The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2017, 14:18
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Wojtkowski. W tym jednym meczu pokazał więcej niż Ze Manuel we wszystkich.

Nie przypominam sobie aby pojawiały się głosy po meczu z Piastem następujących piłkarzy z "11":
Małecki
Llonch
Carlitos

Przypomnę:
Cytat:
"Głos ludu" domagał się usunięcia ze składu Ze Manueal i Imaza z linii pomocy. DWÓCH piłkarzy. Bo grali słabo i nie są zgrani z zespołem. Czy lud miał racje? Chyba tak, bo dalej nic nie grają.

Nie wiedzieć jednak czemu, Kiko zmienił aż PIĘCIU piłkarzy, w tym najlepszych na boisku Carlitosa i Małeckiego. Oraz rozwalił przyzwoicie (na tle reszty) wyglądający duet Basha-Llonch.

"Lud" chciał w miejsce DWÓCH piłkarzy Wojtkowskiego i Halilovica. Pierwszy ewidentnie pokazał, że robi więcej szumu od Ze Manuela...
No i weszli Halilović i Wojtkowski. Obaj pokazali, ze na dziś dzień więcej w nich trampkarza niż piłkarza. Wojtkowski robił szum grą indywidualną i fajnie. Starał się, też fajnie. Ale solidności i dyscypliny taktycznej w jego grze było naprawdę niewiele, Sadlok nie miał z kim grać, a na dziś dzień to Sadlok jest naszym wielkim atutem. Halilovicia nie chce mi się drugi raz tyrać, wystarczy, ze go obsmarowałem w temacie pucharowym. On nie jest gotowy na ten poziom, robi więcej złego niż dobrego, kropka.

Llonch po wejściu zagrał słabo, dawał znacznie mniej od Bashy, był nawet słabszy od "bezpłciowego" Pereza. Chłopak po kontuzji ma problem z formą, to nie jest "ten" Llonch.

Co do tego, że Imaz grać nie powinien i że Carlitos powinien być chociaż na ławce, jak najbardziej się zgadzam.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 21.09.2017, 14:18
wyar napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze,w pierwszym meczu o SP wszedl z lawki. po drugie - moze wlasnie dlatego gral wszystko gdzie indziej ? Poza tym po co porownujesz repre ? Tam ludzie zawsze pojada,a gdybys zapytal trenera klubowego,to najchetniej zawsze odmowilby reprezentacji,,zas trudnosc gry przeciw Andorze... hm....

teraz Lukaku... Gral wczoraj ? A Lacazette ? A Aguero ? A Rooney ? H.Kane ? tez nie grali wczoraj ? Juz zmeczeni ? Czy moze jednak rotacja ?
bzdury sadzicie takie,ze szok... macie pretensje do goscia,ze posadzil na lawce faceta,ktory przynosi punkty w lidze,w ktorych sukces jest dla wszystkich druzyn na swiecie najwazniejszy ? To ma byc zarzut ? Ze nie zarobiliscie wyimaginowanych pieniedzy kosztem byc moze w przyszlosci znacznie powazniejszych klopotow i znacznie powazniejszych problemow finansowych zwiazanych z ewentualnymi problemami z zostaniem w lidze ? Bo ktoremus z Was,mimo,iz nie ma do tego podstaw i nie ma w tym przynajmniej sezonie sensu,a takze po prostu szans ,zamarzylo sie walczyc o cos dodatkowego po tak powaznej przebudowie druzyny i przy tych problemach finansowych ? Poziom absurdu na tym forum przekracza czasem nawet obecny poziom gry Wisly,ale tylko ten drugi wydaje sie byc uzasadniony...
No rzeczywiście, zamarzyło nam się pokonanie Korony. Ale jesteśmy naiwni... Tej wielkiej Korony z burdenskim w składzie, przy oszałamiającym dopingu, grającą w dziesiątkę...

Chorzy ludzie z nas.

Powinniśmy podziękować za zaszczyt grania na Kolporter Arenie i złożyć gratulacje temu wielkemu klubowi. Wszak ich stać zatrudniać takie gwiazdy jak Burdenski.

Co do rotacji w składzie: masz racje stosują ją te kluby.

Natomiast udało mi się zadzwonić do trenera Polski i Hiszpani i uwaga - nasi nie zostaną powołani! Może wtedy odpoczną?

Proponuje też aby Kiko odpuścił rozgrywki Ligi Europy i wtedy grają europejskie puchary dał odpocząć Małemu i Carlitosowi. Co ty na to? Czy jednak te rozgrywki traktujemy poważnie?

....a "rotacja w składzie" gdy gramy na dwóch frontach...

A potem usprawiedliwianie trenera, że drużyna nie zgrana...
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
No i weszli Halilović i Wojtkowski. Obaj pokazali, ze na dziś dzień więcej w nich trampkarza niż piłkarza. Wojtkowski robił szum grą indywidualną i fajnie. Starał się, też fajnie. Ale solidności i dyscypliny taktycznej w jego grze było naprawdę niewiele, Sadlok nie miał z kim grać, a na dziś dzień to Sadlok jest naszym wielkim atutem. Halilovicia nie chce mi się drugi raz tyrać, wystarczy, ze go obsmarowałem w temacie pucharowym. On nie jest gotowy na ten poziom, robi więcej złego niż dobrego, kropka.
My nie analizujemy czy są to klasowi piłkarze, ale czy są lepsi od Ze Manuela.

Wojtkowski jest średni, ale i tak dużo lepszy od Hiszpańskiego duetu z meczu z Piastem.

Cytat:
Llonch po wejściu zagrał słabo, dawał znacznie mniej od Bashy, był nawet słabszy od "bezpłciowego" Pereza. Chłopak po kontuzji ma problem z formą, to nie jest "ten" Llonch.
To kolejna durna zmiana. Po co zawodnik defensywny gdy mamy nie korzystny wynik, a drużyna gra w przewadze?
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 21.09.2017 o godz. 14:22.
Ddf
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.09.2017, 14:30
Do tych którzy tak bardzo krytykują Kiko. Odpowiedzcie mi proszę.
Jakie macie argumenty aby oczekiwać lepszych wyników niż obecnie mamy
Jakie macie argumenty aby oczekiwać płynnej, efektownej gry
Proszę o konkrety, i analizę rzeczywistości, a nie argumenty w stylu "x lat temu gorsi grali pięknie". G.. mnie obchodzi co było x latemu, interesuje mnie tu i teraz.
Mnie też frustruje poziom gry, ale w obecnej sytuacji wymiany 60% składu i całej formacji ofensywnej, oczekiwania 'piękna' są niedorzeczne. Jak czytam na TT oczekiwania 10-12 pkt w najbliższych 5 meczach, to nie wiem czy ktoś rozum i wzrok zostawił w gimnazjum, czy może tak emocjonalnie podchodzi do tematu iż nie jest w stanie postrzegać rzeczywistości.

A i jeszcze jedno, 5 zawodników którzy mają być w meczowej 18 zostaje sprowadzonych po 01.09. Do dyr. sportowego nikt nie ma pretensji że sprowadza zawodników miesiąc po starcie ligi. Jest cudnie, geniusz. Ale do trenera każdy ma pretensje ogromne że tych zawodników nie wprowadził do drużyny i nie grają cudów w ciągu 2-3 tyg ma 70% forum.
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez momo : 21.09.2017 o godz. 14:39.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.09.2017, 14:46

Wojtkowski jest średni, ale i tak dużo lepszy od Hiszpańskiego duetu z meczu z Piastem.
No to odpowiedź jest taka:
Wojtkowski jest indywidualnie lepszy od Ze Manuela, ale czy Cywka, czy Sadlok znacznie lepiej grają z Portugalczykiem.
Halilović na dziś dzień jest szkodliwy dla gry drużyny.

To kolejna durna zmiana. Po co zawodnik defensywny gdy mamy nie korzystny wynik, a drużyna gra w przewadze?
Bo Basha nie jest przygotowany fizycznie? Bo jak miał przygotowywać się do sezonu, to złapał kontuzję? Bo środkowy pomocnik musi być jak się gra atak pozycyjny, a ŻADEN zawodnik na boisku nie nadawał się do gry na tej pozycji? Bo albo nie reżyserowałby gry (Arsenić, Gonzalez) albo wystawiał nas na niemożliwe do zaakceptowania ryzyko śmiertelnych kontr (Halilović, Wojtkowski, Imaz)?

No tak, przeciwnik gra w 10, to możemy wystawić 11 napastników -> mecz wygrany.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.09.2017, 15:09
Czytam opinie "obrońcow" Kiko i stwierdzam jedno Panowie - stop dopalaczom, naprawdę szkoda zdrowia. Jestem w stanie wszystko zrozumieć, brak zgrania nowych piłkarzy, kilka kontuzji, sprzedaż dwójki kluczowych pomocników i wiele innych pobocznych wątków. Tylko czy to nie jest usprawiedliwianie "na siłę"? Od czego był okres przygotowawczy? Może zamiast testować 3-5-2 należało zagrać wariantami bez Głowackiego, Brleka, Mączyńskiego czy choćby z Boguskim w ataku zamiast dawać mu szanse w meczach o punkty?
Mecze sparingowe, jeszcze z Brlekiem w składzie, również wyglądały słabo. Przypominam, że dostaliśmy od Sosnowca 4-1. Tamten mecz nie różnił się wiele od naszych ostatnich 5-6 meczów. Niestety od apogeum farta w Derbach mamy mocny zjazd w dół. Kiko nie ma żadnego pomysłu, rzuca do składu nieprzygotowanych graczy zamiast dać szanse Bartoszowi, który wydaje się piłkarzem idealnym na końcówki meczów. Po co nadal szanse dostaje Brożek? Skąd pomysł na zostawienie Małeckiego i Carlitosa, co my do ch... gramy co 3 dni bo europejskie puchary? Żenujące i lekceważące podejście, nasz trener zrobił sobie sparing z jednego z kluczowych meczów.
Na koniec przypomnę, że to tylko nasza ekstraklapa i naprawdę niewiele trzeba, żeby punktować. Niestety ogrywają nas już zespoły mające w składzie kopaczy typu Burdenski.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.09.2017, 15:22
No rzeczywiście, zamarzyło nam się pokonanie Korony. Ale jesteśmy naiwni... Tej wielkiej Korony z burdenskim w składzie, przy oszałamiającym dopingu, grającą w dziesiątkę...

Chorzy ludzie z nas.

Powinniśmy podziękować za zaszczyt grania na Kolporter Arenie i złożyć gratulacje temu wielkemu klubowi. Wszak ich stać zatrudniać takie gwiazdy jak Burdenski.

Co do rotacji w składzie: masz racje stosują ją te kluby.

Natomiast udało mi się zadzwonić do trenera Polski i Hiszpani i uwaga - nasi nie zostaną powołani! Może wtedy odpoczną?

Proponuje też aby Kiko odpuścił rozgrywki Ligi Europy i wtedy grają europejskie puchary dał odpocząć Małemu i Carlitosowi. Co ty na to? Czy jednak te rozgrywki traktujemy poważnie?

....a "rotacja w składzie" gdy gramy na dwóch frontach...

A potem usprawiedliwianie trenera, że drużyna nie zgrana...

Ojeju,no popatrz,a mnie sie wydaje,ze na Koronie nie wygralismy od 4 lat,przywozac 3 porazki i 1 remis... I bilans ostatnich 4 lat z Kielcami to 4 porazki,2 remisy,2 zwyciestwa... Przeciez to powod do stawiania nas w roli murowanych faworytow No i zlew z Burdenskiego,ale czekaj czekaj,ja juz sie gdzies z tym nazwiskiem spotkalem...

Swietnie,ze dzwonisz do tych trenerow z narodowek,zadzwon moze do menedzerow z Twojej ksiazki telefonicznej i zalatw nam troszke lepszych graczy,takich,co to beda grali co 3 dni na tej samej swiezosci i z usmiechem na ustach wygraja nam PP i EKstraklase. Co ? Zadaja pieniedzy Juz kreatywniaku cos wymyslisz,wierze,ze zalatwisz graczy na poziomie fizycznym z najkepszych lig calkowicie za darmo ! I cale forum bedzie rechotac z twoich jakze celnych porownan takich pilkarzy do grajacych w polskiej lidze,zlapales mnie,zuchu !
Co do Kiko,to nawet,jesli on bedzie miec problem z LE,to juz Ty wiesz i masz wszelkie dane,by twierdzic,ze [pilkarze z naszej druzyny poradza sobie na 2,a nawet 3 czy czterech frontach (wciaz licze na te powolania). Wiadomo,kazdy z nich lata gral wlasnie na tej polce,takze Carlitos,a juz najbardziej fit powinni byc Ci,co daja najwiecej (czyli Malecki i Hiszpan),wiec osobiscie dokladalbym co piatek i poniedzialek jakis sparing,Konrad to koles,ktory wezmie bata i zapedzi tych nierobow do grania,a jak nie,to damy im kary, finansowe,rzecz jasna !
A,no i jeszcze jak wiadomo zgranie,taktyke i automatyzmy najlepiej wypracowywuje sie w ciagu rytmu meczowego sobota-sroda,w tygodniu jest wtedy czas,aby przecwiczyc wszystko

Zapomnialem dodac Brozia,Glowe czy Bogusia,no kto jak kto,ale Ci wg Sportowej Reguly Konrada powinni zaliczac tygodnie bez jednego dnia odpoczynku,wszak wiadomo,ze pruski dryl przyniesie same korzysci !
Powód: Dopisek
Ostatnio edytowane przez wyar : 21.09.2017 o godz. 15:25.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 21.09.2017, 16:12
wyar napisał(a):Wyświetl post
Ojeju,no popatrz,a mnie sie wydaje,ze na Koronie nie wygralismy od 4 lat,przywozac 3 porazki i 1 remis... I bilans ostatnich 4 lat z Kielcami to 4 porazki,2 remisy,2 zwyciestwa... Przeciez to powod do stawiania nas w roli murowanych faworytow No i zlew z Burdenskiego,ale czekaj czekaj,ja juz sie gdzies z tym nazwiskiem spotkalem...
Co mają wyniki sprzed czterech lat do wczorajszego meczu?

Cytat:
Swietnie,ze dzwonisz do tych trenerow z narodowek,zadzwon moze do menedzerow z Twojej ksiazki telefonicznej i zalatw nam troszke lepszych graczy,takich,co to beda grali co 3 dni na tej samej swiezosci i z usmiechem na ustach wygraja nam PP i EKstraklase. Co ? Zadaja pieniedzy Juz kreatywniaku cos wymyslisz,wierze,ze zalatwisz graczy na poziomie fizycznym z najkepszych lig calkowicie za darmo ! I cale forum bedzie rechotac z twoich jakze celnych porownan takich pilkarzy do grajacych w polskiej lidze,zlapales mnie,zuchu !
Co do Kiko,to nawet,jesli on bedzie miec problem z LE,to juz Ty wiesz i masz wszelkie dane,by twierdzic,ze [pilkarze z naszej druzyny poradza sobie na 2,a nawet 3 czy czterech frontach (wciaz licze na te powolania). Wiadomo,kazdy z nich lata gral wlasnie na tej polce,takze Carlitos,a juz najbardziej fit powinni byc Ci,co daja najwiecej (czyli Malecki i Hiszpan),wiec osobiscie dokladalbym co piatek i poniedzialek jakis sparing,Konrad to koles,ktory wezmie bata i zapedzi tych nierobow do grania,a jak nie,to damy im kary, finansowe,rzecz jasna !
Jezu, nie załapałeś.

Tak, piłkarze powinni być przygotowani do gry na czterech frontach.

Natomiast my mamy ten komfort, że gramy tylko na dwóch! Dlatego nie mamy prawa być zmęczeni.

No chyba, że dla Ciebie taki krzysiu mączyński to heros - wszak zagrał dzisiaj 18 spotkanie w sezonie!

Nasi padają po 9 meczu i nie jest to niczyja wina - nie mam prawa krytykować ani Kiko, ani Małego, ani Carlitosa - wszak rozegrali dziewięć spotkań!

Wow, 9 spotkań!
Cytat:
A,no i jeszcze jak wiadomo zgranie,taktyke i automatyzmy najlepiej wypracowywuje sie w ciagu rytmu meczowego sobota-sroda,w tygodniu jest wtedy czas,aby przecwiczyc wszystko
Nie wiem czy wiesz: NIE GRAMY W PUCHARACH! Wszystkie środy mają wolne.
Cytat:
Zapomnialem dodac Brozia,Glowe czy Bogusia,no kto jak kto,ale Ci wg Sportowej Reguly Konrada powinni zaliczac tygodnie bez jednego dnia odpoczynku,wszak wiadomo,ze pruski dryl przyniesie same korzysci !
Powinni odpoczywać gdy jest przerwa na kadrę i gdy pozostałe drużyny grają w pucharach!
Ostatnio edytowane przez Konrad. : 21.09.2017 o godz. 16:14.
Ddf
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 21.09.2017, 16:38
Mikrourazy to nie zmęczenie. Możesz winić pecha.
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.09.2017, 18:07
Najbardziej zadziwia mnie panujące tutaj buractwo i niewyobrażalny smród cebuli. Czym sobie zasłużył Kiko na takie pomyje jaka wylewały się wczoraj z komentarzy na SB po meczu? To Skorżę po Levadii powinno się chyba zabić, tak, zabić, ukrzyżować, nabić na pal i co tam jeszcze można sobie wyobrazić, skoro tak się skompromitował, mając skład jakiś pierdyliard razy mocniejszy niż ten obecnie istniejący.

Ramirez w tym meczu zrobil wszystko, co możliwe - oszczędził główny motor napędzający tego zespołu, czyli Małeckiego i Carlitosa, który jest niezbędny do utrzymania się w ósemce. A to jest jedyny w tej chwili cel. O jakich wy taktykach mówicie wśród graczy, którzy nie potrafią piłkarskich podstaw? Nawet taki Wojtkowski, który robił trochę dymu w 100% akcji strzelił w bramkarza, a raz po pięknym odegraniu Halilovica przyjął tak, żę piłka z pola karnego wyskoczyła na aut bramkowy - i to jest k... piłkarz grający w 1 ekstraklasie szanującego się kraju? Nie wspominając już o dziadostwie Imaza, obecnego Brożka czy Boguskiego.

W tej chwili nie można liczyć na nic innego niż mądrę zarządzanie siłami naszych najlepszych piłkarzy. I oczekiwanie, że uda się jakimś cudem sprowadzić kolejnego Carlitosa. Dajmy kilka meczów Balaniukowi, wczoraj pokazał zmysł do gry, że wczoraj mu nie wychodziło, to nie znaczy, że u boku Carlitosa nie pokaże się lepiej.

I jeszcze jedno, wszyscy pewnie pamiętają jak wyglądała Wisła w meczach bez Meliksona (gdy ten tu grał) - a przypominam, że za takiego Nuneza, Kirma, Ilieva, Sobola czy Genkova oddalibyśmy na dzisiaj wszystkie skarby świata - to jak ma wyglądać obecny skład bez Carlitosa? Mourihno by tego nawet nie rozgryzł.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.09.2017, 18:17

Jezu, nie załapałeś.

Natomiast my mamy ten komfort, że gramy tylko na dwóch! Dlatego nie mamy prawa być zmęczeni.

No chyba, że dla Ciebie taki krzysiu mączyński to heros - wszak zagrał dzisiaj 18 spotkanie w sezonie!

Nasi padają po 9 meczu i nie jest to niczyja wina - nie mam prawa krytykować ani Kiko, ani Małego, ani Carlitosa - wszak rozegrali dziewięć
A "krytykuj" sobie do woli. Jeden kretyn więcej do chóru żałosnych ....euszy nie potrafiących przyjąć porażki z godnością. Chociaż IMHO to pod krytykę nie podchodzi.
Mamy piłkarzy po kontuzjach, którzy nie grali w klubach, grubo po trzydziestce i młokosów. Co trzy dni mogą teraz grać Sadlok, Buchalik, Cywka, może Małecki i Gonzalez.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 21.09.2017, 18:30

Chciałbym, żebyśmy po tych meczach mieli 15 punktów więcej, ale obawiam się, że więcej niż 6 to nie zdobędziemy. W końcu zaczynamy grę z poważnymi rywalami i DOPIERO TE MECZE będą prawdziwym sprawdzianem dla Kiko.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 21.09.2017, 18:40
Korona na szczescie miala Burdenskiego. Doswiadczonego, bez kontuzji, zawsze gral w kazdym klubie, ani mlokos, ani grubo po trzydziestce Przyszlo 14, odeszlo 16 zawodnikow (za 90 minut). We wczorajszym meczu zagralo u nich UWAGA, szesciu nowych graczy (za 90 minut; nie wiem czy ktorys byl wczesniej wypozyczony do scyzorykow, nie chcialo mi sie juz sprawdzac). Dostalismy w czapke grajac w przewadze.
Jest super, jest super, wiec o co co chodzi..... na na na.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 21.09.2017 o godz. 18:57.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.09.2017, 18:50
Jako "ciekawostka", suszarka

https://streamable.com/tfmdp
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 21.09.2017, 18:53

Jezu, nie załapałeś.

Nasi padają po 9 meczu i nie jest to niczyja wina - nie mam prawa krytykować ani Kiko, ani Małego, ani Carlitosa - wszak rozegrali dziewięć spotkań!

Wow, 9 spotkań! Nie wiem czy wiesz: NIE GRAMY W PUCHARACH! Wszystkie środy mają wolne.
Powinni odpoczywać gdy jest przerwa na kadrę i gdy pozostałe drużyny grają w pucharach!
Nie sprzed,a z ostatnich czterech,a wiec te sprzed czterech I te np. z kilku miesiecy wczesniej. Co maja ? No to jak nawet tego nie rozumiesz,to po co i o czym dyskutowac ? Naprawde udajesz tak nierozgarnietego,ze trzeba Ci tlumaczyc,ze te wyniki mowia jasno,ze Wisla to juz nie jest zadna potega,a z wynikow wypada,ze Korona to dla nas trudny rywal na dzien dzisiejszy ? Czy tylko jak zwykle udajesz,ze nie rozumiesz i w lekcewazacy i ironiczny sposob piszesz o druzynie,ktora ogrywala nas nawet,kiedy sklad mielismy po prostu silniejszy ? Czy po prostu tak Ci sie co chwila pisze,mimo,iz fakty sa niestety druzgocace dla Twoich "teorii" ?
Jezu,to Ty niczego nie wiesz...

Pilkarze moga byc teoretycznie przygotowani do gry na 4 frontach. Ale ani troche nie oznacza to,ze :
a) nie beda zmeczeni po grze na 1 froncie
b) beda grali na kazdym froncie nawet z tych 2 utrzymujac na obu ten sam poziom gry
c) moga byc porownani do graczy,ktorych predyspozycje fizyczne (i kazde inne) sa o iles klas wyzsze,niz ich samych. Porownac Cyborga Ronaldo mozna do niewielu graczy na swiecie,ale Ty porownujesz do pilkarzy z polskiej ligi

I co dalej ? Polska mysl szkoleniowa z lat 80-tych,ze kazdy pilkarz "swoje musi wybiegac",najlepiej w gorach ? Kazdy jest taki sam,i nie moze byc zmeczony,a walic tam parametry ? Szybkosciowcy nie musza byc swiezi,wszak chodzi o to,by rozegrali jak najwiecej meczow ? I co chcesz osiagnac na przykladzie Maczynskiego ? Sugerujesz,ze przez rozegranie tych 18 meczow jego forma jest wysoka ? Akurat na ten temat mam inne zdanie,i patrzac po sieci to jakies 95% kibicow.

No zobacz,a a ja myslalem,ze w srode wlasnie rozegralismy mecz w pucharach... poza tym koncze juz taka razgawore,bo to jest meczace. Systemem sroda-sobota (dni umowne) graja przez wiekszosc sezonu tylko nieliczni,majacy b. szerokie kadry,skladajace sie z zawodowcow najwyzszej jakosci i o najwyzszych,w tym fizycznych parametrach. Te kadry sa b. szerokie,a sa momenty,kiedy,nie szukajac daleko,gra sie padake,vide ot chocby Tottenham z ostatniej soboty. Nie wiem o jakich pozostalych grajacych w pucharach wobec tego piszesz. Gdybys moze uprawial kiedykolwiek sport ot chocby na poziomie juniorskim,to cos niecos o tym bys wiedzial. A Ty kazalbys grac o przyslowiowe zlote gacie (puchar moze nam przyniesc na dzisiaj takze klopoty) kazdemu zawodnikowi bez wzgledu na jakiekolwiek myslenie strategiczne - to z tego wzgledu,ze Cupial zasze myslal,jak Ty,ad hoc i pod wplywem emocji,w Wisle bylo jak bylo. Ja i rozsadne osoby tego nie chcemy,dlatego nie uwazajac Kiko za Boga,nie uwazamy,by w wyjatkowych okolicznosciach,jakich Wisla gra ten sezon,jego poczynania nie byly usprawiedliwione. Mam nadzieje,ze zarzad mysli podobnie. Bedzie druzyna,dobrej klasy pilkarze i zabezpieczenie finansowe - wtedy powymagamy,jest obecna (usprawiedliwiona) prowizorka - to czekajmy lepszych czasow.

Wreszcie na koncu,takze w kierunku tych,ktorzy sa przeciw Ramirezowi... Kiko opanowal druzyne po ostatnim kryzysie,i osiagnal 6 miejsce,w warunkach nieplacenia pilkarzom (a zakladam,ze i on mial trudnosci z dostaniem kasy) za prace po 2 miesiace i wiecej. Wtedy byl wystarczajaco dobry dla Was ? A teraz musi zbudowac druzyne nieomalze od nowa,i po pierwszych symptomach kryzysu domagacie sie jakiejs zmiany i Wisly grajacej jak z nut ? Kryzysu,ktory zastaje Wisle po 9 kolejkach z 16 punktami,a wiec po niespelna 1/3 sezonu z prawie polowa punktow potrzebnych do gornej 8-ki (tak wynika z 2 poprzednich sezonow,ze 40 pkt daje miejsce w gornej polowce tabeli),z facetem,ktorego sprowadzil,i ten na razie jest 3 strzelcem Ekstraklapy,z zespolem stworzonym przez grajkow,ktorych 800 tys euro rocznie Jedrzejczyka z Legii pewnie oplacilo by z 8 kontraktow ? Legii,ktora punktow ma tyle samo ?
Rece opadaja...
Ostatnio edytowane przez wyar : 21.09.2017 o godz. 18:58.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 21.09.2017, 19:12
Moim zdaniem zespół i trener powinni po tej frajerskiej porażce usłyszeć od nas "nic się nie stało".

Panie i panowie. Porozmawiajmy o oczekiwaniach, tak jak zaproponował ashkeczup. Nie o marzeniach (15!), tylko o oczekiwaniach. Ile punktów w tych pięciu meczach by was satysfakcjonowało i stanowiło dla was dowód, że praca Kiko idzie w dobrym kierunku?

Dla mnie 6 punktów (dwa zwycięstwa) to w tych warunkach byłby bardzo solidny wynik.. Ale nawet - odpukać - 5 wtop to jeszcze nie byłby powód do zmian w sztabie.

A dla was?
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 21.09.2017, 19:17
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Korona na szczescie miala Burdenskiego. Doswiadczonego, bez kontuzji, zawsze gral w kazdym klubie, ani mlokos, ani grubo po trzydziestce Przyszlo 14, odeszlo 16 zawodnikow (za 90 minut). We wczorajszym meczu zagralo u nich UWAGA, szesciu nowych graczy (za 90 minut; nie wiem czy ktorys byl wczesniej wypozyczony do scyzorykow, nie chcialo mi sie juz sprawdzac). Dostalismy w czapke grajac w przewadze.
Jest super, jest super, wiec o co co chodzi..... na na na.
Korona miala go przez 45 minut,pozniej wszedl podstawowy Mozdzen. W Koronie z nowych grali reprezentant mlodziezowy Bosni,reprezentant Slowenii... Az tak zle ?
Poza tym NIKT z rozsadnych ludzi nie napisze,ze gralismy wczoraj dobrze,a napisze,ze zwalnianie Ramireza po takim meczu to glupota. Czaisz roznice ?
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.09.2017, 19:18
Zobaczymy ile punktów będziemy mieć na koniec rundy, ile ich będzie miała Legia i inni co to są blisko nas w tabeli. Na razie cała dyskusja to bicie piany.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.09.2017, 19:19
Dowód, że praca Kiko idzie w dobrym kierunku? Zespół musiałby w najbliższych pięciu meczach zdobyć 7-8 punktów i można byłoby uznać, że coś drgnęło.
Biorąc jednak pod uwagę realną możliwość - uszanuję 5-6 zdobytych punktów. Każdy wynik poniżej bedzie wielką porażką i argumentem do zwolnienia Ramireza.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 21.09.2017, 19:25
Ja dodam nawet więcej. Kiko powinien zostac do konca sezonu. Pisze o tym zreszta nie pierwszy raz i calkiem powaznie. Niestety nie jest to spowodowane ocena jego trenowania, tylko sytuacji w klubie. Zdaje sobie sprawe, ze nas na lepszego nie stac. Nie oznacza to jednak, ze po chujowych meczach, chujowej grze, tymbardziej w meczach, ktore przerznelismy, nie mam prawa krytykowac jego pracy badz na cos narzekac.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Stary 21.09.2017, 19:26
Kretynizm niektórych poraża.
2 mecze u siebie - z mistrzem i vice
3 wyjazdy - średnio ciężkie do Kielc i Wrocławia oraz bardzo ciężki do Poznania.

A ludzie piszą, że 7-8 pkt to można uznać, że coś drgnęło, a 4 pkt byłyby wielką porażką i argumentem za zwolnieniem.

Idźcie Wy wszyscy niecierpliwi w ch*. Rozpieszczone dzieciaki ery Cupiała, które nie rozumieją co to spokojna budowa drużyny.

Też nie uważam Kiko za świetnego trenera, ale i nie za słabego. Większą sympatię naturalnie (i troszkę więcej byłem w stanie wybaczyć) czułem do Moskala.

Nieustanna rotacja trenerami to droga donikąd. A już w momencie całkowicie przebudowywanej drużyny i (tak akurat to jest tu ważne) kontekstu narodowościowo - związania z coachem (Velez, Llonch) mglibyśmy mieć tu akcję pt. T.Pawłowski zmiana dla zmiany, by się wkur*ić jeszcze bardziej vol2
Ostatnio edytowane przez forthy : 21.09.2017 o godz. 19:29.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 21.09.2017, 19:30
A co powiecie na 0 punktów ale bardzo dobrą grę dla oka ? Czy wtedy będzie można uznać, że coś drgneło

Nich poprostu zapierniczają ile wlezie.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 21.09.2017, 19:34
Poraza, poraza szczegolnie wsrod "obroncow" Kiko tlumaczacych nasze porazki z Korona, Arka czy Gornikiem tym, ze Legia, Lech, Jaga tez z nimi przegrywaly a teraz piszacymi ze Legia, Lech i Jaga to tuzy z ktorymi jakakolwiek zdobycz punktowa bedzie sukcesem.
Prywatnie to ja z optymizmem podchodze do tych meczow bo w koncu zagramy z kims, pod kogo pasuje "taktyka" Kiko. Chyba, ze znowu magik na lawce zechce pojsc na wymiane ciosow jak z Gornikiem czy Zaglebiem no to wtedy przejebane.

forthy napisał(a):Wyświetl post
A to nie do mnie akurat Jeśli chodzi o nasz dotychczasowy terminarz uważam, że mieliśmy dwa bardzo ciężkie wyjazdy (Lubin i Zabrze) i trzy łatwe mecze (Nieciecza. Piast, Lechia w dołku).

Yup - pod taktykę Kiko to dobre 3 mecze, ale piłkarsko lepsze ekipy.
Nie, nie Ciebie mialem na mysli aczkolwiek takie "wnioski" w obronie Kiko sie pojawialy
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 21.09.2017 o godz. 20:06.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 21.09.2017, 19:35
3 wyjazdy - średnio ciężkie do Kielc i Wrocławia oraz bardzo ciężki do Poznania.

A ludzie piszą, że 7-8 pkt to można uznać, że coś drgnęło, a 4 pkt byłyby wielką porażką i argumentem za zwolnieniem.

Idźcie Wy wszyscy niecierpliwi w ch*. Rozpieszczone dzieciaki ery Cupiała, które nie rozumieją co to spokojna budowa drużyny.
Tez sie ubawilem.I te oceny Kiko,chociaz z wszystkich faktow za grosz nie wynika,ze jego praca powinna zostac oceniona zle,a jednak moja racja jest najmojsza itd.,itp. No i czemu nie graja jak Barcelona ? Bo przeciez Wojtkowski to taki kot,a Feio taktycznie kaze mu przyjmowac zle pilke,Sobol ciagle sabotuje treningi ze starymi i rozpija ich po knajpach,a pozniej bezczelni nie maja sil biegac,a Kiko ? Wiadomo,Las Palmas,Las Vegas,Las Wolski,kompletny wal trenerski,dostal pilkarzy jakich chcial... Szkoda,ze nie zatrudnilismy Magiery,i brawa dla Kielc i Gorzowa... No i video z suszarki,jakie wkleil kolega wyzej,znak,ze Ramirezowi nie zalezy i ni ch.ja nic nie tlumaczy pilkarzom... Beznadziejny gostek...
You'll never know...
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Stary 21.09.2017, 19:40
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Poraza, poraza szczegolnie wsrod "obroncow" Kiko tlumaczacych nasze porazki z Korona, Arka czy Gornikiem tym, ze Legia, Lech, Jaga tez z nimi przegrywaly a teraz piszacymi ze Legia, Lech i Jaga to tuzy z ktorymi jakakolwiek zdobycz punktowa bedzie sukcesem.
Prywatnie to ja z optymizmem podchodze do tych meczow bo w koncu zagramy z kims, pod kogo pasuje "taktyka" Kiko. Chyba, ze znowu magik na lawce zechce pojsc na wymiane ciosow jak z Gornikiem czy Zaglebiem no to wtedy przejebane.

A to nie do mnie akurat Jeśli chodzi o nasz dotychczasowy terminarz uważam, że mieliśmy dwa bardzo ciężkie wyjazdy (Lubin i Zabrze) i trzy łatwe mecze (Nieciecza. Piast, Lechia w dołku).

Yup - pod taktykę Kiko to dobre 3 mecze, ale piłkarsko lepsze ekipy.
Odpowiedz cytując
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 21.09.2017, 21:33
myślałem ze jak wejdę dzisiaj na internet to przeczytam " Kiko Ramirez nie jest już trenerem Wisły Kraków , tymczasowo zespól prowadził będzie Radosław sobolewski" a tu nadal kelner trenerem
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 21.09.2017, 21:35
daniel123 napisał(a):
myślałem ze jak wejdę dzisiaj na internet to przeczytam " Kiko Ramirez nie jest już trenerem Wisły Kraków , tymczasowo zespól prowadził będzie Radosław sobolewski" a tu nadal kelner trenerem
UWAGA SPOILER!
Tak będzie także jutro, za tydzień, miesiąc, rundę, na koniec sezonu
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 21.09.2017, 23:26

Też nie uważam Kiko za świetnego trenera, ale i nie za słabego. Większą sympatię naturalnie (i troszkę więcej byłem w stanie wybaczyć) czułem do Moskala.

Nieustanna rotacja trenerami to droga donikąd. A już w momencie całkowicie przebudowywanej drużyny i (tak akurat to jest tu ważne) kontekstu narodowościowo - związania z coachem (Velez, Llonch) mglibyśmy mieć tu akcję pt. T.Pawłowski zmiana dla zmiany, by się wkur*ić jeszcze bardziej vol2

Wychodzi na to, że uniknięcie spadku to najlepsze, czego możemy oczekiwać. Przecież mistrz, wicemistrz, zawsze mocna Lechia, Górnik z Angulo, Zagłębie też już nam pokazało miejsce w szeregu, Lech obecny lider tabeli, Sandencja- z beniaminkami nigdy nam dobrze się nie grało, Śląsk- odrodzony, wielu nowych zawodników, którzy radzą sobie bardzo przyzwoicie, Korona-sami reprezentacji + Burdeński, Arka- wróciliśmy z 3:1, Pogoń ze Skorżą? przecież nie można oczekiwać zwycięstwa, Piast- ostatnio w temacie meczowym wiele osób pisało, że to nie jest taka słaba drużyna no i sąsiadka z Probierzem na czele, która też nas zamknęła na własnej połowie dopóki 19 latek nie dostał czerwonej kartki. Jesteście przezabawni. Przecież w tej lidze nie ma już słabych drużyn...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.09.2017, 05:15
Czasem trzeba się po prostu położyć i prosić o najniższy wymiar kary, tak wypada
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 22.09.2017, 06:20
Jakiekolwiek zmiany trenera w tym momencie, to nic innego jak powrót do starych czasów, gdzie każda niecierpliwość właściciela była nagradzana wypowiedzeniem. Jak to się skończyło, każdy wie...

Puchar krajowy ma to do siebie, że takie mecze się zdarzają. Dobrze, że nie odpadliśmy z jakimiś Zdzieszowicami...
A tak w ogóle, jaką Wy macie pewność, że klub stać na puchary i dodatkowe mecze w pucharze krajowym? Może zostało jasno powiedziane, gramy, o jak najwyższe miejsce w lidze i kropka. Ktoś napisał o premiach za awans w PP. Ile to było ? 100 czy 60 tyś zł? Więcej u nas kosztuje organizacja meczu.

Popieram zdanie poprzedników. Rozliczyć Kiko należy za awans do 8 lub jego brak. Moim zdaniem jest to realny cel. Przy tym kapitale sportowym, wieku kadry zawodniczej oraz przede wszystkim finansach, nasze eurowycieczki skończyłyby się na poziomie Arki Gdynia, z którą i tak dostaliśmy w łeb.

Na coś lepszego sobie trzeba samemu zapracować przez lata, a i tak nie ma pewności czy coś drgnie. Przykład Legii sprzed roku i dziś jest dla mnie znamienny. Mieli ogromną szansę, by na stałe zaistnieć w poważnej piłce. My kiedyś też...

Menadżerów na forum do groma, ciekawe ilu się zgłosiło na kurs skautingowy organizowany ostatnio przez Wisłę?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.09.2017, 06:26
Kiko Kiko Erotiko

Trenera nie ma co ruszać do końca sezonu - on przynajmniej z połową składu gada w tym samym języku.
Widzicie jakiegoś polaczka teraz, który miałby ogarnąć ten majdan?

To że gramy niemiłosierną pytę to jedno, ale są tacy co grają jeszcze słabiej - taka liga.

Łazić na mecze trzeba aby potem narzekać.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów