The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
konvict1993
Member

Od: 09.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2017, 17:42
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
nie wydaje wam się po tym filmiku że jest nieco zadufany w sobie ?
dużo korzystniejsze wrażenie na mnie zrobił Chorążka
Nie, jest pewny siebie a to akurat dobra cecha. Ma inne podejście, wyjechał za młodu na zachód. Liznął profesjonalizmu i mam nadzieję że go sobie zaszczepił a nie tylko wywyższa się dla zasady.
Ma rację z tą nauką polskiego przez Hiszpanów, wystarczy uczyć się jednego słówka dziennie żeby czynić postępy.
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.08.2017, 18:04
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Żaden Hiszpan nie gra na jego pozycji, Milordzie
Owszem nie gra, ale przy defensywnym ustawieniu mozna powiedzieć któryś hiszpan zabiera mu miejsce. Przy ofensywnym stwarza się dla niego dodatkowe miejsce na koszt hiszpana
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 30.08.2017, 21:13
tyle tylko że "hiszpański klimat" doprowadził do najlepszej sytuacji sportowej od 2011 , więc jesli kogoś to w....ia to powinien sobą reprezentować adekwatny do tego poziom

z obecnej kadry jedynie Głowacki jets moim zdaniem osobą która ma ewentualne prawo do kręcenia nosem
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.08.2017, 08:41
https://streamable.com/x8qwa

W kadrze jest sporo piłkarzy zagranicznych i prawdopodobnie ich stan się powiększy jak nie w tym to w następnym okienku transferowym. I tak szczerze powiedziawszy nie widzę sensu by tak spora grupa piłkarzy miała się uczyć języka polskiego tylko po to by połechtać nasze ego i pogadać sobie z Kamilkiem, który swoją drogą nie wygląda na miłego gościa. Skoro obieramy kierunek głównie zagraniczny w ściąganiu piłkarzy to moim zdaniem większą korzyścią byłoby posłanie wszystkich piłkarzy i sztabu trenerskiego na kurs angielskiego. Jesteśmy klubem, który chce promować piłkarzy do wielkiej piłki, tam język polski do niczego im potrzebny nie będzie, więc ciężko będzie niektórym znaleźć motywacje do nauki, z angielskim może być inaczej. A ci którzy będą chcieli zostać z nami najdłużej i tak prędzej czy później przyswoją polski.

Widać, że tworzy się konflikt na tle językowym. Boguskiego nigdy nie widziałem tak podkur.wionego przy zejściu z boiska, po Małeckim widać że nie pała miłością do Carlitosa, który sprawia wrażenie mega otwartego i pozytywnego gościa, teraz sapanie Wojtkowskiego. Bierze się to z tego, że przegrywają rywalizację czysto piłkarską i zaczyna się szukanie problemów wszędzie wokół.

Mam nadzieje, że sztab to szybko ogarnie.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 31.08.2017, 08:50
No nie wiem, czy to, co pokazał Wojtkowski na tym filmiku to "pewność siebie". Moim nieskromnym zdaniem chłopak ma o sobie strasznie wysokie mniemanie i dodatkowo przyburaczył. Takie rzeczy gadać przed kamerą? Nadawać na kolegów z zespołu? Nawet jeśli ma z Hiszpanami jakiś problem (co samo w sobie średnio o nim świadczy), to takie rzeczy nie powinny wychodzić z szatni i gówniarzowi (tak, to szczyl i do tego nowy w szatni) należy się solidny o........
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 31.08.2017, 08:55
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem, czy to, co pokazał Wojtkowski na tym filmiku to "pewność siebie". Moim nieskromnym zdaniem chłopak ma o sobie strasznie wysokie mniemanie i dodatkowo przyburaczył. Takie rzeczy gadać przed kamerą? Nadawać na kolegów z zespołu? Nawet jeśli ma z Hiszpanami jakiś problem (co samo w sobie średnio o nim świadczy), to takie rzeczy nie powinny wychodzić z szatni i gówniarzowi (tak, to szczyl i do tego nowy w szatni) należy się solidny o........
Ma chłopak charakter a nie jest ...., jak niektórzy go o to posądzali zanim przyszedł.

Młody z charakterem, bardzo dobrze. Takich trzeba.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 31.08.2017, 09:04
Ale nie widzisz różnicy pomiędzy charakterem a bezczelnością i przerośniętym ego? Charakter to ma Głowacki. I ma przy okazji coś, co nie pozwalałoby mu wyciągać brudów z szatni i obrażać się na nowych kolegów - KLASĘ. Wojtkowski może i jest pewny siebie, ale przy okazji obrabia dupę LEPSZYM kolegom przed kamerami. Buractwo i brak profesjonalizmu. Zwłaszcza ze względu a jego status w drużynie.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 31.08.2017, 09:05
Charakter to ma Głowacki, Sobolewski, i obycie przede wszystkim. Trzeba wiedzieć kiedy, co i jak można powiedzieć. Młody właśnie okazuje się ci.pą, bo nadaje przed kamerą na kolegę z zespołu zamiast pogadać w cztery oczy z hiszpanem czy zakomunikować sztabowi, że ma z tym problem.

Charakter konfliktowy i pyskaty co najwyżej.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 31.08.2017 o godz. 09:07.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 31.08.2017, 09:10
Charakter to ma Głowacki, Sobolewski, i obycie przede wszystkim. Trzeba wiedzieć kiedy, co i jak można powiedzieć. Młody właśnie okazuje się ci.pą, bo nadaje przed kamerą na kolegę z zespołu zamiast pogadać w cztery oczy z hiszpanem czy zakomunikować sztabowi, że ma z tym problem.

Charakter konfliktowy i pyskaty co najwyżej.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.08.2017, 09:20
Nie wiem ale za takie słowa przed kamera należało by się go troszkę przy temperować to raz, a dwa że w ogóle takich rzeczy nie powinni pokazywać w takich relacjach.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 31.08.2017, 10:04
Nie podoba mi się to. Nie publicznie.

Sama rozmowa, taki fafarafa. A dopierdala Że Manuelowi, że po 2 mcach zna Dzień Dobry...trochę nie na miejscu biorąc pod uwagę że jeden już coś w karierze osiągnął a drugi to w sumie no name.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.08.2017, 10:07
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie podoba mi się to. Nie publicznie.

Sama rozmowa, taki fafarafa. A dopierdala Że Manuelowi, że po 2 mcach zna Dzień Dobry...trochę nie na miejscu biorąc pod uwagę że jeden już coś w karierze osiągnął a drugi to w sumie no name.
To do Carlitosa było.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 31.08.2017, 10:16
tyle tylko że "hiszpański klimat" doprowadził do najlepszej sytuacji sportowej od 2011 , więc jesli kogoś to w....ia to powinien sobą reprezentować adekwatny do tego poziom

z obecnej kadry jedynie Głowacki jestmoim zdaniem osobą która ma ewentualne prawo do kręcenia nosem
"Lepsza sytuacja sportowa" była w sezonie 2013/14. Przez długi czas byliśmy na podium, po 26 kolejce byliśmy wiceliderem. Potem grając przy niemal pustych trybunach zajęliśmy 5 miejsce, co było najlepszym wynikiem od 2011. Kto wie jakby się to potoczyło gdyby nie durny protest. Tylko, że trener był nielubiany przez kibiców i nikomu przez gardło nie przechodzi, że wtedy byliśmy najwyżej w tym okresie.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 31.08.2017, 10:20
filemon napisał(a):Wyświetl post
To do Carlitosa było.
Chyba jednak Że Manuel. Ale jeśli jestem ślepy i to było do Carlitosa to kurrrr...
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.08.2017, 10:51
Chyba jednak Że Manuel. Ale jeśli jestem ślepy i to było do Carlitosa to kurrrr...
Wojtkowski powiedział coś w stylu "gość jest w Polsce pół roku, a jedyne co umie powiedzieć to >dzień dobry<". Poprawił go realizator, że nie pół roku tylko dwa miesiące. Obok nich siedział ze Manuel a trochę dalej Carlitos. Nie sądzę żeby ktokolwiek mógł powiedzieć (przestrzelić) o ze Manuelu, że jest w Polsce pół roku skoro jest u nas trzy tygodnie. A dwa miesiące jest właśnie Carlitos.

Edit: teraz obejrzałem - wcześniej gość z kamerą mówi "cośtam Carlos sugeruje", a Carlitos na to "dzień dobry" - i stąd komentarz Wojtkowskiego, że to jedyne słowo jakie CL zna "po pół roku". Bez dwóch zdań to było do Carlitosa.
Ostatnio edytowane przez filemon : 31.08.2017 o godz. 10:56.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 31.08.2017, 11:00
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Dzieki.
To czekaj tam i nasłuchuj. Daj znac jak uzbierasz dowody.
Jak widzisz Dariook po powyższych postach nie musiałem nasłuchiwać i czegoś Tobie udowadniać ,samo przyszło ,aczkolwiek,to nie o tego piłkarza opierałem swojego posta.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 31.08.2017, 11:09
Prujecie się do typa, a powiedział prawdę, i to jeszcze bardziej w żartach, niż ze złymi intencjami. Na zachodzie, jak nie uczysz się języka kraju, w którym grasz, to jesteś wytykany palcami, a potem wyśmiewany jak Wenger. Carlitos nauczył się tych 2 słów 'przypadkiem', czyli słyszał je tyle razy, że chcąc nie chcąc zapamiętał i nie powiecie mi, że to jest dobry wynik. ....ica wynikająca z ciągłego grania hiszpańskiego disco w szatni dla mnie też jak najbardziej zrozumiała.

Sama rozmowa, taki fafarafa.

Bo nie cieszy się po każdym słowie bez powodu? Charakterny Głowacki też się śmieje jak Chorążka?
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 31.08.2017, 11:13
filemon napisał(a):Wyświetl post
Wojtkowski powiedział coś w stylu "gość jest w Polsce pół roku, a jedyne co umie powiedzieć to >dzień dobry<". Poprawił go realizator, że nie pół roku tylko dwa miesiące. Obok nich siedział ze Manuel a trochę dalej Carlitos. Nie sądzę żeby ktokolwiek mógł powiedzieć (przestrzelić) o ze Manuelu, że jest w Polsce pół roku skoro jest u nas trzy tygodnie. A dwa miesiące jest właśnie Carlitos.

Edit: teraz obejrzałem - wcześniej gość z kamerą mówi "cośtam Carlos sugeruje", a Carlitos na to "dzień dobry" - i stąd komentarz Wojtkowskiego, że to jedyne słowo jakie CL zna "po pół roku". Bez dwóch zdań to było do Carlitosa.
Masz rację skupiłem się na I Że Manuelu.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 31.08.2017, 11:15
@przecier

Nie k.. nie rozmawiasz w ten sposób jakbyś miał wyjebane wiedząc że:
a) kręci pracownik klubu więc szacunek się należy
b) obejrzą Cię kibice, a ty gadasz jakby to karą byla
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 31.08.2017, 11:19
kbr napisał(a):Wyświetl post
"Lepsza sytuacja sportowa" była w sezonie 2013/14. Przez długi czas byliśmy na podium, po 26 kolejce byliśmy wiceliderem. Potem grając przy niemal pustych trybunach zajęliśmy 5 miejsce, co było najlepszym wynikiem od 2011. Kto wie jakby się to potoczyło gdyby nie durny protest. Tylko, że trener był nielubiany przez kibiców i nikomu przez gardło nie przechodzi, że wtedy byliśmy najwyżej w tym okresie.
mój błąd , ale meritum posta jest niezmienne i oczywiście słuszne, fajnie że wszyscy poza trollującym Tirem mnie poparli
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 31.08.2017, 11:20
@przecier

Nie k.. nie rozmawiasz w ten sposób jakbyś miał wyjebane wiedząc że:
a) kręci pracownik klubu więc szacunek się należy
b) obejrzą Cię kibice, a ty gadasz jakby to karą byla
Nie pomylił ci się Wojtkowski z Sadlokiem albo Brożkiem?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 31.08.2017, 11:24
Cytat:
Na zachodzie, jak nie uczysz się języka kraju, w którym grasz, to jesteś wytykany palcami,
Na zachodzie, czyli gdzie? Bundesliga, Premier League, francuska I liga, Premiership? Piłkarz jak tam trafia to celuje na granie w tych ligach do końca kariery, tu mamy 5 ligę kambodżańską.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.08.2017, 11:44
Widzę że kolejna gównoburza bo Wojtkowski sobie zażartował z kolegów stranierosów. Ludzie zlitujcie się, to młode chłopy i lubią sobie pożartować, wbić szpilę jeden drugiemu. A tu już część płacze że nastąpiła obraza majestatu Carlitosa czy tam Ze Manuela

Dajcie spokój bo kręcicie aferę jak baby plotkary na podstawie tego ze jedna koleżanka krzywo spojrzała na drugą...

Jakby chłopaki dały sobie po ryjach, albo ostentacyjnie nie chcieli grać ze sobą to mielibyśmy problem. Ale takie docinki? Litości...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.08.2017, 12:11
Obejrzałem ten film i po pierwsze, Wojtkowski odgrywa tam przed kamerą takiego narzekacza, ale nie jest to do końca na poważnie, bo wystarczy posłuchać, że sam żartuje z muzyki, której miałby słuchać. Po drugie, jeżeli Carlitos rzeczywiście się nauczył tylko dzień dobry, to dobrze to o nim nie świadczy i Wojtkowski sobie z tego zakpił - coś normalnego w drużynie sportowej, nawet jeśli na głębszym poziomie wszystko gra, jesteśmy sobie życzliwi i wspieramy się walcząc o sukces sportowy. Nie wiem, w ilu klubach sportowych trenowaliście, ale to i tak bardzo delikatny dowcip. Myślę, że w Realu koledzy z Ramosa też parę razy zażartowali (np. że jest leniwy intelektualnie - tutaj by pasowało z językiem). Po trzecie, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości i żeby nie wyszło na to, że obrabia koledze dupę i żeby Carlitos nie czuł się wykluczony, Wojtkowski od razu powtórzył to po angielsku do Carlitosa. Czego jeszcze chcecie?

Ja na tym filmie widzę chłopaka, który na tyle dobrze czuje się w drużynie, że pozwala sobie na narzekanie pół-żartem pół-serio, że w szatni lecą hiszpańskie hity. A gdyby nawet się z kimś nie lubił, to nie ma w tym nic złego, w wielu drużynach tworzą się grupki - zwłaszcza, gdy mówimy o sporcie zawodowym, gdzie kluczowym kryterium doboru grupy jest profil sportowy, a nie mentalny. Nie wszyscy muszą się lubić, żeby współpracować.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.08.2017, 12:20
czaro
Dokładnie tak ja piszesz - nie wszyscy się muszą lubić żeby współpracować. Bo to nie klub przyjaciół a miejsce pracy. Jedni się bardziej lubią, inni mniej. Jak w pracy. Ważne żeby praca była dobrze wykonana. I do czasu kiedy docinki i inne takie nie przeszkadzają dobrze pracować (wygrywać mecze) to nie ma problemu. To nie klub przyjaciół ani nawet szkoła. A miejsce pracy i miejsce rywalizacji o pozycję.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 31.08.2017, 12:38
czaro napisał(a):Wyświetl post
Po trzecie, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości i żeby nie wyszło na to, że obrabia koledze dupę i żeby Carlitos nie czuł się wykluczony, Wojtkowski od razu powtórzył to po angielsku do Carlitosa. Czego jeszcze chcecie?
.
już nie dorabiaj do swojej teorii - Carlitos zorientowal się, że się z niego nabijają i powiedział coś o "braku szacunku" , na co Wojtkowski odpowiedział, że go szanuje, ale że umie tylko dzień dobry po polsku. Cały ten dialog nie ma nic wspólnego z tym, żeby nie wyszło że obrabia koledze dupę - bo właśnie tak wyszło, tylko że kolega się zorientował i Wojtkowski zaczął się tłumaczyć. A to jednak całkiem co innego niż ty sugerujesz.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 31.08.2017, 13:15
Nowy grajek, Hiszpan.. coś ktoś o nim wie?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.08.2017, 13:31
@ Fuks
Tekst o tym, żeby go szanować wygłosił chyba ze Manuel, który nawet nie wiedział, o kim mowa; Carlitos siedział chyba tam dalej i się cieszył (czy tak?). Koleś nie załapał, że to wszystko pół-żartem, to mu Wojtkowski wytłumaczył, że wszystko jest ok.

Ja to tak odbieram. Stanąłem w obronie Wojtkowskiego, bo mam inne odczucia niż Wy. Nie zamierzam jednak szerzej dyskutować o tym, które odczucia są właściwe. Relacje i uczucia nie istnieją fizycznie, więc nie różnimy się co do tego, czy Wojtkowski jest szeroki w barach czy wąski, co można by jakoś zweryfikować i oprzeć na uznanym kryterium, ale o nasz subiektywny odbiór jego zachowania. Ty możesz mieć swój, a ja swój, ze Manuel może też mieć swój. Ewentualnie moglibyśmy się posprzeczać o intencje Wojtkowskiego, ale ja w myślach nie czytam, więc też za bardzo nie ma o czym rozmawiać.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 31.08.2017, 13:56
Panowie pitolicie o Hipolicie, a za chwilę jakiś mędrzec zrobi z tego artykuł o podziałach w Wiśle między zawodnikami i wewnętrznych konfliktach. Mędrców spisujących z forów w dzisiejszych mediach niestety nie brakuje.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 31.08.2017, 14:01
nie wydaje wam się po tym filmiku że jest nieco zadufany w sobie ?
dużo korzystniejsze wrażenie na mnie zrobił Chorążka

toteż zwracam uwagę na sformułowania których użyłem w poście który wywołał tę dyskusję

OBYŚ twoje wrażenie było właściwsze bo ostatnie czego teraz potrzebujemy to podsrywanie się wzajemne w drużynie, i to przez nieopierzonych jeszcze gów... młokosów

edit: odniosłem się oczywiście do posta Czaro
Powód: bo Funky się wbił z postem ;)
Ostatnio edytowane przez Arkadiusz.Czerepach : 31.08.2017 o godz. 14:02.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów