|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Środkowy obrońca jeszcze mile widziany i napastnik
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
To może być transfer okienka. I niech idzie odrazu na pozycję napastnika, bo Carlitos szału nie robi - Carlitos to dużo słabsza wersja Brożka sprzed 5-10 lat
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czy są bany za głupotę ? strzela debiutancką bramkę,asysta orz gol dający nam 3 PUNKTY w słabym meczu z Wisła Płock.Co on jeszcze musi zrobić by ciebie przekonać ? Tylko jak strzeli 10-15 na sezon to go nie chwal ok ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Zgadzam się, że transfer b. udany. Mi się Carlitos podoba najbardziej jak wchodzi w pole karne po dryblingu albo wymianie piłki. Pewnie są tu więksi znawcy futbolu ode mnie, ale moim zdaniem to jest napastnik do gry na dwóch/trzech z przodu. Ktoś w zeszłym tygodniu pisał, żeby próbować go na skrzydle - i po wczoraj uważam, że (w zależności od ustawienia tych skrzydłowych) to nie musi być zły pomysł. Na pewno będzie jeszcze lepszy, jak poprawi się kondycyjnie.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Przecież ja nie twierdzę że Carlitos to zły transfer, czy nie udany. Twierdzę tylko, że Brożek gdy był w jego wieku był dużo lepszy.
Po prostu co niektórych tutaj boli trochę chłodnej, rzeczywistej oceny co do umiejętności Carlitosa. Już widzą w nim gwiazdę po 4 meczach. Tak samo jak pół roku temu bolała ich chłodna ocena Videmonta, w którym pół forum po 2 meczach widziało nadzieję i super piłkarza. A ja pisałem że to nie jest taki super piłkarz jak twierdzi większość na forum, za co byłem atakowany, tak samo jak i teraz. Luzik - pogadamy za pół roku. |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
||
|
Dzimi napisał(a):
Dzimi napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Smuga : 05.08.2017 o godz. 15:28.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę nasze ostatnie spotkania a także wcześniejsze kampanie to wyraźnie brakuje jakości na bokach pomocy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ze Manuel patrzac na pozycje skrzydlowego przez te 3 sezony mial dobre statystyki, jako wysuniety napastnik wygladaloby to troche gorzej. Na pewno nie wzial sie ten pilkarz znikad, Porto byle jakich pilkarzy nie bierze chociaz oczywiscie nie kazdy sie tam sprawdza. Patrzac na to co gra obecnie Boguski to miejmy nadzieje, ze portugalczyc z miejsca wniesie cos dobrego do zespolu. Wtedy zostanie tylko sciagniecie jakiegos ciekawego napastnika co akurat moze okazac sie bardzo trudne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Bardzo podoba mi się kierunek jaki obrał nasz klub. Oby tak dalej. Krok po kroku, bez nerwowych ruchów.
I oby szczęście dopisywało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ciekawe z przed ilu lat Brożek strzeliłby gola będąc na miejscu Carlitosa ?
5 - jak sie kopał po czole w Hiszpani zanim go tam odpalili ? czy 10 jak pogrążył Petrescu swoją skutecznością ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Carlitos gdyby nie szansa gry w Wiśle gniłby w tych rezerwach Villareal. btw Owszem za czasów Petrescu jako młody piłkarz miał słabą skuteczność - ale w wieku Carlitosa (27 lat) był manipulatorze na sporo wyższym poziomie.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 05.08.2017 o godz. 18:10.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brożek w wieku Carlitosa: przyjęcie główką z obrońcą na plecach, następnie zgranie z klepki z obrotem, i wykończenie. I to nie było przeciwko ogórkom z OE.
https://www.youtube.com/watch?v=ywTEcqUgAOY
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Macie temat o spekulacjach i tam to gówno wklejajcie. A tak poza tematem, to trudno żeby mi było głupio z powodu nie bycia łatwowiernym frajerem którego może oszukać dowolny gimbus z dostępem do internetu. Poza tym pewne info jest tylko u eWiślaka. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Brozek w wieku Carllitosa to zamiata ta ligę,wsyztskie Angulo i inne przy nim to by byly popierdółki.
To był super napastnik,dlatego trzeba miec do niego szacunek za tamte lata,bo to pilkarz juz nasza legenda. No i znowu pochwały dla Junco,on czaruje coś z niczego,naprawde niewiem kogo on by wynajdywał gdyby miał kasę. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Proponuję z ocenami i porównywaniami Carlitosa z innymi piłkarzami poczekać do co najmniej końca rundy. Równie dobrze w następnych meczach może zgasnąć (tfu!) albo pokazać nam jeszcze więcej walorów.
Co do Brożka to za te wszystkie bramki dla Wisły szacunek ogromny. Był to kawał dobrego napadziora i jakby wyjechał wcześniej za granicę i tam się ukształtował piłkarsko myślę że reprezentacja Polski miałaby z niego wielki pożytek. Teraz wiek robi swoje i czasem irytują jego pyskówki z innymi piłkarzami ale to wciąż Brozio i szacunek się należy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Pisząc to skompromitowałeś się gościu jak mało kto. Wyprzedzasz tego napoleona i innych kosmitów. Albo nie pamiętasz Brożka z dawnych lat ze względu na wiek, albo jesteś po prostu tępy cymbał, że nie masz szacunku do zawodników pokroju Pawła, czy Arka. Tak jak Ci ktoś już odpisał - Paweł w wieku Carlitosa zamiatał tą ligę i praktycznie mało kto mógł być w Polsce z nim porównywany. Jakieś anhulo, Carlitosy czy inne wynalazki to mogły mu buty sznurować. Więcej szacunku dla kogoś kto tyle dla naszej Wisełki zrobił. Krytykować go oczywiście należy za obecną formę, ale trzeba patrzeć szerzej i mieć pewne sprawy z tyłu głowy.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 05.08.2017 o godz. 22:56.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ta jasne nie pamiętam, a debiut w Radzionkowie z klatki gości to ogładałem pewnie na wycieczce szkolnej z podstawówki...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Pewnie jak każdy i ja mam kontakt choćby w pracy z kibicami sracovii. I powiem tak - bardzo zazdroszczą nam takiego piłkarza jak Paweł, Arek czy Mały. W całej parchatej historii swojego klubu nie mają ani jednego piłkarza który strzelił ponad 100 bramek w ligowych meczach. My mamy takich kilku (6) a Paweł ustępuje tylko Kaziowi Kmiecikowi i jest drugi. Ma już na koncie ponad 130 goli. Arek ma już ponad 300 meczów rozegranych w lidze i jest rekordzistą. U parchatych najwięcej meczów rozegrał paralityk Cabaj - 200. Zawsze jak z nimi gadam - próbują deprecjonować osiągnięcia Pawła czy Arka. Przecież to historia, kto na to patrzy itd. Próbują ośmieszać Pawła i deprecjonować jego legendę. Coś takiego jak uprawia Czerepach. Każdy kto chce umniejszyć, ośmieszyć nasze legendy jest dla mnie mentalnym parchem. Parchy tak robią z zawiści bo chu.ja mają a nie legendy. Ale ludzie którzy mienią się kibicami Wisły? Jaki cel mają Wiślacy żeby niszczyć i ośmieszać własne legendy? To takie sranie do własnego gniazda. btw Paweł w tamtych czasach miał innych partnerów - ale też lepszych i bardziej pazernych na gole. Musiał się "dzielić" tymi bramkami. Nie był jak Angulo w Zabrzu sam jeden do egzekucji gdzie wszyscy grają na niego.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 06.08.2017 o godz. 08:20.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Ogryzek, co racja, to racja. Paweł Brożek to piłkarz wyjątkowy, podobnie jak Głowacki. Także dzisiaj, grając dużo słabiej niż za najlepszych lat, dają Wiśle coś wspaniałego i unikalnego, tak samo jak Sobol czy zwłaszcza Kmiecik na ławce. Przecież moje dzieci, patrząc na nich, mają poczucie realnej wielkości tego klubu.
A sąsiadka co ma wielkiego? Pierwszą literę w nazwie. Tyle. Ile lat będziemy czekać na następnego faceta z takimi osiągnięciami jak Brożek czy Głowacki? 30? 50? 100? Niech spokojnie dokończą tu swoje kariery, grając zapewne coraz mniej, ale otoczeni szacunkiem kibiców i pracowników klubu, a potem niech znajdą zatrudnienie w pionie sportowym Wisły. Tak to powinno działać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Tak. Wszystko fajnie, miliardy bramek, legenda. Zgoda, swojego czasu był prze kotem, szacunek. Ale świat idzie do przodu. Za zasługi się nie gra, a Brożek w obecnej formie nie powinien siedzieć nawet na ławce.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Porównywanie Carlitosa i Brożka sprzed kilku lat nie ma żadnego sensu. Przecież to kompletnie różni i inaczej grający piłkarze. Brożek typowy lis pola karnego, bardziej czekający na podanie czy dobitkę, a Carlitos to gość który ciągle szuka piłki. Wychodzi do drugiej linii i do boków. Stylem gry przypomina bardziej Boguskiego z lat Skorży niż Brożka. Jak porównywać jego grę to raczej właśnie z Bogusiem.
Tym niemniej naprawdę niezły piłkarz. Świetna technika użytkowa, dobra kiwka, dobre dośrodkowanie i umiejętność znajdowania się w sytuacjach brakowych. Jak na nasze warunki super. Jedno ale... Trochę samolubny. Za dużo chce wykończyć sam. choćby przykład z Płocka, kiedy nie podał w pierwszej połowie do wychodzącego na czystą pozycję Boguskiego. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|