The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2017, 08:52
Nawet jeśli za tym wszystkim stoi Cupiał to przecież chlop będący w pierwszej 10 najbogatszych ludzi w Polsce nie może być kompletnym imbecylem, a tylko taka osoba by nie wyciągnęła wniosków i nie dostrzegła że Wisła była źle zarządzana... więc wątpię że powrócimy do czasów wesołego i przaśnego modelu zarządzania i utrzymamy ten bardziej profesjonalny i korporacyjny, to też jest wymóg obecnych czasów...
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 22.07.2017, 08:54
nesta napisał(a):Wyświetl post
Cupialowi nikt nie pozwoli na żaden powrót. Córka trzyma łapę na kasie, banki tez kontrolują.
Sama TF była zaskoczona kupcem, a znalazła go osoba spoza.
Może Meresinski, skoro TF i TS byli zaskoczeni to jedyna osoba ktora mogła wiedzieć o tym zapisie był on
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.07.2017, 09:00
rav napisał(a):Wyświetl post
Poprzez kupno klubu? Absurd. I to jeszcze w sytuacji, gdy w Polsce powstały już niemal wszystkie stadiony, które miały powstać. Boom był dawno dawno temu.
Ile tych stadionów trzeba by wyposażyć, żeby to się zwróciło?
uparliście sie na te krzesełka stadionowe
to tylko czesci działalności, a chwalą sie bo najbardziej spektakularna
robia tez wyposażenia biur, hoteli, restauracji, sal konferencyjnych itd... a to w Polsce caly czas sie buduje i rozwija, myślę że koszt 9,4 mln euro zeby wejsc na polski rynek to nie jest jakis wielki koszt
poza tym to jest czesci grupy kapitalowej

Panowie, spokojnie, zobaczymy co bedzie
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 22.07.2017, 09:01
A moze to ten inwestor o ktorym wspominala Sarapata? Za tym wszystkim stoi Telefonika albo TS. Ciezko uwierzyc mi w inna opcje
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 22.07.2017, 09:01
Miga napisał ze maja duże plany co do polskiego rynku i Wisła sie w to wpisuje.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 22.07.2017, 09:02
Widzę, że większość odczucia podobne... ja dołączę do grona wyżej piszących.
Nagle pojawił się wybawca na białym koniu, który zmieni wszystko w złoto. Akurat teraz, gdy największe gówno wydało się być opanowane, drużyna zaczęła ciułać punkty, a kwestie kolejnych dochodów za transfery są na wyciągnięcie ręki vide Brlek czy ktoś z reszty Hiszpanów.

Nie przypominam sobie, drużyny w polskiej lidze, z obcym kapitałem (może poza starym Dewoo), która cokolwiek znaczącego osiągnęła w lidze czy pucharach...

btw - tak się ostatnio zastanawiałem, gdzie jeszcze Smudę będzie okazja zobaczyć
Ostatnio edytowane przez Vinci : 22.07.2017 o godz. 09:04.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.07.2017, 09:05
Nie podoba mi się ta informacja ani trochę.

Przychodzą goście cholera wie skąd, oferują dokładnie tyle, ile trzeba, dwa dni przed (ponoć) ostatecznym terminem. Może jestem zbyt podejrzliwy, może zbyt sceptyczny, ale śmierdzi mi to na kilometr.

Oczywiście stado kibiców zachwycona, bo według nich Legia już płacze z rozpaczy (pełno takich komentarzy...), a kompletnie bezrefleksyjnie podchodzą do tego, co taka zmiana może oznaczać.

A było fajnie. Ciekawie dobierana drużyna, zawodnicy z odpowiednim charakterem, zaangażowany trener i kompetentni ludzie na najwyższych stanowiskach z Białą Gwiazdą w sercu. Pewnie, że było dość biednie, ale w odpowiedniej grupie ludzi łatwiej przetrzymać chwilowe problemy i wspólnie walczyć o lepszy byt. Jestem święcie przekonany, że powoli, powolutku osiągalibyśmy postępy. Krok po kroczku. A nawet jeśli znowu przyszłyby gorsze chwile, to była pewność, że ci ludzie Wisły nie zostawią.

Teraz tej pewności być nie może. Przy czym oczywiście nie przesądzam też, że będzie armageddon.

A tak się człowiek cieszył wczoraj z tych trzech wyszarpanych z gardła punktów...
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.07.2017, 09:07
Ktoś kto myśli, że za tym stoi Cupiał niech się zastanowi nad pójściem do lekarza.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 22.07.2017, 09:09
Garret napisał(a):Wyświetl post
A tak się człowiek cieszył wczoraj z tych trzech wyszarpanych z gardła punktów...
Dokładnie to samo miałem napisać...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.07.2017, 09:09
Najbardziej niepokojące jest yo, że nie ma o nich żadnych informacji. Jaki mają kapitał, jakie obroty, jakie zyski? Kompletnie nic. Sorry, ale jak na potrzeby klubu piłkarskiego ta firma wygląda wyjątkowo mizernie...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.07.2017, 09:14
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej niepokojące jest yo, że nie ma o nich żadnych informacji. Jaki mają kapitał, jakie obroty, jakie zyski? Kompletnie nic. Sorry, ale jak na potrzeby klubu piłkarskiego ta firma wygląda wyjątkowo mizernie...
Dziwne, zeby bylo cos jasne jak jeszcze do niczego w 100% nie doszlo a o nowym wlascicielu wiemy od paru godzin i to bez wiekszych szczegolow
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.07.2017, 09:20
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Dziwne, zeby bylo cos jasne jak jeszcze do niczego w 100% nie doszlo a o nowym wlascicielu wiemy od paru godzin i to bez wiekszych szczegolow
Bavaria District court Fürth HRB 1585 – STECHERT Stahlrohrmöbel GmbH
Legal status: Gesellschaft mit beschränkter Haftung
Capital: 250.000,00 EUR
Date of entry: 23/01/1979

Prosz
Odpowiedz cytując
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 22.07.2017, 09:24
ja jestem pełen nadziei ze będzie lepiej, bo tak jak teraz to długo nie pociągniemy...
nie płacimy piłkarza,nie mamy drużyny rezerw w zasadzie nawet nie można napisać ze klub żyje z dnia na dzień
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 22.07.2017, 09:27
Parę osób pisało ze ta grupa jeszcze niedawno była na skraju bankructwa... potwierdzi to ktoś?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2017, 09:27
filemon napisał(a):Wyświetl post
Bavaria District court Fürth HRB 1585 – STECHERT Stahlrohrmöbel GmbH
Legal status: Gesellschaft mit beschränkter Haftung
Capital: 250.000,00 EUR
Date of entry: 23/01/1979

Prosz
wiadomo, ze chodzilo mi o plany zwiazane z klubem, jakie zmiany nas czekaja etc
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 22.07.2017, 09:28
i jeszcze:
"HRB 1585: STECHERT Stahlrohrmöbel GmbH, Wilhermsdorf, Hubstr. 7, 91452 Wilhermsdorf. Bestellt: Geschäftsführer: Ullmann, Uwe, Bad Windsheim, *21.07.1961, einzelvertretungsberechtigt. Bestellt: Geschäftsführer: Löser, Jörg, Chur / Schweiz, *10.10.1965, einzelvertretungsberechtigt; mit der Befugnis, im Namen der Gesellschaft mit sich im eigenen Namen oder als Vertreter eines Dritten Rechtsgeschäfte abzuschließen."
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 22.07.2017, 09:29
Bo kasa z zewnątrz być musi. Nikt nie ma chyba wątpliwości co do tego, że TS sam tego nie ogarnie.
Ludzie po prostu maja obawę po Meresinskim i dmuchają na zimne. Normalka i trzeba zaczekać na jakies konkrety żeby ocenić.
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.07.2017, 09:31
podobno nie Stechert, tylko Steinhoff
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 22.07.2017, 09:32
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
wiadomo, ze chodzilo mi o plany zwiazane z klubem, jakie zmiany nas czekaja etc
Cieszę się niezmiernie. Śmiechu nie rozumiem ani trochę, bo to chyba "dość" ważne co mają w ichnim KRSie, a nie widziałem żeby ktoś to wcześniej ukazywał. Ale cóż, jednych interesują słowne zapowiedzi, innych fakty
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.07.2017, 09:35
Bo kasa z zewnątrz być musi. Nikt nie ma chyba wątpliwości co do tego, że TS sam tego nie ogarnie.
Ludzie po prostu maja obawę po Meresinskim i dmuchają na zimne. Normalka i trzeba zaczekać na jakies konkrety żeby ocenić.
Kasa z zewnątrz być musi, ale niekoniecznie musi to być nowy właściciel. Tyle.

TS naprawdę dobrze sobie radzi jak na realia finansowe, w których musi się poruszać. Lepiej niż niejeden bogatszy klub z Polski (choćby Lechia - też przejęta przez Niemców).

A sorry, zapewnienia jakiegoś janexa z Twittera, że to poważni ludzie, wiszą mi i powiewają po tym, gdy o Meresińskim mówił DOKŁADNIE. TO. SAMO.

Zresztą Ty też powinieneś być ostrożny po całej sytuacji z zeszłego roku, szczególnie, że byłeś jednym z najdłużej wierzących w projekt firmy Gmina.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2017, 09:40
Cieszę się niezmiernie. Śmiechu nie rozumiem ani trochę, bo to chyba "dość" ważne co mają w ichnim KRSie, a nie widziałem żeby ktoś to wcześniej ukazywał. Ale cóż, jednych interesują słowne zapowiedzi, innych fakty
Dziwne zeby firma z tak duzym stazem miala cos nie tak z KRS, to nie Meresinski z firma-widmo tylko powazne przedsiebiorstwo istniejace na rynku wiele wiele lat.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.07.2017, 09:44
Cała ta transakcja wygląda dla mnie dziwnie:
1) jest klauzula wykupu/odkupu za 40 mln zł i 1 grosz zawarta w porozumieniu - OK rozumiem.
2) klauzula może być wykonana najpóźniej do 23 lipca 2017r.
3) Ponieważ 23 lipca to niedziela, a istnieje ryzyko, że w sobotę w klubie też nie będzie nikogo z zarządu, w piątek przed meczem pojawia się Nabywca z gotową umową;
4) Kwota z umowy odpowiada dokładnie minimalnej kwocie podanej w klauzuli...
5) Nabywca kupuje klub i .... dopiero teraz dokonuje due dilligence - po prostu HIT!!!

Wg mnie skoro wszyscy piszący o tej transakcji (posiadający taką wiedzę) twierdzą, że Zarząd TS był totalnie zaskoczony tym faktem, a zapis umowy nie miał charakteru powszechnego (nikt o nim publicznie nie mówił) to jest to kolejna akcja TFK, która z kwoty podawanej weźmie większą część.... Pieprzenie o tym, że TFK też była zaskoczona faktem wykupu jest wg mnie gównoprawdą - wszak jedynym beneficjentem tego dealu jest TFK które zgarnia ok. 40 mln zł. TS - po wyczyszczeniu stajni Augiasza zostało potraktowane jak ....... a "niemiecki inwestor" pewnie rzuci ochłap w klub w postaci 2 mln euro i macie zdobyć MP i awans do LM............. a potem będzie szukać chętnego na klub.....
PO doświadczeniach sprzed roku jestem nie tylko sceptyczny ale nie mam również za grosz zaufania do działań TFK - wszak z Meresińskim pokazali swoją totalną ignorancję, więc nie zdziwiłbym się jakby doszło do powtórki z rozrywki.
Tylko klubu żal....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 22.07.2017, 09:45
@mitmichael Dziwne czy nie, sprawdzenie KRSu to był mój pierwszy ruch przy Meresiu, podobnie i tutaj. Nawyk.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 22.07.2017, 09:48
I jeszcze nowy komentarz w PS od Migi

https://twitter.com/mateuszmiga/stat...77881135738880
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.07.2017, 09:49
Boże, jak wchodził mereś to też wszyscy że Cupiał sobie słupa znalazł, teraz znowu że Cupiał... No już to widzę jak BC poklepał Niemca po ramieniu i mu powiedział żeby w swoim imieniu kupił dla niego klub, płacąc mu jeszcze za to 40 melonów jakby to jakieś drobne były i jakby przy takich sumach się sprawy załatwiało na gębe, po kryjomu.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 22.07.2017, 09:51
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Cała ta transakcja wygląda dla mnie dziwnie:
1) jest klauzula wykupu/odkupu za 40 mln zł i 1 grosz zawarta w porozumieniu - OK rozumiem.
2) klauzula może być wykonana najpóźniej do 23 lipca 2017r.
3) Ponieważ 23 lipca to niedziela, a istnieje ryzyko, że w sobotę w klubie też nie będzie nikogo z zarządu, w piątek przed meczem pojawia się Nabywca z gotową umową;
4) Kwota z umowy odpowiada dokładnie minimalnej kwocie podanej w klauzuli...
5) Nabywca kupuje klub i .... dopiero teraz dokonuje due dilligence - po prostu HIT!!!

Wg mnie skoro wszyscy piszący o tej transakcji (posiadający taką wiedzę) twierdzą, że Zarząd TS był totalnie zaskoczony tym faktem, a zapis umowy nie miał charakteru powszechnego (nikt o nim publicznie nie mówił) to jest to kolejna akcja TFK, która z kwoty podawanej weźmie większą część.... Pieprzenie o tym, że TFK też była zaskoczona faktem wykupu jest wg mnie gównoprawdą - wszak jedynym beneficjentem tego dealu jest TFK które zgarnia ok. 40 mln zł. TS - po wyczyszczeniu stajni Augiasza zostało potraktowane jak ....... a "niemiecki inwestor" pewnie rzuci ochłap w klub w postaci 2 mln euro i macie zdobyć MP i awans do LM............. a potem będzie szukać chętnego na klub.....
PO doświadczeniach sprzed roku jestem nie tylko sceptyczny ale nie mam również za grosz zaufania do działań TFK - wszak z Meresińskim pokazali swoją totalną ignorancję, więc nie zdziwiłbym się jakby doszło do powtórki z rozrywki.
Tylko klubu żal....
Obawiam się tego samego, zbieżność faktów jest zbyt podejrzana. Najgorszy wariant byłby, jeśli to TF w części finansuje ten zakup. Wykłada powiedzmy 30 baniek (które i tak do jich wracają) a Niemcy kładą na stół jedynie część z wymienionych 40 milionów...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.07.2017, 09:52
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Boże, jak wchodził mereś to też wszyscy że Cupiał sobie słupa znalazł, teraz znowu że Cupiał... No już to widzę jak BC poklepał Niemca po ramieniu i mu powiedział żeby w swoim imieniu kupił dla niego klub, płacąc mu jeszcze za to 40 melonów jakby to jakieś drobne były i jakby przy takich sumach się sprawy załatwiało na gębe, po kryjomu.
A skąd Ty wiesz kiedy te 40 mln zł zapłacą ? Może za 4 lata ?
Sam fakt, że firma najpierw składa ofertę, a później robi audyt mnie osobiście zatrważa. Dla CIebie jest OK, wiem podobnie myślałeś o Meresińskim....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2017, 09:53
@mitmichael Dziwne czy nie, sprawdzenie KRSu to był mój pierwszy ruch przy Meresiu, podobnie i tutaj. Nawyk.
No to pozostaje Ci za to podziekowac

I jeszcze nowy komentarz w PS od Migi

https://twitter.com/mateuszmiga/stat...77881135738880
Dobrze, ze tam na koncu nie ma pytajnika bo znowu bylyby domysly i kolejne nerwowosci
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 22.07.2017, 09:55
Dla mnie cały ten zapis o odsprzedaży jest z dupy. Kupuję coś od X dom i X w umowie zawiera zapis że jak do roku znajdzie się ktoś Y to ja temu Y muszę go sprzedać. No ....a na pewno
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 22.07.2017, 09:56
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Ale kto tu mówi, że w imieniu Cupiała? Wpisano przy umowie z TS, że klub jest do przejęcia za 40 baniek z czego większość idzie do TF (TS pewnie uznał to za kwotę zaporową). W przeciwnym wypadku TF uzyskuje od TS jedynie na frytki, w dodatku rozłożone na wiele lat. Cupiał szuka więc na własną rękę kogoś, kto będzie skłonny Wisłę przejąć. Nie musi dać 40 milionów, wystarcza 10 czy 15. Cupiał na tym i tak jest kilka baniek do przodu.
Spekulacje? Tak. Nieprawdopodobne? Nie powiedziałbym.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów