The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2017, 10:14
DamianDukat napisał(a):
W odpowiedzi do to @Fracho86 @kubaTSW i jeszcze
Problem w tym ze stechert szuka inwestora bo nie płaca nikomu od czerwca
A to jak w klasyce literackiej (rozmawia Niemiec ze Żydem i Polakiem):
– Tak, ja nie mam nic, ty nie masz nic, on nie ma nic – zaśmiał się głośno.
– To razem właśnie mamy tyle, w sam raz tyle, żeby założyć wielką fabrykę

No i właśnie tak to chyba wygląda...
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 28.07.2017, 10:23
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
ŚRODA - miało być oświadczenie Niemców, nie zostało opublikowane.
CZWARTEK - Niemcy mieli przyjechać na spotkanie. Nie przyjechali.

W międzyczasie:

- obydwa obozy (zwolenników TS i zwolenników Niemców) ścierają się niczym pod Grunwaldem. Janek, potomek Baby Wangi, wciąż wieści nadejście inwestora zza zachodniej granicy,
- we wszystkim pogubiony zdaje się być dziennikarz Miga,
- pismak Białoński robi z siebie publicznie debila wierząc w to, że konto Twitterowe naszego nowego potencjalnego inwestora jest prawdziwym kontem,

A dzisiaj jest piątek- właśnie rzekomo trwa spotkanie z Niemcami w siedzibie TF.

A ja robię zrzuty ekranu z komentarzami obydwu stron, sam nie opowiadam się po żadnej. I jak już wszystko będzie jasne, to ci najbardziej aktywni i agresywni będą mieć trochę wstydu Na sam koniec któraś strona .......nie jak samolot o brzozę.
Nie ma zadnego spotkania w TF - zródło sprawdzone
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 28.07.2017, 10:26
Janek jest święcie przekonany, że ktoś zakłada na TT podróbki jego konta, żeby go zdyskredytować "NA ZLECENIE WIADOMO KOGO". Biedaczysko, wydaje mu się, że jest w tej grze bardzo ważny. Tak jak dużo ma dobrych informacji (wyłącznie) transferowych, tak samo dużo ma problemów z głową i rozbujałym ego. A co ciekawe - spora część twitterowiczów wciąż mu wierzy.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.07.2017, 10:27
Wisła Prokocim napisał(a):Wyświetl post
Telenowela z Niemcami w roli głównej się kończy i już zaczynają się pociski po SKWK i TS że niby dzwonili do stecherta i straszyli pracowników i przez to nic nie wyjdzie z tego przejęcia https://twitter.com/sikor1906/status/890859179929464832
Jakoś "dziennikarze" muszą teraz wyjść z twarzą i wciskać kit, ze źli kibice nie chcieli potężnego inwestora w Wiśle.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 28.07.2017, 10:31
szorstki napisał(a):Wyświetl post
A to jak w klasyce literackiej (rozmawia Niemiec ze Żydem i Polakiem):
– Tak, ja nie mam nic, ty nie masz nic, on nie ma nic – zaśmiał się głośno.
– To razem właśnie mamy tyle, w sam raz tyle, żeby założyć wielką fabrykę

No i właśnie tak to chyba wygląda...
To razem mamy właśnie tyle, żeby kupić bankruta za złotówkę, obiecując mu, że włożymy tam 30 mln zł...?

Ech, a wydawałoby się, że czasy raczkującego kapitalizmu odeszły w zapomnienie nawet w Łodzi, a tu środek Europy Zachodniej i takie numery.
Odpowiedz cytując
Wisła Prokocim
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 28.07.2017, 10:33
Chyba nie wierzysz że taka "wielka" i "poważna" firma wystraszyła się kilku telefonów z Polski ��
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 28.07.2017, 10:38
Niemcy nie przyjechali wczoraj, nie przyjechali dzisiaj i nie przyjadą W OGÓLE! Wyimaginowany obraz potomka hitlera szastającego milionami Euro na lewo i prawo inwestując akurat zupełnie przypadkowo w Wisłę w momenci kiedy kończy się klauzura TF, obiecujący transfery, mistrzostwo i spłatę długów to sfera Fantasy pokroju Lema, Lovecrafta i Kinga razem wziętych.
Dajmy spokojnie pracować TS, ponieważ W GŁÓWNEJ MIERZE to im zawdzięczamy, że Wisła jest w tym miejscu gdzie jest a nie w IV lidze oraz trenerowi Ramirezowi i zawodnikom, którzy wydają się być na wysokiej fali. Snucie domysłów o rzekomym worku pieniędzy odstawmy na bok bo jedynie co możemy teraz zrobić to liczyć na 100% zaangażowanie zawodników w meczach z Zabrzem i Płockiem na wyjazdach bo pamiętamy, że w tamtym roku było słabo w tej kwestii.
Odpowiedz cytując
zozo
Member

Stary 28.07.2017, 10:59
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Ten odcinek już się kończy, ale tak prawdę mówiąc już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć kto nas będzie kupował w lipcu 2018
Stawiam na Włochów którzy okażą się Albańczykami.
Stawiam na Romów.
rotfl lol2 buhahahahha
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 28.07.2017, 11:02
No to teraz trochę kwiatków ze strony https://www.fnweb.de/fraenkische-nac...d,1029607.html
Trochę świeższe bo z 8 kwietnia.
Wrzucam translację na angielski, bo po naszemu jeszcze większy bełkot wychodzi.

Cytat:
The Stechert Group (Wilhermsdorf) fought for survival. The Mittelfränkische Stahlrohrmöbel manufacturer was on the verge of insolvency. After the death of the former managing director Franz Stegner in June 2016, the company was completely reversed. The sale is imminent. Ralf-Werner Münster, Chairman of the Board of Management, explained to the FN that "Stechert gets one hundred percent a new owner".

It was a Berlin holding company. On 18 April the purchase contract will be signed. The reorientation of the company was "to focus on the core business and the original business areas of chairs and furniture". The locations Wilhermsdorf, Gössnitz / Thüringen and Trautkirchen remain.

"The interior design, as operated by STW, which is part of the company group, does not fit in with us, so it is not continued," says Münster. "The investments in Höpfingen in total have harmed the company more than used", the new Managing Director said.
display

According to Munster, it was no longer possible to shoulder and to correct the situation. The sale had become necessary to be liquid. Through rapid growth and high investment in new markets, the financial imbalance had resulted in liabilities of around 25 million euros.

Podsumowując: tak naprawdę wciąż nie mamy żadnych informacji, czy tak naprawdę do rzeczonego doinwestowania doszło i co naprawdę dzieje się obecnie w Stechert.

The new owner would assume the entire liabilities of the Stechert Group. The investor wants to compensate the company and provide it with fresh capital. All 230 employees are to be taken over. One of the first structural measures is the relocation of Wilhermsdorf to Trautkirchen. One separates from land, which are no longer needed - also from the properties in Höpfingen.
W skrócie - Na skutek przeinwestowania Stechert miało 25 mln euro zobowiązań, co spowodowało, że na gwałt potrzebowało pieniędzy. Zjawił się holding z Berlina, który w zamian za 100% własności spółek należących do grupy zobowiązał się przejąć zobowiązania firmy i dofinansować ją nowym kapitałem. Do podpisania umowy miało dojść 18 kwietnia 2017 (czyli informacje z lutego były przedwczesne, proces przejęcia pewnie dopiero wtedy się zaczął i miał się skończyć w połowie kwietnia). W tym momencie więc tak naprawdę ta spłata i doinwestowanie wciąż były tylko wirtualne.
Co ciekawe jednymi z zapowiedzianych pierwszych ruchów miały być: pozbycie się lokacji w Höpfingen ( w związku z likwidacją jednej ze spółek, czyli STW, uznanej za nietrafioną inwestycję) i relokacja administracji z Wilhermsdorf do Trautkirchen, powiązana z pozbyciem się nieruchomości, w których rezydowała. Również likwidacja STW miała wiązać się ze zbyciem nieruchomości.

P.S. Koniec końców wciąż brak informacji o tym czym to się skończyło i co się obecnie dzieje w Stechert.
Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez Adasss : 28.07.2017 o godz. 11:06.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 28.07.2017, 11:05
Info zza kulis, tylko u mnie

http://www.captiongenerator.com/626802/Niemcy-we-Wisle

Przepraszam, ale przez kodowanie nie wyświetla polskich znaków. Mogę to poprawić.

EDIT:

Poprawione, ale zostały dwa błędy.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 28.07.2017 o godz. 11:31.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.07.2017, 11:13

http://captiongenerator.com/626762/Niemcy-we-Wisle

Przepraszam, ale przez kodowanie nie wyświetla polskich znaków. Mogę to poprawić.
wywal polskie znaki i bedzie git
Odpowiedz cytując
borsuk
Senior Member

Stary 28.07.2017, 11:16

http://captiongenerator.com/626762/Niemcy-we-Wisle

Jest git. Można odreagować od oszołomstwa.
Do Zabrza po zwycięstwo!!!
Nejlepší černoch je BERNARD z Humpolce!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 28.07.2017, 11:32

http://www.captiongenerator.com/626802/Niemcy-we-Wisle

EDIT:

poprawione
Masz tam blad.

Narod ktory w prostej linii pochodzi od Boga nie mogl byc ....ami.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.07.2017, 11:51
Oni są poważni?

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...ampaign=profil
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.07.2017, 12:00
Od tygodnia nie ma kontaktu z niemcami ale kibice się dodzwonili.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.07.2017, 12:03
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Od tygodnia nie ma kontaktu z niemcami ale kibice się dodzwonili.
No też mnie to rozśmieszyło.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 28.07.2017, 12:07
Za te brednie Mateusz powinien dostać bana na Wiśle.

Przecież tego nie da się czytać na poważnie.

Nie dość, że się ośmieszyli - dziennikarze i Tele-Fonika, to teraz próbują zwalić wszystko na kibiców. Pajace.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 28.07.2017, 12:14
On mieszka w Krakowie ten pajac?

Przecież tu jest tyle ewidentnych kłamstw że aż ręce opadają.

Sam na twiterze płakał że że spotkania nici, żaden dziennikarz nie może zrobić z nim wywiadu (nie licząc 5 sekund tvp) a teraz mówi że niemcy wydali jakieś oświadczenie...

A kibice dzwoniacy do steherta to w ogóle szczyt falszu.

Mam nadzieję żeTS odbierze mu akredytację i zablokuje kartę kibica (Jeżeli taka posiada), niech oglada Wisłę w tv.
Ddf
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 28.07.2017, 12:16
zozo napisał(a):Wyświetl post
Stawiam na Romów.
Przynajmniej będzie wesoło.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.07.2017, 12:25
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Za te brednie Mateusz powinien dostać bana na Wiśle.

Przecież tego nie da się czytać na poważnie.

Nie dość, że się ośmieszyli - dziennikarze i Tele-Fonika, to teraz próbują zwalić wszystko na kibiców. Pajace.
Tonący brzytwy się chwyta. Chyba zrozumiał ze ktoś go zrobił w ch.ja.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.07.2017, 12:28
Świetnie, że zrozumiał, tylko niech nie .......i głupot, że kibice dzwonią po Niemcach z pogróżkami. Przecież to jest ....a absurd. Brnie w to gówno, starając siebie wybielić, zamiast napisać wprost: Sorry, ....a, dałem się wrobić. Leszcz ze mnie.

Parę dni temu pisałem o tym, że nadejdzie taki dzień, że wymierzy mu ktoś liścia. Ten dzień nadchodzi z prędkością światła.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 28.07.2017, 12:38
Oj tam sie czepiacie. Sumienie mu "utknelo na jednym z biurek". Pajac.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 28.07.2017, 12:51
Miga - jesteś żałosny.

Trzeba nie mieć wstydu, żeby w obliczu całego tego absurdalnego zachowania Niemców (czy kogokolwiek) zwalać winę na kibica Wisły.

Nie wstyd Ci?

Mam nadzieję, że to przeczytasz.

Brawo dla Towarzystwa Sportowego.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 28.07.2017, 12:59
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Oni są poważni?

Miga to chyba był mocno 'zmięty' jak to pisał.
Brakowało tylko, żeby wspomniał o wizycie u Niemców chłopaków w krótkich spodenkach.
Dziennikarstwo sportowe w tym kraju nie istnieje.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 28.07.2017, 13:00
Jemu ma byc wstyd? Przecież to szmaciarz, nie pierwszy raz szkodzi Wiśle i Wiślakom.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 28.07.2017, 13:04
raindog napisał(a):Wyświetl post
Mówił, że JL zajmuje się restrukturyzacją upadających firm, ale nie był w stanie podać jakichkolwiek przykładów.
Z wklejonych tutaj artykułów wynika przynajmniej jeden przykład: wykupienie bankrutującego Stecherta z obietnicą inwestycji, żeby potem upłynnić jej majątek, oczywiscie w ramach optymalizacji kosztowej, a przy okazji wykorzystać do uwiarygodnienia swojej osoby. Restrukturyzacja przez likwidację.

Życzę powodzenia osobom, które sprzedały Stecherta, być może za grosze plus zobowiązanie do spłaty długów w dochodzeniu od JL wykonania zobowiązania do inwestycji w spółkę po tym, jak już cały majątek grupy się rozpłynie w niebycie. Nie wiem czemu, ale mam przeczucie, że mogą go potrzebować. Inna sprawa, że jeśli prawdą są doniesienia medialne, że potrafili tak szybko roztrwonić dorobek kilkudziesięciu lat pracy założyciela firmy, to jakoś mi ich nie żal. Żal by mi było, jakby JL zabrał się za restrukturyzację Wisły.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 28.07.2017, 13:28
Im szybciej ta ustawa o "fake news" wejdzie tym lepiej dla wszystkich.
W tym i dziennikarzy.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.07.2017, 13:33
(...)
- obydwa obozy (zwolenników TS i zwolenników Niemców) ścierają się niczym pod Grunwaldem
(...)
A ja robię zrzuty ekranu z komentarzami obydwu stron, sam nie opowiadam się po żadnej. I jak już wszystko będzie jasne, to ci najbardziej aktywni i agresywni będą mieć trochę wstydu Na sam koniec któraś strona .......nie jak samolot o brzozę.
Znaczy się jeszcze dopuszczasz ewentualność, że na serio ktoś poważny chce kupić Wisłę? Rozumiem, że ktoś mógł tak myśleć jeszcze tydzień temu. Ale dziś?

I tu nie ma i od początku nie było obozu TS i obozu Niemców/TF. Jest tylko grupa ludzi rozsądnych i logicznie myślących (ewentualnie doświadczonych życiowo) oraz grupa tych, którzy dali się zwieść i wciąż pozostają w mylnym przekonaniu. Część osób z wymienionych grup nie rozmawia, ale napastuje tych, którzy mają inne zdanie. To wszystko.

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Im szybciej ta ustawa o "fake news" wejdzie tym lepiej dla wszystkich.
W tym i dziennikarzy.
Ale wiesz, że to zostanie wykorzystane do cenzury i wyparcia z mediów wszystkiego, co niewygodne i niepoprawne politycznie, a nie do wprowadzenia rzetelności?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Stary 28.07.2017, 13:44
czyżby zapanowała cisza przed burzą ?....
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 28.07.2017, 13:49

Cytat:
Od przedstawiciela Niemców udało nam się dowiedzieć, że w ostatnich dniach przedstawiciele Stecherta odebrali wiele telefonów z Polski, ...
Przyznaję się, że ten fragment mnie rozwalił. Trudno coś powiedzieć o wiarygodności słów "Od przedstawiciela Niemców udało nam się dowiedzieć, że", bo wygląda na to, że od kogoś te informacje wychodzą. Tyle, że po tym co już wiemy, wiarygodność wszystkiego po "że" oscyluje w granicach opisanych w tytule pewnej znanej piosenki Lady Pank.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów