|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No nie ma tego aż tak dużo, mi to parę minut zajęło.
No fakt, że sporo trybu warunkowego stosował. I mam zarzuty: - w stosunku do "Niemców" - głównie wyrażanie nadziei - w stosunku do Migi i twitter-Janka - uznawanie ich za wiarygodnych - w stosunku do TS - doszukiwanie się niecnych intencji, podejrzliwość - w stosunku do ludzi podejrzliwie oceniających "Niemców" i szukających informacji ich dyskredytujących - niezdolność do przyjęcia prawdy i ślepe wspieranie TS-u (!) Bez komentarza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mnie by się nie chciało
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Chwasty sie wyrywa a nie z nimi cacka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
@ 7 kotów janekx ma prawie z każdego klubu jakieś donosy, a raczej żadna kancelaria nie współpracuje z każdym klubem, mi to wygląda na jakiegoś dziennikarskiego "noł nejma" który wydzwania po klubach, piłkarzach, trenerach,następnie kupuje i handluje informacjami. Info o sprzedaży Wisły kupił Miga i zrobił obiecujący artykuł. W RMF mieli takie hasło "znamy cenę ważnych informacji"...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2016
Offline |
|
|
Kim jest ten cały Kasztelaniec i co mógł mieć z tego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
||||||||||
|
p. red. Miga komentuje dla Przeglądu Sportowego napisał(a):
Miga napisał(a):
Miga napisał(a):
2) Zadania dziennikarza są zupełnie inne. Proszę spojrzeć, Kodeks Etyki Dziennikarskiej Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich stanowi, że "zadaniem dziennikarzy jest przekazywanie RZETELNYCH i BEZSTRONNYCH informacji oraz różnorodnych opinii, a także umożliwianie udziału w debacie publicznej". Rzetelne informacje są sprawdzone, a fakty są z definicji prawdziwe. Z kolei informacje bezstronne są przekazywane w sposób obiektywny, bezstronny. Pan Redaktor Miga natomiast używał zwrotów "będzie dobrze", "solidny inwestor", "wszyscy skorzystają", "to coś pewnego". Wspominał o zdeterminowanym i bogatym inwestorze, dużym przedsiębiorstwie i wielu milionach na stole. Niezależnie od źródła rewelacji, które przekazywał w mediach (nie tylko jako dziennikarz, ale także jako rozmówca dziennikarzy - np. udzielił wywiadu w Canal+), Pan Redaktor nie zadał sobie trudu ich weryfikacji. Wiemy, że nie zadał, bo wystarczyło 20 min. w google i IQ na poziomie przeciętnego licealisty, żeby dodać tu 2 do 2. Nie zdobył się też na zdrowy sceptycyzm i krytycyzm. Wiemy, że nie zdobył, bo zapewniał nas o poważnym inwestorze. Ten sam Kodeks Etyki stanowi w art. 2: "Informacje powinny być zrównoważone i dokładne, tak by odbiorca mógł odróżnić fakty od przypuszczeń i plotek, oraz powinny być przedstawiane we właściwym kontekście i opierać się na wiarygodnych i możliwie wielostronnych źródłach" Miga napisał(a):
Miga napisał(a):
Miga napisał(a):
Ale widzę w zdaniu powyżej podejście: "wrzucę artykuł, może prawdziwy a może nie, a klub niech sobie weryfikuje". Co mnie obchodzi, czy uwiarygodniam ewentualnego oferenta, albo narażam klub na potencjalne straty materialne (np. niższe wpływy z biletów, bo niektórzy kibice uwierzyli w Niemców i nie będą chodzić na mecze organizowane przez TS) i wizerunkowe. Kto teraz naprawi te szkody? Pan? Miga napisał(a):
Miga napisał(a):
Miga napisał(a):
Kodeks Etyki Dziennikarskiej napisał(a):
Prawo prasowe napisał(a):
Ostatnio edytowane przez czaro : 28.07.2017 o godz. 20:29.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|||||||||||
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dajcie już chłopakowi spokój. Pomylił się w ocenie tych potencjalnych inwestorów i tyle. Wystarczy już tego jadu na kolegę po szału. Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tutaj masz wersję Gazety Krakowskiej, ale w sumie co mógł mieć z tego i czy faktycznie w tym siedzi trudno powiedzieć. Możliwe, że autor wie więcej niż napisał:
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...lubu,12314979/ btw To już drugi rok z rzędu taka szopka. Ciekawe kogo przyślą za 12 miesięcy...
Ostatnio edytowane przez Vinci : 28.07.2017 o godz. 20:29.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
A jak bedom to kolega Plankton da znać?
Kurrrr.. naprawdę musi się dużo dziać złego żeby starzy wrócili na forum. Widać że każdy śledzi na bieżąco, a nie chce na codzień się kopać z pokemonami. Dawno nie widziałem tych nicków i to w jednym temacie ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
2. Janka, o Midze to akurat nic. 3. Niecnych intencji? Raczej w przypadku oddania klubu miałem na myśli ciężkie rozstanie. TS święty nie jest, niektórzy go gloryfikują. 4. Zacytuj proszę.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 28.07.2017 o godz. 22:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Myli to się student na egzaminie, jak strzela odpowiedzi. To, co zrobił Miga można porównać do picia wódki przez dróżnika na kolei. I nie jest żadnym moim kolegą. Co najwyżej kibicuje tej samej drużynie. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Badzcie ludzie powazni.. i nie nabijajcie juz kliknec tym pseudo dziennikarzom i innym janekxom.. Ilez mozna to czytac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieję że w tym jest ironia a nie szczery żal Migi... Jebany pasożyt z niego i tyle a ten komentarz i zdanie że to nie zaszkodziło Wiśle wbija ostatni gwóźdź to jego trumny
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
"Choć w papierach nam przybyło, to naprawdę wciąż jesteśmy tacy sami" ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Miga się zbłaźnił jako dziennikarz. Ponadto naraził klub na straty wizerunkowe. A jeśli dodać do tego ile kibiców Wisły miało lekką "nerwice" przez takie dęte niusy Migi to nie zal mi szmaty.
Niech spier.dala i od Wisły trzyma się z daleka. btw Panowie, lepiej się napić i zrelaksować dzisiaj ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Słówko do wszystkich, którzy uwierzyli w 40 milionów i potężnego filantropa z Niemiec. A także do tych, którzy zwątpili w dobrą wolę i profesjonalizm Sarapaty. Zauważcie, że wszystko, co prezes powiedziała podczas poniedziałkowej konferencji, okazało się prawdą.
Na przyszłość nie wierzcie w bogatych wujków i mannę z nieba. Jeśli Wisła znowu zacznie odnosić sukcesy, to stanie się to dzięki mądrej, codziennej pracy ludzi nią zarządzających - no i trochę dzięki nam. Więc jak za pół roku albo za rok usłyszycie o stumilionowej ofercie z sułtanatu Brunei, to najpierw sprawdźcie, czy jest woda w tym basenie, a dopiero potem skaczcie. Kolegę Zmiętego podsumował już czaro. W punkt. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Dokaldnie,zamiast sie kłocic ,trzeba juz poprpstu odpuścic,sprawa sie skonczyła i to dobrym rezultatem. Mi ulzyło, mialem czarne wizje a tu proszę,znowu wolni ,do przodu Alleluja. P.S A dziennikarskie szmaty ,szmatami pozostaną ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
A w temacie, z http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ch,nId,2422770 Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Jak nie zapomnę, to dam znać!
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
A proszę bardzo:
P.S. Modem już nie jestem, ale do ignorowanych mogę dodać, co niniejszym czynię. ![]() Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez Adasss : 28.07.2017 o godz. 21:03.
|
||
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Czyli co? Za rok Red Bull czy Romowie, bo już kilka wersji przewinęło się w "mediach".
![]() ![]() |
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
W naszym wieku to zapomnisz na pewno kolego o czym miałeś dać znać..
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Member
Od: 07.2016
Offline |
|
|
Miejmy nadzieję, ze prezes Sarapata załatwi tego mega sponsora o którym była mowa. Na bogatego inwestora typu Steinhoff, Red Bull, Coca-Cola, Samsung itp nie liczcie bo nikt powazny nie przyjdzie się promować do ligi gdzie, sponsor tytularny płaci 1,5 miliona euro
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
7 kotów zmień ten avatar bo już myślałem, że sie niemiaszek udziala na forum
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
PS. Przejęcie Wisły w aktach Akt1: Dramat [2016] Akt2: Komedia [2017] Akt3: ? ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PvD, Adasss, Rav,
wychodowaliście tą dziennikarską żmiję na własnej piersi ![]() dawno bo dawno, ale niektóry pamiętają ![]() prawda Wiśl@cy ![]() ![]()
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Akt3: Kabaret [2018]
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):