|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
do usunięcia, zdublowany post
Ostatnio edytowane przez Prezydentowa : 05.09.2017 o godz. 13:50.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
No, tak wiem, że wypożyczenie. Pisałem transfer w szerokim znaczeniu. Tak, małe szanse na wykupienie, dlatego +/- zgodziłem się, że miałoby to sens, gdyby szybko zaczął się przydawać drużynie.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ciekawe tylko jak dlugo bedzie sie aklimatyzowal bo jak juz wiele razy wspominalem Chorwaci juz tak maja, ze potrzebuja czasu zeby sie pokazac z bardzo dobrej strony. Miejmy nadzieje, ze jednak wczesniej zacznie grac tak jak powinien grac napstnik
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Znajdzie w klubie krajanow Arsenicia i Halilovicia, w dodatku z tym drugim mógł sie spotkac w Dinamie. Aklimatyzacja na pewno będzie szybsza niż w przypadku Brleka.
Super ruch, brawo Junco. |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Kadre mamy na spokojna gre na 3 frontach
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A powaznie...zima pewnie 2-3zawodnikow rozwiąże kontrakty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Jeśli rozwiążą to zapewne nie z powodów finansowych, obecna kadra to budżet płacowy niższy o około 10%.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że Kiko widzi jak surowa technicznie jest ta liga i chce stworzyć drużynę, której piłka nie będzie przeszkadzała w grze. I tym wygrywać. Stąd rdzeń ofensywy oprze na Hiszpanach i zawodnikach z Bałkanów. Imaz, Perez, Kolar to nie żadni atleci, a piłkarze stworzeni do technicznej gry. Widzi też jaką różnicę robi ktoś (Carlitos) kto ma umiejętności, drybling w starciu z drwalami z obrony polskich drużyn.
To też duże ułatwienie i poprawa na polu komunikacji. Wiadomo, piłka to uniwersalny język itp. itd, bla bla.. ale zawsze to ułatwia jak możesz się komunikować w języku. Więc brawa dla zarządu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Prawda jest taka że czy to są dobre ruchy dowiemy się w perspektywie roku albo dwóch. Póki co patrze na to sceptycznie. Piłkarzami do środka pola moglibyśmy zapewnić pewnie ze 2 kluby (nie wiem czy koniecznie ekstraklasowe). Dziwią mnie też Wasze "brawo Junco, brawo zarząd". Poczekajmy bo póki co nie wiemy kompletnie na co stać tych piłkarzy.
Szczerze dla mnie obecna kadra to Głowacki, Ivan, Sadlok, Carlitos i 20 koszulek które można dowolnie wstawiać do składu i nie będzie widać wielkiej różnicy. Nie ma innych robiących wartość dodaną. PS. Z tego co wiem Ivan póki co kontuzja (być może poważna) Głowa też nie na pełnych obrotach.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Dajmy im jeszcze moment. Nie wiemy w jakiej formie tu przyszli i na co ich stać. Przykład Ofoe czy nawet Brleka powinien nauczyć, że nie należy wyciągać za szybko wniosków.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 06.09.2017 o godz. 11:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Pogubiłem się w tych Hiszpanach już.
Proszę aby ktoś wymienił wszystkie nazwiska całej 1 drużyny, uwzględniając Kolara, Pereaza i wszystkie inne nabytki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cuesta Buchalik Chorążyk Cywka Sadlok Bartkowski Pietrzak Głowacki Arsenić Gonzalez Basha Velez Llonch Halilović Kostal Małecki Boguski Ze Manuel Wojtkowski Boguski Jesus Kolar Brożek Ondrasek Carlitos no i ten Christianus
![]() Laskoś Plewka Grzybek |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
do usunięcia, Szneka już wymienil
Ostatnio edytowane przez filemon : 06.09.2017 o godz. 11:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co jako kibic Wisły mogę powiedzieć o:
Chorążka, Arsenić, Ze Manuel, Jesus, Kolar, Christianus, Laskoś, Plewka, Grzybek, Basha NIC o Velez - waleczny o Bartkowski, Kostal, Hailovic, Wojtkowski - NIEWIELE 15 zawodników o nieznanym prawie zupełnie potencjale... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie dlatego możesz być jedynie kibicem-laikiem. Nie wchodź więc w nie swoje buty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Pero napisał(a):
Trzeba liczyć, że najnowszy zaciąg (Basha i nowsze transfery) będzie skokiem jakościowym, a Kiko ułoży coś ciekawego z powierzonych mu piłkarzy, bo w formie takiej jak z Lechią, Cracovią lub Zagłębiem ciężko będzie utrzymać się w górnej połowie tabeli.
Ostatnio edytowane przez jova : 06.09.2017 o godz. 12:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piotr777
Cytat:
Pisze na podstawie tego co wiem a nie meczów |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Nadrabiałem zaległości forumowe, czytam i przecieram oczy ze zdumienia.
Piszecie tu o tym, że Kiko chce stworzyć drużynę grającą kombinacyjnie i tym zjadać na śniadanie przeciwników, tak ? A oglądaliśmy dotychczasowe mecze? Laga do przodu - to tyle w kwesti naszego rozegrania piłki od tyłu. Jeżeli chcemy kontraktować to powinien być to piłkarz potrafiący grać tyłem do bramki, którzy utrzyma się przy piłce i odegra ją do pomocników - bo takiego gracza teraz potrzebujemy, bo taki futbol obecnie prezentujemy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Opieranie się na zawodnikach technicznych, a nie na atletach może być całkiem niezłe w ewentualnych pojedynkach z drużynami europejskimi, o ile będziemy grać w pucharach. Natomiast w Ekstraklasie liczy się się siła, szybkość, waga. Taki Ze Manuel czy Arsenic odbijają się na razie od graczy rywala i żadna technika ich tu nie ocali. Tylko siłownia i nabieranie masy. Owszem, techniczna gra może być skuteczna w końcówkach meczów, kiedy zabiegane konie rywali nie mają już sił na dogonienie zwinnych chartów. Nie zawsze jednak będziemy wygrywali w 90 minucie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Mamy tak zajebisty srodek pola że w tym momencie przy kontuzji Veleza i Bashy nie ma tam kogo wystawić. Przeczytaj sobie najnowszy wywiad z koordynatorem naszego miedzynarodowego skautingu a może zaczniesz patrzec przychylniejszym okiem na obecny zarzad i dzial sportowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pero Kacprem inserowało się United, był nawet trenował 2 tygodnie Arsenić nie grał długo to fakt może się odnajdzie.Ze Manuel grał z marszu po przerwie na repigmentację powinno być lepiej, to samo dotyczy się Bashy.Jesus i Kolar dołączyli przed chwilą. Christianus jeszcze trenuje także też nie wiadoma Laskoś, Plewka, Grzybek melodia przyszłości,jak nie będzie im fiu bździu w głowie patrz byłe gwiazdy Zając i Kondzio to może daleko zajdą.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ne rozstrzyga teraz czy dany piłkarz jest zły czy dobry, co zastanawia to ilość transferów bo choćby wszyscy ściągnięci piłkarze reprezentowali odpowiednią jakość to zrobienie z tych piłkarzy drużynę zajmie co najmniej calom rundę jak nie cały sezon dlatego kluczowe będzie to jak sztab szkoleniowy będzie wprowadzał tych piłkarzy do drużyny. Być może zarząd nie celuje aktualnie w najwyższy laur w lidze tylko chciałby mieć ten finalny produkt drużyny na nowy sezon. Także za długofalową politykę można ich pochwalić. Oby nie wyniknął z tego zbyt duży chaos którego się na pewno nie da teraz uniknąć. Nie oczekiwałby efektu tu i teraz. Rzadko który piłkarz odpala z miejsca. Chociażby świeże przykłady Cywki, Brleka czy w przezłości wielu innych zawodników którym odpalenie zajęło dużo czasu.
Ostatnio edytowane przez wester : 06.09.2017 o godz. 15:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Mi się osobiście podoba, że Junco ewidentnie dzięki transfery na już i na przyszłościowe. Pomimo że model pozyskiwani piłkarzy jest przejściowy, to b jednak jakaś głębsza myśl się za nim kryje.
Na już: Że Manuel, Basha, Carlitos, Cuesta, Imaz, Na przyszłość: Halilovic, Kostal, Wojtkowski, Pomiędzy kategoriami zdaje się być Arsenic i chyba też będzie Kolar. Mam wrażenie, że pominąłem jakiś transfer. Oprócz tego super, że przed sezonem sprowadziliśmy 19 zawodników do drużyn młodzieżowych. Brzmi okazałe, ale pytanie, ile jest w piłce juniorskiej takich ruchów co sezon? Ktoś bardziej zorientowany w młodzieżowej piłce może wie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Sprowadzimy jeszcze ze trzech Hiszpanów i dwóch Chorwatów do gry z przodu, a grać i tak będą Boguś z Brożkiem
![]() ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|

|