The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2017, 20:26
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy widzieliśmy "pełnomocnictwo" Bernatzky'ego. Wiemy już o nim to i owo. Naprawdę nadal wierzycie w te 40 baniek
Po ostatnim oswiadczeniu TF? raczej tak bo za bardzo sie w to wkrecili
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.07.2017, 20:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
raindog, co Ty .......isz? Za Meresiem murem do końca stali nesta i csmnero.
wstyd mi do dzis , dlatego nie komentuje tu nic , jedynie na sb z lekka ironia ...
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 25.07.2017, 20:28
Rygam już tą śmierdzącą Telefoniką i ich "troską o dobro Wisły". Jakby Cupiał miał za grosz godności to by się zwyczajnie od Wisły już od.......ił po ubiegłorocznym numerze z Meresińskim.

Tymczasem te łajzy z TF piszą o trosce o klub, którą to troską się kierując będą się "przyglądać sytuacji". Tak jak się z Meresińskim przyglądali.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

crux.a napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy widzieliśmy "pełnomocnictwo" Bernatzky'ego. Wiemy już o nim to i owo. Naprawdę nadal wierzycie w te 40 baniek
Przecież te 40 baniek to jest warunek jakiegokolwiek przekazania udziałów. Oświadczenie nic nie zmienia. Albo mają kasę, biorą SA i robią stety/niestety co z nią chcą albo są gołodupcami i temat umiera. Co się zmieniło niby?

Gdzie osoby, które o 12 stwierdziły z pewnością, że ta cała oferta to jakiś żart i temat już dawno zamknięty bo tak powiedzieli na konferencji?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Guzik
Senior Member

Od: 11.2002

Jaki jest czas na przelanie tych 40 baniek ? Jeśli ich nie przeleją od razu to umowa będzie nie ważna ?

Jeśli chodzi o TF - Ożarów mówi wam to coś ?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 25.07.2017, 20:30
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Gdzie osoby, które o 12 stwierdziły z pewnością, że ta cała oferta to jakiś żart i temat już dawno zamknięty bo tak powiedzieli na konferencji?
Nikt takich słów na konferencji nie użył...
Odpowiedz cytując
teo
Banita

Od: 08.2008

Stary 25.07.2017, 20:30
Gin napisał(a):Wyświetl post
Ok zgoda tylko w TF widzą już $$$$ i nawet umarlemu sprzedadzą akcję
Jest spór? Więc sad to rozstrzygnie.
Wysłanie teraz nowego pisma z uscislenjem że chodzi np o stechert gmbh coś tam oznacza że wpłynęła NOWA oferta. Po terminie.

Niestety dla telefoniki ktoś tam konkretnie zajebal temat ale nie pierwszy raz. Dziwię się że mają do tych prawników taka cierpliwość i tak głęboki portfel
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.07.2017, 20:31
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nikt takich słów na konferencji nie użył...
Może źle się wyraziłem.

Chodziło mi, że na forum pisano, że już po temacie po tym co usłyszeli na konferencji.

Moja wina, tak to skróciłem, że wyszło nieprecyzyjnie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.07.2017, 20:36
Niech biora Slask za pare groszy i sie odpie**la. Dobrze jest jak jest.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.07.2017, 20:37
a ta "byle jak" napisana oferta to wpłynęla do TS czy TF ? bo może do TF wpłyneła taka ""porządnie zrobiona" i ona moze być tą własciwą,a ta dla TS to zwyczajna informacja?może to miec znaczenie w związku z tymi wszystkimi prawnymi kruczkami skoro tak na prawde stroną tutaj jest TF i potencjalny kupiec a TS w sumie ma role biernego widza.nie znam sie tylko pytam lepiej zorientowanych
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.07.2017, 20:38
Tak też może być...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.07.2017, 20:38
Co ja czytam? Pani prezes działa zdecydowanie? Działa tak zdecydowanie, że od 4 dni najwyraźniej nie skontaktowała się nawet z TF, od której jak widać wszystko zależy, tylko bawią się w jakieś oświadczenia do mediów i konferencje prasowe ? Cyrk z obu stron.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.07.2017, 20:41
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Mnie chodzi tylko o to, że nie wierzycie ludziom, którzy niemalże zawsze mają sprawdzone info, bo mocna i nieskazitelna władza TS wam tak bardzo odpowiada i nie chcecie przyjąć prawdy do wiadomości. Kolejny raz powtarzam, że nie mam wystarczającej wiedzy, żeby się za którąś ze stron opowiedzieć. Niemniej jednak bez poważnych $$ z zewnątrz TS NIE MA SZANS wyciągnąć z długów klubu. Nie rozumiem także czemu jesteście tak negatywnie nastawieni na niemców? Przez zaszłości historyczne? Znowu się powtórzę, ale skoro wjechali by w 1 racie z 40mln , to nie dla kaprysu czy zabawy.
Czyli jedziemy z dywagacjami od początku. Walić to, że tych pieniędzy nikt nie widział, że uj wie kim jest Bernatzky, że oferta na papierze firmowym jakiejś ukraińskiej misji, że koleś telefonów nie odbiera, a dziwnym trafem jego adresem firmowym jest UFA... Widzisz to wszystko i dalej sądzisz że ludzie nie chcą wspaniałego Niemca, bo wolą kiboli na stołkach w Wiśle? W takim razie nie mam więcej pytań.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2017, 20:42
Najbardziej boli, że są tu ludzie kibicujący Telefonice...
Odpowiedz cytując
rutek
Member

Od: 04.2004

Stary 25.07.2017, 20:46
Zasadniczym problemem jest to, że nie znamy tak naprawdę treści słynnej umowy między TS a TF. Z tego co mówiła Marzena na konferencji, warunkiem żeby zapis o 40 bańkach, a co za tym idzie obligatoryjna sprzedaż akcji spółki się ziścił, jest przedstawienie oferty kupna, natomiast z oświadczenia TF wynika, że warunkiem wcale nie jest przedstawienie oferty kupna, a znalezienie podmiotu, który będzie gotów zainwestować w klub - a gotowość wcale nie oznacza konieczności złożenia oferty, tutaj wystarczy list intencyjny, zaproszenie do negocjacji itp.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez rutek : 25.07.2017 o godz. 20:47.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 25.07.2017, 20:46
maxx304 napisał(a):Wyświetl post
Czyli jedziemy z dywagacjami od początku. Walić to, że tych pieniędzy nikt nie widział, że uj wie kim jest Bernatzky, że oferta na papierze firmowym jakiejś ukraińskiej misji, że koleś telefonów nie odbiera, a dziwnym trafem jego adresem firmowym jest UFA... Widzisz to wszystko i dalej sądzisz że ludzie nie chcą wspaniałego Niemca, bo wolą kiboli na stołkach w Wiśle? W takim razie nie mam więcej pytań.
Jeśli nie będzie pieniędzy, to o czym my w ogóle rozmawiamy? Myślałem, że cała dyskusja oparta jest o założenie, że pieniądze będą.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 25.07.2017, 20:47
maxx304 napisał(a):Wyświetl post
Przeciez to ameba jest
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Stary 25.07.2017, 20:47
Oświadczenie Telefoniki jest na wszelki wypadek, gdyby jakimś cudem ta kasa jednak się znalazła. Tak samo jak na wszelki wypadek Sarapata oświadczyła, że to co wpłynęło, nie było ofertą.

Pomyślcie. Ktoś chce kupić klub za 40 baniek, ale nie znajduje czasu, żeby wydać oświadczenie, skomentować wątpliwości podnoszone przez Sarapatę i powielane przez polskie media. Norymberga nie leży na Marsie, a straty wizerunkowe mają wymiar ekonomiczny.

Nie macie wrażenia, że to dziwne, że "pełnomocnik" znika i nie odnosi się w żaden sposób do dyskredytujących go zarzutów?

A może to Jakub M. robi zadymę, ot tak, dla satysfakcji? On mógł znać te zapisy.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 25.07.2017, 20:48
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Co ja czytam? Pani prezes działa zdecydowanie? Działa tak zdecydowanie, że od 4 dni najwyraźniej nie skontaktowała się nawet z TF, od której jak widać wszystko zależy, tylko bawią się w jakieś oświadczenia do mediów i konferencje prasowe ? Cyrk z obu stron.
Skąd masz taką informację?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 25.07.2017, 20:48
A on nie siedzi? Czy odjechał na rowerze?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.07.2017, 20:49
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Rygam już tą śmierdzącą Telefoniką i ich "troską o dobro Wisły". Jakby Cupiał miał za grosz godności to by się zwyczajnie od Wisły już od.......ił .
Nie wydaje przedwczesnych osądów,ale niczego dobrego nie spodziewam się po gościu który dla kasy zamknął nie jeden zakład pozostawiając ludzi na bruku.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Yggdrasil
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 25.07.2017, 20:49
Wszystko przeczytalem i sprawa jest jasna - stać do ostatniego oddechu przy TS, nie oddać klubu nawet za cene kar. Zwróćcie uwagę na ten fragment:
"TS WISŁA ma 60 dni na sprzedaż akcji, a jeśli tego nie uczyni - to Towarzystwo zobowiązane będzie zapłacić wysokie kary umowne."

No to Ch_uj ! Choćbyśmy mieli składke robić, jeżeli to bedzie jedyne wyjście to zapłacimy te jebane kary.
Wisła musi zostać w rękach TS i nie mogę nawet pojąć jak w obliczu aktualnych informacji ktokolwiek może jeszcze próbować atakować naszą prezes i zarząd.
Odpowiedz cytując
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 25.07.2017, 20:51
Cytat:
Warunkiem zawartym w tej umowie było wyłącznie to, że Grupa TELE-FONIKA znajdzie Inwestora, który zapłaci odpowiednio wysoką i ustaloną kwotę.
Czyli to czego sie spodziewałem od pcozątku.
Można było wszystko wywnioskować miedzy wierszami, ze składu w jakim pojawiło się TS dziś, w jakiej atmosferze przebiegała konferencja, z mowy ciała pani prezes.

TS zostało odstawione na boczny tor.
Partnerem do rozmów dla Niemców jest Telefonika.

Śmiem wątpić czy TF interesuje cokolwiek poza pieniędzmi.
Oby ich sprawdzili a może wszystko nie skończy się najgorszym możliwym scenariuszem.

Nie mogę uwierzyć, że TS dało sie tak zaskoczyć.
Albo nie wiedzieli jednak o tej klauzuli, albo zlekceważyli sytuacje.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

do usunięcia, sorry
Ostatnio edytowane przez crux.a : 25.07.2017 o godz. 20:54.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Nie wydaje przedwczesnych osądów,ale niczego dobrego nie spodziewam się po gościu który dla kasy zamknął nie jeden zakład pozostawiając ludzi na bruku.
Ludzie, którzy mają sentymenty w biznesie, nie dorabiają się miliardów zazwyczaj niestety..

Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Czyli to czego sie spodziewałem od pcozątku.
Można było wszystko wywnioskować miedzy wierszami, ze składu w jakim pojawiło się TS dziś, w jakiej atmosferze przebiegała konferencja, z mowy ciała pani prezes.

TS zostało odstawione na boczny tor.
Partnerem do rozmów dla Niemców jest Telefonika.

Śmiem wątpić czy TF interesuje cokolwiek poza pieniędzmi.
Oby ich sprawdzili a może wszystko nie skończy się najgorszym możliwym scenariuszem.

Nie mogę uwierzyć, że TS dało sie tak zaskoczyć.
Albo nie wiedzieli jednak o tej klauzuli, albo zlekceważyli sytuacje.
Wg mnie zlekceważyli. Kto o zdrowych zmysłach pomyślał, że ktoś tu przyjdzie i wyłoży 40 milionów za chwiejącego się już na nogach dawnego kolosa, który żyje wspomnieniami pięknych lat. To miała być cena zaporowa.
Ostatnio edytowane przez rafalek : 25.07.2017 o godz. 20:53.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Zapłacimy kary umowne Jak myśmy ....a kupili ledwo 3 tys karnetów...
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.07.2017, 20:52
jeszcze 20 godzin temu najwieksi oldskulowi TS fani byli umiarkowanymi optymistami w kontekscie przejecia. Jakies zdjecie umowy, ktore moglo byc zphotoshopowane/zfabrykowane i brak odezwy ze strony potencjalnego nabywcy doprowadzil do tego, ze pomimo pewnosci ze strony TF (ktorzy nie tylko pewnie ogarneli cala sprawe i znaja potencjalnego nabywce juz od tygodni/miesiecy) teraz traktujecie to przejecie jako zlo najwieksze i wal i koniec Wisly. A TF pomimo dwoch oswiadczen w ktorych deklaruje, ze przeswietli inwestora bedac pomnym poprzednich klesl, chce jednak zniszczyc nasza Wisle!.

Typiarstwo placi 40 milionow, zeby zrujnowac nasz klub. Kto wie, moze Cupial sie zakochal od nowa i chce wielka Wisle w LM (po tym jak sie na Legie napatrzal w tv i zobaczyl, ze sie da) tylko mu troche wstyd wiec przez slupa ogarnia?

Spokojnie, bo ja jestem pewien, ze albo nie bedzie przejecia albo bedzie i jak ktos laduje tyle kasy to nie chce raczej projektu zdemolowac. A to, ze sie nie odzywaja? A moga. Moga tez wejsc z pier...nieciem i nagle wszyscy sie zakochaja bo nakupia talentow i zaczna budowac szkolke. Cierpliwosci. Nie chce mi sie wierzyc, ze da sie cos takiego zrobic jak rok temu jeszcze raz...
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.07.2017, 20:53
Yggdrasil napisał(a):Wyświetl post
Wszystko przeczytalem i sprawa jest jasna - stać do ostatniego oddechu przy TS, nie oddać klubu nawet za cene kar. Zwróćcie uwagę na ten fragment:
"TS WISŁA ma 60 dni na sprzedaż akcji, a jeśli tego nie uczyni - to Towarzystwo zobowiązane będzie zapłacić wysokie kary umowne."

No to Ch_uj ! Choćbyśmy mieli składke robić, jeżeli to bedzie jedyne wyjście to zapłacimy te jebane kary.
Wisła musi zostać w rękach TS i nie mogę nawet pojąć jak w obliczu aktualnych informacji ktokolwiek może jeszcze próbować atakować naszą prezes i zarząd.
zejdxmy na ziemię...dwa tysiące karnetow nie możemy sprzedać pół stadionu zapelnić a Ty mówisz o zrzutce na wysokie -zapewne wielomilionowe kary? bądźmy poważni.tak na prawdę z naszej strony nei bardzo możemy zrobic jakikolwiek ruch.bo nas na to nie stać.obawiam się,że w tej chwili nerwówka może spowodować że posypia się wnioski o rozwiazania kontraktw ze strony piłkarzy o ile te zaleglości sa faktycznie trzymiesieczne. nie zazdroszczę pani Marzenei.musi działac w białych rękawiczkach a w sumei i tak chyba wiele do gadania nei ma.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 25.07.2017, 20:55
Tak jak napisał rutek - na tę chwilę kluczowa jest treść umowy i rozstrzygnięcie czy (w uproszczeniu) do 23 lipca miała zostać przedstawiona bezwarunkowa i skuteczna oferta w rozumieniu kodeksu cywilnego, czy też wystarczyło "znalezienie" przez TF kupca chętnego kupić Wisłę za >40 mln zł.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 25.07.2017, 20:55
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Zapłacimy kary umowne Jak myśmy ....a kupili ledwo 3 tys karnetów...
haha to samo miałem pisać... kary zapewne w przedziale kilka-kilkanaście baniek albo więcej i zapłacimy :]

PS: Więcej coś będzie można powiedzieć, jak TS skontaktuje się i porozmawia z "inwestorem", a następnie wyda oświadczenie lub zwoła konferencję...

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów