|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Patrząc się na to chłodnym okiem, nic tu się nie trzyma kupy. Zaczynając od samej firmy Stechert: martwa strona internetowa, skraj bankructwa, wykupienie przez tajemniczego inwestora ze Szwajcarii, jakaś bliżej niekreślona grupa kapitałowa. Mr. Loeser który nie wiadomo do końca kim jest i czym się zajmuje. Ze strzępów informacji można się domyśleć, że jest szeroko pojętym "biznesmenem" który robi "interesy". Oprócz tego hobbystycznie brał udział w misji dyplomatycznej Ukrainy (to już jest w ogóle mindfuck) gdzie poznał niejakiego pana Bernatzkyego któy jest jego pośrednikiem. A sam pan Bernatzky przygotowuje ofertę kupna klubu za 40 mln (!!!) napisaną bardziej niechlujnie niż podanie o wpis na semestr z deficytem ECTS. Pan Bernatzky nie odbiera telefonów, a Pan Loeser w ogóle nie zajmuje się całą sprawą, sprawą która urosła do medialnej rangi krajowej! Co mnie najbardziej nurtuje to kto i dlaczego ich tutaj sprowadził i jaki był ich cel. Gdyby chodziło tylko o grzebanie w papierach to nikt by nie wypuszczał Migi i Janekxa, żeby płodzili nowe newsy i artykuły, woleliby raczej załatwić sprawę po cichu. Serio chyba najbardziej racjonalnym wytłumaczeniem jest żart...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Ale wtedy wyobrazilem sobie, że wystarczy że powie o kilku transferach za miliony euro, i mimo całego syfu który przez Bernackiego i posrednio przez Losera powstał na wejsciu, dla wielu zaślepionych stanie się idolem i bajka zacznie się od początku. Nie no..niech nikt jutro nie przyjedzie, TF ładnie z twarzą nich się wycofa i kończymy temat. A w Zabrzu 3 punkty, bo naprawde ku+wa chcę już żyć meczem i piłką a nie tym syfem. Nawet poczytać normalny temat, jak to ktoś chwali Veleza a drugi krytykuje dla zasady Bogusia..Tęsknie za normalnością,a przez to co się dzieje, sama piłka wydaje się tak odległa |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Naszła mnie taka refleksja po przeczytaniu tysiąca postów jak wielu z nas chciałaby żeby przyszedł ktoś kto pomógłby Wiśle w powrocie na szczyt. Ktoś z dużym kontem z głową na karku i z sercem w kształcie gwiazdy. Niestety dzisiaj liczą się tylko zyski. Zabawa w filantropię skończyła się po pamiętnym meczu w elimacjach ligi mistrzów. Co by nie rzec Cupial wladowal w Wisle naprawdę olbrzymie pieniądze. Zawsze głęboko wierzyłem że jest wielkim fanem Wisły. Po sprawie z Meresinskim byłem zły że w ten sposób TF postąpiła z ukochanym klubem ich szefa. Po przejęciu Wisły przez TS byłem pelen obaw ale jak się okazało nie potrzebnie. W momencie kiedy zrozumiałem że TS daje radę jakoś wybaczyłem Cupialowi jego zagrywkę z zeszłego roku aż do teraz wierzyłem że TF już nie będzie mieszać w Wisle. Jak widać niestety się pomylilem. Nawet jeśli to wszystko w najbliższych dniach upadnie to szkody jakie ta zawierucha zrobiła mogą już być nie do odwrócenia.
Powód: Literowki
Ostatnio edytowane przez Jam55 : 26.07.2017 o godz. 23:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ciekawe jak to wpłynie na dyspozycje ? Ja wierze bardziej w hattricka Rafała niż w te Stecharty z milionami ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Przecież to wszystko przypomina szopkę ubiegłego lata. Z tym, że wtedy jakoś szybciej i łatwiej było znaleźć "kwity" na rowerzystę, a teraz ktoś się lepiej zakamuflował.
Skoro pojawiła się nazwa UFA, to biorę pod uwagę, że może nie do końca pogodzili się z wypowiedzeniem i potrzebują wgląd w dokumentację, żeby wiedzieć czy warto walczyć i o jakie pieniądze. Omamili TF czterdziestoma bańkami i zaczęła się jazda. Dzisiejsze oświadczenie TF odbieram jako próbę załagodzenia napięcia, ale tylko medialnie - oświadczenie jest, a dalej wierzą, że te 40M nie jest wirtualne i będą próbowali zamknąć sprzedaż. Nie zobaczę 40-tu milionów peelenów, to dla mnie sprawa jest wirtualna. Jeśli jednak się pojawią, to będę w ciężkim szoku. I wówczas pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że Zarząd na taką ewentualność będzie przygotowany. Całość tego postu to tylko i wyłącznie spekulacje! ![]() "A to nie moje są słowa / To legenda ludowa"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Naszego nowego bossa ostatnio wydupcyli z roboty
![]() https://alliancegsa.wixsite.com/ihrc...ed-from-Office ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
![]() Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Snow : 26.07.2017 o godz. 23:53.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
https://alliancegsa.wixsite.com/ihrct/board
A tam nasz nowy zarząd. Pan Norbert fota jak z kartoteki policyjnej. Ps: Mozna ich wspomagac finansowo jak ktos ma ochote (taki guzik donation). Pewnie wielu chętnych tutaj sie znajdzie ![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Wszyscy zadajemy sobie kim jest potencjalny nowy właściciel Wisły i co robi...
...a może lepszym pytaniem jest czego nie robi Jörg Löser. Do kolekcji zawierającej produkcje krzeseł, doradztwo biznesowe, handel nieruchomościami, prowadzenie domu starców, eksport i import kosmetyków do kąpieli, naukę filozofii, wspieranie starań o członkostwo Ukrainy w UE na terenie Szwajcarii dochodzi walka o prawa człowieka. Na razie. Oczywiście wszechstronność biznesowa jest bardzo wskazana. Ale tu śmierdzi na kilometr. Strach pomyśleć z czego jest te 40 mln zł na zakup klubu. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Coś dla forumowych detektywów:
* czy to profil prawej ręki naszego rzekomego zbawcy? https://plus.google.com/104483890381915095141 * czy to nasz pan pełnomocnik, tylko pisany "Bernacki"? https://mojepanstwo.pl/dane/krs_osob...stian-bernacki https://www.imsig.pl/szukaj/osoba,NO...KI,aff8e7f9b96 * ta Concordia, w której ma trochę udziałów, rzeczywiście istnieje i działa w Warszawie na al. Jerozolimskich i nawet mają niemiecki kapitał pośród udziałowców http://www.concordiaubezpieczenia.pl...apital,86.html * znów jakiś Norbert Bernacki, pełnomocnik spółki Ribegla z siedzibą w Luksemburgu http://newconnector.pl/fluid-uroczys...20-lecie-firmy ta strona powyżej jest mało wiarygodna, ale tu komunikat z systemu EBI prowadzonego przez GPW (a więc istnieje spółka Fluid, która takie komunikaty publikuje): https://newconnect.pl/komunikat?geru_id=16000 * a tutaj Norbert Bernatzky pełnomocnik Ribegla robi interesy z kimś z Indonezji http://www.antaranews.com/en/news/68...ing-in-germany * a tutaj w Niemczech: http://green-power-europe.de/top-meldungen-2/ Może ktoś pożyczył sobie tożsamość Bernackiego i przekręcił jego nazwisko, może to ta sama osoba, która posługuje się dwoma nazwiskami, a może zbieg okoliczności. Jeśli są tu jacyś licealiści, studenci i mają ochotę, niech szukają : ) edit: to tak w przerwie od pracy, dlatego te linki takie pierwsze lepsze. Poszukajcie, jeśli Wam się chce.
Ostatnio edytowane przez czaro : 27.07.2017 o godz. 00:32.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Z grubej rury chca walczyc z antysemityzmem na naszym stadionie a derby to jest niepowtarzalna okazja do tego! Na dodatek planuja zrobic przy okazji sektor tęczowy i tolerancyjny sektor gdzie kazdy murzyn bedzie mogl zaprosić Zuzkę na randkę ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Czytając te wszystkie oświadczenia i doniesienia medialne, ewidentnie Stehert/Loser/Bernatzky chce żeby było o nim głośno, chce żeby cały świat dowiedział się, że kupuje Wisłę.
Po co? Cholera wie. Może chce się uwiarygodnić jako poważny biznesmem w innym dealu. Meres uwiarygodniał się fałszowanymi listami, ci mają dużo potężniejsze armaty: mówiono o nich w najpoczytniejszym dzienniku sportowym, w jedynym kanale tv transmitującym ekstraklase, a na koniec gigant jakim jest TF potwierdził, że dostał poważną ofertę. Jeśli ktokolwiek w niemczech chciał z nimi robić interes a wahał się czy mają hajs, po przeczytaniu takich newsów zapewne się uspokoił... Zresztą całe działanie tych cudaków było w to wymierzone. Popatrzmy: - Dlaczego ofertę złożyli last minute? Bo postawili TF pod ścianę. Albo uznali ten świstek papieru za ofertę, albo nie -czyli albo coś nam skapnie od nich, albo już nigdy nie zarobimy na Wiśle grosza. Gdyby gościu zgłosił się miesiąc przed deadlinem, to na spokojnie by go poproszono o uzupełnienie informacji. "Adres się nie zgadza, mail, telefon, brakuje pieczątek - niech pan to poprawi, bo w takiej wersji nie możemy tego uznać za ofertę. Z chęcią spotkamy się też z samym Loeserem". Tu się nie dało, bo czasu nie było. O to właśnie chodziło. - Druga rzecz to poinformowanie niemal wszystkich mediów, w trybie ekspresowym. I powiedzenie im dokładnie tego czego oczekują - spłace długi, dam na transfery, ściągnę Kubę. W piątek popołudniu zawoził ofertę Wiśle, parę godzin później PS już miał artykuł. Dzień później C+ ogłosił, żę zaprosi mige do ligi+. Weszło opublikowało artykuł z 100 akapitów, w którym jednoznacznie stwierdzono że firma jest wiarygodna. Przypadek? Zresztą nazwa grupy była tajemnicą może przez godzine...- Z tych też powodów dalej nie ma dementi ze strony niemców (wszak dalej uchodzą za potencjalnych inwestorów - po co to psuć?) ani potwierdzenia (nie chcą przeginać pały, a dwa że nie mają żadnych gwarancji bankowych itd). Ładnie też rozegrali TF - ci niejako musieli potwierdzić doniesienia prasowe. A to już wygląda ładnie w CV takiego Bernatzkiego - prowadzić wielomilionowe negocjacje z obracającą miliarda firmą.... Jeżeli by się to sprawdziło, to za parę dni/tygodni nikt o tym zamieszaniu nie będzie pamiętał... Jedyne czego się obawiam to, że wpadną na pomysł dogadania się z TF na zasadzie "damy wam 1 milion teraz, a pozostałe 39 za rok". Co prawda parę osób już pisało, że muszą przelać całość (a tego nie zrobią), ale czy ktoś z TS/TF to potwierdził? Bo jak tak, to luz, będzie dobrze. Szkoda tylko, że naszym klubem sobie gębę wycierają w nie wiadomych celach... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Na ten moment opcje wydają się dwie.
Albo oświadczenia nie ma, nie było i nie będzie i temat jest jasny i klarowny. Telefonika tez już to załapała i stąd to oświadczenie. Druga opcja taka, że oświadczenie faktyczynie przyszło, ale jest tak żenujące, że Telefonika też już załapała że gość jest niepoważny i stąd to oświadczenie. End of story. To jaka jedenastka na Górnik? ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tak wyglądał tekst TF z wczoraj:
https://www.tfkable.com/aktualnosci/informacje,803.html Widać, że w porównaniu do przedostatniego "oświadczenia" narracja się zmieniła na lżejszą Jeżeli brać dosłownie, to co napisali, to jednak dokumenty, które dostali zostały bez zmian przekazane do TS.Cytat:
Swoją drogą dramatyczna jest ta niekonsekwencja w oficjalnych komentarzach TF. Ciągle miałem ich za poważną firmę... ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
https://www.imsig.pl/pozycja/2013/21...%C5%9ACI%C4%84
Tutaj akurat pan Norbert posiada 125 UDZIAŁÓW O ŁĄCZNEJ WYSOKOŚCI 12.500 ZŁ w BIOCOAL & TECHNOLOGIES ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Podobno dziś pan Jörg jednak nie doleci gdyż zatrzymały go sprawy biznesowe.
Ale już na bank będzie w piątek. â¤ď¸ ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() Czekam na twitterowe konto Norberta Biernackiego pelnomocnika od spraw wszelakich Dziwie sie tym ktorzy wierzyli w to ze ktos przyleci. Przeciez ten Jurek Porażka to siedzi w tym samym samolocie co Nei, Grigorie, Galamaz, Kluivert czy Manolo Jimenez. Tak wiec sklad zgrabny, byle nam ich nikt nie podebrał
Ostatnio edytowane przez szprotson : 27.07.2017 o godz. 08:03.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
![]() Boże chroń Wisłę przed krętaczami. ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
szkoda nerwów, szkoda że ktoś traktuje nas jak sklep z obwarzankami.
TS powinien wykorzystac zamieszanie aby rozpoczac rozmowy z inwestorami |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Tak jeszcze pomyślałem, ze ten wpis Tomka Smokowskiego o Citce wcale pozbawiony sensu nie jest.
Umowę Cipko mógł znać i zasady sprzedaży, a jest na tyle niedojebanym facetem, ledwie piśmiennym, ze faktycznie mógł uwierzyć w nowa misje z jakim CEO Wszystkiego o aparycji specjalisty od trzech kart. Wpisów Janexa innych niż o tym kto przechodzi do Podbeskidzia czy Gliwic nie ma co szeroko komentować, bo widać ze chłopak lubi pofantazjować i jara go bycie w centrum uwagi. Wszystkim zaangażowanym w medialny roz.... ostatnich dni wpakowałbym bana na miejscu TS. Żal mi Mateusza Migi, bo na bank nie chciał źle. Wykorzystano go i tyle. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
No chyba, że gdzieś coś, na ostatniej prostej się zmieni i będziemy świadkami, jak spadnie na Wisłę manna z nieba... ale już chyba nic na to nie wskazuje. Trochę jak z Meresiem było, im głębiej ludzie szukali tym bardziej niepoważne rzeczy wypływały. Tyle, że tutaj udało się (?) przystopować trochę wcześniej...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak będę miał chwilę to poznajduje na tt te wszystkie wpisy (z imienia i nazwiska) apelujące "w imieniu tysięcy kibiców Wisły" do TSu żeby pakował manatki i oddawał spółkę geszeftowi od plastikowych krzesełek. Zakazy stadionowe i bany w internecie. ![]() Nejlepší černoch je BERNARD z Humpolce!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Bije się w piers.
Astrosurfing i człowiek zgupiał. Każdy z nas chce żeby było super. Wizja Cupial II była lakomym kąskiem. no nic, czas szylowac się na sobotę i walkę o lidera. Z Panem Bogiem
Ostatnio edytowane przez szczepans21 : 27.07.2017 o godz. 08:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
To jest świetny pomysł i chętnie pomogę jeśli będzie trzeba. Co prawda poblokowałem kilkunastu największych krzykaczy, bo nie dało się tego gówna czytać, ale zrobię wyjątek na rzecz pokazania tych, którym niemiecki geld przesłonił logiczne myślenie i jechali po TS jak po burej suce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A mi go nie żal bo to on to rozdmuchał. Chciał być gwiazdą mediów to sobie wystąpił w Lidze+ Extra w niedzielę
szkoda tylko, że się skompromitował ale szanujący się dziennikarz powinien chyba coś kilka razy sprawdzić, a nie łykać każdą plotkę i puszczać dalej opakowaną w bajeczkę o 1 groszu i nikomu nieznanym biznesmenie, który wszystko czego się tknie obraca w złoto. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|