The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2017, 21:51
Jest mi wstyd
Powód: Wytrzeźwienie
Ostatnio edytowane przez krzywy : 24.09.2017 o godz. 10:52.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.09.2017, 21:52
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Kiko temu panu już dziękujemy
A Junco wykonał świetną robotę?
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.09.2017, 21:53
To był 3-4 mecz z rzędu gdy NIKT nie wiedział co ma grać ;-/
Odpowiedz cytując
Pepinho
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 23.09.2017, 21:54
Junco i Ramirez wylot. Straciliśmy niemal rok tzn.stracimy i znów od zera trzeba będzie to składać. Niestety w polskiej piłce pracują amatorzy czy w Gdańsku, Warszawie czy Krakowie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.09.2017, 21:57
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ale który transfer poza Carlitosem z lata wypalił? Poszliśmy w ilość, nie w jakość. Boję się, że chwile będziemy się odbudowywać po tym hiszpańskim eksperymencie.
To ile transferów wypali pokażą najbliższe miesiące. Z nowych zawodników więcej niż 5 spotkań rozegrał tylko Carlitos, Arsenić, Wojtkowski, Velez i Halilović

I te transfery uważam za rozsądne i niekoniecznie w kategorii wzmocnienia na dzisiaj.

Resztę zweryfikuje czas. Ramirez niestety miota się strasznie w swoich wyborach i odkąd stracił Brleka stracił również całą koncepcję na zespół, choć... musiał się liczyć od kilku miesięcy z takim rozwojem sytuacji.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.09.2017, 21:58
Byłem do dziś jednym z tych, którzy zalecali spokój i opanowanie. Dość. Nic z tego nie będzie.
Jakby tego nie ubierać w delikatne słowa - Kiko Ramirez nie panuje już nad niczym. Nie ma choćby śladów organizacji gry (to jestem jeszcze w stanie zrozumieć), stałe fragmenty to jakiś żart (po obu stronach boiska). Również piłkarze, którzy przepracowali z nim cały okres przygotowawczy są w katastrofalnej formie (Cywka, Gonzalez, Małecki). Do tego morale i zaangażowanie drużyny żadne, team spirit nie istnieje, waleczność to słowo tej grupie ludzi na dzień dzisiejszy obce. Nie ma nic. Poza Carlitosem, który jeśli jeszcze nie skumał, że trzeba stąd wkrótce spier...ć, to dojdzie do takiego wniosku wkrótce. Podobnie Sadlok, w którym widać ogromne pokłady frustracji.

Nie znajduję już żadnego, absolutnie ŻADNEGO powodu żeby wierzyć, że ten człowiek to poukłada. Nie udaje mu się nawet na podstawowym poziomie (organizacja gry obronnej, stałe fragmenty), nie mówiąc już o bardziej złożonych. Przerosło go to wyzwanie i czas niczego tu nie zmieni. Ułożenie tej drużyny byłoby dużym wyzwaniem dla doświadczonego szkoleniowca, nie mówiąc o Kiko, który na Wiśle fachu dopiero się uczy (jeśli litościwie przyjąć, że wyciąga wnioski i w ogóle się uczy).

Dziś?
Na plus Buchalik, Basha, Carlitos, z meczu na mecz lepiej Arsenic. Nijak Sadlok.
Na plus nieobecność Ze Manuela.
Reszta to żart. Ze szczególnym uwzględnieniem Gonzaleza, który właśnie wszedł na poziom do tej pory niedostępny nawet takim tuzom jak ś.p. Michał Czekaj. Cywka też na żenującym poziomie.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.09.2017, 22:00
Kurz napisał(a):Wyświetl post
A Junco wykonał świetną robotę?
Nie wiem... Ale jak patrzę na popisy Banderowca to tęsknie za Ondraskiem i i Brożkiem. Jak patrzę na afro Pereza to zastanawiam się czy jest lepszy od Urygi. Jeżeli Ci goście umieją grać w piłkę to trzeba dać im czas na dojście do formy a nie wystawiać od razu do składu. Niech grają gracze ograni : Broziu,Boguś(nie sądziłem że to powiem),Bartosz a nowe wynalazki niech wchodzą na zmiany...

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.09.2017, 22:05
Jest mi wstyd
Ostatnio edytowane przez krzywy : 24.09.2017 o godz. 10:53.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 23.09.2017, 22:07
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem... Ale jak patrzę na popisy Banderowca to tęsknie za Ondraskiem i i Brożkiem. Jak patrzę na afro Pereza to zastanawiam się czy jest lepszy od Urygi. Jeżeli Ci goście umieją grać w piłkę to trzeba dać im czas na dojście do formy a nie wystawiać od razu do składu. Niech grają gracze ograni : Broziu,Boguś(nie sądziłem że to powiem),Bartosz a nowe wynalazki niech wchodzą na zmiany...
Ale przecież Broziu, Boguś i Bartosz graja to samo i za 2 mecze wszyscy będą chcieli Ze Manuela .

A na poważnie... Na początku sezonu nie graliśmy wybitnie, ale ostatecznie wszystko sypnęło się po sprzedaniu Brleka i zniknięciu ze składu z powodu kontuzji Veleza. Obawiam się, ze teraz może być strasznie, bo przeciwnicy solidni, a morale wyparowało. Przy złych wiatrach 0 punktów w 4 następnych meczach.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 23.09.2017, 22:10
Posiadanie piłki dla Korony 70% , to jakbyśmy grali z Barceloną to ile by było ?
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 23.09.2017, 22:11
Wreszcie do niektórych zakutych łbów zaczyna coś docierać. Trenuje nas wuefista z brakiem jakiegokolwiek pomysłu na grę. punkty zdobywaliśmy pryz nieziemskim farcie, do tego w zasadzie bazując wyłącznie na jednym zawodniku. trzeba było być ślepym żeby tego wcześniej nie widzieć. Jak Kiko zostanie to z każdym meczem grono wpatrzonych w niego będzie topniało. Pisałem o tym tydzień temu: punkty zdobywaliśmy z drużynami z miejsc 11-16, a teraz zaczną się schody.

Jakie argumenty po tym meczu maja wyznawcy Kiko? Gdzie się wszyscy pochowaliście?
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 23.09.2017, 22:11
Junco out Spójrzcie na odległości między formacjami, a nawet piłkarzami w formacji, a następnie zadajcie sobie pytanie, czy za to odpowiada Junco czy Kiko. ....a idioci...

Inni trenerzy potrafili grać w miare składnie z gorszymi zawodnikami. Co do niewypałów: czy Velez, Arsenić, Ivan, Pol, Carlitos to szrot? Na pewno nie. Czy możemy coś powiedzieć no reszcie? Po kilku minutach spędzonych na boisku?- brawo znawcy pokroju Smudy. Czy możemy powiedzieć coś o Kiko po 10 miesiącach pracy? Na pewno tak.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.09.2017, 22:20
"Wytoczymy swoje działa". Pyte na stół możesz co najwyżej bajoku wystawić.

Takiej ....a żenady to się oglądać po prostu nie da. Żadnego pomysłu. Scyzory nas klepią ....a w dziada!! w trójkącie a my jak chłopaczki biegamy dookoła. Rymaniak zapierdala jak Messi pół boiska ....a rajd życia z nami.
Buchal dzisiaj miał dzień konia i mogło się skonczyc 4-1 i może byśmy wszyscy zeszli na ziemie.

Konferencja:
"dużo pomogli kibice Korony, którzy tak jak to być powinno, wspierali swój zespół przez cały czas i podniosło to morale drużyny gospodarzy"

Dużo pomogli kibice ? Takiego ....a cymbała to jeszcze nie było. Ty wiesz, gdzie Ty grałeś ? Na ....a kurniku vol 2 w Kielcach. Chyba, że oglądałeś bajoku Real na yt w przerwie i coś Ci sie podupcylo.

Scyzory zadupcały na dupsku na szóstym biegu. A nasze panienki z erasmusa zachowanie jakby 3-0 dla nas było.

Masakra
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 23.09.2017 o godz. 22:24.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 23.09.2017, 22:26

Mały. Mały never changes
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.09.2017, 22:39
Boze jak moglismy dwa razy z rzedu z takimi kocopolami przegrac, to jest niemozliwe jak taka lebioda jak Gorski mogl nam bramke strzelic, pierwsza od marca. Tego sie nie dalo ogladac
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 23.09.2017, 22:40
Coś się musi dziać bardzo złego w szatni, że tak to wygląda na boisku. Poza meczem z Pogonią to nie zagraliśmy w tym sezonie ani jednego dobrego spotkania. Środek pola wygląda bardzo źle i trudno uwierzyć, że to wszystko za sprawą braku mączyńskiego i Brleka. Sugerowanie, że zmiany personalne w 11 coś pomogą - dziś skład był ułożony wyłącznie pod facebokowych płaczków a mimo to graliśmy tragicznie.Brakuje energii, woli walki, jakby na boisko wyszło 11 obcych sobie osób i każdy grał swoje nie patrząc na kolegów z drużyny. Znowu pensje nie dotarły? Grają na zwolnienie Ramireza? Nie wiem czy to wina trenera czy nie - ale Dariusz W. dostał szansę pomimo 7 porażek i udało mu się wyprowadzić drużynę z kryzysu i to w gorszych warunkach, ale jak będzie teraz?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 23.09.2017, 22:44
Czas, czas, czas. Inne ..... muje. Szykujcie sie na nastepne w.......e bo czas, czas, czas. Czapka z daszkiem, zegnam.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.09.2017, 22:45
Tylko pokaż mi mecz, w którym Wisła Dariusza W zaprezentowała takie statystyki :

Korona Kielce - Wisła Kraków

Posiadanie (w %): 58-42 (59-41)
Strzały: 16-5 (9-3)
Strzały celne: 5-1 (2-1)
Rzuty rożne: 10-4
Podania: 579-365
Podania dokładne (w %): 85-76

Ja nie pamiętam takiego meczu w naszym wykonaniu od ....

Od meczu z Legią w grupie mistrzowskiej? (za kadencji Kiko ofc) - chociaż tam i przeciwnik lepszy i chyba jednak statystycznie też to lepiej wyglądało.

A oprócz tego meczu to chyba, w ogóle nie pamiętam żeby nas ktoś tak stłamsił i rozjechał. Generalnie za innych trenerów nawet jeśli trafił nam się podobnie beznadziejny mecz (a nie pamiętam takich) to było to raczej pojedyncze spotkanie, a nie tendencja. A jeśli przegrywaliśmy, nawet seriami, to jako równorzędny rywal dla drużyn przeciwnych, które albo były skuteczniejsze, albo po prostu trochę od nas lepsze. Dzisiaj byliśmy dla Korony TŁEM. I zarówno bramka Carlitosa jak i parady Buchalika tylko ten fakt zaciemniają.

Katastrofa z zerowymi nadziejami na poprawę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.09.2017 o godz. 22:52.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.09.2017, 22:47
Tak sobie teraz myślę, że z miesiąc temu pojawił się filmik z nagraniem jak Wojtkowski wyraził swoje zdanie o Hiszpanach. Wtedy zostało to zignorowane, bo były wyniki. A może tutaj trzeba szukać powodów tej żenującej gry. Szatnia nie istnieje. Albo parafrazując pewnego polityka. Istnieje tylko teoretycznie.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 23.09.2017 o godz. 22:52.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 23.09.2017, 22:48
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Tylko pokaż mi mecz, w którym Wisła Dariusza W zaprezentowała takie statystyki :

Od meczu z Legią w grupie mistrzowskiej? (za kadencji Kiko ofc) - chociaż tam i przeciwnik lepszy i chyba jednak statystycznie też to lepiej wyglądało.

A oprócz tego to chyba, w ogóle nie pamiętam żeby nas ktoś tak stłamsił i rozjechał.

Katastrofa.

W tej lidze nie ma już słabych drużyn.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 23.09.2017, 23:03
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
W tej lidze nie ma już słabych drużyn.
Jest. Wisła .
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.09.2017, 23:11
No nie ma fuksów w 93 minucie i koniec zabawy.

Kiko skonczyły sie ratujące go gole Carlitosa,co było do przewidzenia.

Pytanie co dalej?sam nie wiem,ale chyba spokój,ale to tez do czasu.
Porażki z tak cepowatym zespolem,ktory dzis byl 5 x lepszy.naprawde to jest kompromitacja.
Smiano sie z np Bartoszka a jestem coraz bardziej pewnien ze ustawił by Wisle 5 razy lepiej niz ten trener pozorant.To nie moze byc przypadek ze gramy 2 razy tak samo tragicznie,nie moze.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 23.09.2017 o godz. 23:13.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Stary 23.09.2017, 23:11
s1mone napisał(a):Wyświetl post

A oprócz tego meczu to chyba, w ogóle nie pamiętam żeby nas ktoś tak stłamsił i rozjechał. Generalnie za innych trenerów nawet jeśli trafił nam się podobnie beznadziejny mecz (a nie pamiętam takich) to było to raczej pojedyncze spotkanie, a nie tendencja. A jeśli przegrywaliśmy, nawet seriami, to jako równorzędny rywal dla drużyn przeciwnych, które albo były skuteczniejsze, albo po prostu trochę od nas lepsze. Dzisiaj byliśmy dla Korony TŁEM. I zarówno bramka Carlitosa jak i parady Buchalika tylko ten fakt zaciemniają.

Katastrofa z zerowymi nadziejami na poprawę.
w Lubinie nie istnieliśmy, z Górnikiem wyglądaliśmy słabo (chociaż odrobina szczęścia i wywieźlibyśmy 1pkt). W środowym meczu statystyki były zdecydowanie na naszą korzyść i mimo tego nie potrafiliśmy strzelić bramki (a były okazje, że wymienię Boguskiego i paradę Gostomskiego po wolnym Wojtkowskiego). Problem musi leżeć w głowach piłkarzy i zmiana trenera z pewnością pomoże, ale doraźnie. Nie widzę na polskim rynku trenera z potencjałem na długoterminową budowę zespołu. Probierz cudotwórca z Białegostoku zaraz spuści Makabi do 1 Ligi, Brosz który robi furorę w Zabrzu jeszcze niedawno balansował na krawędzi spadku z zespołem, który nas dziś pokonał, Magiera jeszcze kilka miesięcy temu potrafił postawić się Realowi Madryt (który też jest ostatnio w kryzysie mimo najlepszego personalnie składu na świecie) a dziś stoi w kolejce do Grodzkiego Urzędu Pracy. Nie wiem naprawdę co się stało z naszą drużyną, od początku sezonu gramy piach mimo sensownych transferów. Z drugiej strony passa goli strzelanych w ostatnich minutach wskazywałaby na to, że jednak chęć zwycięstwa jest w drużynie, trudno 7 bramek po 75 minucie zaliczyć do przypadku. Być może jest na forum ktoś przygotowany merytorycznie kto może wyjaśnić to co się u nas dzieje i nie mam tu na myśli sfrustrowanych (jak każdy z nas) kibiców tylko może jakichś studentów/absolwentów AWF czy inne osoby, których profesjonalny kontakt z piłką przekracza weekendowe oglądanie meczów w telewizji i granie w Fifę/Football Manager bo ja tu jestem za cienki.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.09.2017, 23:13
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post

Mały. Mały never changes
Wlasnie, trener decyduje, jego decyzje sa bledne, Carlitos mu tylek ratuje dlatego sie trzyma ale dlugo tak nie pociagnie
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.09.2017, 23:16
azkaz napisał(a):Wyświetl post
w Lubinie nie istnieliśmy, z Górnikiem wyglądaliśmy słabo (chociaż odrobina szczęścia i wywieźlibyśmy 1pkt). W środowym meczu statystyki były zdecydowanie na naszą korzyść i mimo tego nie potrafiliśmy strzelić bramki (a były okazje, że wymienię Boguskiego i paradę Gostomskiego po wolnym Wojtkowskiego). Problem musi leżeć w głowach piłkarzy i zmiana trenera z pewnością pomoże, ale doraźnie. Nie widzę na polskim rynku trenera z potencjałem na długoterminową budowę zespołu. Probierz cudotwórca z Białegostoku zaraz spuści Makabi do 1 Ligi, Brosz który robi furorę w Zabrzu jeszcze niedawno balansował na krawędzi spadku z zespołem, który nas dziś pokonał, Magiera jeszcze kilka miesięcy temu potrafił postawić się Realowi Madryt (który też jest ostatnio w kryzysie mimo najlepszego personalnie składu na świecie) a dziś stoi w kolejce do Grodzkiego Urzędu Pracy. Nie wiem naprawdę co się stało z naszą drużyną, od początku sezonu gramy piach mimo sensownych transferów. Z drugiej strony passa goli strzelanych w ostatnich minutach wskazywałaby na to, że jednak chęć zwycięstwa jest w drużynie, trudno 7 bramek po 75 minucie zaliczyć do przypadku. Być może jest na forum ktoś przygotowany merytorycznie kto może wyjaśnić to co się u nas dzieje i nie mam tu na myśli sfrustrowanych (jak każdy z nas) kibiców tylko może jakichś studentów/absolwentów AWF czy inne osoby, których profesjonalny kontakt z piłką przekracza weekendowe oglądanie meczów w telewizji i granie w Fifę/Football Manager bo ja tu jestem za cienki.
Naprawdę? Jedyny nasz dobry mecz w ostatnim czasie, byliśmy stroną przeważającą, ale brakło wtedy trochę szczęścia (poprzeczka Bashy, dwusetka Ze Manuela, koszmarny błąd Arsenica). Oczywiście, wynik słaby, ale nie oddający tego co się działo na boisku, a ty mówisz że nie istnieliśmy?

Tutaj masz jeszcze staty na potwierdzenie tego jak "nie istnieliśmy".

https://www.flashscore.pl/mecz/OM9dR...ystyki-meczu;0

Nie istnieliśmy to przez większość część meczu w Płocku, który mega fartem wygraliśmy.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Stary 23.09.2017, 23:26
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę? Jedyny nasz dobry mecz w ostatnim czasie, byliśmy stroną przeważającą, ale brakło wtedy trochę szczęścia (poprzeczka Bashy, dwusetka Ze Manuela, koszmarny błąd Arsenica). Oczywiście, wynik słaby, ale nie oddający tego co się działo na boisku, a ty mówisz że nie istnieliśmy?

Tutaj masz jeszcze staty na potwierdzenie tego jak "nie istnieliśmy".

https://www.flashscore.pl/mecz/OM9dR...ystyki-meczu;0

Nie istnieliśmy to przez większość część meczu w Płocku, który mega fartem wygraliśmy.
W Płocku to obie drużyny grały fatalnie i nie wskazywałbym tam faworyta. Nie pamiętam również, żeby jakakolwiek nasza akcja zakończyła się prawdziwym zagrożeniem dla przeciwnika w Lublinie (poza faktycznie poprzeczką).Chyba, że działy się na początku meczu, bo zacząłem oglądać już od stanu 1:0 i nie pamiętam, aby w jakimkolwiek aspekcie Wisła była lepsza od zagłębia wtedy. A każdy błąd Zorana był wykorzystywany przez przeciwnika, miał udział chyba przy wszystkich trzech bramkach.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 23.09.2017, 23:27
od początku sezonu gramy piach mimo sensownych transferów.
To chyba główny problem kibiców z oceną sytuacji. Założenie, że transfery były sensowne.

Zaproponuje, inne najprostsze i najbardziej prawdopodobne wyjaśnienie. Transfery są gówniane (może z wyjatkiem Carlitosa i Veleza). Piłkarze, których ściągnęliśmy są za słabi na ekstraklasę. Dlatego wszystko wygląda, jak wygląda. Oczywiście, to tylko jedna z możliwości (niekoniecznie prawdziwa), ale nie mniej prawdopodobna od tego co napisałeś.
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Stary 23.09.2017, 23:39
Kurz napisał(a):Wyświetl post
To chyba główny problem kibiców z oceną sytuacji. Założenie, że transfery były sensowne.

Zaproponuje, inne najprostsze i najbardziej prawdopodobne wyjaśnienie. Transfery są gówniane (może z wyjatkiem Carlitosa i Veleza). Piłkarze, których ściągnęliśmy są za słabi na ekstraklasę. Dlatego wszystko wygląda, jak wygląda. Oczywiście, to tylko jedna z możliwości (niekoniecznie prawdziwa), ale nie mniej prawdopodobna od tego co napisałeś.
W zeszłym sezonie brakowało napastnika. Wiecznie kontuzjowany Ondrasek i chronicznie nieskuteczny Paweł. Był też problem ze skrzydłem okupowanym przez RB9 a także brak alternatywy na pozycji stopera, jedynym zmiennikiem był wtedy Alanek. Przyszedł czarodziej Carlitos, Arsenic który jednak mimo wszystko na swojej pozycji jest solidniejszy niż Uryga, Wojtkowski. Oprócz tego w gratisie solidny przecinak - Velez, dość przebojowy Halilovic, dający nadzieję Basha. Oprócz tego Perez którego bym jeszcze nie skreślał, w zapasie Kostal. Na razie absolutnym niewypałem jest Ze Manuel, który niezwykle przypomina mi Crivellaro. Mojego zaufania nie wzbudził też Cuesta. Z kolei poza ogromną stratą Petara i, umówmy się - dotkliwą mączyńskiej a także w kontekście ławki - Załuski - odeszli sami pozoranci. Tak więc absolutnie nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że transfery są gówniane - nawet nieprzychylna nam prasa pozytywnie oceniała ruchy transferowe Junco w tym okienku. Jak w takim razie ocenić to, co się dzieje obecnie w Gdańsku? Przy ichniejszym budżecie?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.09.2017, 00:06
Po tym meczu jedno jest pewne. Ukladu z korona nie bedzie przez nastepne 150 lat
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 24.09.2017, 00:42
W zeszłym sezonie brakowało napastnika. Wiecznie kontuzjowany Ondrasek i chronicznie nieskuteczny Paweł. Był też problem ze skrzydłem okupowanym przez RB9 a także brak alternatywy na pozycji stopera, jedynym zmiennikiem był wtedy Alanek. Przyszedł czarodziej Carlitos, Arsenic który jednak mimo wszystko na swojej pozycji jest solidniejszy niż Uryga, Wojtkowski. Oprócz tego w gratisie solidny przecinak - Velez, dość przebojowy Halilovic, dający nadzieję Basha. Oprócz tego Perez którego bym jeszcze nie skreślał, w zapasie Kostal. Na razie absolutnym niewypałem jest Ze Manuel, który niezwykle przypomina mi Crivellaro. Mojego zaufania nie wzbudził też Cuesta. Z kolei poza ogromną stratą Petara i, umówmy się - dotkliwą mączyńskiej a także w kontekście ławki - Załuski - odeszli sami pozoranci. Tak więc absolutnie nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że transfery są gówniane - nawet nieprzychylna nam prasa pozytywnie oceniała ruchy transferowe Junco w tym okienku. Jak w takim razie ocenić to, co się dzieje obecnie w Gdańsku? Przy ichniejszym budżecie?
Ocena naszych ruchów transferowych na forum i w gazetach, to bardziej kwestia wiary niż jakichkolwiek racjonalnych przesłanek. Ludzie wierzą, że transfery są dobre lub wprost przeciwnie. A jak wiemy kwestie wiary to metafizyka.

Moja wypowiedź nie dotyczyła przyszłości, uważam transfery za gówniane na ten moment. Choć Velez, poza Carlitosem to jasny płomyczek. Tylko, że Velez i chyba nikt kogo ściągnęliśmy nie zasypie dziury po Mączyński i Brleku. Nie chodzi tylko o klasę sportową, ale wszechstronność, łączenie ofensywy z defensywą. Velez to głównie przecinak. Kilku innych zawodników wygląda raczej na typ Stilica, czyli ewentualnie niezłych z piłką przy nodze, ale fatalnych, gdy trzeba za nią biegać i o nią walczyć. A to źle nam wróży. Bo albo będziemy mieli za mało atutów z przodu, albo zostaniemy zdominowani, jak dzisiaj z Koroną.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów