The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2017, 13:48
do usunięcia, zdublowany post
Ostatnio edytowane przez Prezydentowa : 05.09.2017 o godz. 13:50.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 05.09.2017, 13:56
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Victor Perez na testach medycznych

https://www.transfermarkt.pl/victor-.../spieler/92813

Wygląda porządnie, ale za dużo już tych Hiszpanów...
Co to za kasztan bez zdjecia?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 05.09.2017, 14:09
czaro napisał(a):Wyświetl post
Ta tymczasowość obecności ze Manuela w Wiśle miałaby właśnie sens, gdyby z miejsca facet okazał się wsparciem zespołu. Bo jeżeli ktoś przychodzi na rok, to nie może aklimatyzować się przez 5 miesięcy. Poczekajmy jeszcze z miesiąc, będziemy mogli powiedzieć coś więcej. I jeżeli nic się nie zmieni, to Twój argument nie będzie świadczył o tym, że ze Manuel to dobry piłkarz (bo profesjonalista powinien trzymać poziom), tylko raczej za tym, że ten transfer się niestety nie udał (abstrahuję od tego, czy mógł się udać).
Po pierwsze, to nie jest transfer a wypozyczenie a po drugie to i tak go nikt nie wykupi za takie pieniądze.
No chyba ze okazal by sie drugim Ronaldo a oferta od MU czekala by juz na stole
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.09.2017, 21:17
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze, to nie jest transfer a wypozyczenie a po drugie to i tak go nikt nie wykupi za takie pieniądze.
No chyba ze okazal by sie drugim Ronaldo a oferta od MU czekala by juz na stole
No, tak wiem, że wypożyczenie. Pisałem transfer w szerokim znaczeniu. Tak, małe szanse na wykupienie, dlatego +/- zgodziłem się, że miałoby to sens, gdyby szybko zaczął się przydawać drużynie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 05.09.2017, 21:24
No to mamy napastnika
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zda_na_piersi/
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.09.2017, 22:39
Ciekawe tylko jak dlugo bedzie sie aklimatyzowal bo jak juz wiele razy wspominalem Chorwaci juz tak maja, ze potrzebuja czasu zeby sie pokazac z bardzo dobrej strony. Miejmy nadzieje, ze jednak wczesniej zacznie grac tak jak powinien grac napstnik
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.09.2017, 05:35
Znajdzie w klubie krajanow Arsenicia i Halilovicia, w dodatku z tym drugim mógł sie spotkac w Dinamie. Aklimatyzacja na pewno będzie szybsza niż w przypadku Brleka.

Super ruch, brawo Junco.
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 06.09.2017, 08:17
Kadre mamy na spokojna gre na 3 frontach ��
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 06.09.2017, 08:17
A powaznie...zima pewnie 2-3zawodnikow rozwiąże kontrakty.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 06.09.2017, 08:42
Jeśli rozwiążą to zapewne nie z powodów finansowych, obecna kadra to budżet płacowy niższy o około 10%.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 06.09.2017, 10:10
Myślę, że Kiko widzi jak surowa technicznie jest ta liga i chce stworzyć drużynę, której piłka nie będzie przeszkadzała w grze. I tym wygrywać. Stąd rdzeń ofensywy oprze na Hiszpanach i zawodnikach z Bałkanów. Imaz, Perez, Kolar to nie żadni atleci, a piłkarze stworzeni do technicznej gry. Widzi też jaką różnicę robi ktoś (Carlitos) kto ma umiejętności, drybling w starciu z drwalami z obrony polskich drużyn.

To też duże ułatwienie i poprawa na polu komunikacji. Wiadomo, piłka to uniwersalny język itp. itd, bla bla.. ale zawsze to ułatwia jak możesz się komunikować w języku.

Więc brawa dla zarządu.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.09.2017, 10:44
Prawda jest taka że czy to są dobre ruchy dowiemy się w perspektywie roku albo dwóch. Póki co patrze na to sceptycznie. Piłkarzami do środka pola moglibyśmy zapewnić pewnie ze 2 kluby (nie wiem czy koniecznie ekstraklasowe). Dziwią mnie też Wasze "brawo Junco, brawo zarząd". Poczekajmy bo póki co nie wiemy kompletnie na co stać tych piłkarzy.

Szczerze dla mnie obecna kadra to Głowacki, Ivan, Sadlok, Carlitos i 20 koszulek które można dowolnie wstawiać do składu i nie będzie widać wielkiej różnicy. Nie ma innych robiących wartość dodaną.

PS. Z tego co wiem Ivan póki co kontuzja (być może poważna) Głowa też nie na pełnych obrotach....
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.09.2017, 10:53
nesta napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że Kiko widzi jak surowa technicznie jest ta liga i chce stworzyć drużynę, której piłka nie będzie przeszkadzała w grze. I tym wygrywać. Stąd rdzeń ofensywy oprze na Hiszpanach i zawodnikach z Bałkanów. Imaz, Perez, Kolar to nie żadni atleci, a piłkarze stworzeni do technicznej gry. Widzi też jaką różnicę robi ktoś (Carlitos) kto ma umiejętności, drybling w starciu z drwalami z obrony polskich drużyn.

To też duże ułatwienie i poprawa na polu komunikacji. Wiadomo, piłka to uniwersalny język itp. itd, bla bla.. ale zawsze to ułatwia jak możesz się komunikować w języku.

Więc brawa dla zarządu.
Myślę, że przyczyna doboru Hiszpanów jest inna albo po prostu to dodatkowe kryterium. Kiko i Junco mają najlepsze rozeznanie i kontakty na tym rynku, co daje im więcej źródeł i możliwości weryfikacji. Mniej ryzykują, co jest ważne w przypadku klubu po i w trakcie przejść.

Pero napisał(a):Wyświetl post

Szczerze dla mnie obecna kadra to Głowacki, Ivan, Sadlok, Carlitos i 20 koszulek które można dowolnie wstawiać do składu i nie będzie widać wielkiej różnicy. Nie ma innych robiących wartość dodaną.
Dajmy im jeszcze moment. Nie wiemy w jakiej formie tu przyszli i na co ich stać. Przykład Ofoe czy nawet Brleka powinien nauczyć, że nie należy wyciągać za szybko wniosków.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 06.09.2017 o godz. 11:02.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.09.2017, 11:38
teo napisał(a):Wyświetl post
Kadre mamy na spokojna gre na 3 frontach ��
Pogubiłem się w tych Hiszpanach już.

Proszę aby ktoś wymienił wszystkie nazwiska całej 1 drużyny, uwzględniając Kolara, Pereaza i wszystkie inne nabytki
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 06.09.2017, 11:46
Cuesta Buchalik Chorążyk Cywka Sadlok Bartkowski Pietrzak Głowacki Arsenić Gonzalez Basha Velez Llonch Halilović Kostal Małecki Boguski Ze Manuel Wojtkowski Boguski Jesus Kolar Brożek Ondrasek Carlitos no i ten Christianus
Laskoś Plewka Grzybek
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.09.2017, 11:50
do usunięcia, Szneka już wymienil
Ostatnio edytowane przez filemon : 06.09.2017 o godz. 11:57.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 06.09.2017, 12:09
Myślę, że Kiko widzi jak surowa technicznie jest ta liga i chce stworzyć drużynę, której piłka nie będzie przeszkadzała w grze
I grać lute w przód
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 06.09.2017, 12:33
Co jako kibic Wisły mogę powiedzieć o:
Chorążka, Arsenić, Ze Manuel, Jesus, Kolar, Christianus, Laskoś, Plewka, Grzybek, Basha
NIC

o
Velez - waleczny

o
Bartkowski, Kostal, Hailovic, Wojtkowski - NIEWIELE

15 zawodników o nieznanym prawie zupełnie potencjale...
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Stary 06.09.2017, 12:41
Właśnie dlatego możesz być jedynie kibicem-laikiem. Nie wchodź więc w nie swoje buty.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.09.2017, 12:46
Pero napisał(a):
Prawda jest taka że czy to są dobre ruchy dowiemy się w perspektywie roku albo dwóch. Póki co patrze na to sceptycznie. Piłkarzami do środka pola moglibyśmy zapewnić pewnie ze 2 kluby (nie wiem czy koniecznie ekstraklasowe). Dziwią mnie też Wasze "brawo Junco, brawo zarząd". Poczekajmy bo póki co nie wiemy kompletnie na co stać tych piłkarzy.

Podmieniłbym na tej liście Ivana na Veleza, a co do reszty komentarza - pełna zgoda. Biorąc pod uwagę jedynie dotychczasową formę, a nie np. potencjał, to z nowych transferów praktycznie wszyscy poza Carlitosem i Velezem nadają się do odpalenia za rok. Tak jak pisałeś, reszta nie robi różnicy, nie jest wyraźnie lepsza niż piłkarze, których niedawno odstrzeliliśmy z powodów sportowych. Oczywiście trzeba liczyć, że nowi z czasem się rozkręcą, ale patrząc np. na Ze Manuela, Cuestę, Arsenicia i Halilovicia nie mam jakiejś szczególnej pewności, że któryś z nich rozkręci się w tym sezonie. Ci, którzy wydają się mieć duży potencjał na przyszłość, jak Halilović lub Wojtkowski, na dzień dzisiejszy grają na poziomie poniżej ekstraklasowej przeciętnej.

Trzeba liczyć, że najnowszy zaciąg (Basha i nowsze transfery) będzie skokiem jakościowym, a Kiko ułoży coś ciekawego z powierzonych mu piłkarzy, bo w formie takiej jak z Lechią, Cracovią lub Zagłębiem ciężko będzie utrzymać się w górnej połowie tabeli.
Ostatnio edytowane przez jova : 06.09.2017 o godz. 12:49.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 06.09.2017, 13:01
Piotr777
Cytat:
Właśnie dlatego możesz być jedynie kibicem-laikiem. Nie wchodź więc w nie swoje buty.
Hehe. Chciałbyś być takim laikiem jak ja i bywać w bazie na tylu treningach co ja Pisze na podstawie tego co wiem a nie meczów
Odpowiedz cytując
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 06.09.2017, 13:10
Nadrabiałem zaległości forumowe, czytam i przecieram oczy ze zdumienia.
Piszecie tu o tym, że Kiko chce stworzyć drużynę grającą kombinacyjnie i tym zjadać na śniadanie przeciwników, tak ?
A oglądaliśmy dotychczasowe mecze? Laga do przodu - to tyle w kwesti naszego rozegrania piłki od tyłu.

Jeżeli chcemy kontraktować to powinien być to piłkarz potrafiący grać tyłem do bramki, którzy utrzyma się przy piłce i odegra ją do pomocników - bo takiego gracza teraz potrzebujemy, bo taki futbol obecnie prezentujemy
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.09.2017, 14:24
Niedługo, a drwale z polskiej ligi wybija Carlitosowi z głowy dryblingi.
Opieranie się na zawodnikach technicznych, a nie na atletach może być całkiem niezłe w ewentualnych pojedynkach z drużynami europejskimi, o ile będziemy grać w pucharach. Natomiast w Ekstraklasie liczy się się siła, szybkość, waga.
Taki Ze Manuel czy Arsenic odbijają się na razie od graczy rywala i żadna technika ich tu nie ocali. Tylko siłownia i nabieranie masy.
Owszem, techniczna gra może być skuteczna w końcówkach meczów, kiedy zabiegane konie rywali nie mają już sił na dogonienie zwinnych chartów.
Nie zawsze jednak będziemy wygrywali w 90 minucie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.09.2017, 14:54
Pero napisał(a):Wyświetl post

PS. Z tego co wiem Ivan póki co kontuzja (być może poważna) Głowa też nie na pełnych obrotach....
A czy Carlitos jeszcze 2 miesiace temu nie był dla Ciebie jedynie koszulka?

Mamy tak zajebisty srodek pola że w tym momencie przy kontuzji Veleza i Bashy nie ma tam kogo wystawić.

Przeczytaj sobie najnowszy wywiad z koordynatorem naszego miedzynarodowego skautingu a może zaczniesz patrzec przychylniejszym okiem na obecny zarzad i dzial sportowy
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.09.2017, 15:32
Pero Kacprem inserowało się United, był nawet trenował 2 tygodnie Arsenić nie grał długo to fakt może się odnajdzie.Ze Manuel grał z marszu po przerwie na repigmentację powinno być lepiej, to samo dotyczy się Bashy.Jesus i Kolar dołączyli przed chwilą. Christianus jeszcze trenuje także też nie wiadoma Laskoś, Plewka, Grzybek melodia przyszłości,jak nie będzie im fiu bździu w głowie patrz byłe gwiazdy Zając i Kondzio to może daleko zajdą.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 06.09.2017, 15:36
Ne rozstrzyga teraz czy dany piłkarz jest zły czy dobry, co zastanawia to ilość transferów bo choćby wszyscy ściągnięci piłkarze reprezentowali odpowiednią jakość to zrobienie z tych piłkarzy drużynę zajmie co najmniej calom rundę jak nie cały sezon dlatego kluczowe będzie to jak sztab szkoleniowy będzie wprowadzał tych piłkarzy do drużyny. Być może zarząd nie celuje aktualnie w najwyższy laur w lidze tylko chciałby mieć ten finalny produkt drużyny na nowy sezon. Także za długofalową politykę można ich pochwalić. Oby nie wyniknął z tego zbyt duży chaos którego się na pewno nie da teraz uniknąć. Nie oczekiwałby efektu tu i teraz. Rzadko który piłkarz odpala z miejsca. Chociażby świeże przykłady Cywki, Brleka czy w przezłości wielu innych zawodników którym odpalenie zajęło dużo czasu.
Ostatnio edytowane przez wester : 06.09.2017 o godz. 15:41.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.09.2017, 16:09
Mi się osobiście podoba, że Junco ewidentnie dzięki transfery na już i na przyszłościowe. Pomimo że model pozyskiwani piłkarzy jest przejściowy, to b jednak jakaś głębsza myśl się za nim kryje.

Na już: Że Manuel, Basha, Carlitos, Cuesta, Imaz,

Na przyszłość: Halilovic, Kostal, Wojtkowski,

Pomiędzy kategoriami zdaje się być Arsenic i chyba też będzie Kolar.
Mam wrażenie, że pominąłem jakiś transfer.

Oprócz tego super, że przed sezonem sprowadziliśmy 19 zawodników do drużyn młodzieżowych. Brzmi okazałe, ale pytanie, ile jest w piłce juniorskiej takich ruchów co sezon? Ktoś bardziej zorientowany w młodzieżowej piłce może wie?
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.09.2017, 16:54
Cytat:
Mam wrażenie, że pominąłem jakiś transfer.
Owszem - Veleza.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.09.2017, 20:09
Sprowadzimy jeszcze ze trzech Hiszpanów i dwóch Chorwatów do gry z przodu, a grać i tak będą Boguś z Brożkiem
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 06.09.2017, 23:14
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Niedługo, a drwale z polskiej ligi wybija Carlitosowi z głowy dryblingi.
Opieranie się na zawodnikach technicznych, a nie na atletach może być całkiem niezłe w ewentualnych pojedynkach z drużynami europejskimi, o ile będziemy grać w pucharach. Natomiast w Ekstraklasie liczy się się siła, szybkość, waga.
Taki Ze Manuel czy Arsenic odbijają się na razie od graczy rywala i żadna technika ich tu nie ocali. Tylko siłownia i nabieranie masy.
Owszem, techniczna gra może być skuteczna w końcówkach meczów, kiedy zabiegane konie rywali nie mają już sił na dogonienie zwinnych chartów.
Nie zawsze jednak będziemy wygrywali w 90 minucie.
A to Melikson był koksem?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów