The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2017, 20:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ty naprawdę sądzisz że będę teraz przeglądał Twoją radosną twórczość ....
No nie ma tego aż tak dużo, mi to parę minut zajęło.
No fakt, że sporo trybu warunkowego stosował.
I mam zarzuty:

- w stosunku do "Niemców" - głównie wyrażanie nadziei
- w stosunku do Migi i twitter-Janka - uznawanie ich za wiarygodnych
- w stosunku do TS - doszukiwanie się niecnych intencji, podejrzliwość
- w stosunku do ludzi podejrzliwie oceniających "Niemców" i szukających informacji ich dyskredytujących - niezdolność do przyjęcia prawdy i ślepe wspieranie TS-u (!)

Bez komentarza.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.07.2017, 20:17
Mnie by się nie chciało
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 28.07.2017, 20:19
Mnie by się nie chciało
Chyba za bardzo mnie wkurzył (patrz zarzut 4)
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 28.07.2017, 20:19
Chwasty sie wyrywa a nie z nimi cacka!
Odpowiedz cytując
rafaello56
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 28.07.2017, 20:22
@ 7 kotów janekx ma prawie z każdego klubu jakieś donosy, a raczej żadna kancelaria nie współpracuje z każdym klubem, mi to wygląda na jakiegoś dziennikarskiego "noł nejma" który wydzwania po klubach, piłkarzach, trenerach,następnie kupuje i handluje informacjami. Info o sprzedaży Wisły kupił Miga i zrobił obiecujący artykuł. W RMF mieli takie hasło "znamy cenę ważnych informacji"...
Odpowiedz cytując
Danielek1906
Member

Od: 07.2016

Stary 28.07.2017, 20:24
Kim jest ten cały Kasztelaniec i co mógł mieć z tego
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.07.2017, 20:25
p. red. Miga komentuje dla Przeglądu Sportowego napisał(a):
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...709,1,727.html
Co za żenada.

Miga napisał(a):
Wisła Kraków odrzuciła dzisiaj propozycję sprzedaży klubu. Oferta Niemców została oceniona jako niewiarygodna.
To nie jest prawda. Ofertę odrzuciła TF w porozumieniu z TS.

Miga napisał(a):
O sprawie tydzień temu napisaliśmy jako pierwsi, kierując się zasadą, że zadanie dziennikarza to informowanie o faktach.
1) Jacy my? Chyba „ja”? Ja tutaj widzę rozmywanie odpowiedzialności. Pan pisał, Panie Redaktorze;
2) Zadania dziennikarza są zupełnie inne. Proszę spojrzeć, Kodeks Etyki Dziennikarskiej Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich stanowi, że "zadaniem dziennikarzy jest przekazywanie RZETELNYCH i BEZSTRONNYCH informacji oraz różnorodnych opinii, a także umożliwianie udziału w debacie publicznej".

Rzetelne informacje są sprawdzone, a fakty są z definicji prawdziwe. Z kolei informacje bezstronne są przekazywane w sposób obiektywny, bezstronny. Pan Redaktor Miga natomiast używał zwrotów "będzie dobrze", "solidny inwestor", "wszyscy skorzystają", "to coś pewnego". Wspominał o zdeterminowanym i bogatym inwestorze, dużym przedsiębiorstwie i wielu milionach na stole. Niezależnie od źródła rewelacji, które przekazywał w mediach (nie tylko jako dziennikarz, ale także jako rozmówca dziennikarzy - np. udzielił wywiadu w Canal+), Pan Redaktor nie zadał sobie trudu ich weryfikacji. Wiemy, że nie zadał, bo wystarczyło 20 min. w google i IQ na poziomie przeciętnego licealisty, żeby dodać tu 2 do 2. Nie zdobył się też na zdrowy sceptycyzm i krytycyzm. Wiemy, że nie zdobył, bo zapewniał nas o poważnym inwestorze.
Ten sam Kodeks Etyki stanowi w art. 2:
"Informacje powinny być zrównoważone i dokładne, tak by odbiorca mógł odróżnić fakty od przypuszczeń i plotek, oraz powinny być przedstawiane we właściwym kontekście i opierać się na wiarygodnych i możliwie wielostronnych źródłach"

Miga napisał(a):
Przez kolejne dni próbowaliśmy jak najdokładniej przedstawiać stanowisko obu stron. Znając ludzi, którzy ze strony polskiej uczestniczyli w tej transakcji miałem pełne przekonanie, że zależy im na dobru Wisły. I nadal takie mam. Uważam, że dziś to oni mogą czuć się najbardziej oszukani i rozczarowani.
Przez kolejne dni Pan Redaktor nie zadał sobie trudu weryfikacji. Nawet nie sprawdził, czy podmiot, którzy rzekomo złożył ofertę istnieje i czy mógł ją złożyć. Ufał zaś na słowo swoim źródłom, które – jak sam pisze – zna osobiście. Nota bene, czy uwiarygadniając projekty swoich znajomych, nie znalazł się Pan w konflikcie interesów wobec wymogu rzetelności i obiektywności obowiązującego dziennikarzy?

Miga napisał(a):
Ufając osobom, którzy znaleźli kontrahenta, początkowo przedstawiłem ofertę w zbyt jasnych barwach. To był błąd wynikający z pośpiechu, z tej typowej dla świata mediów pogoni za informacją. Uważałem, że warto dać tej sprawie szansę.
Czyli jednak nie przedstawiał Pan faktów, ani nie dochował rzetelności? Ja rozumiem tę wypowiedź tak: "zawaliłem robotę, ale to typowe w mojej branży". Tutaj pełna zgoda - to typowe w Pana branży.

Miga napisał(a):
Propozycja grupy Stechert, po zapoznaniu się z detalami, nie była już tak atrakcyjna jaką zdawała się być początkowo. O czym zresztą w kolejnych publikacjach informowaliśmy. Wisła i Tele-Fonika miały dużo czasu, by dogłębnie zweryfikować propozycję kupna klubu i to zrobiły.
Ja nie widziałem tych kolejnych publikacji, które demaskowały Stechert (w ogóle był jakiś Stechert, Panie Miga? Czy dalej do Pana Redaktora nie dotarło, że żadna spółka Stechert nie złożyła oferty?).
Ale widzę w zdaniu powyżej podejście: "wrzucę artykuł, może prawdziwy a może nie, a klub niech sobie weryfikuje". Co mnie obchodzi, czy uwiarygodniam ewentualnego oferenta, albo narażam klub na potencjalne straty materialne (np. niższe wpływy z biletów, bo niektórzy kibice uwierzyli w Niemców i nie będą chodzić na mecze organizowane przez TS) i wizerunkowe.
Kto teraz naprawi te szkody? Pan?

Miga napisał(a):
Mając dostęp do informacji ze strony niemieckiej, korzystałem z nich, za co niektórzy ochrzcili mnie rzecznikiem Stecherta. Nie, nie byłem nim i nie miałem takiego zamiaru.
To informatorami byli Pana znajomi Polacy, którzy chcieli dobrze, sprowadzając Niemców, czy jednak Pana znajomi Niemcy? Znaczy się: zna Pan Loesera i Bernackiego? Ale jeden to Szwajcar, a drugi Polak, więc może chodzi o jeszcze kogo innego. Może o nieżyjącego Stecherta? A może po prostu nie miał Pan żadnych kontaktów z żadnymi Niemcami, tylko wrzucał jakieś bzdury na twittera...

Miga napisał(a):
O sprawie zrobiło się głośno, ale to nie mogło mieć wpływ na przebieg rozmów. Wielomilionowe biznesy nie padają tylko dlatego, że ktoś o tym napisał.
Ale przecież tu nie było żadnego wielomilionowego biznesu. Była jakaś nieudolna (i to jak!) próba wyłudzenia, albo dorwania się do dokumentów spółki, ewentualnie próba zakpienia z klubu. O czym mowa?

Miga napisał(a):
Czy zamieszanie medialne zaszkodziło Wiśle? Nie uważam.
Ma Pan racje – pomogło. Dziękujemy!

Kodeks Etyki Dziennikarskiej napisał(a):
24. Za naruszenie zasad etyki dziennikarskiej odpowiada zarówno autor publikacji - prasowej, radiowej, telewizyjnej czy internetowej, jak i redaktor, wydawca czy nadawca.
25. Kary wymierzają sądy dziennikarskie, odpowiednio do charakteru i skali wykroczenia: upomnienie, naganę, czasowe zawieszenie w prawach członka SDP, usunięcie ze Stowarzyszenia; Naczelny Sąd Dziennikarski może orzec ogłoszenie werdyktu w mediach.
Prawo prasowe napisał(a):
Art. 6 ust. Prasa jest zobowiązana do prawdziwego przedstawiania omawianych zjawisk.
Art. 10 ust. 1 Dziennikarz ma obowiązek działania zgodnie z etyką zawodową (...).
Art. 12. ust. 1 pkt 1 Dziennikarz jest obowiązany zachować szczególną staranność i rzetelność przy zbieraniu i wykorzystaniu materiałów prasowych, zwłaszcza sprawdzić zgodność z prawdą uzyskanych wiadomości lub podać ich źródło.
Pozdrawiam, Panie Redaktorze!
Ostatnio edytowane przez czaro : 28.07.2017 o godz. 20:29.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 28.07.2017, 20:27
Dajcie już chłopakowi spokój. Pomylił się w ocenie tych potencjalnych inwestorów i tyle. Wystarczy już tego jadu na kolegę po szału. Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Danielek1906 napisał(a):Wyświetl post
Kim jest ten cały Kasztelaniec i co mógł mieć z tego
Tutaj masz wersję Gazety Krakowskiej, ale w sumie co mógł mieć z tego i czy faktycznie w tym siedzi trudno powiedzieć. Możliwe, że autor wie więcej niż napisał:

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...lubu,12314979/

btw

To już drugi rok z rzędu taka szopka. Ciekawe kogo przyślą za 12 miesięcy...
Ostatnio edytowane przez Vinci : 28.07.2017 o godz. 20:29.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Bedom, kolego.
A jak bedom to kolega Plankton da znać?

Kurrrr.. naprawdę musi się dużo dziać złego żeby starzy wrócili na forum. Widać że każdy śledzi na bieżąco, a nie chce na codzień się kopać z pokemonami. Dawno nie widziałem tych nicków i to w jednym temacie
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 28.07.2017, 20:30
Adasss napisał(a):Wyświetl post
No nie ma tego aż tak dużo, mi to parę minut zajęło.
No fakt, że sporo trybu warunkowego stosował.
I mam zarzuty:

- w stosunku do "Niemców" - głównie wyrażanie nadziei
- w stosunku do Migi i twitter-Janka - uznawanie ich za wiarygodnych
- w stosunku do TS - doszukiwanie się niecnych intencji, podejrzliwość
- w stosunku do ludzi podejrzliwie oceniających "Niemców" i szukających informacji ich dyskredytujących - niezdolność do przyjęcia prawdy i ślepe wspieranie TS-u (!)

Bez komentarza.
1. Zgoda
2. Janka, o Midze to akurat nic.
3. Niecnych intencji? Raczej w przypadku oddania klubu miałem na myśli ciężkie rozstanie. TS święty nie jest, niektórzy go gloryfikują.
4. Zacytuj proszę.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 28.07.2017 o godz. 22:12.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.07.2017, 20:35
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Dajcie już chłopakowi spokój. Pomylił się w ocenie tych potencjalnych inwestorów i tyle. Wystarczy już tego jadu na kolegę po szału. Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.
On się nie pomylił tylko naraził klub na szkody materialne i straty wizerunkowe, bo nie dochował należytej staranności, wykonując swoją pracę.

Myli to się student na egzaminie, jak strzela odpowiedzi. To, co zrobił Miga można porównać do picia wódki przez dróżnika na kolei.

I nie jest żadnym moim kolegą. Co najwyżej kibicuje tej samej drużynie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
StarBuzz
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 28.07.2017, 20:36
Badzcie ludzie powazni.. i nie nabijajcie juz kliknec tym pseudo dziennikarzom i innym janekxom.. Ilez mozna to czytac.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.07.2017, 20:37
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję że w tym jest ironia a nie szczery żal Migi... Jebany pasożyt z niego i tyle a ten komentarz i zdanie że to nie zaszkodziło Wiśle wbija ostatni gwóźdź to jego trumny
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 28.07.2017, 20:39
czaro napisał(a):Wyświetl post
On się nie pomylił tylko naraził klub na szkody materialne i straty wizerunkowe, bo nie dochował należytej staranności, wykonując swoją pracę.

Myli to się student na egzaminie, jak strzela odpowiedzi. To, co zrobił Miga można porównać do picia wódki przez dróżnika na kolei.

I nie jest żadnym moim kolegą. Co najwyżej kibicuje tej samej drużynie.
Chodziło mi o użytkownika ashaketchupa, a nie o Mogę. Na marginesie, Twoje posty czyta się z przyjemnością.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 28.07.2017, 20:40
gigant napisał(a):Wyświetl post

Kurrrr.. naprawdę musi się dużo dziać złego żeby starzy wrócili na forum. Widać że każdy śledzi na bieżąco, a nie chce na codzień się kopać z pokemonami. Dawno nie widziałem tych nicków i to w jednym temacie

"Choć w papierach nam przybyło, to naprawdę wciąż jesteśmy tacy sami"
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.07.2017, 20:41
Miga się zbłaźnił jako dziennikarz. Ponadto naraził klub na straty wizerunkowe. A jeśli dodać do tego ile kibiców Wisły miało lekką "nerwice" przez takie dęte niusy Migi to nie zal mi szmaty.

Niech spier.dala i od Wisły trzyma się z daleka.

btw
Panowie, lepiej się napić i zrelaksować dzisiaj
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.07.2017, 20:41
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Tutaj masz wersję Gazety Krakowskiej, ale w sumie co mógł mieć z tego i czy faktycznie w tym siedzi trudno powiedzieć. Możliwe, że autor wie więcej niż napisał:

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...lubu,12314979/

btw

To już drugi rok z rzędu taka szopka. Ciekawe kogo przyślą za 12 miesięcy...
Telefonika nie ma już nic do Wisły, więc pewnie nikogo.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 28.07.2017, 20:43
Słówko do wszystkich, którzy uwierzyli w 40 milionów i potężnego filantropa z Niemiec. A także do tych, którzy zwątpili w dobrą wolę i profesjonalizm Sarapaty. Zauważcie, że wszystko, co prezes powiedziała podczas poniedziałkowej konferencji, okazało się prawdą.

Na przyszłość nie wierzcie w bogatych wujków i mannę z nieba. Jeśli Wisła znowu zacznie odnosić sukcesy, to stanie się to dzięki mądrej, codziennej pracy ludzi nią zarządzających - no i trochę dzięki nam. Więc jak za pół roku albo za rok usłyszycie o stumilionowej ofercie z sułtanatu Brunei, to najpierw sprawdźcie, czy jest woda w tym basenie, a dopiero potem skaczcie.

Kolegę Zmiętego podsumował już czaro. W punkt.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.07.2017, 20:45
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Miga się zbłaźnił jako dziennikarz. Ponadto naraził klub na straty wizerunkowe. A jeśli dodać do tego ile kibiców Wisły miało lekką "nerwice" przez takie dęte niusy Migi to nie zal mi szmaty.

Niech spier.dala i od Wisły trzyma się z daleka.

btw
Panowie, lepiej się napić i zrelaksować dzisiaj

Dokaldnie,zamiast sie kłocic ,trzeba juz poprpstu odpuścic,sprawa sie skonczyła i to dobrym rezultatem.
Mi ulzyło, mialem czarne wizje a tu proszę,znowu wolni ,do przodu Alleluja.

P.S A dziennikarskie szmaty ,szmatami pozostaną
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 28.07.2017, 20:47
Po raz pierwszy odkąd przestałem nim być żałuję że nie jestem modem. Posypałyby się bany. W kilku przypadkach - dożywotnie.
Też czasem korci mnie taki powrót. Ale potem przypominam sobie ile to roboty i mi przechodzi.

A w temacie, z http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ch,nId,2422770

Cytat:
... Joerg przyjeżdżał do nich kilka razy i obiecywał zagranicznego inwestora oraz pieniądze na inwestycje.
Taaa...

Cytat:
Zresztą trudno mi uwierzyć, że Stechert jest w stanie kupić spory klub piłkarski, przecież to nie jest duża firma
Tyle to udało się ustalić bardzo szybko. No ale kto by tam wierzył jakimś tam liczbom z jakichś tam stron w "internetach", przecież Miga i twitter-Janek nie mogą się mylić
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 28.07.2017, 20:52
gigant napisał(a):Wyświetl post

Jak nie zapomnę, to dam znać!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 28.07.2017, 20:56
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
...
4. Zacytuj proszę.
A proszę bardzo:

Mnie chodzi tylko o to, że nie wierzycie ludziom, którzy niemalże zawsze mają sprawdzone info, bo mocna i nieskazitelna władza TS wam tak bardzo odpowiada i nie chcecie przyjąć prawdy do wiadomości...
A tu inny "kwiatek":

No i kto? Lizodupy Janek i Miga mają znów racje? Czy TS, który oszalał z bezradności? Jeśli tylko TF zgodzi się na sprzedaż, to TS może siedzieć z boku i płakać.

P.S. Modem już nie jestem, ale do ignorowanych mogę dodać, co niniejszym czynię.
Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez Adasss : 28.07.2017 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 28.07.2017, 20:58
Czyli co? Za rok Red Bull czy Romowie, bo już kilka wersji przewinęło się w "mediach".
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 28.07.2017, 20:58
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Jak nie zapomnę, to dam znać!
W naszym wieku to zapomnisz na pewno kolego o czym miałeś dać znać..
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Danielek1906
Member

Od: 07.2016

Stary 28.07.2017, 21:05
Miejmy nadzieję, ze prezes Sarapata załatwi tego mega sponsora o którym była mowa. Na bogatego inwestora typu Steinhoff, Red Bull, Coca-Cola, Samsung itp nie liczcie bo nikt powazny nie przyjdzie się promować do ligi gdzie, sponsor tytularny płaci 1,5 miliona euro
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 28.07.2017, 21:08
7 kotów zmień ten avatar bo już myślałem, że sie niemiaszek udziala na forum
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.07.2017, 21:10
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Czyli co? Za rok Red Bull czy Romowie, bo już kilka wersji przewinęło się w "mediach".
Za rok będzie kisiel i ciastka

PS. Przejęcie Wisły w aktach

Akt1: Dramat [2016]
Akt2: Komedia [2017]
Akt3: ?
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 28.07.2017, 21:17
PvD, Adasss, Rav,
wychodowaliście tą dziennikarską żmiję na własnej piersi
dawno bo dawno, ale niektóry pamiętają
prawda Wiśl@cy
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 28.07.2017, 21:18
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Za rok będzie kisiel i ciastka

PS. Przejęcie Wisły w aktach

Akt1: Dramat [2016]
Akt2: Komedia [2017]
Akt3: ?
Akt3: Kabaret [2018]
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów