|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Touche.
10 znaków. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie no, 90 meczów w 1 lidze portugalskiej to jakby rozegrać pół sezonu w CLJ
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jednak jest zainteresowanie Petar'em i to od Interu Mediolan kwota 2-3 miliony euro!
http://www.fcinternews.it/rassegna-s...r-brlek-254203 ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ktoś wie, czemu wtedy nie poszło?
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...ewczuk-w-wisle Zwłaszcza w tym kontekście Cytat:
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 21.08.2017 o godz. 21:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
ja mówię tylko o tym co sam przeczzytałem. slowa jacka mogły być tylko reakcją na to,że im Lewy odówił.nie chciał pokazać,że to zawodnik zrezygnowal z nich tylko,że oni z zawodnika.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli Bednarz mu podziękował? Specjalista od cięcia kosztów.
Ciekawe jakby wyglądałby puchary w 2011 roku, gdyby w ataku był Brożek - Lewandowski. Zamiast Genkova.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 22.08.2017 o godz. 20:46.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bednarz to przyszedł aby rozwiac z pilkarzami kontrakty...z winy klubu.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam, to jednak chodziło o plac. Sezon wcześniej Brozio nastukał w lidze 23 bramki. Czały czas liczyliśmy na powrót Niedzielana, rozkręcał się Boguski, więc nikt nie był w stanie zagwarantować miejsca w wyjściowej "11" Lewemu.
A w pucharach w 2011 pewnie byśmy nie zobaczyli PB-RL, bo jeden z nich na 100% by został sprzedany przez Holendrów albo też odszedł wcześniej. ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Zwłaszcza, że wtedy nawet Matusiak nie mógł się przebić do podstawowej 11-ki. Jakby nie patrzeć reprezentant Polski, uczestnik ME 2008.
Z tymi pucharami w 2011 to nie ma co rozkminiać. Dużo by zmieniło gdyby Lewandowski w 2008 r. przyszedł do nas, równie dobrze moglibyśmy wtedy Mistrza w 2010 zdobyć (mnie ogólnie to zastanawia, ,,co by było gdyby" ten MP faktycznie wtedy do nas trafił bo z czasów TF wtedy to chyba byliśmy najbliżej jeśli chodzi o niemistrzowskie sezony). Lewandowski poszedł do Borussi latem 2010 tak wiec u nas by pewnie było podobnie. Dla mnie i tak największy majstersztyk to był wtedy transfer Kirma do Groningen, czy jak to Jacek nazywał - wypożyczenie....
Ostatnio edytowane przez R33 : 22.08.2017 o godz. 22:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tak było, w lidze+ mówił o tym,że on woli płacić Pawłowi niż większą kasę lewemu
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
a i jeszcze gdzieśtam był "utalentowany Grzesiu Kmiecik" Ja wiem, że teraz te nazwiska nie wystraszyłyby Koszarawy Żywiec, ale wtedy to był naprawdę mocno obsadzony atak, w dodatku stosunkowo młody (24, 23, 28, 25, 29, 18, 21, 21, 23). Zupełnie się nie dziwie Lewemu, że nie chciał tu iść, a i Bednarzowi też nieszczególnie się dziwię, że mając taką ekipę, nie chciał wydawać większego hajsu, którego pewnie nie miał, na wówczas "kolejnego młodego zdolnego". To tak w ramach bycia adwokatem diabła, zupełnie za nim nie przepadam, ale nie sądzę bym sam na jego miejscu postąpił wtedy inaczej. Można było jedynie kupić i wypożyczyć, ale możliwe, że takie rozwiązanie z jakiegoś powodu nie wchodziło w rachubę.Btw, dla porównania Lech miał tylko Rengifo (25), szrot w postaci Handzicia (18) i blisko 78-letniego Piotra R. @Przybyszewski: Haha, wybacz. Zapadła mi w pamięć oryginalna nazwa dawno temu po bojach w PP.
Ostatnio edytowane przez filemon : 23.08.2017 o godz. 11:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ej no co wy macie do Koszarawy Żywiec - już 2 raz w tym tygodniu ktoś używa tej nazwy jako punktu odniesienia do totalnej porażki.
Kiedyś kopalem się w Koszarawie po czole wiec proszę o hejtowanie kogoś innego ![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Offline |
|
|
Sorki jeden post to ja. Byłem w weekend w Koszarawie na imprezie i tak mi się głupio skojarzyło . Nie mamy nic
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
I dobrze, ze nie macie bo Koszarawa dała Wiśle Marcysia i wielu kibiców
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Pamiętam, żę wtedy czułem, że należało walczyć i kupić Lewandowskiego, że to będzię bdb napastnik na poziomie extra. Oczywiście nigdy bym nie przypuszczał, że będzie w stanie dojść tak wysoko, być aż tak dobrym. Nie wiadomo czy gdybyśmy go kupili stałby się po latach napastnikiem światowej klasy więc dziś bardziej cieszy mnie, że nim jest niż zasmuca, że kiedyś tam nie trafił do nas. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do Twoich odczuć - zapewne każdy tak czuł, w tym ja także. Trudno żeby było inaczej w przypadku młodego Polaka, króla strzelców 1 ligi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
W 2009 roku i tak mielibyśmy Karabach Agdam, ale w 2010 może byłby szczęśliwszy z Lewandowskim (murowane MP, inny przebieg eliminacji LM/LE).
Analogicznie w 2005 roku narzekałem (nawet tu na forum, posty do odnalezienia), że po sprzedaniu Żurawskiego nie kupiliśmy z płocka Jelenia za 1 mln Euro. Wtedy (w 2005 roku) Jeleń był młody i wymiatał w naszej lidze, za rok po ME (na których był najjaśniejszym punktem reprezentacji) zostałby sprzedany dalej za 3 mln Euro podobnie jak Żuraw rok wcześniej.
Swoją drogą ciekaw jakby rozwinął się Żurawski, gdyby nie grał prawie do 30 na kartofliskach, tylko w wieku 22 lat (jak Lewandowski do Borussii), tj w 1998 roku, trafił do porównywalnego klubu gdzie mógłby się rozwinąć technicznie i motoryczne. Tego już nigdy się nie dowiemy, jednak sądzę, że talent Żurawia był minimalnie większy - te balansy i kiwki na prawą nogę oraz strzały w pełnym biegu, tego Lewy nie ma na takim poziomie jak potrafił mieć Żuraw. Wszyscy wiemy co potrafił, ale popatrzcie jeszcze raz, 3 mln filmiku, jaką miał niesamowitą motorykę, odejście, balans, zwód (i to po trzydziestce, która dopiero przed Lewym): https://youtu.be/V7TvfQ_YLy4?t=3m3s
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 23.08.2017 o godz. 23:04.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
W 2009 r. była Levadia, rok później Karabach.
![]() Co do Żurawskiego to też uważam, żeby się lepiej rozwinął gdyby wyjechał dużo, dużo wcześniej bo on wyjechał zdecydowanie za późno. Zgadzam się z Tobą, że talent miał dużo większy. Osobną kwestią jest to, że dawniej w piłce (myślę nawet ogólnie w Polsce jeśli chodzi o podejście ludzi np. w pracy) było więcej patologi typu alko, fale itp. Lewandowskiego, Krychowiaka te czasy raczej ominęły, ew. żyjąc wtedy udało im się ich szczęśliwie uniknąć. PS: Postów starszych niż te z 2008 r. to już chyba na tym forum nie znajdziesz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
to już jest czysta gdybologia na którą szkoda czasu, ale dorzuce kamyczek:
gdyby faktycznie, jak piszecie, Żurawski miał większy (niektórzy odlecieli z DUŻO większym) talent niż Lewandowski to prawdopodobnie też byłby +/- w jego wieku na zachodzie, przypominam że piszemy o początku XXI wieku, a nie o PRL-u gdzie faktycznie kariery naszych najlepszych piłkarzy były utrącone przez urzędowy zakaz wyjazdów... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wzięli kase za Brleka, a wzmocnień nie ma! Szczególnie potrzeba napastnika. Co z tym Ukraińcem? Co z tym Chorwatem?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kasa za Brleka pewnie nawet nie zdążyła wpłynąć, a Ty już chcesz wzmocnień, zapominając o długach, zobowiązaniach. Ukrainiec dawno podpisał kontrakt u siebie.
Ostatnio edytowane przez filemon : 24.08.2017 o godz. 13:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|

|