|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To tylko jeden piłkarz nie bądź aż tak wybredny
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Coś mi się wydaje że Pol Llonch, Wojtkowski, Boguski nie pograją za wiele
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To niech ci się nie wydaje
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wojtkowski regularnie dostaje szanse i myślę, że będzie dostawał. Ja bym chciał oglądać więcej Kostala.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Myślę, że Llonch w pełnej dyspozycji ma pierwszy plac u Kiko.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ciężko na razie powiedzieć o jakiej charakterystyce piłkarzem jest Basha - czy to typowy przecinak czy jednak potrafi od tyłu piłkę rozegrać. Pytaniem też jest gdzie Kiko widzi docelowo Veleza - czy nadal na DM'ie czy jednak na stoperze. Jeżeli Fran był sprowadzany w głównej mierze jako pozycja nr 6 to z dużym prawdopodobieństwem Kiko będzie rotował tą pozycją w zależności od przeciwnika czy przebiegu meczu. Dwójka Velez - Basha wydaje mi się mniej dynamiczna niż dwójka DM'ów z Polem, stąd pewnie będą grali w meczach gdzie będzie potrzeba zaryglowania środka pola i dania więcej swobody Petarowi z przodu
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez kangurekm : 12.08.2017 o godz. 10:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Myślę że wątpię. Albańczyk i Velez wg mnie będą grać częściej. Inna sprawa że sezon jest długi i rotacje w składzie są niezbędne.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Pod koniec sezonu Llonch ustawiany był przez Ramireza wyżej. Ja myślę, że podstawową trójką środkowych pomocników będą:
- Velez - odpowiedzialny za odbiór, - Llonch - odpowiedzialny za odbiór i wyprowadzanie piłki ze strefy obrony, - Brlek - ofensywny pomocnik podwieszony pod Carlitosem |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Nie ma się co oszukiwać że z dziesieciu sprowadzonych kopaczy zaskoczy więcej niż 6, to i tak będzie dobry wynik. Niejeden na dobrą sprawę nawet szansy nie dostanie innej niż w treningach. Obym się mylił.
![]()
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nigdzie nie było podanej dokładnej informacji co do kontuzji Pola
"problemy mięśniowe" to dośc enigmatyczne określenie jeśli np było to duże rozmiarowo zerwanie mięśnia , to po takje kontuzji może już nigdy nie osiągnąć dyspozycji z poprzedniej rundy , oczywiście może tez po niej nie pozostac żaden ślad , ale tego póki co nie wiemy , poza tym że powrót sie opóźniał z meczu na mecz co dobrze nie wróży , a i postawa w meczu wtorkowym była daleka od optymalnej ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Mój tekst o Ze Manuelu, podpytałem Tomasza Zielińskiego i dziennikarza z Portugalii.
https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...69328941039617 Jeśli możecie polubcie i podajcie dalej. ![]() ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
W kontekście wczorajszego meczu parę uwag w związku z polityką transferową. Rzucają się w oczy dwie sprawy:
Nie jesteśmy w stanie tworzyć sytuacji bramkowych grając dwójką DP Potencjał Carlitosa jest marnowanu gdy gra sam na szpicy, musi mieć obok siebie "9" Z tego wynika, że w składzie mamy miejsce oprócz Brleka tylko dla jednego pomocnika a mam czwórkę -Velez, Llonch, Tibor, Albaniec + potencjalnie Wojtkowski, którego też powinniśmy ogrywać, bo widać, że ma duży potencjał. Jeżeli nie odejdzie Brlek, to mamy na prawdę za dużo zawodników, bo dwójka z nich regularnie pewnie nawet na ławce nie będzie się mieściła. Chyba, że Kiko dalej będzie chciał grać na trzech pomocników a Basha będzie dawał radę na "8". Tylko wtedy dalej problemem będzie samotny Carlitos. To samo na skrzydłach. Kostal już wczoraj poza składem a kiedy grał za każdym razem prezentował się fajnie. Dodając do tego brak rezerw robi się problem. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba, że Basha będzie zmiennikiem Brleka, a Llonch - Veleza, albo Velez zacznie grać na środku obrony za Gonzaleza.
Tak, jak pisałem, zdziwiła mnie wczoraj zmiana ze Manuela - Wojtkowski jest zgrany z drużyną i to jego spodziewałem się zobaczyć. Z Kostalem też wiążę nadzieje, ale trener go widzi na treningach i chyba wie, co robi. Być może to, że my dostrzegamy w tych krótkich epizodach na boisku jakiś błysk nie oznacza, że w innych elementach gry jest sporo cieni. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ze Manuel jest atletą?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Atleta nie znaczy siłacz sztangista. Ze Manuel jest szybki i umie się utrzymać na nogach przy kontakcie z przeciwnikiem a nie wywraca się. Messi też jest atletą, szybki, świetne przyspieszenie i nie wywraca się od razu z przeciwnikiem na plecach.
Wojtkowski nadrobi te elementy i ze swoją techniką spokojnie może zostać gwiazdą tej ligi.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 13.08.2017 o godz. 13:40.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do ze Manuela, to nie widziałem go na tyle, żeby ocenić czy pomimo chuderlakowatości trzyma się na nogach. I czy robi to na tyle dobrze, żeby być w derbach wyżej w hierarchii do wejścia od zawodników bardziej zgranych z drużyną. Dlatego nie oceniam, po prostu mówię, że mnie ta zmiana bardzo zdziwiła. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na tej zasadzie grał w derbach Bartosz który jest silniejszy i szybszy od Kamila. On w PP nie grał cudów ale walkę wręcz z piłkarzami z Płocka nie przegrywał. Myślę że tym kierował się Kiko - derby to bardziej walka niż gra stąd albo wpuściłby szybkiego Ze Manuela albo Boguskiego. Tak jak wczoraj. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja się o Ze Manuelu nie chcę wypowiadać, bo w sumie gość z marszu dostał szansę kosztem, zapewne, Kostala. Ale nie mogę mu odbierać udziału przy drugiej bramce. Szybkie podanie do skrzydła i zabranie ze sobą sprintem piłkarza Cracovii, co zrobiło miejsce Sadlokowi, było naprawdę istotne dla tej akcji. Tak więc swój wkład przy golu Carlitosa też Portugalczyk miał.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem, że miał wkład przy akcji bramkowej. W pozostałym okresie gry ani razu nie zwrócił na siebie mojej uwagi, nie obserwowałem go, dlatego też nie feruję wyroków. Mam nadzieję, że będziemy mieć z niego tyle radości, co dotychczas z Carlitosa.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Derby to nie jest mecz dla takich zawodników jak Kostal czy Wojtkowski. Dopiero dołączyli do zespołu, doświadczenie w seniorskiej piłce małę, a taki Ze Manuel, Velez to inna para kaloszy. Nawet gdyby młode wilki miały większe umiejętności, to ważne, żeby głowa wytrzymała. Nieudany występ w takim meczu mógłby mieć negatywny wpływ na dalsze występy. Takie mecze mogą zostać z tyłu głowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ze Manuel to wiślacki weteran?
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie, ale zagrał w dorosłej piłce dużo więcej meczów niż oni i to z rywalami dużo lepszymi niż są w polskiej ekstraklapie.
![]()
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|