|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Nawet jeśli za tym wszystkim stoi Cupiał to przecież chlop będący w pierwszej 10 najbogatszych ludzi w Polsce nie może być kompletnym imbecylem, a tylko taka osoba by nie wyciągnęła wniosków i nie dostrzegła że Wisła była źle zarządzana... więc wątpię że powrócimy do czasów wesołego i przaśnego modelu zarządzania i utrzymamy ten bardziej profesjonalny i korporacyjny, to też jest wymóg obecnych czasów...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
to tylko czesci działalności, a chwalą sie bo najbardziej spektakularna robia tez wyposażenia biur, hoteli, restauracji, sal konferencyjnych itd... a to w Polsce caly czas sie buduje i rozwija, myślę że koszt 9,4 mln euro zeby wejsc na polski rynek to nie jest jakis wielki koszt poza tym to jest czesci grupy kapitalowej Panowie, spokojnie, zobaczymy co bedzie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
A moze to ten inwestor o ktorym wspominala Sarapata? Za tym wszystkim stoi Telefonika albo TS. Ciezko uwierzyc mi w inna opcje
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Widzę, że większość odczucia podobne... ja dołączę do grona wyżej piszących.
Nagle pojawił się wybawca na białym koniu, który zmieni wszystko w złoto. Akurat teraz, gdy największe gówno wydało się być opanowane, drużyna zaczęła ciułać punkty, a kwestie kolejnych dochodów za transfery są na wyciągnięcie ręki vide Brlek czy ktoś z reszty Hiszpanów. Nie przypominam sobie, drużyny w polskiej lidze, z obcym kapitałem (może poza starym Dewoo), która cokolwiek znaczącego osiągnęła w lidze czy pucharach... btw - tak się ostatnio zastanawiałem, gdzie jeszcze Smudę będzie okazja zobaczyć ![]()
Ostatnio edytowane przez Vinci : 22.07.2017 o godz. 09:04.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nie podoba mi się ta informacja ani trochę.
Przychodzą goście cholera wie skąd, oferują dokładnie tyle, ile trzeba, dwa dni przed (ponoć) ostatecznym terminem. Może jestem zbyt podejrzliwy, może zbyt sceptyczny, ale śmierdzi mi to na kilometr. Oczywiście stado kibiców zachwycona, bo według nich Legia już płacze z rozpaczy (pełno takich komentarzy...), a kompletnie bezrefleksyjnie podchodzą do tego, co taka zmiana może oznaczać. A było fajnie. Ciekawie dobierana drużyna, zawodnicy z odpowiednim charakterem, zaangażowany trener i kompetentni ludzie na najwyższych stanowiskach z Białą Gwiazdą w sercu. Pewnie, że było dość biednie, ale w odpowiedniej grupie ludzi łatwiej przetrzymać chwilowe problemy i wspólnie walczyć o lepszy byt. Jestem święcie przekonany, że powoli, powolutku osiągalibyśmy postępy. Krok po kroczku. A nawet jeśli znowu przyszłyby gorsze chwile, to była pewność, że ci ludzie Wisły nie zostawią. Teraz tej pewności być nie może. Przy czym oczywiście nie przesądzam też, że będzie armageddon. A tak się człowiek cieszył wczoraj z tych trzech wyszarpanych z gardła punktów... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ktoś kto myśli, że za tym stoi Cupiał niech się zastanowi nad pójściem do lekarza.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Najbardziej niepokojące jest yo, że nie ma o nich żadnych informacji. Jaki mają kapitał, jakie obroty, jakie zyski? Kompletnie nic. Sorry, ale jak na potrzeby klubu piłkarskiego ta firma wygląda wyjątkowo mizernie...
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dziwne, zeby bylo cos jasne jak jeszcze do niczego w 100% nie doszlo a o nowym wlascicielu wiemy od paru godzin i to bez wiekszych szczegolow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Legal status: Gesellschaft mit beschränkter Haftung Capital: 250.000,00 EUR Date of entry: 23/01/1979 Prosz |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ja jestem pełen nadziei ze będzie lepiej, bo tak jak teraz to długo nie pociągniemy...
nie płacimy piłkarza,nie mamy drużyny rezerw w zasadzie nawet nie można napisać ze klub żyje z dnia na dzień |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Parę osób pisało ze ta grupa jeszcze niedawno była na skraju bankructwa... potwierdzi to ktoś?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i jeszcze:
"HRB 1585: STECHERT Stahlrohrmöbel GmbH, Wilhermsdorf, Hubstr. 7, 91452 Wilhermsdorf. Bestellt: Geschäftsführer: Ullmann, Uwe, Bad Windsheim, *21.07.1961, einzelvertretungsberechtigt. Bestellt: Geschäftsführer: Löser, Jörg, Chur / Schweiz, *10.10.1965, einzelvertretungsberechtigt; mit der Befugnis, im Namen der Gesellschaft mit sich im eigenen Namen oder als Vertreter eines Dritten Rechtsgeschäfte abzuschließen." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo kasa z zewnątrz być musi. Nikt nie ma chyba wątpliwości co do tego, że TS sam tego nie ogarnie.
Ludzie po prostu maja obawę po Meresinskim i dmuchają na zimne. Normalka i trzeba zaczekać na jakies konkrety żeby ocenić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
podobno nie Stechert, tylko Steinhoff
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
TS naprawdę dobrze sobie radzi jak na realia finansowe, w których musi się poruszać. Lepiej niż niejeden bogatszy klub z Polski (choćby Lechia - też przejęta przez Niemców). A sorry, zapewnienia jakiegoś janexa z Twittera, że to poważni ludzie, wiszą mi i powiewają po tym, gdy o Meresińskim mówił DOKŁADNIE. TO. SAMO. Zresztą Ty też powinieneś być ostrożny po całej sytuacji z zeszłego roku, szczególnie, że byłeś jednym z najdłużej wierzących w projekt firmy Gmina. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dziwne zeby firma z tak duzym stazem miala cos nie tak z KRS, to nie Meresinski z firma-widmo tylko powazne przedsiebiorstwo istniejace na rynku wiele wiele lat.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cała ta transakcja wygląda dla mnie dziwnie:
1) jest klauzula wykupu/odkupu za 40 mln zł i 1 grosz zawarta w porozumieniu - OK rozumiem. 2) klauzula może być wykonana najpóźniej do 23 lipca 2017r. 3) Ponieważ 23 lipca to niedziela, a istnieje ryzyko, że w sobotę w klubie też nie będzie nikogo z zarządu, w piątek przed meczem pojawia się Nabywca z gotową umową; 4) Kwota z umowy odpowiada dokładnie minimalnej kwocie podanej w klauzuli... 5) Nabywca kupuje klub i .... dopiero teraz dokonuje due dilligence - po prostu HIT!!! Wg mnie skoro wszyscy piszący o tej transakcji (posiadający taką wiedzę) twierdzą, że Zarząd TS był totalnie zaskoczony tym faktem, a zapis umowy nie miał charakteru powszechnego (nikt o nim publicznie nie mówił) to jest to kolejna akcja TFK, która z kwoty podawanej weźmie większą część.... Pieprzenie o tym, że TFK też była zaskoczona faktem wykupu jest wg mnie gównoprawdą - wszak jedynym beneficjentem tego dealu jest TFK które zgarnia ok. 40 mln zł. TS - po wyczyszczeniu stajni Augiasza zostało potraktowane jak ....... a "niemiecki inwestor" pewnie rzuci ochłap w klub w postaci 2 mln euro i macie zdobyć MP i awans do LM............. a potem będzie szukać chętnego na klub..... PO doświadczeniach sprzed roku jestem nie tylko sceptyczny ale nie mam również za grosz zaufania do działań TFK - wszak z Meresińskim pokazali swoją totalną ignorancję, więc nie zdziwiłbym się jakby doszło do powtórki z rozrywki. Tylko klubu żal.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@mitmichael Dziwne czy nie, sprawdzenie KRSu to był mój pierwszy ruch przy Meresiu, podobnie i tutaj. Nawyk.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Boże, jak wchodził mereś to też wszyscy że Cupiał sobie słupa znalazł, teraz znowu że Cupiał... No już to widzę jak BC poklepał Niemca po ramieniu i mu powiedział żeby w swoim imieniu kupił dla niego klub, płacąc mu jeszcze za to 40 melonów jakby to jakieś drobne były i jakby przy takich sumach się sprawy załatwiało na gębe, po kryjomu.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Sam fakt, że firma najpierw składa ofertę, a później robi audyt mnie osobiście zatrważa. Dla CIebie jest OK, wiem podobnie myślałeś o Meresińskim.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Dla mnie cały ten zapis o odsprzedaży jest z dupy. Kupuję coś od X dom i X w umowie zawiera zapis że jak do roku znajdzie się ktoś Y to ja temu Y muszę go sprzedać. No ....a na pewno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Spekulacje? Tak. Nieprawdopodobne? Nie powiedziałbym. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|