|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Moje zdanie na temat ostatniego filmiku z kulis. To oczywiste, że Wojtkowski ma wybujałe ego i wszystko byłoby w porządku, gdyby dawał tyle drużynie co np Carlitos. Póki co nic w piłce nie osiągnął i nie powinien o tym zapominać. Poza tym z Chorążki też się nabijał i ewidentnie ma taki styl bycia, który na pewno jest mniej akceptowalny niż styl Carlitosa lub np Ondraszka. W ostatnim wywiadzie Carlitos wspominał o swoim pobycie w Rosji i że zaczął tam się uczyć języka po 2 miesiącach, bo irytowała go nieznajomość kraju w którym żyje. Jestem pewien, że zna więcej słów niż 'dzień dobry' i 'dawać panowie'. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wyjdzie na to, że się czepiam ale nie lubię braku pokory u młodych zawodników. W przypadku Wojtkowskiego czuć to na kilometr. Okej, możemy to tłumaczyć wbijaniem szpilek w szatni, pewnością siebie, itd. ale za tym wszystkim musi iść odpowiedni poziom umiejętności prezentowanych na boisku. Na chwilę obecną wyróżnia się fryzurą i wybujałym ego. Nic więcej. Oczywiście trzymam mocno za chłopaka kciuki.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Czy myśmy już odpalili Bartkowskiego skoro nie zagrał ani minuty w sparingu ze Skawinką? Wojtkowski rozumiem na kadrze, ale dlaczego Cywka pociągnął 90 minut, skoro Sadlok miał wolne?
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeszcze słowo w kwestii 'zagranicznej szatni'.
Ondrasek, Kostal potrafią już mówić po Polsku Halilović, Arsenić zapewne tak jak Brlek się w końcu nauczą. Nasza 6 Hiszpanów + Ze Manuel + Basha zapewne teraz będzie tworzyć "małą" grupę, ale póki będą wartością dodaną do zespołu to na pewno Polacy nie rozpoczną 'strajku, buntu' (zwał jak zwał) w zespole. Kto zostanie u nas 3 lata i dłużej nauczy się języka, tak jak nauczył się Cantoro, Cleber - to nie jest nieosiągalne dla latynosów. Junco też może świecić przykładem w tym temacie. A to że część z nich przyszła 'na chwilę' i za rok może go nie być (np Ze Manuela) to bardziej niż oczywiste. Polaków naliczyłem w tej chwili 15 osób, choć wiadomo, że wielu odgrywa marginalne role. Myślę, że jeśli Wisła wyjdzie na finansowy plus, znowu będzie magnesem dla polskich zawodników to i będą trafiać do nas polscy zawodnicy. Na ten moment walcząc o podniesienie poziomu sportowego wręcz musimy opierać się na 'zagranicznych, tańszych' zawodnikach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Ale mam nadzieje że do tego nie dojdzie. Ale wystarczy czasem mały impuls na zasadzie Buchalik broni dobrze a Kiko na siłę wepcha Cueste... i będzie że faworyzuje swoich... (To przecież Videmont się nie mógł dogadać z Kiko jako pierwszy)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 31.08.2017 o godz. 20:56.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wszystko spoko, gdyby to powiedział Głowacki, Sadlok, Małecki, a nawet Boguski czy Brożek, ale takie gadanie ze strony gościa, który nie pokazał jeszcze ani jednej dobrej akcji podczas swojego pobytu w Wiśle (podziwiam licznych przecież fanów jego talentu, gdzie wy takowy widzicie), jest niesmaczne.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2016
Offline |
|
Zdecydowanej większości ludzi nie da się tak łatwo ocenić pod względem inteligencji. Jednak zdarzają się jednostki inteligentne już na pierwszy rzut oka, jak i takie po których widać że maja problemy z kumaniem podstawowych spraw. Ty zapewne uważasz że nie powinno się oceniać ludzi jeśli nie zna się ich osobiście. Spoko szanuje, ale przypominam że nie oceniam jakim jest człowiekiem. Tylko że zachowuję się niepoważnie, a jego wypowiedzi nie mają nic głebszego do przekazania. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
@up Co to za idiotyczna opinia. Gość jest wesoły i beztroski, z jego postępów w nauce języka można śmiało powiedzieć, że leniwy. Ciebie jednak zachęcam do zapoznania się z definicją inteligencji.
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 31.08.2017 o godz. 22:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
To niech w końcu choć raz ten talent zaprezentuje, bo w tej chwili lepiej niż Burdeński ani razu się nie pokazał, jeśli talent wg skautów wicemistrza Niemiec nie potrafi wymienić dwóch podań i poprowadzić chwilę piłki w Ekstraklasie (!!!), to niech Bóg ma ten klub w swojej opiece z takimi skautami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Jak się Wojtkowskiemu powołanie pomyliło to jeszcze ma czas zmienić zawód na nauczyciela skoro jest taki inteligentny. Inteligencja to też świadomość kiedy zamknąć mordę. ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja tam problemów na linii Kamil - Carlitos nie przewiduję, jak widać chociażby po reakcjach na Instagramie, lubią sobie podocinać i to moim zdaniem powinno wyjść tylko na plus dla atmosfery. Niepokoić może tylko reakcja Portugalczyka, bo sprawia wrażenie, jakby czuł się wyobcowany i myślał, że ktoś sobie ,,ciśnie z niego bekę'' przed kamerami, bo i tak nic nie zrozumie. Całkiem niedawno pół roku zagrał u nas Barrientos, gość również z przeszłością w lidze portugalskiej i podobnie jak Ze, z całkiem przyzwoitym CV. Nie odnalazł się jednak za bardzo, a później udzielał wywiadów typu: http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...zimno-ale.html. Być może to właśnie poziom aklimatyzacji w szatni sprawia, że Carlitos odnalazł się z miejsca i przewyższa oczekiwania, a Ze na razie zawodzi (choć weźmy oczywiście poprawkę na różnicę prawie dwóch miesięcy)? Czas pokaże, a od pochopnych ocen na razie należy się wstrzymać i liczyć, że z upływem sezonu wszystko zagra i na boisku i w szatni.
Powód: nie był wypożyczony :)
Ostatnio edytowane przez kk666 : 31.08.2017 o godz. 23:18.
|
|
|
|
Member
Offline |
||
Mam nadzieję że drużyna będzie jak najdłużej w formie a ja wyolbrzymiam. Ale po prostu boję się że jak przyjdzie kryzys razem z zimą, latynosi którzy na dobre przejmą władzę nie będą już wtedy tacy radośni a że będzie ich na prawdę spora liczba to wszystko pieprznie. Uważam więc że trzeba ich trzymać cały czas za jaja żeby stale czuli respekt. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
W zimie przyjdzie kryzys. Hiszpanie ktorych jest duzo beda powodowali kwasy ( z racji mniejszej jednostek witaminy D3) i wszystko pieprznie, jesli nie bedziemy ich trzymac za jaja.... po 1. mam wrazenie ze rozmawiamy o uchodzcach po 2. na podstawie czego takie wnioski? (ja wiem kolego ze Twoja teoria, mnei ciekawi jak ona powstala )po 3. Kto ma ich trzymac za jaja? Trener Hiszpan ma trzymac Hiszpanow za jaja bo przez to ze jest ich duzo to "wszystko pieprznie" Jeśli masz racje, to zaczynam sie zastanawiac jakim cudem liga hiszpanska ciagle funkcjonuje..... E: wyjasnij mi czemu w Hiszpanii, Hiszpanie mogą grać a w Polsce beda robili problemy, bo nie jestem w stanie tego wychwycić z Twojego posta. No i jaki styl bycia ma Wojtkowski? Domniemuje ze znasz chlopaka, no chyba ze jestes z Lie to Me i perfekcyjnie czytasz ludzi na podstawie filmow i zdjęć. W wielu krajach byl problem z imigrantami zarobkowymi. Niespodziewanie np. zdobywali tytuły i potem im trzeba bylo dodatkowy hajs płacić:(
Ostatnio edytowane przez szprotson : 01.09.2017 o godz. 14:42.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
2. Jakbyś czytał uważnie doszedłbyś do tego że to moja teoria, i nie upieram się że tak będzie. 3. Chyba jest jakaś rada drużyna która powinna pilnować żeby wszytko było w granicach normy. Liga hiszpańska funkcjonuję ale w Hiszpanii. Jeśli nie rozumiesz czym różni się Polska od Hiszpanii to o czym my tu dyskutujemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dobrze, że w Ruchu nie mieli problemów ze zbyt dużą ilością imigrantów zarobkowych
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tam mieli problem przede wszystkim z zarabianiem : )
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Obejrzałem sobie bramki z meczu ze Skawinką. 4 pierwsze gole padły po akcjach, które zaczęły się od odbioru piłki przez Lloncha!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Niech mnie ktoś uświadomi - dlaczego nasi piłkarze w kolejnym meczu zamiast podawać sobie piłkę "do nogi", grając po ziemi, na siłę podnoszą piłkę przy większości podań ? Niezależnie od tego, czy gramy na jakimś porządnym boisku w lidze, czy na klepisku w ramach sparingu, piłka zamiast po ziemi non stop lata w powietrzu, na wysokości "jajec".
A przecież nawet w durnej C-klasie ( wiem, kopałem się w czoło przez cały jeden rok, zanim mi się odechciało ) założenie było takie, że piłka ma chodzić po ziemi, bo szybciej, a nawet jak ktoś miał braki techniczne - co na tym poziomie rozgrywek jest oczywiste - to łatwiej mu było taką piłkę przyjąć. OCB ? ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bo w Ekstraklasie to rozkminili i kazdy obronca jest gotowy na przechwyt. A takie podanie niesione na wysokosci "jajec" jest ciezkie do przyjecia ale jeszcze trudniejsze do przechwytu.
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Carlitos: Dziadek walczył z bykami, a ja z obrońcami
http://m.sport.se.pl/pilka-nozna/eks...a_1016697.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...607,1,727.html
chyba nie było: Kostal wygrał jakieś eliminacje NIKE trenował w nagrode w La Massi z Mascherano , Alexisem, Pedro itd ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ciekawy tekst o naszym nowym nabytku Dennis'ie Balanyuk'u
http://zzapolowy.com/balaniuk-wisla-krakow/ ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Szybka ocena nowych nabytków po konferencji:
Perez - wygląda na bardzo pewnego siebie. Jeszcze 3 lata temu był wyceniany na 2 mln euro i fajnie gdyby to odzwierciedlił. Patrząc na CV - może być z miejsca naszym wzmocnieniem. Mam skojarzenia z Vrdoljakiem z Legii. Balaniuk - jest dobrze zbudowany fizycznie, wygląda na pogodnego i rozsądnego gościa. Nie sądziłem, że może być już przygotowany do gry i aż się nie chce wierzyć w jego słowa. Kolar - szczuplejszy od Denisa, jako jedyny nie dostał tłumacza w swoim języku ![]() Jezus - jak sam przyznaje utknął na 4 lata w 2 lidze i tylko ciekawe jaki był tego powód. Najmniej sobie po nim obiecuje, bo i charakterystyką gry może przypominać Videmonta. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|