The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.09.2017, 11:13
^^
rozumiem to że odejdą właśnie jak Videmont a my zostaniemy z niczym. Brozio, Boguś i Głowa też odejdą. Sadlok pewnie dociągnie do końca kontraktu. Bartosz przy pierwszej okazaji pewnie odejdzie (choćby nawet do 1 ligi bo musi grać).

Jeżeli szrotem będą totalnym to trzeba rozwiazać kontrakt a to też nie jest za darmo.

Pytanie po jaką cho**re nam taka szeroka kadra? Puchar Polski to raptem kilka meczu (już i tak z głowy). Rezerw nie ma. Sparingów w tygodniu nie grają. Europejskich pucharów nie ma...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.09.2017, 11:18
Pero napisał(a):Wyświetl post
^^
rozumiem to że odejdą właśnie jak Videmont a my zostaniemy z niczym. Brozio, Boguś i Głowa też odejdą. Sadlok pewnie dociągnie do końca kontraktu. Bartosz przy pierwszej okazaji pewnie odejdzie (choćby nawet do 1 ligi bo musi grać).

Jeżeli szrotem będą totalnym to trzeba rozwiazać kontrakt a to też nie jest za darmo.

Pytanie po jaką cho**re nam taka szeroka kadra? Puchar Polski to raptem kilka meczu (już i tak z głowy). Rezerw nie ma. Sparingów w tygodniu nie grają. Europejskich pucharów nie ma...
Ponieważ cześć odpadnie, właśnie dlatego.
Poza tym mamy piłkarzy na teraz i na przyszłość. Ci pierwsi mają krótkie kontrakty, młodzi dłuższe.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 25.09.2017, 13:59
Ostatnio taki szrot sprowadzał Antek Ptak w Pogoni. Skończyło się nie najlepiej, obyśmy nawet w połowie nie doświadczyli co oni.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.09.2017, 14:29
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio taki szrot sprowadzał Antek Ptak w Pogoni. Skończyło się nie najlepiej, obyśmy nawet w połowie nie doświadczyli co oni.
Bez jaj.

Nie porównujmy jednak gości z Copacabany (wśród których i tak trafił się Edi bodajże) z profesjonalnymi piłkarzami.

Nie mowie ze nie może się to skończyć podobnie ale nie można mówić ze to taki sam szrot jak od Ptaka.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 25.09.2017, 14:34
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Bez jaj.

Nie porównujmy jednak gości z Copacabany (wśród których i tak trafił się Edi bodajże) z profesjonalnymi piłkarzami.

Nie mowie ze nie może się to skończyć podobnie ale nie można mówić ze to taki sam szrot jak od Ptaka.
Edi był chyba z początkowego zaciągu, potem było tylko gorzej.
U nas pierwszy zaciąg jeszcze jako taki był, teraz jest gorzej, oby nie było jeszcze gorzej w zimowym okienku.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.09.2017, 14:38
Większość ze sprowadzonych zawodników przez Junco była ważną postacią swojej poprzedniej drużyny (z niektóry i wyjątkami), nie żadne ogóry bez choćby meczu w profesjonalnej piłce. Także porównywanie zaciągu Ptaka do zaciągu Junco jest bezsensu i jest idiotyczne po prostu...
Gdyby był normalny trener nastawiony na grę atrakcyjną dla oka czyt. ofensywną to jestem przekonany, że większość z tych chłopaków by odpaliła na dobre, a tak to kiszą się w surowej nastawionej na jeden cel (dzida do Carlitosa) taktyce...
Powiedzmy sobie otwarcie, trener nie ma pomysłu na tę drużynę i kropka.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 25.09.2017, 15:45
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Większość ze sprowadzonych zawodników przez Junco była ważną postacią swojej poprzedniej drużyny (z niektóry i wyjątkami), nie żadne ogóry bez choćby meczu w profesjonalnej piłce. Także porównywanie zaciągu Ptaka do zaciągu Junco jest bezsensu i jest idiotyczne po prostu...
Gdyby był normalny trener nastawiony na grę atrakcyjną dla oka czyt. ofensywną to jestem przekonany, że większość z tych chłopaków by odpaliła na dobre, a tak to kiszą się w surowej nastawionej na jeden cel (dzida do Carlitosa) taktyce...

Powiedzmy sobie otwarcie, trener nie ma pomysłu na tę drużynę i kropka.
skończ w każdym temacie powielać ten stek bzdur. za każdym razem, gdy próbujemy grać ofensywnie krótkimi podaniami, to kończy się na 2-3 podaniach, bo cały przód (Wojtkowski, Brożek, Boguski, Ze Manuel, Bartosz, Ondrasek, Małecki, Kosta, Halilovic) wygląda technicznie fatalnie - a to złe podania, a to tragiczne przyjęcie i strata. O złych decyzjach nie wspominam.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.09.2017, 15:51
Pero napisał(a):Wyświetl post
Mnie najbardziej boli że wyciągnęliśmy same niewiadome. Który z naszych nabytków w ostatnim klubie grał pierwsze/jakiekolwiek skrzypce?
.
Mi się wydaje, że nowi piłkarze nie są no-nemami, jednak po prostu mogą nie pasować profilem do polskiej ligi lub za szybko zostali wrzuceni przez Ramireza na głęboką wodę. Brożek przez cały sezon w Laliga2 strzelił 2 bramki a po powrocie do nas z miejsca walnął 17... i czego to dowodzi?

Na papierze zresztą Carlitos przyszedł z najniższej ligii i powinien być kompletnym niewypałem.
Poza tym Cuesta i Arsenić mieli największy rozbrat z piłką.

Transfer po transferze, dane tylko z poprzedniego sezonu, pogrubioną czcionką zawodnicy którzy grali regularnie:
Velez w Almerii był kapitanem. Laliga2(24 występów/ 1 bramka) Widać zresztą solidnie jego brak w drużynie.
Kolar - (29 występów/5 bramek)
Perez - Laliga2 (30/1)
Cuesta 2 spotkania
Arsenić - (17) do momentu zesłania do rezerw grał wszystko
Basha Laliga2 (23/1)
Halilović (21)
Ze Manuel (28/2)
Balaniuk (27/5)

Imaz Laliga2 (22/7)
Carlitos Segunda B (33/13)
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.09.2017, 19:02
Z zaciągu ŁKS był między innymi Paulinho (ten z Barcelony). Nie zmienia to faktu, że ta koncepcja położyła klub.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 30.09.2017, 22:09
Takimi zmianami jak Perez dzisiaj to on mnie do siebie nie przekona... i w poważaniu mam te jego 30/1 w poprzednim sezonie.
Po wejsciu dzisiaj był wzmocnieniem Jagi a nie naszym...
Odpowiedz cytując
andrucik
Member

Od: 10.2016

Stary 30.09.2017, 22:22
Czyli Perez ma grać tylko w meczach ze Skawinką tak?
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.09.2017, 22:28
Perez ma spakować walizki i wracać do Hiszpani na piechotę!!!
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.09.2017, 23:05
Razem z Ze Manuelem i Imazem
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 30.09.2017, 23:39
ale dajcie im czas, jeszcze miesiąc temu nikt o nich nie słyszał, teraz grają dla nas. Tak naprawdę dopiero na wiosnę zobaczymy, ile są warci.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 01.10.2017, 09:55
o czym Wy mówićie. Widzieliście jak Perez wszedł na boisko? Widziałem na żywo potykał się o własne nogi i przewracał jak piłka był 40 m od niego. Nie wiedział w którą strone biegać i co robić. Dwukrotnie groźnie stracił piłke.

Świadczy to o tym że jest kompletnie bez formy i trzeba go ogrywać tak jak mówi poprzednik w sparaingach a nie w meczu o stawke kiedy wynik nie jest ustalony. Na dodatek chyba coś z psychiką bo jak to możliwe że tak doświadczony ŚP z dnia na dzień zapomina jak kopnąć piłke i jak się ustawić...

Dla mnie jego kontakty z piłką wczoraj to były stany przedzawałowe...
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 01.10.2017, 10:34
Widzę, że znaleźliście sobie nowego kozła ofiarnego.
Nikt już nie pamięta pierwszego meczu Arsenicia? Chłop jak dąb, a jako środkowy obrońca dawał się przepychać jakimś karłom z drużyny przdciwnej. A wczoraj? Jeden z najlepszych na boisku.
Z tym, że Arsenic w przeciwieństwie do Pereza czy Ze Manuela, przepracował cały okres przygotowawczy, a mimo to potrzebował czasu na adaptacje.
Na prawdę trudno was traktować poważnie.
Odpowiedz cytując
Danielek1906
Member

Od: 07.2016

Stary 01.10.2017, 10:59
Co do nabytków. Jesusowi potrzeba czasu, widać, ze ma to "coś" ale brakuje przygotowania itp. W końcu zalozył ładne sitko wczoraj, więc dobry prognostyk. Gorzej jest z Perezem. Wygląda jak Cast Away po za światem. Biega troszku dziwacznie, wolny, masy trochę musi zrzucić itp. Basha bardzo dobrze gra, widać ze ma ogranie. Arsenić z meczu na mecz coraz lepiej. Najgorzej jest chyba z Questą, bo jak na razie to przyjechał tu na wakacje
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.10.2017, 11:04
Moje subiektywne odczucia są takie, że Perez i Imaz mają potencjał znacznie większy niż ze Manuel, chociaż ich dobra gra w Wiśle jest równie wielką niewiadomą. Nie takie transfery nie wypalały.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Markfire20
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 01.10.2017, 16:21
Danielek1906 napisał(a):Wyświetl post
Co do nabytków. Jesusowi potrzeba czasu, widać, ze ma to "coś" ale brakuje przygotowania itp. W końcu zalozył ładne sitko wczoraj, więc dobry prognostyk. Gorzej jest z Perezem. Wygląda jak Cast Away po za światem. Biega troszku dziwacznie, wolny, masy trochę musi zrzucić itp. Basha bardzo dobrze gra, widać ze ma ogranie. Arsenić z meczu na mecz coraz lepiej. Najgorzej jest chyba z Questą, bo jak na razie to przyjechał tu na wakacje
Pewnie, Cueście znudziły się hiszpańskie szpitale i postanowił pozwiedzać polskie... Ja prdl. Czekam na jego powrót, nie wytrzymam kolejnych "interwencji" Buchalika.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 02.10.2017, 10:49
Buchalik to niestety słaby bramkarz. Dzisiaj wypluł przed siebie piłkę jak junior próbując ją łapać w koszyczek.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 02.10.2017, 11:16
Uważaj bo ciebie Czerepach zje bo krytykujesz jego ulubieńca
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
PlayLikeAPro
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 02.10.2017, 12:33
Buchalik w tej rundzie robi już takiego babola po raz trzeci.... dramat.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 02.10.2017, 12:54
trzeba było brać Pawełka, a nie debilnie się naśmiewać, i do tego Wiślak
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 02.10.2017, 12:54
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Buchalik to niestety słaby bramkarz. Dzisiaj wypluł przed siebie piłkę jak junior próbując ją łapać w koszyczek.
Ładnie Ci się weekend przeciągnął

Co do istoty oczywiście nie sposób się nie zgodzić. Pawełek, wchodzący z marszu do Jagielloni - jako bramkarz wybitnie z łapanki - grał co najmniej o klasę lepiej od Buchalika. Niestety. Chociaż Cuesta według mnie wcale jakiś pewny w swoich interwencjach też nie jest, przez co wydaje mi się, że za pół roku znów będziemy szukali zawodnika, którego można śmiało wstawić między słupki.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.10.2017, 13:03
robert777 napisał(a):Wyświetl post
trzeba było brać Pawełka, a nie debilnie się naśmiewać, i do tego Wiślak
ja p...olę...
Pawełka?
Tego buca pokazującego fucki kibicom?

Pawełek to wg ciebie wiślak? Chyba wtedy kiedy wujek Cupiał jeszcze płacił
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 02.10.2017, 13:15
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 02.10.2017, 14:39
Tyle,że Pawełek też robił swoje pawełki zapomniałeś już ? Szanuję twoje zdanie,ale nie...Btw kto był ostatnio dobrym bramkarzem u nas ? Pareiko ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 02.10.2017, 14:58
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Tyle,że Pawełek też robił swoje pawełki zapomniałeś już ? Szanuję twoje zdanie,ale nie...Btw kto był ostatnio dobrym bramkarzem u nas ? Pareiko ?
Cierzniak.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 02.10.2017, 15:10
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Uważaj bo ciebie Czerepach zje bo krytykujesz jego ulubieńca
to teraz poprosimy o cytaty lub linki do postów z których wynika że Michał Buhalik jest moim ulubieńcem , albo przepraszaj
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 02.10.2017, 19:07
TIR_DO_SŁUBIC Fakt zapomniałem o nim skoro wybrał L-kę to nic dziwnego

Arkadiusz.Czerepach Było raz gdzieś nie chce mi się szukać
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź