The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2017, 18:41
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No tak, Wojtkowski nic a nic udziału przy bramce nie miał...
Weź sobie mój avatar i ciachaj go scyzorykiem po nocach.W temacie "Kiko Ramirez trenerem...",jak napisałem,że jestem za tym,żeby Wojtkowski grał od początku,to twierdzisz,ze jest za wątły i nie ma doświadczenia...Tutaj faktem jest(masz rację) zaliczył asystę przy dość szczęśliwym uderzeniu Carlitosa,ale to był gol na 2:0.Kolega do którego odpowiedziałem chyba wyraził się w kontekście wszystkich meczy i wpływu tych zmian na wygrane,a nie tego konkretnego.Poniżej masz link do statystyk,poczytaj.

https://www.meczyki.pl/druzyna,wisla-krakow,1647
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 17.09.2017 o godz. 18:48.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.09.2017, 18:48
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Weź sobie mój avatar i ciachaj go scyzorykiem po nocach.W temacie Kiko Ramirez trenerem,jak napisałem,że jestem za tym,żeby Wojtkowski grał od początku,to twierdzisz,ze jest za wątły i nie ma doświadczenia...Tutaj faktem jest zaliczył asystę przy dość szczęśliwym uderzeniu Carlitosa,ale to był gol na 2:0.Kolega do którego odpowiedziałem chyba wyraził się w kontekście wszystkich meczy,a nie tego konkretnego.Poniżej masz link do statystyk,poczytaj.

https://www.meczyki.pl/druzyna,wisla-krakow,1647
Wojtkowski dał dobrą zmianę, ale jest za słaby żeby grać od początku moim zdaniem. Coś jak Bartosz. Nie wiem gdzie widzisz nieścisłość.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 17.09.2017, 18:54
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wojtkowski dał dobrą zmianę, ale jest za słaby żeby grać od początku moim zdaniem. Coś jak Bartosz. Nie wiem gdzie widzisz nieścisłość.
Przeczytaj jeszcze raz mój post to ją może zauważysz....
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.09.2017, 19:28
Wojtkowski wystąpił od początku w meczu z Górnikiem i nie wyglądął gorzej niż taki Ze Manuel czy Imaz. A jak dobrze pamiętam zaliczył asystę przy bramce Boguskiego (dobił jego strzał w słupek). Teraz zanotował drugą.

Nie jest to jeszcze fizycznie poziom Małeckiego, a nawet Boguskiego ale też nie przesadzałbym z dramatyzowaniem nad jego warunkami fizycznymi. Uważam, że jest już 2-3 lata do przodu względem rówieśników o podobnych parametrach.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 17.09.2017, 20:27
Bardzo ważne 3 punkty w kontekście naszego terminarza. Trzeba było je zdobyć, żeby ze spokojem przygotowywać się do meczów z drużynami czołówki i nie patrzeć nerwowo na tabelę.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.09.2017, 20:29
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wojtkowski (...) Nie jest to jeszcze fizycznie poziom Małeckiego, a nawet Boguskiego ale też nie przesadzałbym z dramatyzowaniem nad jego warunkami fizycznymi
Też mi się tak wydaje. Niech więcej biega, bo trochę leni przy powrotach i nie widzę powodu, by nie miał dostać przynajmniej drugiej szansy. Zresztą on przy odrobinie szczęścia miałby już ze trzy bramki i parę asyst, prędzej czy później zaskoczy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 17.09.2017, 20:44
ochłanałem po tym arcymeczu, ogladnalem raz jeszcze na spokojnie.

Wygladalismy dramat (ale licze ze to wina braku zgrania). W defensywie, jak trzeba bylo wracac gralismy fatalnie, zostawiajac mega dziure w srodku. Kamil Wojtkowski wszedl i zrobil w kilka minut wiecej niz Imaz i Ze Manuel razem wzieci. Ze Manuela niestety nie pokazuje nic a nic, nawet ....a pół nic nie pokazuje, ogolnie w meczu fajnie raz musnal pilke, no i to by bylo na tyle. Imaz natomiast ma prawa stope ktora potrafi zagrac niebezpieczna dla przeciwnika pilke (ale i dla swojego kolegi rowniez, zamiast prosto zagrac podac do najblizszego on chce grac ostatnie podanie...nie zawsze to sie uda) i potrafi sie skutecznie ukrywac.
Wojtkowski jako joker bardzo fajnie - rozruszal pomoc, dwa razy fajnie wjechal ale przede wszystkim nie trafil piłek a ostatnio to mu sie zdarzalo.

BunozaArsenic tragicznie. Tykajaca bomba. Ciekawe kiedy bedzie karny po jego odbiorze...

Carlitos - Rywale 2:0
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 17.09.2017, 21:49
A ja mam nieco inne spostrzeżenia. Np. Arsenic zagrał wg mnie obiecująco - o wiele lepiej niż w pierwszych meczach. Przede wszystkim potrafi zrobić coś więcej z piłką niż tylko wywalić w trybuny.
Słabość gry moim zdaniem wynikała z braku zawodnika (Brleka) w środku, który pośredniczyłby w przekazywaniu piłek między obroną a skrzydłami i atakiem. Ani Basha ani Imaz nie brali na siebie rozegrania. Dlatego jak wszedł Wojtkowski to coś się zaczęło dziać. Generalnie świetnie Carlitos, dobrze Sadlok i Llonch.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
obikenobi
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 17.09.2017, 22:13
Pepinho napisał(a):
Na prawdę nie ma się z czego cieszyć a statystycznie Ramirez to trener jeden z najsłabszych w XXI wieku w Wiśle biorąc pod uwagę czas pracy, stosunek zwycięstw do porażek, bilans bramkowy.
Powiedziałem sobie "a ch**, sprawdzę". Wyniki są takie:

1. DARIUSZ WDOWCZYK: 26 meczów/42 punkty (średnia 1,61 punktu na mecz)
2. KIKO RAMIREZ: 26 meczów/39 punktów (średnia 1,5 punktu na mecz)
3. FRANCISZEK SMUDA: 60 meczów/86 punktów (1,43)
4. KMIECIK&SOBOLEWSKI: 5 meczów/7 punktów (1,4)
5. MICHAŁ PROBIERZ: 17meczów/22 punkty (1,294)
6. TOMASZ KULAWIK: 24 mecze/31 punktów (1,291)
7. KAZIMIERZ MOSKAL: 37 meczów/47 punktów (1,27)
8. MARCIN BRONISZEWSKI: 6 meczów/2 punkty (0,33)
8. TADEUSZ PAWŁOWSKI: 3 mecze/1 punkt (0,33)

Mi się styl gry nie podoba i jak najbardziej rozumiem, że ktoś krytykuje Ramireza, ale uprasza się o nie pie***lenie głupot nie popartych faktami.

P.S. Zanim ktoś się zapyta "A DLACZEGO NIE SPRAWDZIŁEŚ JESZCZE WCZEŚNIEJSZYCH TRENERÓW? BO TAK WYGODNIE?" to odpowiadam - porównywanie dorobku trenerskiego jakiegokolwiek szkoleniowca w Wiśle za czasów Cupiała do trenerów, którym przyszło pracować w takich warunkach jakie mają uważam za co najmniej groteskowe.

Pozdrawiam cieplutko i miłego tygodnia wszystkim życzę.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 17.09.2017, 22:24
Beka. Okazało się, że Wdowczyk z serią siedmiu porażek z rzędu lepszy wynik wykręcił
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.09.2017, 00:04
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Beka. Okazało się, że Wdowczyk z serią siedmiu porażek z rzędu lepszy wynik wykręcił
Z drugiej strony grał w spadkowej, gdzie mieliśmy bilans chyba 5-1-1. W kontekście 26 meczów to ponad ¼ możliwych pkt do zdobycia. Ciężko to porównać, chyba że zagramy w spadkowej. Z drugiej strony chyba dobrze punktujemy w tym sezonie z drużynami z dołu tabeli. To już jest jakiś, choć nienajlepszy, miernik.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 18.09.2017, 00:53
Skończ trollować wieśniaku,

Wdowczyk nie licząc grupy spadkowej 1,47
Ramirez nie licząc grupy mistrzowskiej 1,84
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 18.09.2017, 01:14
Hahahaha. Moskal nie liczac remisow - 3. Kiko nie liczac druzyn z dolnej 8 w tym sezonie - 0. Nie wierze Przestan sie kompromitowac buraku.

piotek napisał(a):Wyświetl post
Z drugiej strony grał w spadkowej, gdzie mieliśmy bilans chyba 5-1-1. W kontekście 26 meczów to ponad Âź możliwych pkt do zdobycia. Ciężko to porównać, chyba że zagramy w spadkowej. Z drugiej strony chyba dobrze punktujemy w tym sezonie z drużynami z dołu tabeli. To już jest jakiś, choć nienajlepszy, miernik.
To sa tylko suche statystyki, ktore o niczym nie swiadcza jak zreszta poniekad dobrze zauwazasz. Wdowczyk gral bez napastnika. Kiko nie mial okresu z Meresinskim i komplikacjami z nim zwiazanymi. Z jeszcze innej strony cholera wie, w ktorej grupie gra sie ciezej tak naprawde. Z Pogonia grajaca juniorami czy z dajmy na to takim Piastem czy Slaskiem gryzacymi trawe za utrzymanie. Takie sprawy sa nieporownywalne i tyle. Bylyby gdyby cofnac czas i w dokladnie tych samych warunkach przeniesc Kiko do przeszlosci. Skorza u nas srednia mial wieksza niz wszyscy wyzej wymienieni i o czym to ma niby swiadczyc. Poszedl do Pogoni i juz ma inna srednia, gorszych zawodnikow, inne warunki itp
Dla beki to jeszcze przytocze "trenera" Pawlowskiego, ktory swego czasu w Slasku w sezonie mial srednia 1,93
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 18.09.2017 o godz. 01:34.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.09.2017, 08:37
Darek wróć żartowałem
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 18.09.2017, 10:18
Jest juz inStat z meczu z Piastem. Wiadomo, ze trzeba to traktowac jedynie jako dopelnienie pewnych rzeczy, a nie wyznacznik czegokolwiek ale tak czy owak wklejam:

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...%20Gliwice.pdf

Statystyki Ze Manuela ulegly wyraznej poprawie wzgledem meczu z Arka ale mimo to zanotowal najnizszy wynik z calej druzyny. Nastepni w kolejnosci 'najgorsi' na boisku (wedlug statystyk): Pol Llonch, Malecki i dopiero Imaz.

Dla mnie InStat dosc trafnie ocenia przydatnosc ofensywna zawodnikow, w przeciwienstwie do defensywy. Wynika to np. z tego, ze latwiej policzyc celne strzaly, podania czy zwody niz nieudane zagrania w obronie takie jak np. 'zlamanie spalonego'.

Ktos ma inne wnioski?
Odpowiedz cytując
Markfire20
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 18.09.2017, 11:35
Po obejrzeniu meczu na chłodno:
Po pierwsze:jaka laga do przodu? Co Wy chrzanicie? Jeśli piłka była już podniesiona to albo był to przerzut na drugą stronę boiska albo zagranie za obrońców na wolne pole do Carlitosa albo zagranie Gonzaleza na głowę/do nogi kolegi z drużyny. Przysłowiową lagą można byłoby nazwać zagranie Pola w pierwszej połowie.
Po drugie specjalnie zwróciłem uwagę na Imaza. To, że "panowie komentatorzy" nie wymieniają jego nazwiska co pięć minut nie znaczy, że chłopak był niewidoczny. Jeśli otrzymywał piłkę to grał do przodu podając prostopadle, niestety wszystkie podania zatrzymali rywale. Celne podania miał tylko wtedy gdy podawał do najbliższego kolegi z zespołu.
Po trzecie ewidentny karny, z trybun ciężko było zauważyć ten faul (przynajmniej z tego miejsca, na którym siedzę).
Podsumowując o ile po meczu byłem wkurzony, o tyle teraz jestem lekkim optymistą jeśli chodzi o naszą grę. Brakuje tylko tempa, które przyjdzie wraz ze zgraniem zespołu. Trzeba też wziąć pod uwagę fakt, iż graliśmy ze słabiutkim piastem, który nie stworzył sobie żadnej dogodnej sytuacji.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.09.2017, 21:00
No to nieźle. Imaz też kiepski jak Ze Manuel

I komentarz z Weszło:
Cytat:
Wojtkowski pokazał w jednej akcji więcej niż Imaz przez sześćdziesiąt minut, a także więcej niż Ze Manuel od początku przygody w Polsce. Ładny rajd, groźny strzał – dlaczego nie? Widać było w tej akcji sporo pewności siebie i błyskotliwości. Może nie trzeba za każdym razem stawiać na trzecioligowego Hiszpana.

Jakie papiery na Kiko Ramireza ma Ze Manuel, że znowu wyszedł w pierwszym składzie, a potem jest kotwicą ciągnącą Wisłę na dno? Dramat.
I pozostałe opinie
1. Niestety, Ze Manuel i Jezus to mogą być duże niewypały Junco. I dobrze, że mają umowy tylko na rok. Tak jak ktoś wcześniej napisał - graliśmy w 9. I tylko po cholere Kiko ich wypuszcza w podstawie... mają za wejściówki płacone i daje im zarobić?
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
D
Ze Manuel - co on robi na boisku to nie wiem, powinien powąchać ławkę przez 2-3 męczę
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Dodam od siebie, że Ze Manuel miał po raz kolejny najsłabszy Instat Index w naszym zespole a to rzadka sztuka. Trzeba być wyjątkowym drewnem.
Jesus Imaz też niezły prawdziwek. Wygrał 2 z 11 pojedynków i miał 0 zwodów i 0 odbiorów
Sobol musi się strasznie męczyć przy Kiko

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Najsłabszy - jak zwykle Ze Manuel. Znikający punkt. Po prostu zniknął i tyle go widziano.
Snow napisał(a):Wyświetl post
Ze Manuel podczas spędzenia 61 minut na boisku, podał - uwaga! - 5 razy w tym 3 razy celnie.
To się w głowie nie mieści jak to jest w ogóle możliwe.

Z tego co napisał Knura na twitterze:
"Ze Manuel z Piastem: 17 strat w 62. minuty, 0 tak zwanego przez InStat nabycia piłki"
wnioskuje, że pewnie będzie podobnie albo i gorzej.
Imaz potrzebuje czasu. Ze Manuel już ten czas dostał i jest drugi raz z rzędu najgorszy na boisku.
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie był to dobry mecz w wykonaniu Carlitosa. Miał całą masę nieudanych dryblingów, złych odegrań do partnerów. A gdyby tylko 25% procent tych zagrań w meczu miał udanych to gra i wynik byłyby inne. Na nasze szczęście Carlitos postanowił dać się sfaulować w końcówce meczu co ustawiło wynik. I tak można podsumować ten mecz. Chcieliśmy, walczyliśmy i hooj wychodził. No ale na końcu szczęście (sędzia) uśmiechnął się do nas i mieliśmy karnego.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 18.09.2017 o godz. 21:13.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.09.2017, 21:25
Dzimi napisał(a):Wyświetl post

I komentarz z Weszło:
To tekst laików, dokładnie takich, jak my. Daj Boże Wojtkowskiemu, żeby kiedyś jeszcze zagrał od pierwszej minuty i wtedy będziemy oceniali jego dokonania. Jak pokazał Bartosz gra od początku i wejście na końcówki to dwie różne bajki. Zresztą Wojtkowski w meczu pucharowym z Wisłą Płock zagrał od pierwszej minuty i...

Komentarze z relacji na stronie Przeglądu sportowego:

4 min
Zbyt płaska wrzutka Wojtkowskiego w pole karne. Piłka ostatecznie ląduje w rekach Kryczki

29 min
Wojtkowski z rzutu wolnego uderzył jednak wprost w mur

31 min
Wojtkowski teraz za długo holował piłkę i ostatecznie ją stracił

34 min
Kolejna strata Wojtkowskiego. Goście zaczynają budować atak pozycyjny

53 min
Furman przekroczył przepisy i sfaulował Wojtkowskiego

79 min
Za mocne podanie do Wojtkowskiego. Piłkę przejmuje Wisła Płock

83 min
Błąd techniczny Wojtkowskiego kończy się stratą piłki

I to wszystko. Chyba oddaje rzeczywistość, bo na innej stronie poświęconej WIśle został oceniony na 4.56 i zajął 12 miejsce (1838 oceniających). Warto wspomnieć, ze mimo wszystko uplasował się przed Pawłem Brożkiem i Rafałem Boguskim .
Ostatnio edytowane przez Kurz : 18.09.2017 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.09.2017, 21:36
W przypadku tak młodego zawodnika z każdym miesiacem może byc lepszy. Warto przytoczyc slynne powiedzenie zawsze na czasie: " jestes tak dobry jak Twoj ostatni mecz".
Nie ważne do ma jeden z drugim w CV, ważne co może dac drużynie dzisiaj i jutro. Wojtkowski ma duża motywację aby coś tu osiągnąć i na pewno kilka spotkań na ławce spowodowało że pracował jeszcze bardziej na treningach.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 18.09.2017, 21:39
W przypadku tak młodego zawodnika z każdym miesiacem może byc lepszy. Warto przytoczyc slynne powiedzenie zawsze na czasie: " jestes tak dobry jak Twoj ostatni mecz".
Nie ważne do ma jeden z drugim w CV, ważne co może dac drużynie dzisiaj i jutro. Wojtkowski ma duża motywację aby coś tu osiągnąć i na pewno kilka spotkań na ławce spowodowało że pracował jeszcze bardziej na treningach.
Nie chciałbym być złym prorokiem, ale może mieć problem z zaistnieniem, szczególnie, jeśli wypali jeden z dwójki Kolar/Bałaniuk.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.09.2017, 21:49
To wtedy oni będą ciagneli ten wózek. I również będę się z tego cieszył. Mamy 25 zawodników do grania i raczej jestesmy skazani na to że jedem zawodnik odpali a inny bedzie grzal ławę. Raczej mi to obojętne kto w końcu wywalczy sobie skład. Najważniejsze jest dobro Wisly, a nie sukcesy indywidualnie. Póki co możemy sobie gdybac na kim powinna się opierać nasza gra. Fajnie gdyby to byli zawodnicy na ktorych Wisla może zarobić. A wiemy jak na wartość zawodnila wplywa jego metryka...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 18.09.2017, 22:08
To wtedy oni będą ciagneli ten wózek. I również będę się z tego cieszył. Mamy 25 zawodników do grania i raczej jestesmy skazani na to że jedem zawodnik odpali a inny bedzie grzal ławę. Raczej mi to obojętne kto w końcu wywalczy sobie skład. Najważniejsze jest dobro Wisly, a nie sukcesy indywidualnie. Póki co możemy sobie gdybac na kim powinna się opierać nasza gra. Fajnie gdyby to byli zawodnicy na ktorych Wisla może zarobić. A wiemy jak na wartość zawodnila wplywa jego metryka...
Nie wiem na kim powinna się opierać, ale sam Kiko nie są już tak nieprzenikniony. Niemal pewne jest, że zawsze będziemy mieli w środku 2 usposobionych defensywnie pomocników. Prawie na pewno będzie to ktoś z czwórki Velez, Llonch, Basha, Perez. A to oznacza, że o 4 pozostałe miejsca będą walczyli Kolar, Bałaniuk, Brożek, Ondraszek, Carlitos, Halilović, Kostal, Wojtkowski, Boguski, Ze Manuel, Balleste. Fajnie, że jest ich sporo, ale... nie to nie jest dobra wiadomość dla młodych, którzy potrzebują gry, żeby się rozwijać.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.09.2017, 22:40
Kurz, ale Bpguski czy Brożek skończą grę w Wiśle po tym sezonie, jestem niemalże pewien. Ondrasek też, a nikt raczej nie kupi Manuela. Zostaja więc Kolar, Balanyuk, Carlitos, Halilovic, Kostal, Wojtkowski, Małecki, Perez, Imaz. Na 4 miejsca mamy więc 9 graczy, więc idealnie po 2 zawodników na pozycję, co pokrywa się z tym, co mowil Junco. Pamiętajmy, że nie budujemy zespołu na ten sezon, ale na kolejne.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.09.2017, 05:27
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem na kim powinna się opierać, ale sam Kiko nie są już tak nieprzenikniony. Niemal pewne jest, że zawsze będziemy mieli w środku 2 usposobionych defensywnie pomocników. Prawie na pewno będzie to ktoś z czwórki Velez, Llonch, Basha, Perez. A to oznacza, że o 4 pozostałe miejsca będą walczyli Kolar, Bałaniuk, Brożek, Ondraszek, Carlitos, Halilović, Kostal, Wojtkowski, Boguski, Ze Manuel, Balleste. Fajnie, że jest ich sporo, ale... nie to nie jest dobra wiadomość dla młodych, którzy potrzebują gry, żeby się rozwijać.
Poki co Ci "starzy" łapią kontuzje za kontuzją, wiec spokojna Twoja głowa. A i przyjdzie zima to hiszpanie przeżyją szok termiczny.
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.09.2017, 16:06
Przejrzałem raporty instat z dotychczasowych meczy i wyciągnąłem średni indeks dla wszystkich naszych zawodników. Ogólnie wygląda to dosyć dobrze jednak bardzo widoczny jest brak prawego pomocnika. Mały i Cywka też niestety odstają. Dużym zaskoczeniem jest to, że Głowa i Arsenić mają praktycznie identyczną średnią.
Wojtkowski, Kostal, Imaz, Halilović, Ze Manuel i Bartosz też według instat'u grają na tym samym, przeciętnym poziomie.

W porównaniu z najlepszymi wynikami z poprzedniego roku wypadamy rewelacyjnie.
Np. Kuciak: 279 - Cuesta:278, Dąbrowski: 277 - Gonzalez: 279, Borysiuk: 269 - Basha: 279, Sheridan: 281 - Carlitos: 283

Gdy jednak weźmiemy pod uwagę tylko obecny sezon to aż tak różowo to nie wygląda. Legioniści mają zdecydowanie lepsze wartości podobnie jak zawodnicy Lecha. (W innej lidze gra też Angulo)

Edit. Zapomniałem o naszym najlepszym zawodniku. Maciek trzyma poziom
Ostatnio edytowane przez Hermond : 19.09.2017 o godz. 16:10.
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 19.09.2017, 17:05
Mi tu sie nasuwa tylko jedno:
Statystyki nie grają.
Mówisz, że:
Cytat:
Wojtkowski, Kostal, Imaz, Halilović, Ze Manuel i Bartosz też według instat'u grają na tym samym, przeciętnym poziomie.
Tylko, że Ze Manuel od derbów gra regularnie i ma najwięcej minut spośród całej szóstki. Według mnie nie ma co porównywać pozostałych do niego, przynajmniej dopóki nie zagrają tyle co on.
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.09.2017, 17:31
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Statystyki nie grają
Jeden niedokładnie podaje, drugi nie potrafi grać głową, a trzeci nie umie celnie uderzyć... To wszystko odzwierciedlają statystyki. Dlatego wyciągnąłem średnią.
Każdy z zawodników jest w stanie podciągnąć się w dowolnym elemencie piłkarskiego rzemiosła jednak nie dzieje się to z dnia na dzień.

Jakoś każdy woli zawodnika który w 9 próbach na 10 trafia w bramkę a nie w krzaki, częściej podaje do kolegi z zespołu niż przeciwnika itd...

Może i statystki nie grają ale grają Ci którzy mają dobre statystyki
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.09.2017, 18:10
Dzimi napisał(a):Wyświetl post

I pozostałe opinie
Pisząc o Ze i Imazie, że mogą być niewypałami nie stawiam tego jako pewnik. Chyba że wierzysz w to że każdy ze sprowadzonych latem zawodników okaże się przez Junco strzałem w 10? To nawet matematycznie nie jest możliwe, aby upchnąć wszystkich w jednej 11 a i nawet w meczowej 18 wraz z tymi zawodnikami którzy już są w zespole, a od których rozpoczyna się ustalanie składu.

I bardzo chciałbym, abyś mógł tak za rok przytoczyć zacytowane posty, po tym jak obaj stali się gwiazdami ligi. Liczę na to, choć bez większych złudzeń.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.09.2017, 09:07
Pamiętam jak wszyscy najeżdżali na Brleka i nazywali go niewypałem
Rzeczywiście gość zagrał kilka tak przeciętnych, żeby nie powiedzieć beznadziejnych meczów, że w końcu niektórym nerwy puściły...
Ale... co było potem wszyscy wiemy.
Regularna gra świetne, mecze i transfer za 2 bańki...
Jedni od razu się aklimatyzują i pokazują pełnię swoich umiejętności (Carlitos), a niektórzy potrzebują czasu, żeby rozkwitnąć (Brlek)
Życie...
Życzę wam i sobie, żeby Ze Manuel okazał się takim graczem że będziemy martwić się pod koniec sezonu skąd my skołujemy kasę na wykup z FC Porto...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów