The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2017, 10:51
Środkowy obrońca jeszcze mile widziany i napastnik
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 05.08.2017, 10:58
Gdzie zamierasz wsadzić tego środkowego obrońcę? Arsenić jest pierwszy do wejścia i raczej nie ma co do niego wiekszych zastrzeżeń. Poza tym Velez też może grać na środku obrony, w przypadku gdy Pol wróci po kontuzji.

Mimo wszystko są bardziej pożądane pozycje do obsadzenia.
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 05.08.2017, 11:07
Wolf El'kabat informacje Kiewicza nie należy traktować jako plotki tylko jako fakty. Pomyłka jeszcze mu się nie zdarzyła, głównie dlatego że nie informuje o "przymiarkach transferowych", tylko o zaawansowanych rozmowach na ostatniej prostej.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.08.2017, 12:22
To może być transfer okienka. I niech idzie odrazu na pozycję napastnika, bo Carlitos szału nie robi - Carlitos to dużo słabsza wersja Brożka sprzed 5-10 lat
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 05.08.2017, 12:26
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
(...)bo Carlitos szału nie robi - Carlitos to dużo słabsza wersja Brożka sprzed 5-10 lat
NIE DO WIARY
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 05.08.2017, 12:38
To może być transfer okienka. I niech idzie odrazu na pozycję napastnika, bo Carlitos szału nie robi - Carlitos to dużo słabsza wersja Brożka sprzed 5-10 lat

Dokładnie. Sprowadzili jakiegoś no name z Hiszpanii i zadowoleni. A ten w 4 meczach raczył tylko dwa razy strzelić bramkę i raz asystować. Żeby to jeszcze były bramki i asysty na wagę punktów, no ale gdzie tam. Żeby chociaż potrafił się znaleźć w polu karnym, pograć jeden na jeden, czy chociaż z wolnego w światło bramki uderzyć.. a gdzie tam!

Po czterech meczach to powinien mieć minimum z 8 bramek i 5 asyst.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.08.2017, 12:47
Czy są bany za głupotę ? strzela debiutancką bramkę,asysta orz gol dający nam 3 PUNKTY w słabym meczu z Wisła Płock.Co on jeszcze musi zrobić by ciebie przekonać ? Tylko jak strzeli 10-15 na sezon to go nie chwal ok ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 05.08.2017, 13:00
Pamiętam jak na początku rundy wiosennej napisałeś idiotyczny post podsumowujący zimowe transfery chyba po 1 czy 2 kolejce. Teraz przebiłeś sam siebie. Gratulacje
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.08.2017, 13:02
Zgadzam się, że transfer b. udany. Mi się Carlitos podoba najbardziej jak wchodzi w pole karne po dryblingu albo wymianie piłki. Pewnie są tu więksi znawcy futbolu ode mnie, ale moim zdaniem to jest napastnik do gry na dwóch/trzech z przodu. Ktoś w zeszłym tygodniu pisał, żeby próbować go na skrzydle - i po wczoraj uważam, że (w zależności od ustawienia tych skrzydłowych) to nie musi być zły pomysł. Na pewno będzie jeszcze lepszy, jak poprawi się kondycyjnie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.08.2017, 13:38
czaro napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się, że transfer b. udany. Mi się Carlitos podoba najbardziej jak wchodzi w pole karne po dryblingu albo wymianie piłki. Pewnie są tu więksi znawcy futbolu ode mnie, ale moim zdaniem to jest napastnik do gry na dwóch/trzech z przodu. Ktoś w zeszłym tygodniu pisał, żeby próbować go na skrzydle - i po wczoraj uważam, że (w zależności od ustawienia tych skrzydłowych) to nie musi być zły pomysł. Na pewno będzie jeszcze lepszy, jak poprawi się kondycyjnie.
To zdaje się byłem ja. I miałem na myśli nie tyle klasycznego skrzydłowego, który biega po linii i dośrodkowuje, tylko bardziej takiego 'Inside Forward' schodzącego z boku do środka i szukającego strzału lub podania. Facet ma do tego naprawdę niezłe warunki.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 05.08.2017, 13:52
Przecież ja nie twierdzę że Carlitos to zły transfer, czy nie udany. Twierdzę tylko, że Brożek gdy był w jego wieku był dużo lepszy.

brylant17 napisał(a):Wyświetl post
strzela debiutancką bramkę,asysta orz gol dający nam 3 PUNKTY w słabym meczu z Wisła Płock.Co on jeszcze musi zrobić by ciebie przekonać ? Tylko jak strzeli 10-15 na sezon to go nie chwal ok ?
A ile ma strat i nieudanych zagrań? Też dużo. Piłkarz przyzwoity jak na nasze warunki ale szału nie robi, gra na średnim poziomie jak na naszą ligę.

rokfor napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam jak na początku rundy wiosennej napisałeś idiotyczny post podsumowujący zimowe transfery chyba po 1 czy 2 kolejce. Teraz przebiłeś sam siebie. Gratulacje
Napisałem wtedy że Videmont jest cienki i kariery tutaj nie zrobi. Za co całe forum się na mnie wyżywało. Gdzie teraz jest Videmont? Napisałem, że Llonch ma mało atutów ofensywnych. Czy to nie jest prawda?

Po prostu co niektórych tutaj boli trochę chłodnej, rzeczywistej oceny co do umiejętności Carlitosa. Już widzą w nim gwiazdę po 4 meczach. Tak samo jak pół roku temu bolała ich chłodna ocena Videmonta, w którym pół forum po 2 meczach widziało nadzieję i super piłkarza. A ja pisałem że to nie jest taki super piłkarz jak twierdzi większość na forum, za co byłem atakowany, tak samo jak i teraz. Luzik - pogadamy za pół roku.
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.08.2017, 14:35
teo napisał(a):Wyświetl post
Wyglada na lepsza wersje Brozka.
No, no. Carlitos, Ze Manuel i Brozio luzujacy ich...
Pisalem jeszcze w poprzednim sezonie ze Ondrasek jest do odpalenia i na to sie zanosi
Brożek to niech lepiej zluzuje miejsce na ławce rezerwowych.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 05.08.2017, 15:16
Dzimi napisał(a):
A ile ma strat i nieudanych zagrań? Też dużo. Piłkarz przyzwoity jak na nasze warunki ale szału nie robi, gra na średnim poziomie jak na naszą ligę.
Gdyby wyrastał ponad przeciętność, z pewnością nigdy w Wiśle by nie zagrał. Wisła A.D. 2017 to zupełnie inny klub niż 15 lat temu, gdy mogliśmy wyciągać z innych klubów najlepszych grajków i płacić za nich grubszą gotówką. Carlitos w optymalnej formie ze wszystkimi swoimi wadami i tak zjada na śniadanie większość tych, pożal się Boże „napastników” z naszej Ekstraklasy.

Dzimi napisał(a):
Napisałem wtedy że Videmont jest cienki i kariery tutaj nie zrobi. Za co całe forum się na mnie wyżywało. Gdzie teraz jest Videmont?
Czy jest cienki, to bym polemizował. Trzy asysty w ubiegłej rundzie nie wzięły się znikąd. Po prostu chłopak ma bliżej nieokreślone problemy mentalne. Konflikty z trenerami w poprzednich klubach to nie jest przypadek. Cóż, sam sobie tym rzuca kłody pod nogi. W Wiśle się po prostu nie sprawdził i płakał nikt po nim nie będzie. A decyzja o odpaleniu go po testach w Sandecji wcale nie musiała mieć podłoża sportowego, zważywszy na to, jaki burdel panuje w klubie z Nowego Sącza.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 05.08.2017 o godz. 15:28.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
Pepinho
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 05.08.2017, 16:31
Biorąc pod uwagę nasze ostatnie spotkania a także wcześniejsze kampanie to wyraźnie brakuje jakości na bokach pomocy.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.08.2017, 16:33
Ze Manuel patrzac na pozycje skrzydlowego przez te 3 sezony mial dobre statystyki, jako wysuniety napastnik wygladaloby to troche gorzej. Na pewno nie wzial sie ten pilkarz znikad, Porto byle jakich pilkarzy nie bierze chociaz oczywiscie nie kazdy sie tam sprawdza. Patrzac na to co gra obecnie Boguski to miejmy nadzieje, ze portugalczyc z miejsca wniesie cos dobrego do zespolu. Wtedy zostanie tylko sciagniecie jakiegos ciekawego napastnika co akurat moze okazac sie bardzo trudne
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 05.08.2017, 16:34
Bardzo podoba mi się kierunek jaki obrał nasz klub. Oby tak dalej. Krok po kroku, bez nerwowych ruchów.
I oby szczęście dopisywało.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 05.08.2017, 17:59
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
NIE DO WIARY
ciekawe z przed ilu lat Brożek strzeliłby gola będąc na miejscu Carlitosa ?

5 - jak sie kopał po czole w Hiszpani zanim go tam odpalili ?
czy 10 jak pogrążył Petrescu swoją skutecznością ?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.08.2017, 18:04
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post

Ale kopał się na wyższym poziomie w tej Hiszpanii niż Carlitos...

Carlitos gdyby nie szansa gry w Wiśle gniłby w tych rezerwach Villareal.

btw
Owszem za czasów Petrescu jako młody piłkarz miał słabą skuteczność - ale w wieku Carlitosa (27 lat) był manipulatorze na sporo wyższym poziomie.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 05.08.2017 o godz. 18:10.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 05.08.2017, 18:25
Brożek w wieku Carlitosa: przyjęcie główką z obrońcą na plecach, następnie zgranie z klepki z obrotem, i wykończenie. I to nie było przeciwko ogórkom z OE.
https://www.youtube.com/watch?v=ywTEcqUgAOY

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ale kopał się na wyższym poziomie w tej Hiszpanii niż Carlitos...

Carlitos gdyby nie szansa gry w Wiśle gniłby w tych rezerwach Villareal.

btw
Owszem za czasów Petrescu jako młody piłkarz miał słabą skuteczność - ale w wieku Carlitosa (27 lat) był manipulatorze na sporo wyższym poziomie.
Dokładnie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.08.2017, 20:11
sl@y napisał(a):Wyświetl post
wolfy, elkabat, głupio teraz? http://www.wislaportal.pl/33131,Ze_M...le_Krakow.html
To jest temat o sprawdzonych informacjach z w miarę wiarygodnych źródeł. Nie są nimi twitterowi idole umieszczający info które gówno wnosi (ktoś przyjdzie, no raczej tak skoro Junco sam tak twierdzi).

Macie temat o spekulacjach i tam to gówno wklejajcie.

A tak poza tematem, to trudno żeby mi było głupio z powodu nie bycia łatwowiernym frajerem którego może oszukać dowolny gimbus z dostępem do internetu. Poza tym pewne info jest tylko u eWiślaka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.08.2017, 21:19
Brozek w wieku Carllitosa to zamiata ta ligę,wsyztskie Angulo i inne przy nim to by byly popierdółki.
To był super napastnik,dlatego trzeba miec do niego szacunek za tamte lata,bo to pilkarz juz nasza legenda.

No i znowu pochwały dla Junco,on czaruje coś z niczego,naprawde niewiem kogo on by wynajdywał gdyby miał kasę.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 05.08.2017, 22:41
Proponuję z ocenami i porównywaniami Carlitosa z innymi piłkarzami poczekać do co najmniej końca rundy. Równie dobrze w następnych meczach może zgasnąć (tfu!) albo pokazać nam jeszcze więcej walorów.

Co do Brożka to za te wszystkie bramki dla Wisły szacunek ogromny. Był to kawał dobrego napadziora i jakby wyjechał wcześniej za granicę i tam się ukształtował piłkarsko myślę że reprezentacja Polski miałaby z niego wielki pożytek. Teraz wiek robi swoje i czasem irytują jego pyskówki z innymi piłkarzami ale to wciąż Brozio i szacunek się należy.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.08.2017, 22:52
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post

Pisząc to skompromitowałeś się gościu jak mało kto. Wyprzedzasz tego napoleona i innych kosmitów.
Albo nie pamiętasz Brożka z dawnych lat ze względu na wiek, albo jesteś po prostu tępy cymbał, że nie masz szacunku do zawodników pokroju Pawła, czy Arka.

Tak jak Ci ktoś już odpisał - Paweł w wieku Carlitosa zamiatał tą ligę i praktycznie mało kto mógł być w Polsce z nim porównywany.

Jakieś anhulo, Carlitosy czy inne wynalazki to mogły mu buty sznurować. Więcej szacunku dla kogoś kto tyle dla naszej Wisełki zrobił. Krytykować go oczywiście należy za obecną formę, ale trzeba patrzeć szerzej i mieć pewne sprawy z tyłu głowy.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 05.08.2017 o godz. 22:56.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.08.2017, 00:02
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Tak jak Ci ktoś już odpisał - Paweł w wieku Carlitosa zamiatał tą ligę i praktycznie mało kto mógł być w Polsce z nim porównywany.

Jakieś anhulo, Carlitosy czy inne wynalazki to mogły mu buty sznurować. Więcej szacunku dla kogoś kto tyle dla naszej Wisełki zrobił. Krytykować go oczywiście należy za obecną formę, ale trzeba patrzeć szerzej i mieć pewne sprawy z tyłu głowy.
Brożek przede wszystkim miał w tamtych czasach innych partnerów na boisku, a Wisła była w innym punkcie niż dzisiaj. Takie porównania nie mają sensu.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 06.08.2017, 00:15
ta jasne nie pamiętam, a debiut w Radzionkowie z klatki gości to ogładałem pewnie na wycieczce szkolnej z podstawówki...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.08.2017, 08:11
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Brożek przede wszystkim miał w tamtych czasach innych partnerów na boisku, a Wisła była w innym punkcie niż dzisiaj. Takie porównania nie mają sensu.
Tu nie chodzi o porównania a o szacunek dla naszych legend. Elementarny szacunek. Paweł nie tylko jest drugim strzelcem w historii naszego klubu ale zdobył aż 6 MP. W takiej legii nie ma np. takiego piłkarza z tyloma tytułami MP.

Pewnie jak każdy i ja mam kontakt choćby w pracy z kibicami sracovii. I powiem tak - bardzo zazdroszczą nam takiego piłkarza jak Paweł, Arek czy Mały. W całej parchatej historii swojego klubu nie mają ani jednego piłkarza który strzelił ponad 100 bramek w ligowych meczach. My mamy takich kilku (6) a Paweł ustępuje tylko Kaziowi Kmiecikowi i jest drugi. Ma już na koncie ponad 130 goli. Arek ma już ponad 300 meczów rozegranych w lidze i jest rekordzistą. U parchatych najwięcej meczów rozegrał paralityk Cabaj - 200.

Zawsze jak z nimi gadam - próbują deprecjonować osiągnięcia Pawła czy Arka. Przecież to historia, kto na to patrzy itd. Próbują ośmieszać Pawła i deprecjonować jego legendę. Coś takiego jak uprawia Czerepach. Każdy kto chce umniejszyć, ośmieszyć nasze legendy jest dla mnie mentalnym parchem. Parchy tak robią z zawiści bo chu.ja mają a nie legendy. Ale ludzie którzy mienią się kibicami Wisły? Jaki cel mają Wiślacy żeby niszczyć i ośmieszać własne legendy? To takie sranie do własnego gniazda.

btw
Paweł w tamtych czasach miał innych partnerów - ale też lepszych i bardziej pazernych na gole. Musiał się "dzielić" tymi bramkami. Nie był jak Angulo w Zabrzu sam jeden do egzekucji gdzie wszyscy grają na niego.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 06.08.2017 o godz. 08:20.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 06.08.2017, 08:40
Ogryzek, co racja, to racja. Paweł Brożek to piłkarz wyjątkowy, podobnie jak Głowacki. Także dzisiaj, grając dużo słabiej niż za najlepszych lat, dają Wiśle coś wspaniałego i unikalnego, tak samo jak Sobol czy zwłaszcza Kmiecik na ławce. Przecież moje dzieci, patrząc na nich, mają poczucie realnej wielkości tego klubu.
A sąsiadka co ma wielkiego? Pierwszą literę w nazwie. Tyle.

Ile lat będziemy czekać na następnego faceta z takimi osiągnięciami jak Brożek czy Głowacki? 30? 50? 100? Niech spokojnie dokończą tu swoje kariery, grając zapewne coraz mniej, ale otoczeni szacunkiem kibiców i pracowników klubu, a potem niech znajdą zatrudnienie w pionie sportowym Wisły. Tak to powinno działać.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 06.08.2017, 09:02
Tak. Wszystko fajnie, miliardy bramek, legenda. Zgoda, swojego czasu był prze kotem, szacunek. Ale świat idzie do przodu. Za zasługi się nie gra, a Brożek w obecnej formie nie powinien siedzieć nawet na ławce.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.08.2017, 09:04
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Tak. Wszystko fajnie, miliardy bramek, legenda. Zgoda, swojego czasu był prze kotem, szacunek. Ale świat idzie do przodu. Za zasługi się nie gra, a Brożek w obecnej formie nie powinien siedzieć nawet na ławce.
Myślisz, że Kiko wystawia go za zasługi?
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.08.2017, 10:49
Porównywanie Carlitosa i Brożka sprzed kilku lat nie ma żadnego sensu. Przecież to kompletnie różni i inaczej grający piłkarze. Brożek typowy lis pola karnego, bardziej czekający na podanie czy dobitkę, a Carlitos to gość który ciągle szuka piłki. Wychodzi do drugiej linii i do boków. Stylem gry przypomina bardziej Boguskiego z lat Skorży niż Brożka. Jak porównywać jego grę to raczej właśnie z Bogusiem.
Tym niemniej naprawdę niezły piłkarz. Świetna technika użytkowa, dobra kiwka, dobre dośrodkowanie i umiejętność znajdowania się w sytuacjach brakowych. Jak na nasze warunki super.
Jedno ale... Trochę samolubny. Za dużo chce wykończyć sam. choćby przykład z Płocka, kiedy nie podał w pierwszej połowie do wychodzącego na czystą pozycję Boguskiego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów