The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2017, 16:14
Touche.

10 znaków.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 13.08.2017, 17:18
Nie no, 90 meczów w 1 lidze portugalskiej to jakby rozegrać pół sezonu w CLJ
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.08.2017, 17:20
Zwróćcie uwagę, że w derbach Ze Manuel nie stracił ani jednej piłki. Powtarzam, ŻADNEJ straty. Jak na gościa, który kopnął piłkę z naszymi ze 3 razy nieźle. Dodatkowo asysta drugiego stopnia. Nie chcę za szybko oceniać, wiadomo to pierwszy mecz, ale sam fakt że nie pękł w takim meczu, mimo braku zgrania z resztą, jest pokrzepiający. Dobrze rokuje.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.08.2017, 18:01
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Nie no, 90 meczów w 1 lidze portugalskiej to jakby rozegrać pół sezonu w CLJ
Tomek Zając > Ze Manuel
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.08.2017, 20:01
nie wiem czy bylo czy nie, ale Momczil Cwetanow ktorego testowalismy, ostatecznie podpisal umowe ze Stala Mielec...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.08.2017, 07:09
Jednak jest zainteresowanie Petar'em i to od Interu Mediolan kwota 2-3 miliony euro!

http://www.fcinternews.it/rassegna-s...r-brlek-254203
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.08.2017, 20:22
Można oficjalnie już podziękować Petarowi za grę w naszych barwach. Dziękuję za wszystko. Nie tylko za bramki, ale za postawę poza boiskiem. Chwaliłeś Wisłę, nawet gdy było ciężko.

Oby klub dobrze spożytkował solidny zastrzyk gotówki.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.08.2017, 21:00
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Można oficjalnie już podziękować Petarowi za grę w naszych barwach. Dziękuję za wszystko. Nie tylko za bramki, ale za postawę poza boiskiem. Chwaliłeś Wisłę, nawet gdy było ciężko.

Oby klub dobrze spożytkował solidny zastrzyk gotówki.
Mi się w nim podobało to, że grał tak, jakby w ferworze walki nie zapominał, jaki ma cel w karierze i że każdy mecz to tylko krok w kierunku tego celu. Nie przypominam sobie, żeby się awanturował. Przed oczami mam zawsze obrazek, w którym przewrócony podnosi się, nie patrzy nawet w kierunku przeciwnika i idzie się ustawić, bo ma być wykonywany stały fragment po faulu na nim.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.08.2017, 21:30
Ktoś wie, czemu wtedy nie poszło?
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...ewczuk-w-wisle

Zwłaszcza w tym kontekście
Cytat:
Początkowo cena za 20-letniego snajpera wynosiła 800 tysięcy złotych, dziś jest dwukrotnie wyższa. Obecnie lider wyścigu o "Lewego", Wisła Kraków oferuje za wychowanka stołecznej Varsovii prawie dwa miliony złotych. Tegorocznym królem strzelców II ligi mocno zainteresowana jest także Legia Warszawa, Lech Poznań oraz Cracovia. Najbliżej jednak pozyskania piłkarza jest Wisła i wszystko wskazuje na to, że w nowym sezonie Lewandowski grać będzie właśnie w zespole Macieja Skorży.

Obecnie Lewandowski przebywa na zgrupowaniu młodzieżowej reprezentacji Polski w Finlandii i swój transfer chce sfinalizować dopiero po powrocie. - Obecnie jestem na kadrze. Nie ma co ukrywać, że Wisła jest w grze. Decyzja należy do mnie i sądzę, że w przeciągu tygodnia powinienem podpisać umowę. Kwotami, jakie za mnie mają być zapłacone się nie interesuję. Parę klubów chciałoby mnie widzieć u siebie, ale Wisła jest konkretna. Rozmawialiśmy wstępnie, ale kiedy będzie pewne, że zostaje piłkarzem Białej Gwiazdy na pewno się tego dowiecie. Chcę pograć w Polsce jeszcze kilka lat, postrzelać bramki w ekstraklasie. Czy w Wiśle, Lechu czy Legii jeszcze się okaże - stwierdza piłkarz.

Według naszego informatora Lewandowski niemal na pewno zostanie piłkarzem Wisły. - Wisła kupi go za wszelką cenę. Dają dwa miliony a cena nie powinna być już wyższa – zdradza. Krakowianie oferują za nastolatka dwa miliony złotych a tej kwoty nie zdecyduje się zapłacić ani Legia ani Lech. Poza tym sam piłkarz jest zdecydowany umowę z Wisła podpisać od zaraz
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 21.08.2017 o godz. 21:39.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.08.2017, 21:39
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Ktoś wie, czemu wtedy nie poszło?
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...ewczuk-w-wisle
był wywiad (chyba w przeglądzie) z Lewandowskim w którym mówił,że mimo lepszej oferty finansowej z naszej strony to wybrał Amicę (lecha) poniewaz tam miał szanse na pierwszy skald a u nas nie. w sumie trzeba szanować go za to,ze patrzyl na swój rozwój a nei tylko na kase jak wiele tzw gwiazd.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.08.2017, 23:11
Dla mnie Peter to taki drugi Marcelo. Na tle drużyny się wyróżniał, zarobilismy na nim sensowne pieniądze, nigdy nie ukrywał ze przyszedł do Nas się wybić, ale szanował Wiśle i jej kibiców. Szacunek i powodzenia w dalszej karierze.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 22.08.2017, 06:12
picasso napisał(a):Wyświetl post
był wywiad (chyba w przeglądzie) z Lewandowskim w którym mówił,że mimo lepszej oferty finansowej z naszej strony to wybrał Amicę (lecha) poniewaz tam miał szanse na pierwszy skald a u nas nie. w sumie trzeba szanować go za to,ze patrzyl na swój rozwój a nei tylko na kase jak wiele tzw gwiazd.
Ee ale był w Lidze+ złotousty Jacek i powiedział,że woli płacić Brożkowi niż większe pieniądze Lewemu
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.08.2017, 18:27
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ee ale był w Lidze+ złotousty Jacek i powiedział,że woli płacić Brożkowi niż większe pieniądze Lewemu
ja mówię tylko o tym co sam przeczzytałem. slowa jacka mogły być tylko reakcją na to,że im Lewy odówił.nie chciał pokazać,że to zawodnik zrezygnowal z nich tylko,że oni z zawodnika.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 22.08.2017, 20:39
Czyli Bednarz mu podziękował? Specjalista od cięcia kosztów.

Ciekawe jakby wyglądałby puchary w 2011 roku, gdyby w ataku był Brożek - Lewandowski. Zamiast Genkova.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 22.08.2017 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 22.08.2017, 21:02
Bednarz to przyszedł aby rozwiac z pilkarzami kontrakty...z winy klubu.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.08.2017, 22:31
Z tego co pamiętam, to jednak chodziło o plac. Sezon wcześniej Brozio nastukał w lidze 23 bramki. Czały czas liczyliśmy na powrót Niedzielana, rozkręcał się Boguski, więc nikt nie był w stanie zagwarantować miejsca w wyjściowej "11" Lewemu.

A w pucharach w 2011 pewnie byśmy nie zobaczyli PB-RL, bo jeden z nich na 100% by został sprzedany przez Holendrów albo też odszedł wcześniej.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 22.08.2017, 22:37
Zwłaszcza, że wtedy nawet Matusiak nie mógł się przebić do podstawowej 11-ki. Jakby nie patrzeć reprezentant Polski, uczestnik ME 2008.

Z tymi pucharami w 2011 to nie ma co rozkminiać. Dużo by zmieniło gdyby Lewandowski w 2008 r. przyszedł do nas, równie dobrze moglibyśmy wtedy Mistrza w 2010 zdobyć (mnie ogólnie to zastanawia, ,,co by było gdyby" ten MP faktycznie wtedy do nas trafił bo z czasów TF wtedy to chyba byliśmy najbliżej jeśli chodzi o niemistrzowskie sezony). Lewandowski poszedł do Borussi latem 2010 tak wiec u nas by pewnie było podobnie.

Dariook napisał(a):Wyświetl post
Bednarz to przyszedł aby rozwiac z pilkarzami kontrakty...z winy klubu.
Dla mnie i tak największy majstersztyk to był wtedy transfer Kirma do Groningen, czy jak to Jacek nazywał - wypożyczenie....
Ostatnio edytowane przez R33 : 22.08.2017 o godz. 22:39.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 23.08.2017, 07:00
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Czyli Bednarz mu podziękował? Specjalista od cięcia kosztów.

Ciekawe jakby wyglądałby puchary w 2011 roku, gdyby w ataku był Brożek - Lewandowski. Zamiast Genkova.
Tak było, w lidze+ mówił o tym,że on woli płacić Pawłowi niż większą kasę lewemu
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.08.2017, 08:03
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Tak było, w lidze+ mówił o tym,że on woli płacić Pawłowi niż większą kasę lewemu
Bronienie Bednarza jest z góry spisane na porażkę, więc się tego podejmować na dłuższą metę nie zamierzam. Niemniej jednak chciałbym jedną kwestię zauważyć: Paweł był wtedy świeżo po swoim najlepszym sezonie, był reprezentantem Polski i królem strzelców, w dodatku uznany za ligowca roku. Ex post każdy stwierdzi, że trzeba było Lewandowskiego brać choćby skały srały, niemniej patrząc ex ante takie oczywiste to nie było. Graliśmy wtedy cały czas ustawieniem z dwójką napastników, w tym jednym "podwieszonym". Na te dwa miejsca przypadali: Brożek, Boguski, Niedzielan, Matusiak, Paulista, Małecki, Ćwielong, Dudu a i jeszcze gdzieśtam był "utalentowany Grzesiu Kmiecik" Ja wiem, że teraz te nazwiska nie wystraszyłyby Koszarawy Żywiec, ale wtedy to był naprawdę mocno obsadzony atak, w dodatku stosunkowo młody (24, 23, 28, 25, 29, 18, 21, 21, 23). Zupełnie się nie dziwie Lewemu, że nie chciał tu iść, a i Bednarzowi też nieszczególnie się dziwię, że mając taką ekipę, nie chciał wydawać większego hajsu, którego pewnie nie miał, na wówczas "kolejnego młodego zdolnego". To tak w ramach bycia adwokatem diabła, zupełnie za nim nie przepadam, ale nie sądzę bym sam na jego miejscu postąpił wtedy inaczej. Można było jedynie kupić i wypożyczyć, ale możliwe, że takie rozwiązanie z jakiegoś powodu nie wchodziło w rachubę.

Btw, dla porównania Lech miał tylko Rengifo (25), szrot w postaci Handzicia (18) i blisko 78-letniego Piotra R.

@Przybyszewski: Haha, wybacz. Zapadła mi w pamięć oryginalna nazwa dawno temu po bojach w PP.
Ostatnio edytowane przez filemon : 23.08.2017 o godz. 11:05.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.08.2017, 08:51
Ej no co wy macie do Koszarawy Żywiec - już 2 raz w tym tygodniu ktoś używa tej nazwy jako punktu odniesienia do totalnej porażki.

Kiedyś kopalem się w Koszarawie po czole wiec proszę o hejtowanie kogoś innego
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 23.08.2017, 13:27
Sorki jeden post to ja. Byłem w weekend w Koszarawie na imprezie i tak mi się głupio skojarzyło . Nie mamy nic
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.08.2017, 15:29
I dobrze, ze nie macie bo Koszarawa dała Wiśle Marcysia i wielu kibiców
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.08.2017, 17:35
filemon napisał(a):Wyświetl post
Bronienie Bednarza jest z góry spisane na porażkę, więc się tego podejmować na dłuższą metę nie zamierzam. Niemniej jednak chciałbym jedną kwestię zauważyć: Paweł był wtedy świeżo po swoim najlepszym sezonie, był reprezentantem Polski i królem strzelców, w dodatku uznany za ligowca roku. Ex post każdy stwierdzi, że trzeba było Lewandowskiego brać choćby skały srały, niemniej patrząc ex ante takie oczywiste to nie było. Graliśmy wtedy cały czas ustawieniem z dwójką napastników, w tym jednym "podwieszonym". Na te dwa miejsca przypadali: Brożek, Boguski, Niedzielan, Matusiak, Paulista, Małecki, Ćwielong, Dudu a i jeszcze gdzieśtam był "utalentowany Grzesiu Kmiecik" Ja wiem, że teraz te nazwiska nie wystraszyłyby Koszarawy Żywiec, ale wtedy to był naprawdę mocno obsadzony atak, w dodatku stosunkowo młody (24, 23, 28, 25, 29, 18, 21, 21, 23). Zupełnie się nie dziwie Lewemu, że nie chciał tu iść, a i Bednarzowi też nieszczególnie się dziwię, że mając taką ekipę, nie chciał wydawać większego hajsu, którego pewnie nie miał, na wówczas "kolejnego młodego zdolnego". To tak w ramach bycia adwokatem diabła, zupełnie za nim nie przepadam, ale nie sądzę bym sam na jego miejscu postąpił wtedy inaczej. Można było jedynie kupić i wypożyczyć, ale możliwe, że takie rozwiązanie z jakiegoś powodu nie wchodziło w rachubę.

Btw, dla porównania Lech miał tylko Rengifo (25), szrot w postaci Handzicia (18) i blisko 78-letniego Piotra R.

@Przybyszewski: Haha, wybacz. Zapadła mi w pamięć oryginalna nazwa dawno temu po bojach w PP.
Mówimy o lecie 2008, a wtedy kadra była taka: http://www.90minut.pl/kadra.php?id_s...1&id_klub=423y a więc Brożek na szpicy, podwieszony Boguski, Zieńczuk i Mały rez. Łobo na skrzydłach. Niedzielan który nic nie grał po więzadle, wrak Dawida, już bez Paulisty i Ćwielonga. Matusiak przyszedł pół roku później na jedną nieudaną rundę.
Pamiętam, żę wtedy czułem, że należało walczyć i kupić Lewandowskiego, że to będzię bdb napastnik na poziomie extra. Oczywiście nigdy bym nie przypuszczał, że będzie w stanie dojść tak wysoko, być aż tak dobrym.
Nie wiadomo czy gdybyśmy go kupili stałby się po latach napastnikiem światowej klasy więc dziś bardziej cieszy mnie, że nim jest niż zasmuca, że kiedyś tam nie trafił do nas.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 23.08.2017, 18:55
arti napisał(a):Wyświetl post
Mówimy o lecie 2008, a wtedy (...) Niedzielan który nic nie grał po więzadle, wrak Dawida, już bez Paulisty i Ćwielonga
Przyjmowałbym jednak, że transfer nie decydował się w letnim okienku, skoro RL już 18 czerwca był zgłoszony jako zawodnik Lecha.

Co do Twoich odczuć - zapewne każdy tak czuł, w tym ja także. Trudno żeby było inaczej w przypadku młodego Polaka, króla strzelców 1 ligi.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 23.08.2017, 22:28
R33 napisał(a):Wyświetl post
Z tymi pucharami w 2011 to nie ma co rozkminiać. Dużo by zmieniło gdyby Lewandowski w 2008 r. przyszedł do nas, równie dobrze moglibyśmy wtedy Mistrza w 2010 zdobyć (mnie ogólnie to zastanawia, ,,co by było gdyby" ten MP faktycznie wtedy do nas trafił bo z czasów TF wtedy to chyba byliśmy najbliżej jeśli chodzi o niemistrzowskie sezony). Lewandowski poszedł do Borussi latem 2010 tak wiec u nas by pewnie było podobnie.
Ja obstawiam, że gdyby Lewandowski przyszedłby tutaj w 2008, to zostałby sprzedany najwcześniej w styczniu 2011 roku, lub ew. czerwcu 2011. Stad dygresja o pucharach 2010/2011.

W 2009 roku i tak mielibyśmy Karabach Agdam, ale w 2010 może byłby szczęśliwszy z Lewandowskim (murowane MP, inny przebieg eliminacji LM/LE).

Mówimy o lecie 2008, a wtedy kadra była taka: http://www.90minut.pl/kadra.php?id_s...1&id_klub=423y a więc Brożek na szpicy, podwieszony Boguski, Zieńczuk i Mały rez. Łobo na skrzydłach. Niedzielan który nic nie grał po więzadle, wrak Dawida, już bez Paulisty i Ćwielonga. Matusiak przyszedł pół roku później na jedną nieudaną rundę.
Pamiętam, żę wtedy czułem, że należało walczyć i kupić Lewandowskiego, że to będzię bdb napastnik na poziomie extra. Oczywiście nigdy bym nie przypuszczał, że będzie w stanie dojść tak wysoko, być aż tak dobrym.
Ja nie tylko to czułem, ale widząc co gość wyprawia w 1 lidze i jakie brami strzela, widziałem w nim wtedy nowego Żurawskiego. Też nie przypuszczałem, że zostanie kiedyś jednym z TOP 5-10 napastników na świecie.

Analogicznie w 2005 roku narzekałem (nawet tu na forum, posty do odnalezienia), że po sprzedaniu Żurawskiego nie kupiliśmy z płocka Jelenia za 1 mln Euro. Wtedy (w 2005 roku) Jeleń był młody i wymiatał w naszej lidze, za rok po ME (na których był najjaśniejszym punktem reprezentacji) zostałby sprzedany dalej za 3 mln Euro podobnie jak Żuraw rok wcześniej.

Nie wiadomo czy gdybyśmy go kupili stałby się po latach napastnikiem światowej klasy więc dziś bardziej cieszy mnie, że nim jest niż zasmuca, że kiedyś tam nie trafił do nas.
To odrębna kwestia. Mi jednak żal, że nie grał u nas, myślę że po sprzedaży w 2010 lub 2011 roku poradziłby sobie i byłby piłkarzem porównywalnego formatu co obecnie.

Swoją drogą ciekaw jakby rozwinął się Żurawski, gdyby nie grał prawie do 30 na kartofliskach, tylko w wieku 22 lat (jak Lewandowski do Borussii), tj w 1998 roku, trafił do porównywalnego klubu gdzie mógłby się rozwinąć technicznie i motoryczne. Tego już nigdy się nie dowiemy, jednak sądzę, że talent Żurawia był minimalnie większy - te balansy i kiwki na prawą nogę oraz strzały w pełnym biegu, tego Lewy nie ma na takim poziomie jak potrafił mieć Żuraw.
Wszyscy wiemy co potrafił, ale popatrzcie jeszcze raz, 3 mln filmiku, jaką miał niesamowitą motorykę, odejście, balans, zwód (i to po trzydziestce, która dopiero przed Lewym):
https://youtu.be/V7TvfQ_YLy4?t=3m3s
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 23.08.2017 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 23.08.2017, 23:38
W 2009 r. była Levadia, rok później Karabach.

Co do Żurawskiego to też uważam, żeby się lepiej rozwinął gdyby wyjechał dużo, dużo wcześniej bo on wyjechał zdecydowanie za późno. Zgadzam się z Tobą, że talent miał dużo większy. Osobną kwestią jest to, że dawniej w piłce (myślę nawet ogólnie w Polsce jeśli chodzi o podejście ludzi np. w pracy) było więcej patologi typu alko, fale itp. Lewandowskiego, Krychowiaka te czasy raczej ominęły, ew. żyjąc wtedy udało im się ich szczęśliwie uniknąć.

PS: Postów starszych niż te z 2008 r. to już chyba na tym forum nie znajdziesz.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 24.08.2017, 12:01
to już jest czysta gdybologia na którą szkoda czasu, ale dorzuce kamyczek:

gdyby faktycznie, jak piszecie, Żurawski miał większy (niektórzy odlecieli z DUŻO większym) talent niż Lewandowski to prawdopodobnie też byłby +/- w jego wieku na zachodzie, przypominam że piszemy o początku XXI wieku, a nie o PRL-u gdzie faktycznie kariery naszych najlepszych piłkarzy były utrącone przez urzędowy zakaz wyjazdów...
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.08.2017, 12:54
Wzięli kase za Brleka, a wzmocnień nie ma! Szczególnie potrzeba napastnika. Co z tym Ukraińcem? Co z tym Chorwatem?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 24.08.2017, 12:59
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Wzięli kase za Brleka, a wzmocnień nie ma! Szczególnie potrzeba napastnika. Co z tym Ukraińcem? Co z tym Chorwatem?
Co z Tobą?

Kasa za Brleka pewnie nawet nie zdążyła wpłynąć, a Ty już chcesz wzmocnień, zapominając o długach, zobowiązaniach. Ukrainiec dawno podpisał kontrakt u siebie.
Ostatnio edytowane przez filemon : 24.08.2017 o godz. 13:03.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 24.08.2017, 13:47
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
to już jest czysta gdybologia na którą szkoda czasu, ale dorzuce kamyczek:

gdyby faktycznie, jak piszecie, Żurawski miał większy (niektórzy odlecieli z DUŻO większym) talent niż Lewandowski to prawdopodobnie też byłby +/- w jego wieku na zachodzie, przypominam że piszemy o początku XXI wieku, a nie o PRL-u gdzie faktycznie kariery naszych najlepszych piłkarzy były utrącone przez urzędowy zakaz wyjazdów...
Franek w wywiadzie mówił, że Żurawski należał do grupy 'melanżowej', a z tego co wiem, to Lewandowski to w 100% profesjonalista.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów