za chwilę zasugeruję psychiatrę.
Psychiatry nie.potrzebuje co do logiki to może Ci wytłumaczę bo widzę że ciężko łapiesz. Nie musi mi się podobać gra Wisły w tym momencie i nie podoba mi sie. Argumentacja że Ramirez ma zostać bo zdobył 16 punktów jest śmieszna bo za chwilę możemy mieć dalej 16 punktów ale po 15 meczach i już tak kolorowo nie będzie wyglądało. Nie chcę zwolnienia Ramireza nie dlatego że jak nie którzy argumentują że jest najlepszym trenerem na jakiego nas stać ze zdobył 16 pkt i że w zeszłym sezonie sobie poradzil. Ja nie chcę jego zwolnienia bo nie mamy alternatywy za niego. Nie mamy planu na przyszłość Wisły bez Ramireza. Nie chcę kolejnej lapanki. Chce przemyślanego trenera który będzie mógł ogarnąć bajzel jaki mamy w drużynie. Nie podoba mi się kompletnie gra Wisły i wiem że wielu z was również. Niech Ramirez pokaże że da rady zrobić coś z tą drużyną do końca sezonu a jeśli nic nie zrobi to miejmy plan dla Wisły bez Ramireza. Tylko tyle i aż tyle chce.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 26.09.2017, 13:28
I jeszcze jeden kamyczek do ogrodka z mojej strony.
Wyglada tez, ze jedyny ciekawie rozegrany staly fragment gry z naszej strony - czyli wrzutka na Glowackiego odegranie do Gonzaleza i strzal w meczu z Arka... to mogla byc propozycja takiego rozegrania ze strony Glowy. Chwile wczesniej rozmawial z Carlitosem i Gonzalezem jakby przedstawiajac im zamysl.
Odkąd pamiętam wykonujemy słabo stałe fragmenty gry. To nie kwestia Kiko, ale też Wdowczyka, Moskala, Probierza, Smudy.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 26.09.2017, 13:38
Psychiatry nie.potrzebuje co do logiki to może Ci wytłumaczę bo widzę że ciężko łapiesz. Nie musi mi się podobać gra Wisły w tym momencie i nie podoba mi sie. Argumentacja że Ramirez ma zostać bo zdobył 16 punktów jest śmieszna bo za chwilę możemy mieć dalej 16 punktów ale po 15 meczach i już tak kolorowo nie będzie wyglądało. Nie chcę zwolnienia Ramireza nie dlatego że jak nie którzy argumentują że jest najlepszym trenerem na jakiego nas stać ze zdobył 16 pkt i że w zeszłym sezonie sobie poradzil. Ja nie chcę jego zwolnienia bo nie mamy alternatywy za niego. Nie mamy planu na przyszłość Wisły bez Ramireza. Nie chcę kolejnej lapanki. Chce przemyślanego trenera który będzie mógł ogarnąć bajzel jaki mamy w drużynie. Nie podoba mi się kompletnie gra Wisły i wiem że wielu z was również. Niech Ramirez pokaże że da rady zrobić coś z tą drużyną do końca sezonu a jeśli nic nie zrobi to miejmy plan dla Wisły bez Ramireza. Tylko tyle i aż tyle chce.

nie chcesz zwalniać Kiko, ale chcesz innego trenera

słusznie Ci pisza o tej logice

tu akurat sprawa jest prosta
jeśli p=/=q to p^q=0 , i chocbyś miał 100 lat a nie 60 to nie bedzie inaczej
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 26.09.2017, 13:40
Czy rozumiesz, że to o czym piszesz to opis objawów, a nie diagnoza choroby. Wszyscy dostrzegają mankamenty Wisły. Te same. Duża część jednak bierze podobne argumenty z dupy jak ten Na papierze, Wisła Kraków ma chyba najsilniejszą kadrę w lidze. +/- osiemnastu piłkarzy, którzy talentem, umiejętnościami czy doświadczeniem prezentują się naprawdę nieźle. i opiera na nich swoje rozkminy. I tu kończy się dyskusja, bo dochodzimy do podobnych terytoriów, co rozważania na temat czy Bóg istnieje czy też nie. A to już metafizyka.

Jak już wielokrotnie pisałem. Jakakolwiek ocena Kiko nie jest możliwa bez rzetelnej, opartej na racjonalnych przesłankach, a nie wierze, oceny jego zawodników.
Ponieważ po tylu zmianach nie ma do czego porównać dzisiejszej Wisły. To właściwie zupełnie nowy twór o nieznanym na dzisiaj potencjale. Być może potencjale na grupę spadkową.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 26.09.2017, 13:52
My mamy taki sam plan bez Ramireza jak bez Kasperczaka, Skorzy, Petrescu, Moskala czy nawet Kulawika
Wydupcymy i jakos to będzie.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.09.2017, 14:05

Ze stałych fragmentów gry poza Kiko powinien tłumaczyć się nasz "Mucha Plujka" Goncalo Feio który to za ten element gry odpowiada. Zarówno w ofensywie jak i w defensywie ten element wygląda żałośnie w naszym wykonaniu.

* Feio został "muchą plujką" odkąd zabawił się w plucie po ochroniarzach w naszym klubie. Dawno już nie słyszałem nic bardziej głupiego i żenującego niż plucie przez członka sztabu po ochroniarzach. Karę dostał sprawiedliwie od Zarządu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 26.09.2017, 14:11
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Karę dostał sprawiedliwie od Zarządu.
Ale nie zostało podane jaka to kara, lub ja to przegapiłem
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2017, 14:59

* Feio został "muchą plujką" odkąd zabawił się w plucie po ochroniarzach w naszym klubie. Dawno już nie słyszałem nic bardziej głupiego i żenującego niż plucie przez członka sztabu po ochroniarzach. Karę dostał sprawiedliwie od Zarządu.
Nigdy nie oplułeś ochroniarza na meczu ?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 26.09.2017 o godz. 15:04.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 26.09.2017, 15:14
@ Dariook
Na meczu może tak, ale nie w strefie VIP
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2017, 15:28
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
@ Dariook
Na meczu może tak, ale nie w strefie VIP
A co to za różnica? To my bandyci a oni nie?

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.09.2017, 15:47
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A co to za różnica? To my bandyci a oni nie?
Pewnie że tak. Czekam na info jak sam Kiko z bani przyjebie ochroniarzowi a Sobol go skopie. To by było coś! Hooj z treningami kibole jesteśmy z wami!
(To my sztab trenerski Wisły)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 26.09.2017, 15:49
To Wy plujecie na ochroniarzy ?
Odpowiedz cytując
_al3x
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.09.2017, 16:14
Spytam który mecz na 10 z aktualnej rundy wg Was był zagrany poprawnie, nie dobrze ale poprawnie
Chyba nie jest sztuką zagrać 1 mecz dobrze na 10
na 5 meczy wygranych 4 wygraliśmy w ostatniej minucie.

Niektórzy chyba zapominają jakie były wyniki w TOP8 w poprzednim sezonie 1-1-5
Teraz mamy znakomity bilans 0-0-3 i perspektyw poprawienia tego osiągnięcia.

A może liczmy bilans grupy spadkowej
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2017, 16:16
Pewnie że tak. Czekam na info jak sam Kiko z bani przyjebie ochroniarzowi a Sobol go skopie. To by było coś! Hooj z treningami kibole jesteśmy z wami!
(To my sztab trenerski Wisły)
Wisla to MY !

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 26.09.2017, 16:31
_al3x napisał(a):Wyświetl post
Spytam który mecz na 10 z aktualnej rundy wg Was był zagrany poprawnie, nie dobrze ale poprawnie
Chyba nie jest sztuką zagrać 1 mecz dobrze na 10
na 5 meczy wygranych 4 wygraliśmy w ostatniej minucie.

Niektórzy chyba zapominają jakie były wyniki w TOP8 w poprzednim sezonie 1-1-5
Teraz mamy znakomity bilans 0-0-3 i perspektyw poprawienia tego osiągnięcia.

A może liczmy bilans grupy spadkowej
Z dupy pytanie. Wszyscy dostrzegają mankamenty Wisły. Różnimy się tylko diagnozą problemu.
Odpowiedz cytując
_al3x
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.09.2017, 16:42
To tylko podkreśla jakiego mamy treneiro i dziwi mnie że ktoś go jeszcze broni. Kwestią czasu jak go rzekome wyniki będę bronić. Kiko jak ktoś zauważył ma już prawie tyle meczy rozegranych co Moskal. Szkoda że tak Moskala wiślaka z krwi i kości nie broniliście. Ale Wy pewnie wolicie sukcesy Kiko.
Filozofia gry Wisły zawsze polegała nie tylko na efektywności ale i efektownej grze.
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.09.2017, 16:46
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Nigdy nie oplułeś ochroniarza na meczu ?
Hahahaha,

Żeby nie robić off-topu:
zdecydujcie się, czy stałe fragmenty gramy słabo czy dobrze; ze dwa tygodnie temu była tu gdzieś dyskusja, że jest to największy atut drużyny
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 26.09.2017, 16:50
czaro napisał(a):Wyświetl post
Hahahaha,

Żeby nie robić off-topu:
zdecydujcie się, czy stałe fragmenty gramy słabo czy dobrze; ze dwa tygodnie temu była tu gdzieś dyskusja, że jest to największy atut drużyny
Można by to nazwać atutem gdyby SFG przynosiły nam korzyści w postaci bramek.

Tak zasadniczo ja nigdy nie jestem w stanie zrozumieć podchodzenia do SFG po macoszemu. Po prostu wrzuta i que sera, sera. Tak to wygląda u nas. Trening SFG nie zajmuje chyba tak wiele czasu (procentowo) na jedną jednostkę treningową, a niejednokrotnie może zadecydować o przechyleniu szali w meczu na naszą korzyść (czy to zwycięstwo, czy zdobycie remisu).

Inni mogą. Dlaczego my nie możemy? I tak od wielu sezonów. Tak w ogóle to kiedy my zdobyliśmy ostatnią bramkę po rzucie wolnym/rożnym? Nie chcę wychodzić na totalnego ignoranta, ale ja pamiętam Meliksona w derby. Ale to może dlatego, bo to ważne wydarzenie było, dlatego nie pamiętam (strzału Carlitosa z Pogonią nie liczymy, karnych też nie liczymy)
Powód: ortografia
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 26.09.2017 o godz. 16:53.
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 26.09.2017, 16:59
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):
Tak w ogóle to kiedy my zdobyliśmy ostatnią bramkę po rzucie wolnym/rożnym?
Mecz z Pogonią w rundzie finałowej zeszłego sezonu. Gol na 3:0 Ivana Gonzaleza po wrzutce chyba Mączyńskiego z rożnego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów