|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Rygam już tą śmierdzącą Telefoniką i ich "troską o dobro Wisły". Jakby Cupiał miał za grosz godności to by się zwyczajnie od Wisły już od.......ił po ubiegłorocznym numerze z Meresińskim.
Tymczasem te łajzy z TF piszą o trosce o klub, którą to troską się kierując będą się "przyglądać sytuacji". Tak jak się z Meresińskim przyglądali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Gdzie osoby, które o 12 stwierdziły z pewnością, że ta cała oferta to jakiś żart i temat już dawno zamknięty bo tak powiedzieli na konferencji? ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jaki jest czas na przelanie tych 40 baniek ? Jeśli ich nie przeleją od razu to umowa będzie nie ważna ?
Jeśli chodzi o TF - Ożarów mówi wam to coś ? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jest spór? Więc sad to rozstrzygnie.
Wysłanie teraz nowego pisma z uscislenjem że chodzi np o stechert gmbh coś tam oznacza że wpłynęła NOWA oferta. Po terminie. Niestety dla telefoniki ktoś tam konkretnie zajebal temat ale nie pierwszy raz. Dziwię się że mają do tych prawników taka cierpliwość i tak głęboki portfel |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Może źle się wyraziłem.
Chodziło mi, że na forum pisano, że już po temacie po tym co usłyszeli na konferencji. Moja wina, tak to skróciłem, że wyszło nieprecyzyjnie. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Niech biora Slask za pare groszy i sie odpie**la. Dobrze jest jak jest.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
a ta "byle jak" napisana oferta to wpłynęla do TS czy TF ? bo może do TF wpłyneła taka ""porządnie zrobiona" i ona moze być tą własciwą,a ta dla TS to zwyczajna informacja?może to miec znaczenie w związku z tymi wszystkimi prawnymi kruczkami skoro tak na prawde stroną tutaj jest TF i potencjalny kupiec a TS w sumie ma role biernego widza.nie znam sie tylko pytam lepiej zorientowanych
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tak też może być...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Co ja czytam? Pani prezes działa zdecydowanie? Działa tak zdecydowanie, że od 4 dni najwyraźniej nie skontaktowała się nawet z TF, od której jak widać wszystko zależy, tylko bawią się w jakieś oświadczenia do mediów i konferencje prasowe ? Cyrk z obu stron.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Najbardziej boli, że są tu ludzie kibicujący Telefonice...
|
|
|
|
Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Zasadniczym problemem jest to, że nie znamy tak naprawdę treści słynnej umowy między TS a TF. Z tego co mówiła Marzena na konferencji, warunkiem żeby zapis o 40 bańkach, a co za tym idzie obligatoryjna sprzedaż akcji spółki się ziścił, jest przedstawienie oferty kupna, natomiast z oświadczenia TF wynika, że warunkiem wcale nie jest przedstawienie oferty kupna, a znalezienie podmiotu, który będzie gotów zainwestować w klub - a gotowość wcale nie oznacza konieczności złożenia oferty, tutaj wystarczy list intencyjny, zaproszenie do negocjacji itp.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez rutek : 25.07.2017 o godz. 20:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oświadczenie Telefoniki jest na wszelki wypadek, gdyby jakimś cudem ta kasa jednak się znalazła. Tak samo jak na wszelki wypadek Sarapata oświadczyła, że to co wpłynęło, nie było ofertą.
Pomyślcie. Ktoś chce kupić klub za 40 baniek, ale nie znajduje czasu, żeby wydać oświadczenie, skomentować wątpliwości podnoszone przez Sarapatę i powielane przez polskie media. Norymberga nie leży na Marsie, a straty wizerunkowe mają wymiar ekonomiczny. Nie macie wrażenia, że to dziwne, że "pełnomocnik" znika i nie odnosi się w żaden sposób do dyskredytujących go zarzutów? A może to Jakub M. robi zadymę, ot tak, dla satysfakcji? On mógł znać te zapisy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Skąd masz taką informację?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A on nie siedzi?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Nie wydaje przedwczesnych osądów,ale niczego dobrego nie spodziewam się po gościu który dla kasy zamknął nie jeden zakład pozostawiając ludzi na bruku.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Wszystko przeczytalem i sprawa jest jasna - stać do ostatniego oddechu przy TS, nie oddać klubu nawet za cene kar. Zwróćcie uwagę na ten fragment:
"TS WISŁA ma 60 dni na sprzedaż akcji, a jeśli tego nie uczyni - to Towarzystwo zobowiązane będzie zapłacić wysokie kary umowne." No to Ch_uj ! Choćbyśmy mieli składke robić, jeżeli to bedzie jedyne wyjście to zapłacimy te jebane kary. Wisła musi zostać w rękach TS i nie mogę nawet pojąć jak w obliczu aktualnych informacji ktokolwiek może jeszcze próbować atakować naszą prezes i zarząd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Można było wszystko wywnioskować miedzy wierszami, ze składu w jakim pojawiło się TS dziś, w jakiej atmosferze przebiegała konferencja, z mowy ciała pani prezes. TS zostało odstawione na boczny tor. Partnerem do rozmów dla Niemców jest Telefonika. Śmiem wątpić czy TF interesuje cokolwiek poza pieniędzmi. Oby ich sprawdzili a może wszystko nie skończy się najgorszym możliwym scenariuszem. Nie mogę uwierzyć, że TS dało sie tak zaskoczyć. Albo nie wiedzieli jednak o tej klauzuli, albo zlekceważyli sytuacje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do usunięcia, sorry
Ostatnio edytowane przez crux.a : 25.07.2017 o godz. 20:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez rafalek : 25.07.2017 o godz. 20:53.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zapłacimy kary umowne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jeszcze 20 godzin temu najwieksi oldskulowi TS fani byli umiarkowanymi optymistami w kontekscie przejecia. Jakies zdjecie umowy, ktore moglo byc zphotoshopowane/zfabrykowane i brak odezwy ze strony potencjalnego nabywcy doprowadzil do tego, ze pomimo pewnosci ze strony TF (ktorzy nie tylko pewnie ogarneli cala sprawe i znaja potencjalnego nabywce juz od tygodni/miesiecy) teraz traktujecie to przejecie jako zlo najwieksze i wal i koniec Wisly. A TF pomimo dwoch oswiadczen w ktorych deklaruje, ze przeswietli inwestora bedac pomnym poprzednich klesl, chce jednak zniszczyc nasza Wisle!.
Typiarstwo placi 40 milionow, zeby zrujnowac nasz klub. Kto wie, moze Cupial sie zakochal od nowa i chce wielka Wisle w LM (po tym jak sie na Legie napatrzal w tv i zobaczyl, ze sie da) tylko mu troche wstyd wiec przez slupa ogarnia? Spokojnie, bo ja jestem pewien, ze albo nie bedzie przejecia albo bedzie i jak ktos laduje tyle kasy to nie chce raczej projektu zdemolowac. A to, ze sie nie odzywaja? A moga. Moga tez wejsc z pier...nieciem i nagle wszyscy sie zakochaja bo nakupia talentow i zaczna budowac szkolke. Cierpliwosci. Nie chce mi sie wierzyc, ze da sie cos takiego zrobic jak rok temu jeszcze raz... ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Tak jak napisał rutek - na tę chwilę kluczowa jest treść umowy i rozstrzygnięcie czy (w uproszczeniu) do 23 lipca miała zostać przedstawiona bezwarunkowa i skuteczna oferta w rozumieniu kodeksu cywilnego, czy też wystarczyło "znalezienie" przez TF kupca chętnego kupić Wisłę za >40 mln zł.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
haha to samo miałem pisać... kary zapewne w przedziale kilka-kilkanaście baniek albo więcej i zapłacimy :]
PS: Więcej coś będzie można powiedzieć, jak TS skontaktuje się i porozmawia z "inwestorem", a następnie wyda oświadczenie lub zwoła konferencję... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|