The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2017, 10:36
Do puszki rowerzystów wsadzał Ziobro ze swoimi sądami 24h

A poza tym gratuluję samopoczucie przed zostaniem podsądnym, więc do czasu
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 20.07.2017, 10:43
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Do puszki rowerzystów wsadzał Ziobro ze swoimi sądami 24h

A poza tym gratuluję samopoczucie przed zostaniem podsądnym, więc do czasu
Uczciwi ludzie nie mają się czego obawiać.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.07.2017, 10:49
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Załóżmy, że się z Tobą zgadzam.
No to i ja się zgodzę z Wami.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
Może warto przypomnieć gdy skarb państwa tracił miliardy na wyłudzeniach wat,reprywatyzacji,amber gold czy działalności mafii paliwowej to sądy, których bronisz wsadzały do puszki biedaków za jazde po piwku rowerem,kradzież batonika,podrobiona legitymacje szkolna,brak biletu w pociągu...
Serio myślisz ze sądy PiS nagle poluzują smycz ponieważ Ziobro będzie miał nad nimi kontrolę polityczną? To tak jakby oczekiwać ze w szkole Pani z polskiego będzie stawiać same piątki bo dyrektor iksiński a nie kowalski może ją zwolnić.

Zycie będzie życiem. Piątkę po takiej zmianie postawi synowi Kowalskiego, da tróje Iksińskiemu i dzięki temu będzie można jej naskoczyć, jeśli chodzi o oceny innych uczniów. No chyba że dziecko jest kolegą dziecka dyrektora - wtedy nawet nie będzie tematu - i lepsza ocena się sama pojawi. Dla świetego spokoju.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
emj10
Senior Member

Stary 20.07.2017, 11:06
Wyobraź sobie, że uczciwych także wymiar sprawiedliwości dopada. Sam kiedyś się o tym przekonałem i znam kilku chłopaków skazanych za coś czego nie zrobili. Za Ziobry to będzie do kwadratu.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.07.2017, 12:34
zaczyna się (a raczej trwa) strasznie PiSem.
A w Warszawie nadal Saska Kępa...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

RoS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.07.2017, 13:22
Przez lata o tym wszystkim pisałem, że PiS niewiele różni się od PO, PSL, SLD, czy innych czerwonych.

Zawsze pojawiał się ruchu oporu, że mylę pojęcia, gdyż PiS sprawi, że będziemy mieli Polskę wolną od komuchów, czy innych zdrajców.

Kaczyński jednak zrobił psikusa rękoma i nogami tych komuchów przepychając ustrój podobny do tego w jakim te komuchy żyły jak pączki w maśle, a cała reszta społeczeństwa była upodlona.

Tego chcieliście. Na PiS ochoczo głosowaliście.

Na forum przyklaskiwaliście posłowi PiS, który teraz stał się gwiazdą mediów.

Teraz podobnie jak reszta niepisolubnego ludu będziecie ponosili konsekwencje swoich wyborów.

W nagrodę życzę zetknięcia się na żywo z prokuraturami i sędziami pod kuratelą Ziobry.

Dobrej zabawy i ubawu będzie co niemiara
Słychać wycie? Znakomicie!
X-Ray
Senior Member

Stary 20.07.2017, 13:23
Nie mam więcej pytań.

https://twitter.com/marcinfijolek/st...05015369113600

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 20.07.2017, 13:41
Mandaciki za blokowanie sciezki rowerowej dla wszystkich, a co!!! Jak ma byc rezim i dyktatura, niech bedzie rezim i dyktatura
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.07.2017, 15:17
Najwięcej złego o PiSie dowiedziałem się i przeczytałem w czasie przyszłym. Będzie, zrobią, będzie wojna, będzie gówno.
Zobaczymy, będzie to będzie, na pewno złej woli nie mają bo są nastawieni bardziej pro obywatelsko niż wszystkie inne zdradzieckie ....y więc nie ma czego żałować, że sobie zawłaszczą sądy czy inne gówno, które do tej pory było wielce niezawisłe a tak na prawdę działało na telefon czy pod dyktando jakiegoś pajaca.

Minęły 2 lata prawie jak rządzi PiS. Czy oprócz innego spojrzenia na politykę niż mam ja, Ty, czy Ty, oni zrobili coś na prawdę złego dla Polski? Jest już ta wojna z Rosją, drzewa w Polsce jeszcze są czy już wszystkie powycinali?

Czemu wy to wszystko piszecie? Dlaczego macie taki tupet żeby z jakiegoś Ziobry, Kaczyńskiego czy Macierewicza robić najgorsze szmaty w sytuacji gdzie ćwierć wieku w Polsce był przekręt na przekręcie, układy, rozkradanie i wyprzedaż tego Państwa, ludzie PZPRu dosłownie wszędzie, polskojęzyczne media ale niekoniecznie myślące po polsku czy też brak poszanowania dla Polski, Polaków, patriotów i bohaterów, którzy zginęli w walce za ten kraj?

Tak wam się na prawdę podobało to państwo niepisowskie? To rozpęd i baranka w ścianę.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
X-Ray
Senior Member

Stary 20.07.2017, 15:51
Ja tylko dodam, że ile to osób pisało: "trzeba uciekać" "wyjeżdzam" po wyborach.

Ilu wyjechało?

Cytat:
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.07.2017, 16:07
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Jaroo1, czy ty nie widzisz, że z twoich postów hipokryzja leje się strumieniami?

Piszesz o walce z komunistami, a kibicujesz zmianom wprowadzanym przez ludzi, wśród których członkowie PZPR mają się świetnie. Na czele komisji sprawiedliwości stoi prokurator ze stanu wojennego. Czy ty sam sobie przypadkiem nie przeczysz?

Piszesz o walce z komunistami, a kibicujesz zmianom wprowadzającym pełnie władzy jednej partii. Reforma sądownictwa ma polegać na tym, że najważniejsze decyzje będzie podejmował minister sprawiedliwości. Którym jest Zbigniew Ziobro, który już wielokrotnie dał przykład temu, że bezstronność i sprawiedliwe podejście do spraw najistotniejszych są mu całkowicie obce.

Piszesz o usunięciu ludzi niszczących Polskę, a nie widzisz, że ludzie PiS robią dokładnie to z czym chcesz walczyć?

Poziom twoich wypowiedzi jest żenujący, chwalisz się, że jesteś chrześcijaninem, ale jak widać głównie pod publiczkę, bo chrześcijańskich wartości w tobie nie widać nic a nic.

Piszesz o manipulacjach, a wydaje się, że najlepiej zmanipulowany to zostałeś ty, przez ludzie widzących wszędzie zdrajców narodu, wrogów ojczyzny, niszczenie Polski. Na czele zmian, którym kibicujesz stoi Kaczyński, uczestnik okrągłego stołu którego nienawidzisz, człowiek, który w żaden sposób nie walczył z komuną, tylko siedział i jadł obiadki u mamy. I to ci nie przeszkadza.

Sposób polityki jaką ty byś najchętniej widział, to kara śmierci i więzienie dla opozycji, a w szczególności dla wszystkich mających cokolwiek wspólnego z komuną. Brak jakiejkolwiek tolerancji dla ludzi mających inne opinie.

A na koniec zadaj sobie ostatnie pytanie - co byś pisał , gdyby to ci znienawidzeni komuniści, złodzieje i obecna opozycja wprowadzili takie zmiany jakie wprowadza PiS. Tak wiem, odpiszesz, że nie musieli ich wprowadzać, bo wszystko obsadzili swoimi ludźmi broniącymi układu. Wówczas zastanów się, jakim cudem PiS wygrał wybory, i to mając większość w Sejmie. Tak straszny był to układ, tak bardzo WSI i SB niszczyły Polskę, że dopuścili do zdobycia większości Sejmowej partii, która jest im całkowicie przeciwna. Jesteś chrześcijaninem, więc najprawdopodobniej to cud boski, że PiS w tak zniszczonej i zmanipulowanej Polsce wygrał wybory. No bo uznając, że były to wolne wybory, musiałbyś całkowicie sobie zaprzeczyć.
Wiele osób w Polsce ma mentalność wschodnią(już kiedyś była o tym rozmowa... kto pamięta poprzedni ustrój, to nie było tak że byli jacyś źli komuniści vs naród, ojj nie) i tutaj też się takie postacie objawiają(np. teksty o silnej ręce Putina). Demokracji się jeszcze uczymy. Niezależność, kontrolowanie siebie przez różne władze i instytucje, to jest podstawa. Takie USA są wzorem pod względem siły i równowagi. Oszołom wygrał wybory, to sąd każde jego niekonstytucyjne działanie może zablokować, a służby prowadzą śledztwa w/s kontaktów z Rosją. Jednocześnie jego partia bez problemu może go pozbawić władzy(u nas marszałek sejmu nie potrafi wyłączyć mikrofonu szaleńcowi Kaczyńskiemu) i przy okazji otwarcie go krytykuje. U nas wodzowie, wataszki, esbecy... Kto na takie zdradzieckie gęby, jak Piotrowicz głosuje? Na pewno nie są to normalni ludzie, a raczej zapatrzeni na wschód(wolna droga, można się przeprowadzić... jakoś inni obywatele wybierają raczej cywilizowane, demokratyczne państwa).

Pomijam kwestie 500+ i tego jak obciążyli ludzi dodatkowymi podatkami, bo to dyskusja na wiele stron.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 20.07.2017 o godz. 16:09.
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 20.07.2017, 17:13
Ciekaw jestem tylko jednego. gdyby analogiczną ustawę uchwaliła PO, co dzisiaj pisaliby tutaj zwolennicy PiSu? Chyba używaliby podobnych argumentów co dzisiejsza opozycja.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.07.2017, 17:23
...
Niezmiennie potrafisz mnie rozbawić, podobały się w Hamburgu postępowe, europejskie scenki?

serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2017, 17:25
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Wiele osób w Polsce ma mentalność wschodnią(już kiedyś była o tym rozmowa... kto pamięta poprzedni ustrój, to nie było tak że byli jacyś źli komuniści vs naród, ojj nie) i tutaj też się takie postacie objawiają(np. teksty o silnej ręce Putina). Demokracji się jeszcze uczymy. Niezależność, kontrolowanie siebie przez różne władze i instytucje, to jest podstawa. Takie USA są wzorem pod względem siły i równowagi. Oszołom wygrał wybory, to sąd każde jego niekonstytucyjne działanie może zablokować, a służby prowadzą śledztwa w/s kontaktów z Rosją. Jednocześnie jego partia bez problemu może go pozbawić władzy(u nas marszałek sejmu nie potrafi wyłączyć mikrofonu szaleńcowi Kaczyńskiemu) i przy okazji otwarcie go krytykuje. U nas wodzowie, wataszki, esbecy... Kto na takie zdradzieckie gęby, jak Piotrowicz głosuje? Na pewno nie są to normalni ludzie, a raczej zapatrzeni na wschód(wolna droga, można się przeprowadzić... jakoś inni obywatele wybierają raczej cywilizowane, demokratyczne państwa).

Pomijam kwestie 500+ i tego jak obciążyli ludzi dodatkowymi podatkami, bo to dyskusja na wiele stron.
Misiu kolorowy, czymże się różni ten Piotrowicz od całej plejady komuszego ścierwa w sądownictwie, łącznie z guru Rzeplińskim na czele?
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.07.2017, 18:02
@serek
patrzcie patrzcie co robiło PO - ulubiony argument.

Czyli własne sk.urwysynstwo można usprawiedliwiać czyimś.

Cytat:
Dlaczego macie taki tupet żeby z jakiegoś Ziobry, Kaczyńskiego czy Macierewicza robić najgorsze szmaty w sytuacji gdzie ćwierć wieku w Polsce był przekręt na przekręcie, układy, rozkradanie i wyprzedaż tego Państwa, ludzie PZPRu dosłownie wszędzie, polskojęzyczne media ale niekoniecznie myślące po polsku czy też brak poszanowania dla Polski, Polaków, patriotów i bohaterów, którzy zginęli w walce za ten kraj?
Byli, są i będą dopóki w naturalny sposób nie znikną. Czymże PiS zasłużył się dla poszanowania Polaków i patriotów? Tym, że mówi, że Wyklęci są si? Czy tym, że każdego kto chociażby liznął partii chcą ukamienować, najlepiej publicznie? W dupie mają jakikolwiek patriotyzm, poza tym, który się dobrze sprzeda - a sprzedaje się całkiem dobrze, zwłaszcza w określonej grupie docelowej.

Pewnie kiedyś sam dojdziesz do tego, że patriotyzm to raczej duma z pochodzenia, a nie historii.
Powód: 10znakow
Ostatnio edytowane przez azor : 20.07.2017 o godz. 18:03.
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.07.2017, 18:53
Sorry za post pod postem, ale nie dało się drugi raz edytować.

Wiem że to też persona non grata, ale chyba lepiej od Stanowskiego nie dało się tego podsumować :

Cytat:
Ogromny niesmak. I zażenowanie. Ale w sumie, dlaczego? Czy interesuje mnie jakoś przesadnie kwestia Sądu Najwyższego? Może to z mojej strony płytkie albo nawet prymitywne, ale nie do końca. Mam 35 lat, moje drogi nigdy nie przecięły się z drogami Sądu Najwyższego i mam nadzieję, że tak pozostanie. Nie jest to instytucja, której obecność na co dzień odczuwałem. Zaraz sto mądrych osób wytknie mi w jakiej nieświadomości żyłem i jak bardzo Sąd Najwyższy jest kluczowy dla mojego życia, trudno.

Ale jednak coś pęka. Nie chodzi o tę czy inną ustawę. Chodzi o arogancję, butę, chamstwo, zrobienie Polakom wody z mózgów, wytresowanie małpek, które z sekciarskim zapałem powtarzają idiotyczne hasła. I które nie widzą nic niestosownego nawet wtedy, gdy komunistyczny prokurator „dekomunizuje sądy”. Komuch dekomunizuje, a stojący przed nim młodzi parlamentarzyści – nawet jeśli intelektualnie mnie nie porywają, jak cała ta nowoczesna gromadka czy inny Szczerba – nazywani są ubeckim pomiotem. Wtedy we mnie się coś buntuje.

Nie głosowałem na żadną partię, która dostała się do sejmu. Wyniki dobrze pamiętam. PiS nie zgarnął ani 40, ani 50, ani 60, ani 70, ani 80, ani tym bardziej 90 procent głosów, tylko 37,5, a to mniej niż PO cztery lata wcześniej. Ale nawet gdyby miał ich 90 i nawet gdyby cała opozycja zdołała do parlamentu wprowadzić jednego posła, to ten jeden poseł zasługuje na zwykły ludzki szacunek. Jeśli ktoś traktuje posłów PO, Nowoczesnej czy Kukiza jak śmieci, to jak śmieci traktuje ludzi, którzy na tych posłów zagłosowali. A było ich więcej niż tych, którzy oddali głos na PiS. Mówiąc krótko, szmacony jest ten osławiony suweren.

Jeśli mój hipotetyczny poseł – taki, na którego oddałem głos – jest w mniejszości, to jednak chciałbym, aby mógł wykonywać swoją pracę rzetelnie. Żeby mógł zapoznać się z prawem, nad którym się głosuje. Żeby mógł zapoznać się z poprawkami, które należy odrzucić lub przyjąć. Żeby wprowadzenie istotnych zmian w prawie poprzedzone było refleksją i dyskusją, w której może wciąż udział. W przeciwnym razie czuję się tak jakby mnie – wyborcy – odebrano prawa obywatelskie. Mój przedstawiciel traktowany jest jak szczur tuż przed deratyzacją.

Wczoraj poseł Suski zapytał: - A na co mamy czekać? Mamy działać powoli, bo opozycja tak chce? Nie, macie działać powoli, by nie odzierać sejmu z jego powagi. Jeśli chcecie lepszej Polski i lepszego prawa, to rozumiem, że takiego, które będzie obowiązywać także w 2036 roku. Skąd więc ten pośpiech? Skąd pragnienie, by zdążyć przed wakacjami? Ech, po co wam wakacje chciałbym zapytać, ale to już inny temat. Powiedzcie, po co przepychanie ustaw kolanem, po uprzednim znokautowaniu wszystkich, którzy zawadzali? Po co te wrzaski „zamknijcie mordy”? Czy pani Pawłowicz każe zamknąć mordy milionom Polaków?

W Polsce prawie nikt nie lubi sądów. Jak dobrze ujął to poseł Liroy, trzeba naprawdę wybitnie utalentowanym, by sprawić, że ludzie będą tej grupy zawodowej bronić. A bronią. I jeśli ludzie wychodzą na ulice to wypadałoby im powiedzieć: - Zobaczcie, ta ustawa nie jest taka zła, bo to czy tamto… Nagłe zmiany wywołują nagłe reakcje.

Beata Kempa mówi: - Ale my nie strzelamy do ludzi, to nas różni.

Moim zdaniem was różni to, że macie na ludzi – tych na ulicy – za przeproszeniem totalnie wyjebane. Wyhodowaliście grono wyznawców i jak patrzę na niektórych to mam wrażenie, że pierwszy raz w życiu poczuli, że - po serii upokorzeń w pracy, szkole czy w domu – należą do zwycięskiej drużyny i że to jakiś mecz dwóch zespołów rugby. Nic nigdy nie znaczyli, więc hasła o sprawiedliwości społecznej i odzyskanej dumie trafiają na żyzny grunt. Im nie musicie tłumaczyć się z nieruchomości przejętych od państwa w centrum Warszawy, za to można rzucić pożywkę w postaci afery reprywatyzacyjnej (która mnie oczywiście oburza, podobnie jak oburzają mnie nieruchomości środowiska PiS). Nie trzeba im tłumaczyć się z komunistycznego prokuratora, bo dla nich „nasz komunistyczny prokurator to dobry prokurator”. Ba, im nawet można wmówić, że ów prokurator jest patriotą, a ktoś kto w czasie komuny przesiedział wiele lat w więzieniu tak naprawdę czerwonym ścierwem, wcześniej odpowiednia zakamuflowanym. Ale rany, na Boga. Naprawdę liczba przygłupów, którzy to wszystko kupią jest ograniczona. Spora, ale ograniczona. Gdyby była większa, może dzisiaj mielibyście wystarczająco mandatów, by konstytucja stała się dla was przestarzałą ciekawostką. Ale tyle nie macie. Może kiedyś. A może nigdy.

Moja prośba brzmi następująco: zacznijcie działać tak, by ludzie, którzy gardzą Platformą Obywatelską, nie zaczęli za nią tęsknić. Obiecałem sobie kiedyś, że nigdy przenigdy nie zagłosuję na PO, a nienawidzę łamać własnych postanowień.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2017, 19:02
azor napisał(a):Wyświetl post
@serek
patrzcie patrzcie co robiło PO - ulubiony argument.

Czyli własne sk.urwysynstwo można usprawiedliwiać czyimś..
Cóż kolego - ja nie o tym. Nie usprawiedliwiam "sk.urwysyństwa" (choć akurat nie widzę tego s....ysyństwa, ale to temat na inną rozmowę). Pytam tylko, czym różnią się przytaczane przykłady "Piotrowiczów", od ludzi, których nazwałem ogólnie i jako jednostkę?

Skoro niczym, to dlaczego nie widziałem wpisów potępienia osób od wskazywania palcem na Piotrowicza, gdy sądownictwo sięgało dna?
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.07.2017, 20:12
....a prokurator stanu wojennego jest twarzą "reformy" wymiaru sprawiedliwości i nawołuje z trybuny sejmowej "precz z komuną" i żąda wyjebania komunistów z życia publicznego, a gość powyżej nie widzi w tym s....ysyństwa <lol>
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2017, 20:17
Gość powyżej nie o tym pisze lolu

ps. btw, sprawdź kto krzyczy "precz z komuną" na spędach "obrońców demokracji"
FraMat
Senior Member

Stary 20.07.2017, 21:39
Stanowski to pożyteczny idiota.
Nie chce mi się nawet wypunktowywać

emj10
Senior Member

Stary 21.07.2017, 07:31
Cytat:
Niezmiennie potrafisz mnie rozbawić, podobały się w Hamburgu postępowe, europejskie scenki?

Po kategorii osób biorących 500+ z uśmiechem na twarzy nie spodziewam się refleksji żadnej. Na szczęście sporo młodych powoli zaczyna się angażować w obecną sytuację i mamy promyk szans za 2 lub 6 lat.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2017, 08:14
Rozumiem, że zaliczasz mnie do grupy osób biorącej 500+?

Minęły prawie dwa lata, w tym czasie pod rządami PiS:

- miała rozpętać się wojna z Rosją
- mieliśmy być izolowani na arenie międzynarodowej
- mieliśmy przez wspomniane 500+ zbankrutować
- wzrost gospodarczy miał lecieć na łeb na szyję
- ratingi jak wyżej
- waluty miały drożeć
- paliwo również

Do tego rozumiem dorzucamy teraz sądownictwo, które z niezależnego stanie się zależne od jednej partii? Co jeszcze?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 21.07.2017 o godz. 08:23.
emj10
Senior Member

Stary 21.07.2017, 09:26
Liberalne państwo prawa z komunistami w stylu Piotrowicza przepychającymi ustawy. Przecież wiesz na kogo głosowałeś. Nie ja będę musiał się wstydzić w przyszłości
FraMat
Senior Member

Stary 21.07.2017, 09:37
a wy zawsze o przyszłości.
Kiedy rządziła złodziejska klika z PO nie myśleliście o wstydzie w przyszłości?

emj10
Senior Member

Stary 21.07.2017, 09:52
Czemu miałem myśleć o jakimś wstydzie skoro PO mi kompletnie zwiewała. PiS mi mniej zwiewa i mam nadzieję, że takim klakierom pisowskim po ich rządach nie będzie do śmiechu
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.07.2017, 10:16
Czemu miałem myśleć o jakimś wstydzie skoro PO mi kompletnie zwiewała. PiS mi mniej zwiewa i mam nadzieję, że takim klakierom pisowskim po ich rządach nie będzie do śmiechu
PiS mimo Twoich prognoz ciągle ma wysokie (38%) poparcie i jeszcze wzrośnie gdy sądy, już teraz państwowe, zajmą się sprawą "frankowiczów" i nakażą bankom zwracać im pieniądze.
Tak się buduje wierną bazę wyborców.
emj10
Senior Member

Stary 21.07.2017, 10:38
Oczywiście z tym zgoda. Świetnie rozegrana kwestia szkodliwego dla Polski 500+ daje efekt. Z rodzinami jest to rezerwuar wyborców rzędu 3 mln osób co przy rodzimym elektoracie PiS ok. 5 mln robi robotę.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2017, 11:30
Liberalne państwo prawa z komunistami w stylu Piotrowicza przepychającymi ustawy. Przecież wiesz na kogo głosowałeś. Nie ja będę musiał się wstydzić w przyszłości
Nie będę nigdy bronił komucha, nie pasuje mi w PiS tak Piotrowicz, jak i cała reszta czerwonych, którzy tam są i nigdy temu nie przeczyłem. Problem w tym, że w Polsce partii bez czerwonych ze świecą szukać - na kogo mam więc głosować? Na partię, w której czerwoni są, a mimo wszystko ograniczają tej zarazie przywileje, czy na partię, w której czerwoni mają się zajebiście i będą się mieć zajebiście w czasach rządów tejże partii?

Wybacz, kilka razy głosowałem w zgodzie z sumieniem, nic mi to nie dało poza w....ianiem się podczas kolejnych rządów pomagdalenkowych...
Fuks
Senior Member

Stary 21.07.2017, 11:57
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Wybacz, kilka razy głosowałem w zgodzie z sumieniem, nic mi to nie dało poza w....ianiem się podczas kolejnych rządów pomagdalenkowych...
Jarek Kaczyński i Krystyna Pawłowicz byli w trakcie obrad okrągłego stołu tylko przypadkowymi przechodniami, bo była ładna pogoda

A co do ograniczania tej "zarazie" przywilejów - czy jest różnica czy kradną i kombinują komuniści czy nie-komuniści? Dla mnie nie ma, efekt jest taki sam. Z twoich wpisów wydaje się, że najważniejszy jest cel - wytępić komunistów. A że przy okazji oberwie się w zdecydowanej większości innym to trudno. Cel uświęca środki.

Ta "zaraza" tak kradła i opanowała Polskę, że dopuściła do zdobycia przez PiS większości w Sejmie. To z pewnością tylko zasłona dymna, która wymknęła im się spod kontroli. A może nie, to też było wcześniej zaplanowane.

Co do twojego wyliczenia tego co się "miało stać pod rządami PiS", to chyba sam wiesz doskonale, że w polityce mało rzeczy dzieje się z dnia na dzień. Do podsumowania ich rządów dojdziemy w odpowiednim czasie. Idąc jednak twoim tropem, wypada stwierdzić, że 8 lat rządów PO nie było takie złe, wręcz przeciwnie - było świetne, bo Państwo funkcjonuje wspaniale. Dramatycznie złe rządy PO przez 8 lat nie sprawiły, że gospodarka upadła, nie zbankrutowaliśmy przez 500+, mieliśmy złe ratingi i wojnę z Rosją.

Prawda jest taka, że PiS tak naprawdę walnie w momencie, w którym zacznie brakować im kasy. Obecne prognozy wzrostu PKB na poziomie 4% są dla nich jak dar niebios.
Ostatnio edytowane przez Fuks : 21.07.2017 o godz. 12:00.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2017, 12:26
Z pamięci, ale w rozmowach w Magdalence ani Jarek, ani Krycha nie wzięli udziału W obradach okrągłego stołu i owszem. Daleko mi jednak do wniosków, że każdy kto uczestniczył w tym wydarzeniu chciał dogadać się z komuchami (może tak, może nie - nie wiem).

Nie ma dla mnie różnicy, kto kombinuje. Wytępić, a raczej pozbawić komunistów przywilejów - to dość istotny cel. Komu się oberwie poza nimi - jesteś w stanie podać jakieś przykłady?

Ta zaraza jest mocno "umocowana", jeśli uważasz, że nie - Twoja sprawa... Możesz nawet pisać, że to bzdury i teoria spiskowa, nie zabronię Ci przecież

Moje wyliczenie z przymrużeniem oka - jak sam zauważyłeś, rzeczy nie dzieją się z dnia na dzień. Może więc zamiast straszyć strasznym Kaczorem poczekamy... Następne wybory za dwa lata, jeśli będą odpierdalać szopki nikt na nich nie zagłosuje. Mam tylko nadzieję, że Polacy wtedy rzeczywiście przejrzą na oczy i nie zagłosują ponownie na twory POpodobne...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 21.07.2017 o godz. 12:38.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów