The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2017, 09:58
Garret napisał(a):
A było fajnie. Ciekawie dobierana drużyna, zawodnicy z odpowiednim charakterem, zaangażowany trener i kompetentni ludzie na najwyższych stanowiskach z Białą Gwiazdą w sercu. Pewnie, że było dość biednie, ale w odpowiedniej grupie ludzi łatwiej przetrzymać chwilowe problemy i wspólnie walczyć o lepszy byt. Jestem święcie przekonany, że powoli, powolutku osiągalibyśmy postępy. Krok po kroczku. A nawet jeśli znowu przyszłyby gorsze chwile, to była pewność, że ci ludzie Wisły nie zostawią.
Nie mam przekonania, że jest/było fajnie. Za czasów Cupiała mieliśmy pieniądze, ale klub był fatalnie zarządzany. Teraz pod względem organizacyjnym jest znacznie lepiej, ale finansowo wciąż ledwo zipiemy i uratować nas mógłby jedynie duży sponsor, którego w Polskich warunkach bardzo trudno znaleźć. Szczególnie zespołowi, który nie gra w pucharach.

Moim zdaniem, obecna sytuacja to nie są chwilowe problemy, bo TS nie ma pieniędzy by ustabilizować klub w ciągu miesięcy. To raczej zajęłoby im lata, o ile w ogóle by się udało. Lata podczas których obcinalibyśmy budżet płacowy, tak jak przed tym sezonem, lub ryzykowali, że zespół nam się rozsypie przez rozwiązywanie kontraktów z powodu zaległości finansowych.

Lepsza organizacja wcale nie oznacza, że obecna sytuacja jest stabilna. Co stało by się, gdybyśmy np. stracili Junco? Kim byśmy go zastąpili w naszych realiach finansowych? Dobre zarządzanie to niestety nie wszystko i bez zastrzyku pieniędzy w najbliższych latach będziemy najwyżej ligowym średniakiem, a ze względu na skalę obecnych problemów i ograniczone możliwości finansowe TSu, wcale nie mam jakiejś większej pewności, że za X lat TS wygrzebałby nas z obecnych problemów i Wisła nie podążyła drogą np. Ruchu lub Widzewa.
Powód: zmienione ostatnie zdanie
Ostatnio edytowane przez jova : 22.07.2017 o godz. 10:18.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 22.07.2017, 10:04
Sytuacja, w której Telefonika sama wykłada część z 40 milionów zapisanych w klauzuli i potem te pieniądze do nich wracają to jest zwyczajne oszustwo. Niektórzy niech lepiej wstrzymają wodze fantazji. Wiem, że sytuacja kiedy klub po krótkim okresie stabilizacji znów zostaje z niej wyrwany nie jest przyjemna i w głowach się kotłuje ale może lepiej poczekać na jakieś konkrety? W tym momencie nie wiemy prawie nic.

jova napisał(a):Wyświetl post
Nie mam przekonania, że jest/było fajnie. Za czasów Cupiała mieliśmy pieniądze, ale klub był fatalnie zarządzany. Teraz pod względem organizacyjnym jest znacznie lepiej, ale finansowo wciąż ledwo zipiemy i uratować nas mógłby jedynie duży sponsor, którego w Polskich warunkach bardzo trudno znaleźć. Szczególnie zespołowi, który nie gra w pucharach.
W polskich warunkach po prostu nie da się znaleźć sponsora, który zapewniłby klubowi takiemu jak Wisła stabilność finansową. Nigdy w historii Ekstraklasy takiego sponsora nie było. Podmioty, które wykładały większe pieniądze zawsze miały udziały i zazwyczaj pakiet decyzyjny w klubie.
Ostatnio edytowane przez Arked : 22.07.2017 o godz. 10:07.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 22.07.2017, 10:07
mic napisał(a):Wyświetl post
Parę osób pisało ze ta grupa jeszcze niedawno była na skraju bankructwa... potwierdzi to ktoś?
http://www.nordbayern.de/wirtschaft/...ller-1.5826865
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 22.07.2017, 10:13
rav napisał(a):Wyświetl post

Zdecydowanie tak nie będzie. Przecież oni mogli wejść w klub "na zasadzie partnerstwa" nie wydając 40 mln na jego zakup. Wystarczyło poczekać do 23 lipca i dogadać się z TS później, a 40 mln wpakować w inwestycję w klub a nie płacić BC.
Różnica jednak jest kolosalna kupując klub od TF będą jedynym właścicielem. Dogadując się z TSem zostałoby im właśnie tylko to partnerstwo nie mogliby układać klubu po swojemu.

Niewątpliwie działalność TSu w szczególności dyrektora Junco należy ocenić pozytywnie. Jeśli już te wszystkie zmiany są nieuniknione to mam nadzieję że wszystkie strony usiądą do rozmów aby to przejście odbyło się płynnie. Oby te zmiany nie odbiły się na drużynie. Strzelam, że połowa teamu jest teraz myślami przy zmianach właścicielskich, a nie przy bieganiu za piłką.

Całą sytuacja jest niewątpliwie niepokojąca a link powyżej brzmi co najmniej niebezpiecznie.
Ostatnio edytowane przez wester : 22.07.2017 o godz. 10:18.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.07.2017, 10:17
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
To, co napisał PS brzmi trochę strasznie. To nie brzmi jak negocjacje tylko jak sytuacja z Neymarem, a nawet gorzej. Umowa TS-u ma klauzulę taką i taką, z dnia na dzień może pojawić się petent i wziąć Wisłę. Pomijając kwestie pozasportowe, Junco robi teraz z Wisły najlepiej poukładany sportowo klub w kraju - nie chcę wracać do zarządzania a'la Cupiał czy inny Burdenski. Najbardziej boję się, że wywrócą wszystko do góry nogami a potem zostawią. Póki nie będzie jasnego sygnału, ze to poważni ludzie, którzy wiedzą, co robią i mają pojęcie o prowadzeniu klubu, będę trzymał kciuki, żeby sprawa jednak upadła, bo jeszcze bardziej niż finansowej kroplówki, Wisła potrzebuje stabilizacji.
Mam tak samo.

....a mać, wszystko wychodziło na prostą a tu Cupiał zza (metaforycznego) grobu kąsa zapisami w umowie.

A niektórzy radochę mają jak z Meresiem. Ech...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.07.2017 o godz. 10:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.07.2017, 10:17
Z tego co się orientuje, to w Niemczech nie mieliby szans, na przejęciu żadnego klubu, więc Niemcy wolą sobie przejąć klub z ogromnego miasta w Polsce. Z jednej strony szkoda, bo klub idzie w obce ręce, ale z drugiej jestem pewny, że organizacyjnie Niemcy to poukładają i będzie dobrze.

W bajki o Cupiale nie wierzę Bo to niemożliwe.
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.07.2017, 10:18
jova napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem, obecna sytuacja to nie są chwilowe problemy, bo TS nie ma pieniędzy by ustabilizować klub w ciągu miesięcy. To raczej zajęłoby im lata, o ile w ogóle by się udało. Lata podczas których obcinalibyśmy budżet płacowy, tak jak przed tym sezonem, lub ryzykowali, że zespół nam się rozsypie przez rozwiązywanie kontraktów z powodu zaległości finansowych.
Ale ja się zgadzam, że to nie kwestia miesięcy, ale to wina w dużej mierze Cupiała. Chwała mu za wszystkie sukcesy, ale końcówkę miał dramatycznie złą, także z jego winy, poprzez dobieranie złych ludzi na ciężkie czasy (sztandarowym przykładem jest Bednarz), co do dzisiaj skutkuje koniecznością spłacania zawodników grających kilka sezonów temu.

Dojście do pewnej sprawności zajęłoby lata, ale patrząc na to, co TS zdziałał przez ostatni rok, mam podstawy sądzić, że by mu się to udało. Stworzyli choćby klub biznesowy, nawiązują relację z kolejnymi partnerami - to przecież budowanie sieci powiązań, która roztaczałaby coraz większe kręgi i zapewne przynosiłaby z biegiem czasu coraz większe profity.

A że przez ten czas bylibyśmy średniakami? Brutalna prawda jest taka, że już nimi jesteśmy (z potencjałem na coś więcej, ale jednak) i staliśmy się nimi za Telefoniki. Szczęście jest takie, że gramy w Ekstraklasie, gdzie średniak może powalczyć o coś więcej przy odpowiednim doborze zawodników i szczypcie szczęścia, więc szansę, żeby coś osiągnąć, mamy co sezon.

Oczywiście, masz prawo mieć inne odczucia i ja je w zupełności rozumiem, ja jednak wolę to, co robi TS, od przejęcia przez firmę, która ponoć stała/stoi na krawędzi bankructwa. A wygląda na to, że alternatywy nie ma.
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.07.2017, 10:20
Prawdopodobnie jakiś były zawodnik Wisły stoi za tym przejęciem. Wysnuwam ten wniosek z twittera i teraz pozostaje nam się zastanawiać któż to taki. Jedyna osobo, która przychodzi mi do głowy to Błaszczykowski, który mocno teraz inwestuje. Jeśli byłby to Kuba i przekonał Niemców do zainwestowania, to jestem spokojny o przyszłość Naszego Klubu.
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 22.07.2017, 10:22
tsw biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Prawdopodobnie jakiś były zawodnik Wisły stoi za tym przejęciem. Wysnuwam ten wniosek z twittera i teraz pozostaje nam się zastanawiać któż to taki. Jedyna osobo, która przychodzi mi do głowy to Błaszczykowski, który mocno teraz inwestuje. Jeśli byłby to Kuba i przekonał Niemców do zainwestowania, to jestem spokojny o przyszłość Naszego Kluub.
Skąd dokładnie taka teoria?

Niegdyś Wisłę od Cupiała chciał przejąć TF. I nie była to Tele-Fonika, a były piłkarz Wisły.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 22.07.2017, 10:33
Wszystko jest strasznie nie logiczne. Jeszcze nie dawno inwestycja dla Bundestagu uratowała firmę, którą obecnie ma zostać właścicielem Wisły. Kolejny klub w Polsce, w który inwestują Niemcy. Może to część jakieś działanie politycznego ? Bo na cholerę im kluby w Polsce. Bogusław Cupiał znowu zafundował temu klubowi coś dziwnego.
Ostatnio edytowane przez wester : 22.07.2017 o godz. 10:35.
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.07.2017, 10:33
Miga nie chciał odpowiedzieć na jeden z komentarzy mówiący o tym, że jeden z byłych zawodników stoi za tym. Jedyni zawodnicy przychodzący mi do głowy to Kałużny, Kłos oraz Błaszczykowski. Z tej trójki jedynie Błaszczykowski zaczyna inwestować w apartamenty i inne działalności, dodatkowo moim zdaniem jest na bieżąco z informacjami o Wiśle.
Odpowiedz cytując
Yggdrasil
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 22.07.2017, 10:36
Szkoda jak cholera, bo z drużyną Ramireza na prawdę można było się identyfikować, dodatkowo klub wyszedłby na prostą w niedługim czasie i powstawało tutaj coś wyjątkowego.
Ale nic - jeżeli Niemcy sypną groszem, będziemy mieli rywalizacje sportową o mistrza Polski
Jeżeli będą robić gnój, będziemy mieć bojkot i wojenke, co skończy się restartem od 4 ligi, albo kolejną sprzedażą.
A w 4 lidze wróci klimat podobny do obecnego - biednie, ale z pasją.
Tak czy inaczej Wisła nie zginie. Przetrwaliśmy tak wiele, przetrwamy i to
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.07.2017, 10:36
Według GK podział kasy ma być taki 60% dla TF, a 40% dla TS. Dla TS to będzie coś niesamowitego.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 22.07.2017, 10:37
rav napisał(a):Wyświetl post
Niepokojące.

Jedynym podmiotem zainteresowanym wejściem inwestora w taki sposób był BC.

Zakładając, że TS miał mu zapłacić za Wisłę SA 3 mln zł w perspektywie 4 lat (kwoty i terminy fikcyjne) to dla niego lepszym jest, jeśli ktoś przyjdzie i zapłaci mu np. 6 mln od razu.

40 000 001 wydawało się kwotą zaporową, ale... kto zagwarantuje, że tych 34 mln różnicy nie wykłada sam BC? Przecież to do niego wraca.
Moim zdaniem bez sensu, taka akcja śmierdzi prokuraturą i nie widzę powodu dla którego tak duża firma jak TF miała by tyle ryzykować dla drobnych, bo 6-10 milinów to dla nich drobne.

Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 22.07.2017, 10:45
Mam mieszane uczucia co do zmiany właściciela, czy to będzie "dobra zmiana" tego nie wiemy, bo o firmie nie można się dużo dowiedzieć. Jest niepewność i niepokój co przyniesie przyszłość. Szkoda byłoby się rozstawać z obecnym Zarządem, ponieważ wykonali kawał świetnej pracy. Byłoby dobrze, gdyby w klubie została Pani Prezes Sarapata czy Pan Dukat. Oczywiście Junco i trener Ramirez także. Oby się nie okazało, że będą takie przetestowania jak w Koronie jak przyszedł Burdenski. To wtedy może się dla nas źle skończyć.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.07.2017, 10:48
Cytat:
"(...) Negocjacje ze Stechert Gruppe trwają jednak od kilku tygodni. Pierwotnie rozmawiano o kwocie od 3 do 6 mln euro, ale ta oferta została odrzucona, gdyż zarząd nie chciał się pozbywać kontroli nad spółką. Wolał, by Niemcy zostali sponsorem klubu. Ich jednak interesuje pełna kontrola nad działalnością spółki. (...)"
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tych,12295775/

Z tego, co jest napisane w "Gazecie Krakowskiej" wynikałoby, że Stechert to firma, o której prezes Sarapata wcześniej mówiła jako o sponsorze mającym zwiększyć budżet klubu.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 22.07.2017, 10:50
Paweł napisał(a):Wyświetl post
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tych,12295775/

Z tego, co jest napisane w "Gazecie Krakowskiej" wynikałoby, że Stechert to firma, o której prezes Sarapata wcześniej mówiła jako o sponsorze mającym zwiększyć budżet klubu.
Raczej miała kogo innego na myśli ale ręki sobie uciąć nie dam.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.07.2017, 10:54
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Cała ta transakcja wygląda dla mnie dziwnie:
1) jest klauzula wykupu/odkupu za 40 mln zł i 1 grosz zawarta w porozumieniu - OK rozumiem.
2) klauzula może być wykonana najpóźniej do 23 lipca 2017r.
3) Ponieważ 23 lipca to niedziela, a istnieje ryzyko, że w sobotę w klubie też nie będzie nikogo z zarządu, w piątek przed meczem pojawia się Nabywca z gotową umową;
4) Kwota z umowy odpowiada dokładnie minimalnej kwocie podanej w klauzuli...
5) Nabywca kupuje klub i .... dopiero teraz dokonuje due dilligence - po prostu HIT!!!

Wg mnie skoro wszyscy piszący o tej transakcji (posiadający taką wiedzę) twierdzą, że Zarząd TS był totalnie zaskoczony tym faktem, a zapis umowy nie miał charakteru powszechnego (nikt o nim publicznie nie mówił) to jest to kolejna akcja TFK, która z kwoty podawanej weźmie większą część....
To samo sobie wczoraj pomyślałem. Znów TFK się wmieszało, a powodem było to, że chcieli spłaty wcześniej niż później.

Cupiał nie wraca - to do ludzi, którzy snują teorie słupa.

Albo czegoś nie wiemy, albo przerabiamy zeszły rok.

Miga nie chciał odpowiedzieć na jeden z komentarzy mówiący o tym, że jeden z byłych zawodników stoi za tym. Jedyni zawodnicy przychodzący mi do głowy to Kałużny, Kłos oraz Błaszczykowski. Z tej trójki jedynie Błaszczykowski zaczyna inwestować w apartamenty i inne działalności, dodatkowo moim zdaniem jest na bieżąco z informacjami o Wiśle.
Kłos kręcił się ostatnio koło niedoszłego inwestora Śląska, ale Wy to pewnie wszystko lepiej wiecie, ja aż tak informacji nie śledzę.

wester napisał(a):Wyświetl post
Jestem przeciwny jakiej kol wiek germanizacji tego klubu. A sam fakt że Niemcy są tak napaleni na bycie jedynym wybawicielem pokazuje, że ich zamiary mogą wykraczać poza sam sport.
Ale że co? Bazę wojskową chcą zrobić na stadionie? Piłkarzom zakazać mówić po polsku czy hymn śpiewać w domu?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 22.07.2017, 11:00
Garret napisał(a):
Oczywiście, masz prawo mieć inne odczucia i ja je w zupełności rozumiem, ja jednak wolę to, co robi TS, od przejęcia przez firmę, która ponoć stała/stoi na krawędzi bankructwa. A wygląda na to, że alternatywy nie ma.
Celowo nie pisałem niczego o tej firmie, która ponoć chce przejąć Wisłę, bo po prostu nic o niej nie wiem i nie potrafię ocenić, czy to krok w dobrą stronę. Chciałem tylko odnieść się do obecnej sytuacji, która moim zdaniem nie jest tak stabilna i bezpieczna, jak wydaje się na pierwszy rzut oka.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 22.07.2017, 11:03
gazeta krakowska napisał(a):
Dlatego Stechert Gruppe znalazło inne rozwiązanie. W umowie, jaką Tele-Fonika zawarła z poprzednim właścicielem, firmą Projekt-Gmina.pl, istniał zapis, który mówił, że w przypadku, gdy ktokolwiek zechce odkupić Wisłę, dając co najmniej 35 mln złotych więcej od kwoty zakupu, właściciel klubu będzie musiał sprzedać pełny pakiet akcji w ciągu 60 dni.
Czyli postanowienia umowne, o których rozmawiamy wynikają z umowy TF-Mereś, a nie TF-TS? Wychodzi na to, że TF rzeczywiście mogła być zdziwiona, a Boguś niewinny. Nowego właściciela nagrał nam Mereś lub ktoś z towarzystwa Citko i reszta.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 22.07.2017, 11:04
Boję się. Nie widzę na razie ŻADNYCH powodów do optymizmu. Być może myślę analogiami i po prostu boję się powtórki z Meresia (by the way, czemu on jeszcze nie siedzi?). Niespełna 10 mln Euro za cały klub to jest strasznie mało i sama deklaracja, że ktoś chce tyle zapłacić, nie powinna nas otumaniać.

Życzyłbym sobie: dokooptowania do zarządu nowego wiceprezesa (np. do spraw marketingu) i pozostawienia reszty składu. Niech sobie nowy właściciel powoła radę nadzorczą. Musi zostać Junco i Ramirez. Jeśli tak się stanie, uwierzę w dobre intencje nowego właściciela. No i nowy kontrakt dla Brleka z klauzulą odejścia rzędu 4-5 mln Euro.

Ale obawiam się najgorszego.

Pozostaje nam czekać i trzymać kciuki.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.07.2017, 11:06
Ja jeszcze mam nadzieję że Niemcom nie uda się kupić Wisły.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.07.2017, 11:11
Miga nie chciał odpowiedzieć na jeden z komentarzy mówiący o tym, że jeden z byłych zawodników stoi za tym. Jedyni zawodnicy przychodzący mi do głowy to Kałużny...
Nie kpij sobie z Radka, bo on ostatnio zarabiał pracując fizycznie przy rozładowywaniu TIR-ów w magazynie za 300 funciaków tygodniowo.
Odpowiedz cytując
Jam55
Senior Member

Od: 01.2016

Stary 22.07.2017, 11:12
Nie rozumiem was. Wg gazety krakowskiej TS już od kilku tygodni rozmawiał z niemaszkami więc o jakim zaskoczeniu możemy tu mówić? TS chciał aby niemaszki były sponsorem bo nie chciał się pozbywał akcji Wisly. Niemaszki chciały przejąć całość więc poszly do wujka Bogusia a on im że jak chcą klub to muszą wyłożyć magiczne 40 baniek. Tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.07.2017, 11:13
wester napisał(a):Wyświetl post
Jestem przeciwny jakiej kol wiek germanizacji tego klubu. A sam fakt że Niemcy są tak napaleni na bycie jedynym wybawicielem pokazuje, że ich zamiary mogą wykraczać poza sam sport.
Tak, wykupią polski kapitał, ziemie, dzieci bedą mowić po niemiecku, język urzędowy w klubie...
Nie popadajcie w jakies skrzywione polityczne paranoje, bo aż wstyd przed ludźmi którzy to czytają.
Odpowiedz cytując
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 22.07.2017, 11:14
Z tekstu z Gazety Krakowskiej wynika, że tak naprawdę czy oferta zostanie przyjęta czy nie decyduje TF, jako negocjator (i pewnie pomysłodawca zapisu). Także najpierw TF musi przyklepać nowego inwestora przed przejęciem klubu. Miejmy nadzieje, że Boguś się opamięta...
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 22.07.2017, 11:15
czaro napisał(a):Wyświetl post
Czyli postanowienia umowne, o których rozmawiamy wynikają z umowy TF-Mereś, a nie TF-TS? Wychodzi na to, że TF rzeczywiście mogła być zdziwiona, a Boguś niewinny. Nowego właściciela nagrał nam Mereś lub ktoś z towarzystwa Citko i reszta.
W tym kontekście mam pytanie: skoro TF zobowiązało się wobec Projekt Gmina.pl, że sprzeda klub każdemu, kto się zgłosi z odpowiednią kwotą, to co się (w praktyce) stanie, jeśli odmówi? Mereś pójdzie z nimi do sądu? : )
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 22.07.2017, 11:22
nesta napisał(a):Wyświetl post
Tak, wykupią polski kapitał, ziemie, dzieci bedą mowić po niemiecku, język urzędowy w klubie...
Nie popadajcie w jakies skrzywione polityczne paranoje, bo aż wstyd przed ludźmi którzy to czytają.
Za głupi jesteś żeby pewne rzeczy zrozumieć, pokazałeś to już przy Meresińskim. Może nie pisz tu nic o wstydzie, OK?

"Kapitał nie ma narodowości" - bajeczka którą wciskano frajerom przez wszystkie lata transformacji, wisać w niektórych przypadkach skutecznie. Dziwne że wszystkie poważne deale są pod obserwacją służb, a niektóre objęte osłoną kontrwywiadowczą...

Śmierdzi to raczej pod kątem finansowym, firma krzak dla jakiejś grupy kapitałowej o której nikt nie słyszał i ma stronę internetową napisaną w Wordzie. Zajebiście to wygląda... Oczywiście, wystarczy wspomnieć o pieniądzach na transfery i już niektórzy pocierają nóżkami. Taka mentalność prostytutki która za dopłatą zgodzi się na wszystko nie myśląc że potem z obitą mordą trudno będzie coś zarobić. Na takich właśnie frajerach żerują Meresińscy tego świata.

Nie jestem takim optymistą jak Miga, ale to marny dziennikarzyna który z trudnością dodaje dwa do dwóch. Niemiecka grupa kapitałowa - muszą mieć kasę! 40 milionów wyłożyli (niecałe 10 mln euro )!

Frajerzy...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.07.2017 o godz. 11:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.07.2017, 11:26
Cytat:
A skąd Ty wiesz kiedy te 40 mln zł zapłacą ? Może za 4 lata ?
Sam fakt, że firma najpierw składa ofertę, a później robi audyt mnie osobiście zatrważa. Dla CIebie jest OK, wiem podobnie myślałeś o Meresińskim....
Jeżeli klauzula mówi ze ma byc 40 milionów to ma byc 40 milionów, żadne raty pierdaty, żadne dogadywanie się po kryjomu, żadne 6 milionów byle by tylko Cupiał cokolwiek dostał bo to jest po 1. przestępstwo a nie sądze by 2 firmy o globalnym zasięgu ryzykowały dla takich sum jakieś nieprawidłowości, 2. TS jako właściciel na bank ma wgląd w przebieg transakcji i jeżeli nie będà spełnione warunki klauzuli czyli 40 duzych baniek to w każdej chwili mogą powiedzieć stop.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.07.2017, 11:26
Dla mnie fakt, że to są Niemcy to dobrze. Wiadomo lepszy byłby polski inwestor, ale jedynego w kraju który miał ochotę wydawać własną kasę na takie hobby w odpowiedniej ilości już był przerabiany. Niemcy będą musieli się bardziej postarać o akceptację a to najłatwiej osiągnąć sypiąc euraskami Lepsze to niż jacyś Senegalczycy,Turasy, średnio poważni Beduini (poważni inwestują na zachodzie) którzy w każdej chwili mogą wsiąść na wielbłąda i przez Słowację do domciu a za plecami łuna nad reymonta.

Poza tym jak ktoś wydaje 40 baniek to chyba robi wywiad jak może być z kibicami gdy się zacznie przeginać pałkę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów