The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2017, 22:11
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Panie, gdzie tam.

Gdyby ktoś chciał instrukcję miksera przetłumaczyć, musiałby najpierw jakieś teściki, tekściki itp.

Aspirujący klub piłkarski zatrudnia za to kobietę, której pewnie nikt w akcji nie widział.

Na podstawie takiego małego zamieszania można wywnioskować, że decyzja o zwolnieniu Juszczyka zapadła nagle.
Znowu nieprawda i gdybanie.
Na grupie STK na FB są sami profesjonaliści mający więcej doświadczenia w tłumaczeniu na żywo niż Juszczyk miał kolorowych koszul.
A kobieta, która najprawdopodobniej klepnęła zlecenie jest znana zleceniodawcy firmie Behlert & Behlert z Krakowa

To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
laysik
Junior Member

Od: 07.2017

Stary 07.08.2017, 13:50
Obawiam że styl pana Kiko Ramireza to będzie miał największy sens z mocnymi rywalami i w pucharach gdzie liczy się jeden mecz i wygrana awans do następnej rundy.W lidze za często mogą się zdarzać bezbramkowe remisy, bo nie oszukujmy się- nie zawsze można liczyć na fartowne końcówki jak w meczach z Bruk Betem i Płockiem.Dlatego cieszę się iż nasz trener widzi braki w ofensywie i mam nadzieję że razem z dyrektorem Junco sprowadzą pod Wawel bardziej technicznych,przebojowych zawodników do przodu, aby w fazie ofensywnej mieć większą pewność na strzelenie bramki i większe pole manewru aby zaskoczyć rywali kreatywnością i na spokojnie bronić wyniku.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.08.2017, 21:29
Był fergie time teraz jest Kiko time!! bosko
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.08.2017, 21:41
80 minuta i odpalamy KikoTajma
Brawo drużyna, brawo Carlitos!!!!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 12.08.2017, 22:40
genialna taktyka, niestety mało kto zrozumiał a już napewno nie komentatorzy C+ , że pierwsze 60 miut MIAŁO tak wyglądać (no poza daniem sie sklepać na 0:1)
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 12.08.2017, 22:44
Carlitos >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Brożek
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.08.2017, 22:56
No i super,jest material do analizy do momentu czerwonej kartki Żydka,jak sie NIE POWINNO grac w pilkę

Panie Kiko,wnioski ,wnioski.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 12.08.2017, 23:06
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
genialna taktyka, niestety mało kto zrozumiał a już napewno nie komentatorzy C+ , że pierwsze 60 miut MIAŁO tak wyglądać (no poza daniem sie sklepać na 0:1)
Prawie sie zgadzam ...tylko powiem ze sama 1 polowa miala w najgorszym wypadku skończyć sie 0-0 (i liczyć na ukłucie). Gorzej wyszlo chyba tylko z wykonaniem i utrzymaniem pilki.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 12.08.2017 o godz. 23:22.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 12.08.2017, 23:49
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
piłkarsko to oczywiste, chociaż troche inan pozycja, inna specfyika piłkarza , ja pokusze sie o inna dość kontrowersyjna teze

Carlitos >>> Melikson
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 13.08.2017, 00:29
6 spotkań w tym sezonie za nami, czyli +- 1/4 rundy, więc można się o jakieś (oczywiście prawdopodobnie przedwczesne) wnioski pokusić.

1. Wyniki : rzecz jasna ja również wolałbym piękną grę i wysokie zwycięstwa, ale wyniki>gra, jeśli mam wybierać. 5 zwycięstw w 6 spotkaniach to rewelacyjny wynik.

2. ,,Szczęśliwe" zwycięstwa w końcówkach - zasługa Kiko?
Wiele spotkań rozstrzyga Wisła pod wodzą Ramireza w ostatnich minutach meczu. Może to jednak nie przypadek? W oczy rzucają się 3 rzeczy:
2.1 : Udane zmiany - Kiko niewątpliwie ma świetne wyczucie pod tym względem i ławka niemal zawsze pomaga.
2.2 : Przygotowanie fizyczne - Wiślacy motorycznie naprawdę dają radę, co widać po sprintach w ostatnich minutach meczu (vide błyskawiczna kontra z Niecieczą) i końcówki grają na wysokiej intensywności.
2.3 : Taktyka - celowe zachowywanie sił na cały mecz, a nie pressing na hurra i potem oddychanie bokami.

3. Potencjał kadry - niedawno pisałem, że Wisła ma tylko 2 (Brlek i Sadlok oraz Małecki, ale jedynie w formie) piłkarzy wyraźnie powyżej średniej ligowej. Można tu dopisać Lloncha z najlepszych gier, ale to inny Hiszpan już powoli ugruntował swą pozycję - rzecz jasna Carlitos. Liczę na Ze Manuela, Arsenicia i Halilovicia. Poczekam na to co pokażą, podobnie jak Albańczyk oraz w dłuższej znacznie perspektywie Wojtkowski. Niemniej wciąż personalnie to nie jest wybitny zespół nawet jak na warunki E-klasy, o czym warto w ocenie Kiko pamiętać.

4. Problem ,,8ki"
Może się tu niektórym narażę, ale dla Ramireza odejście Mączyńskiego musiało być prawdziwym ciosem, najgorszym z możliwych (tak, uważam iż mniej by się martwił odejściem Brleka). Bez dyktującej tempo gry 8ki Kiko musiał szukać nowych rozwiązań. Brlek gra w kratkę, widać iż w nowej roli trochę się męczy, a poza Haliloviciem nie za bardzo ma z kim grać. Velez czy Llonch to typowe zawadiaki-przecinaki, na skrzydłach kreatywnością nie porażają Wiślacy, a i w ataku prócz Carlitosa grę pozostałych chce się pominąć milczeniem. Albańczyk, Petar lub Halilovic - ktoś z nich musi grać na 8ce. Nie wiem jak będzie wyglądał nowy nabytek, ale trio DP (Llonch/Velez)-Halilovic-Brlek uważam za chyba optymalne. Bardzo podoba mi się gra drugiego z Chorwatów, Petar wolno się adaptował, oby powtórka z rozrywki.

5. Problem skrzydeł
Małecki i Boguski/Bartosz/Wojtkowski. Tak dotychczas wyglądały skrzydła Wisły. Małecki nie jest w najwyższej formie, ale zazwyczaj i tak solidnie radzi sobie na skrzydle. Jednak pozostali boczni... Boguski kompletnie bez formy, Wojtkowski więcej efektowności niż efektywności (długa droga przed nim), natomiast Bartosz, hmm świetnymi zmianami i kosztem fatalnego obecnie Bogusia wywalczył miejsce w jedenastce, ale rozegrał dwa bardzo słabe spotkania. Lepiej mieć go jako jokera. Chciałbym ujrzeć Kostala jeszcze z 2-3 razy z ławki w ciągu najbliższych tygodni, bo w sparingach i przez krótki okres gry w PP prezentował się świetnie. Zobaczymy.
Nowe wzmocnienie to Ze Manuel. Jeśli grać miałby na skrzydle to rzecz jasna powinien być pierwszym wyborem trenera, gdyż brak Wiśle przebojowości na bokach boiska.

6. Problem napastnika/10ki/ustawienia.
Wciąż nie wiem jak wyglądać powinna optymalna jedenastka Wisły. Carlitos zyskuje na współpracy z drugim napastnikiem, ale Ondrasek i Brożek grają fatalnie, a Ze Manuel to raczej skrzydło. Może jeszcze 1 transfer (ten Ukrainiec?), bo obecnie najbliżej mi do gry z przodu : Llonch, Halilovic - Małecki, Brlek, Ze Manuel - Carlitos i więcej gry piłką niż dotychczas.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.08.2017, 00:53
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Ten Carlitos nic by wczoraj nie zrobił gdyby nie Brożek. Grając bez drugiego napastnika jest mocno średni, bo ustawianie go samego na szpicy go mocno ogranicza.
Ostatnio edytowane przez filemon : 13.08.2017 o godz. 00:57.
Odpowiedz cytując
jarecki
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.08.2017, 01:09
kiko jest ślep,y dopiero jak wchodzi ławka to zaczyna sie coś dziać wygrywamy bo mamy kilku dobrych piłkarzy a nie dobrego trenera ...
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 13.08.2017, 01:18
widze że już opijasz zwycięstywo, słusznie bo i jest co , ale jak wytrzeźwiejesz to usuń tego kretyńskiego posta kolego

:tsw_zdrajc a:
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 13.08.2017, 02:38
Kuriozalnie, przegrany mecz w Zabrzu lepszy w naszym wykonaniu, od trzech ostatnio wygranych ( oczywiście w mojej opinii). Wiadomo, że zwycięzców się nie sądzi ale...dobry materiał do przemyślenia na przyszłość, żeby tyłek nie zabolał.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.08.2017, 07:32
Złe przyjęcie piłki przez Małeckiego uratowało ten mecz....taki paradoks. Daleko tak nie zajedziemy z panem Kiko, bo limit szczęścia się wreszcie wyczerpie a sami piłkarze widać że się męczą.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 13.08.2017, 09:52
Szczęście?

Szczęście można mieć 1,2...3 ale "szczęśliwie" wygrywać mecze 8,9 razy strzelając po 80 minucie... To już musiałby mieć jaki pakt z diabłem. Prawda jest taka że to poprostu plan gry. Jak w tej buraczanej lidze większość już myśli o zejściu do szatni Wisła poluje.

Styl jest taki że oczy bolą ale 5/6 męczy wygranych, no ludzie. Szczęście?
Odpowiedz cytując
ecostafic
Member

Od: 11.2010

Stary 13.08.2017, 10:28
Dobra robota brakuje nam ewidetnie napadziora a bez niego ciezko ustawic ekipe. Wielkiebbrawa dla Kiko ! Wisla Pany
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 13.08.2017, 10:39
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Szczęście?

Szczęście można mieć 1,2...3 ale "szczęśliwie" wygrywać mecze 8,9 razy strzelając po 80 minucie... To już musiałby mieć jaki pakt z diabłem. Prawda jest taka że to poprostu plan gry. Jak w tej buraczanej lidze większość już myśli o zejściu do szatni Wisła poluje.

Styl jest taki że oczy bolą ale 5/6 męczy wygranych, no ludzie. Szczęście?
Serio masz trenera za aż takiego idiotę? Bardzo ciekawa teoria.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.08.2017, 10:56
Co niektórzy zapomnieli chyba, że mecz trwa co najmniej 90 minut, a nie 70 czy 80. Bramka w 89 minucie jest tak samo ważna jak w 1 czy 25. Skoro szczęściem nazywacie strzelanie bramek po 80 minucie, więc analogicznie rzecz biorąc przed 80 minutą to są umiejętności piłkarzy? Po tej magicznej minucie "zapominają" jak się gra w piłkę i liczą na łut szczęścia? Prawda, że zęby bolą od patrzenia na grę Wisły jednak widać, że stać nas na chwile obecną, albo na grę efektowną - co pokazali w przegranym spotkaniu w Zabrzu lub efektywną - gdzie zbieraliśmy pkt, ale gra była jaka była.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 13.08.2017, 11:09
Barti napisał(a):Wyświetl post

Jakiego idiotę sam Kiko mówi ze od około 70 minuty zaczynają sie kluczowe momenty w meczu.

Mamy sporo szczęścia i do dobrej gry jeszcze nam bardzo daleko ale to nie przypadek ze tak często ciśniemy rywala w koncowych fragmentach.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.08.2017, 11:33
Ja uważam, że szczęście nie przejawia się w tym, w której fazie meczu strzelamy gole, bo ewidentnie jesteśmy dobrze przygotowani fizycznie do sezonu i walczymy cały mecz (nota bene - zwraca uwagę dyspozycja Cywki wczoraj i z Płockiem w Krakowie grał lepiej z każdą minutą, ale należy to rozumieć jako super przygotowanie kondycyjne, to rywale siadali), ale to, że te bramki w ogóle padają. Ta taktyka jest rozmyślna i na razie się sprawdza, ale bramki padają po pojedynczych akcjach rozegranych inaczej niż tą długą piłką na pojedynczego napastnika. Kiedyś limit szczęścia pewnie się wyczerpie.

Co mnie zdziwiło - na boisko wszedł ze Manuel a nie Wojtkowski, chociaż ten pierwszy jest w Krakowie od paru dni i zaliczył pewnie jeden-dwa treningi z drużyną. Brak Kostala na ławce też jest trudny do zrozumienia, ale rozumiem, że trener widzi go na treningu i wie, co robi.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.08.2017, 11:56
Za Maaskanta też graliśmy pytę,ale mistrzem zostaliśmy
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.08.2017, 12:05
Po czym mało brakło abyśmy zniknęli z piłkarskiej mapy świata, choć to oczywiście nie wina Maaskanta. Dopóki są wyniki będą istnieć zwolennicy trenera. Ciężko jednak oprzeć się wrażeniu, że zawodnicy męczą się taktyką przez niego narzuconą.

I nie bardzo widzę zasług Kiko w dwóch bramkach pod koniec meczu, bo gdyby nie czerwona kartka, zabrakłoby bodźca do gry w ostatnich minutach. Zmiany na pewno dobre, ale kolejny mecz gdzie oddajemy środek pola nie jest przypadkiem.

Szczęściem nikt nie nazywa strzelania bramek w ostatnich minutach, tylko sam fakt zwycięstwa mim beznadziejnej gry i oddania pola rywalom, gdzie ewidentnie widać że mamy teraz paru ciekawych i kreatywnych zawodników, którzy są w stanie tę grę pociągnąć a na razie się męczą.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.08.2017, 12:05
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
To na serio bo ja nie ogarniam?
Przeciez moglo byc 0-3 chlopie do 60 minuty...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.08.2017, 12:08
Od około 2007 roku przeplatamy dobre mecze słabymi, więc nie wiem skąd te zaskoczenie.
Nie mamy składu by dominować non stop

edit: proszę moderatora o scalenie postów, gdyż nie wiem czemu nie mogę go usunąć...
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 13.08.2017, 12:35
Barti napisał(a):Wyświetl post
Idiote? My tak gramy ktores spotkanie 5/6 wygranych. Idiotyczny jest Twoj komentarz.

"Gra toczyła się w trzech płaszczyznach - zaczęła się, dojrzewała i kończyła. Gdy przyszła 70 minuta i fizyczne zmęczenie, kiedy przychodzą zmiany taktyczne, to był właśnie ten klucz - zakończył zadowolony ze zwycięstwa Kiko Ramírez."

Tak jak napisalem w tej lidze gra na takiej intensywnosci i z takim zaangarzowaniem w koncowkach to nowowsc. I tym wygrywamy i to wystarcza, a wczesniej mlocka.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 13.08.2017, 12:55
Nie wierzę w to co czytam. Taka taktyka, żeby grać przysłowiową pytę to może na mecz z Realem czy inną Barceloną. Schowanie za podwójną gardą. Tutaj graliśmy u siebie z przeciętną Wisłą Płock czy mizernymi pejsami.Grając u siebie, z takimi przeciwnikami, powinniśmy od początku narzucić swój styl gry, zdominować. Przecież wczorajszy mecz, mógł skończyć się tragicznie. Dorabiacie jakąś chorą ideologię do czegoś, czego nie ma. Te pierwsze 70 minut to brak pomysłu na grę taką, żeby narzucić swój styl przeciwnikowi. Tak nie można grać z takimi słabeuszami przed własną publicznością.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.08.2017, 13:09
jarecki napisał(a):Wyświetl post
wygrywamy bo mamy kilku dobrych piłkarzy a nie dobrego trenera ...
i tu się zgodzę.Chyba żaden trener w ostatnim 10-cio leciu nie miał takiego komfortu pracy jeżeli chodzi o ilość piłkarzy i przyzwoitą jakość.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 13.08.2017, 13:49
Powtórzę - dajcie czas. Kiko stracił najważniejszego piłkarza (Mączyńskiego) do rozgrywania akcji chwilę przed startem rozgrywek.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.08.2017, 14:01
Jeśli wyjście u siebie na mecz z czternastą drużyną jednym napastnikiem i dwoma DP, którzy potrafią tylko odebrać piłkę skutkiem czego drużyna nie jest w stanie niczego skonstruować, przegrywa i do 80 minuty oddaje jeden celny jest genialną taktyką to ja nie wiem.
Mam nadzieję, że Basha ma podobny styl gry i parametry jak KM bo jak dla mnie brakuje nam na boisku tego (takiego) piłkarza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów