The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.08.2017, 22:27
A ja się cieszę, że w ogóle są konferencje. A Juszczyk to mi wyglądał...jak by to powiedziec, na niedorobionego
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
andrucik
Member

Od: 10.2016

Stary 10.08.2017, 22:33
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A ja się cieszę, że w ogóle są konferencje. A Juszczyk to mi wyglądał...jak by to powiedziec, na niedorobionego
Jak zawsze w punkt
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.08.2017, 00:50
Ja też nie rozumiem płaczu, Juszczyk - ok, był komunikatywny no i to by było na tyle. Jak myślicie kto wypuścił posta o Urydze przed jego odejściem? Oprócz tego musiał mieć coś za uszami, z kimś się nie dogadywać z góry i tyle. Mamy nową Panią rzecznik; może nie tak obytą z piłką, może nie tak ładnie się wysławiającą (co się może zmienić jak trema zejdzie), ale przynajmniej nie plecącą bzdury 3 po 3 i nie prowadzącą wojenek na forach internetowych.

Ja mam nadzieję, że pod względem wypowiedzi się wyrobi, a pewnie trzyma jedną linię z zarządem. Juszczyk lubił coś chlapnąć i czasem powiedzieć o dwa słowa za dużo. Wolę jednak kogoś kto na tej pozycji potrafi trzymać język za zębami jak trzeba.
Rozumiem, że włożył ogrom pracy w Wisłę, ale zawsze miałem wrażenie, że jest lekko pajacowaty. Tak go niestety odbierałem. Na poważnych stanowiskach moim zdaniem powinni być poważni ludzie, a nie mentalne nastolatki. A tak odbierałem niestety Juszczyka.

Do pracy w biurze się nadawał jak znalazł, do bycia twarzą i ustami zarządu.... no cóż, wg mnie nie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.08.2017 o godz. 00:59.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 11.08.2017, 07:35
Płacze po Juszczyku są, bo za jego kadencji wyglądało to wszystko znacznie lepiej. Przydałby się nam po prostu rzecznik ze znajomością hiszpańskiego.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 11.08.2017 o godz. 08:01.
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 11.08.2017, 08:01
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Czy ty właśnie porównałeś rzecznika do tłumacza? Jak ci się podoba hiszpański nowej pani rzecznik, bo to jest chyba właściwe porównanie?
Porównałem jeden z elementów poprzednich i teraźniejszych konferencji. Wcześniej mieliśmy rzecznika który próbował tłumaczyć chociaż szlo mu to średnio i takich opini było wiele, teraz mamy rzecznika plus profesjonalnego tłumacza. Jest różnica między znajomością języka, a umiejętnością tłumaczenia.

PS. Dariook, jak zwykle głos rozsądku
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 11.08.2017, 08:32
Mamy po prostu korpo-rzecznika i tyle w temacie. Fanem piłki ona nigdy nie będzie więc radzę się przyzwyczajać.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 11.08.2017, 09:49
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Mamy po prostu korpo-rzecznika i tyle w temacie. Fanem piłki ona nigdy nie będzie więc radzę się przyzwyczajać.
+ plus jej gówniano/tvnowsko/lewackie zainteresowania i poglądy.

Po prostu jest funfelką Prezeski i tyle.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.08.2017, 10:20
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post

Po prostu jest funfelką Prezeski i tyle.
a czy to jest potwierdzone ze to lewa strona?

imho - wczoraj przesluchalem (nie ogladalem tylko sluchalem) 2 konferencje ostatnie - mialem wrazenie ze to jakis festyn szkolny z przestraszoną panią konferansjerką. Kijek w dupie po gardło.
no ale co zrobisz jak nic nie zrobisz, na szczescie baby nie ogladam codziennie ani na meczu, wiec w sumie dla mnie jest to element do poprawy ale nie w pierwszej kolejności ponieważ sa wazniejsze sprawy
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 11.08.2017, 12:10
rokfor napisał(a):Wyświetl post
Porównałem jeden z elementów poprzednich i teraźniejszych konferencji. Wcześniej mieliśmy rzecznika który próbował tłumaczyć chociaż szlo mu to średnio i takich opini było wiele, teraz mamy rzecznika plus profesjonalnego tłumacza. Jest różnica między znajomością języka, a umiejętnością tłumaczenia.

PS. Dariook, jak zwykle głos rozsądku
W poprzednim poście niejako rozliczyłeś Juszczyka, że z hiszpańskim to u niego tak kolorowo nie było. Ok, ale 1. na pewno był lepszy od obecnej rzecznik 2. na pewno lepiej sobie radził na konferencjach. Skoro we wszystkim był lepszy, to jak ma nie być płaczu? Przecież ta kobita to powinna przedszkolanką zostać
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 11.08.2017, 13:03
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
W poprzednim poście niejako rozliczyłeś Juszczyka, że z hiszpańskim to u niego tak kolorowo nie było. Ok, ale 1. na pewno był lepszy od obecnej rzecznik 2. na pewno lepiej sobie radził na konferencjach. Skoro we wszystkim był lepszy, to jak ma nie być płaczu? Przecież ta kobita to powinna przedszkolanką zostać
Wskazałem tylko co na konferencjach wygląda lepiej niż wcześniej. Nie porównywałem Juszczyk z nową rzecznik, nie da się ukryć ze jest dużo slabsza, ale myślę że nie to jest powodem płaczu, tylko to ze dla niektórych gość był jakimś bogiem.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.08.2017, 13:37
Łukasz Stupka od dziś już oficjalnie jako Head of International Scouting w Wiśle Kraków!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 11.08.2017, 13:48
Jaki to ma wpływ na wykonywaną przez nią funkcję i dlaczego miałoby być dyskwalifikujące?

Polityka w takim najbardziej prymitywnym wydaniu zawładnęła już tyloma sferami życia publicznego, że może warto postarać się, by kibicowanie Wiśle było wolne od konieczności deklarowania przynależności plemiennej. Zwłaszcza, że świadomy wybór doktryny czy ideologii to trochę więcej niż przysłuchiwanie się przekrzykiwaniu półinteligentów-dziennikarzy skierowanego do ćwierćinteligentów-odbiorców.

edit: aha, żeby nie było - media, które wymieniłeś to nie moja bajka - po prostu szanujmy siebie i pracowników klubu
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2017, 14:09
czaro napisał(a):Wyświetl post
Jaki to ma wpływ na wykonywaną przez nią funkcję i dlaczego miałoby być dyskwalifikujące?

Polityka w takim najbardziej prymitywnym wydaniu zawładnęła już tyloma sferami życia publicznego, że może warto postarać się, by kibicowanie Wiśle było wolne od konieczności deklarowania przynależności plemiennej. Zwłaszcza, że świadomy wybór doktryny czy ideologii to trochę więcej niż przysłuchiwanie się przekrzykiwaniu półinteligentów-dziennikarzy skierowanego do ćwierćinteligentów-odbiorców.

edit: aha, żeby nie było - media, które wymieniłeś to nie moja bajka - po prostu szanujmy siebie i pracowników klubu
ma to taki wpływ, że jeśli tak Pani rzecznik wypowie się przeciw kibicom, którzy będą PROTESTOWAĆ PRZECIW ISLAMSKIEJ NAWAŁNICY - to wejdzie w jawny konflikt z grupą docelowych Klientów.
Ta Pani jest fanem lewackich pisemek (co na początku na SB ktoś wyciągnął): GW, Krytyka Polityczna, Kultura Liberalna i innych tego typu badziewi antypolskich.

Ktoś kto pracuje w polskiej piłce powinien orientować się w kwestiach i specyfice naszego "klimatu"....
Oczywiście nie jest to główny zarzut wobec niej, jest dramatycznie słaba. Ale jak wielu pisało, obecnie jest to jakiś 100 problem w hierarchii ważności.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 11.08.2017 o godz. 14:14.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 11.08.2017, 14:15
ma to taki wpływ, że jeśli tak Pani rzecznik wypowie się przeciw kibicom, którzy będą PROTESTOWAĆ PRZECIW ISLAMSKIEJ NAWAŁNICY - to wejdzie w jawny konflikt z grupą docelowych Klientów.
Ta Pani jest fanem lewackich pisemek (co na początku na SB ktoś wyciągnął): GW, Krytyka Polityczna, Kultura Liberalna i innych tego typu badziewi antypolskich.

Ktoś kto pracuje w polskiej piłce powinien orientować się w kwestiach i specyfice naszego "klimatu"....
Oczywiście nie jest to główny zarzut wobec niej, jest dramatycznie słaba. Ale jak wielu pisało, obecnie jest to jakiś 100 problem w hierarchii ważności.
Jezus Maria co tutaj się wypisuje...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2017, 14:36
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Jezus Maria co tutaj się wypisuje...
Co się takiego wypisuje ?
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 11.08.2017, 14:39
Co się takiego wypisuje ?
Wypisuje się jedyną słuszną prawdę i pogląd. Reszta na drzewa.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 11.08.2017, 14:43

Zacząłem odpisywać, ale potem zdałem sobie sprawę, że trudno będzie nawiązać nam dialog i co najwyżej się zirytujesz.

Od siebie dodam tylko tyle, że irytuje mnie zawłaszczanie przez ideologie każdej sfery ludzkiego życia - niezależnie od tego, jaka by to ideologia nie była. W szczególności nie podoba mi się mieszanie zwulgaryzowanej debaty publicznej do kibicowania Wiśle. Trudno mi wyobrazić sobie, co ma wspólnego islam, lęk przed islamem, albo wrogość wobec islamu z meczami piłki nożnej w Polsce i dlaczego rzecznik prasowy Wisły Kraków miałaby wypowiadać się na ten temat, albo kibice Wisły (jako kibice Wisły) - szli demonstrować za/przeciw migracji muzułmanów do Polski. Niech robią to jako obywatele, stowarzyszenia obywatelskie, partie polityczne etc., bo te organizacje mają związek ze sferą polityki.

Wiem, że są w środowisku osoby mocno utożsamiające się z doktrynami prawicowymi (czegokolwiek by przez to nie rozumieć) - to przecież oczywiste. Osoby te mogą podczas rozmowy mieszać swoje piłkarskie i polityczne zaangażowanie, nie ma przecież w tym nic złego. Dotychczas na tym forum było akurat neutralnie. Może przy tym pozostańmy, a dysputy polityczne prowadźmy w Hyde Parku.

Edit: i, uprzedzając, jeszcze raz powtarzam, że nie identyfikuję się intelektualnie z żadnym ze środowisk, które wymieniłeś.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 11.08.2017, 14:44
Zacząłem odpisywać, ale potem zdałem sobie sprawę, że trudno będzie nawiązać nam dialog i co najwyżej się zirytujesz.

Od siebie dodam tylko tyle, że irytuje mnie zawłaszczanie przez ideologie każdej sfery ludzkiego życia - niezależnie od tego, jaka by to ideologia nie była. W szczególności nie podoba mi się mieszanie zwulgaryzowanej debaty publicznej do kibicowania Wiśle. Trudno mi wyobrazić sobie, co ma wspólnego islam, lęk przed islamem, albo wrogość wobec islamu z meczami piłki nożnej w Polsce i dlaczego rzecznik prasowy Wisły Kraków miałaby wypowiadać się na ten temat, albo kibice Wisły (jako kibice Wisły) - szli demonstrować za/przeciw migracji muzułmanów do Polski. Niech robią to jako obywatele, stowarzyszenia obywatelskie, partie polityczne etc., bo te organizacje mają związek ze sferą polityki.

Wiem, że są w środowisku osoby mocno utożsamiające się z doktrynami prawicowymi (czegokolwiek by przez to nie rozumieć) - to przecież oczywiste. Osoby te mogą podczas rozmowy mieszać swoje piłkarskie i polityczne zaangażowanie, nie ma przecież w tym nic złego. Dotychczas na tym forum było akurat neutralnie. Może przy tym pozostańmy, a dysputy polityczne prowadźmy w Hyde Parku.
Groch o ścianę.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 11.08.2017, 15:20
Pozostaje tylko ironia.
Odpowiedz cytując
robby51
Member

Od: 02.2012

Stary 11.08.2017, 16:17
Rozumiem ze jakby ta Pani miałą poglady prawicowe,czytała Gazete Polską ,Sieci i tym podobne wynalazki,ogladała TVP info i TV Trwam, to nie musiała by się znac na piłce.Byłaby cool .
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2017, 17:21
robby51 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem ze jakby ta Pani miałą poglady prawicowe,czytała Gazete Polską ,Sieci i tym podobne wynalazki,ogladała TVP info i TV Trwam, to nie musiała by się znac na piłce.Byłaby cool .
Przeczytaj co napisałem. Może zrozumiesz. Jej poglądy są tylko taką wisienką na torcie...a nie tortem...

Zresztą jak można łączyć GaPola, W Sieci z TV Trwam, czy szerzej z ideologią prawicową. Bo chyba wszyscy się zgodzimy,że PiS w wielu obszarach jest lewicowy. A W sieci, TVP czy GaPol są propisowskie, a nie prawicowe.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 11.08.2017 o godz. 17:25.
Odpowiedz cytując
azkaz
Senior Member

Od: 09.2016

Stary 11.08.2017, 17:34
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Łukasz Stupka od dziś już oficjalnie jako Head of International Scouting w Wiśle Kraków!
hehe, ciag dalszy hiszpanskiego zaciagu hala madrid
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2017, 20:06

Edit: i, uprzedzając, jeszcze raz powtarzam, że nie identyfikuję się intelektualnie z żadnym ze środowisk, które wymieniłeś.
Kibice jako obywatele i część Narodu Polskiego mają prawo okazywac swoje zadowolenie/niezadowolenie gdzie chcą i kiedy chcą. Nawet na meczu. Sport taki był,jest i będzie, np. gest Kozakiewicza,manifestacje na meczech z ZSRR, itp. Ale ja kończe z mojej stronym
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 11.08.2017, 21:29
Nie wiem, jakim językiem posługuje się "Naród Polski", ale po polsku piszę się "naród polski".
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 11.08.2017, 22:14
Jak już się tak czepiasz to "powinno zostać napisane " . "Pisze się " nie ma w polskim języku
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 11.08.2017, 22:23
Piłka nożna to jest bardzo prosta gra. 22 facetów biega za jedną piłką. Wszystkim nam na tym forum chodzi o to, żeby na końcu wygrywała Wisła.

Na cholerę łączyć to z polityką - nie mam pojęcia. Czy ludzie prawicy tak mają, że wpadają w patos ("Naród Polski") nawet z powodu piłki kopanej?

Mam w de poglądy polityczne pani rzecznik. Chciałbym, żeby lepiej prowadziła konferencje.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 11.08.2017, 22:30
domin_czyzyny - popadasz w wewnetrzną sprzeczność. Domagasz się prawa do wolności wyrażania poglądów i równoczesnie pozbawiasz go pani rzecznik, która ma odmienne od Ciebie poglądy. Poza tym nie utożsamiaj siebie z wszystkimi kibicami. Nie jestes ich reprezentantem, ani tym bardziej nie kazdy kibic musi sie z Toba zgadzać.

Poza tym są inne miejsca na wyrazanie swoich poglądów politycznych / światopoglądowych. Fifa, UEFA, PZPN od lat walcza z wyrazaniem przez kibiców na stadionie pogladów niezwiązanych z pilka nożną.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 11.08.2017, 22:36
najm napisał(a):Wyświetl post
domin_czyzyny - popadasz w wewnetrzną sprzeczność. Domagasz się prawa do wolności wyrażania poglądów i równoczesnie pozbawiasz go pani rzecznik, która ma odmienne od Ciebie poglądy. Poza tym nie utożsamiaj siebie z wszystkimi kibicami. Nie jestes ich reprezentantem, ani tym bardziej nie kazdy kibic musi sie z Toba zgadzać.

Poza tym są inne miejsca na wyrazanie swoich poglądów politycznych / światopoglądowych. Fifa, UEFA, PZPN od lat walcza z wyrazaniem przez kibiców na stadionie pogladów niezwiązanych z pilka nożną.
[IRONIA]

To Ty nie wiesz, że na stadionie nie ma demokracji?

[/IRONIA]
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.08.2017, 22:43
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
[IRONIA]

To Ty nie wiesz, że na stadionie nie ma demokracji?

[/IRONIA]
A potem płacze ze na derby nie można zapełnić stadionu
,
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2017, 23:19
najm napisał(a):Wyświetl post

UEFA/FIFA walczy tylko z patriotycznymi/prawicowymi elementami. Che Gevara, sierp i młot czy refugees welcome jej nie przeszkadza..

Nic nie odmawiam Pani rzecznik. Może być nawet jawnym rzecznikiem szechtera, ale to zwyczajnie nie gra z większością kibiców w RP. Tylko tyle. I jak pisałem wam gimbusy, to tylko wisienka na torcie, a nie tort... pani rzecznik jest merytorycznie beznadziejna.

Nie wiem, jakim językiem posługuje się "Naród Polski", ale po polsku piszę się "naród polski".
Jak się pajacyku czepiasz, to kolega Ci powyżej też napisał jaki z Ciebie "znafca". Widzę,że tobie NARÓD POLSKI pisany z dużych liter nie pasuje, tak samo jak temu ścierwu lewackiemu Szumlewiczowi...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 11.08.2017 o godz. 23:27.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów