The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2017, 08:55
Wielka szkoda, bardzo go lubiłem w dodatku świetnie wykonywał swoją pracę.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.07.2017, 09:02
Nowym rzecznikiem została Olga Tabor-Leszko
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.07.2017, 09:13
Kto to jest? mam nadzieje, ze bedzie rownie kompetentna jak Damian.
Dziwne, bo nasz rzecznik miał wszystko czego potrzeba, zaczynajac od jezyka hiszpanskiego, a konczac na zyciu klubem.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.07.2017, 09:14
https://twitter.com/OlgaTaborLeszko
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.07.2017, 09:18
Z jego wpisu mozna wnioskowac ze klub chcial go przesunac ( cyt. drugi szereg ) na co sie nie zgodzil.

Czyli decyja wyszla ze strony klubu.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.07.2017, 09:37
Nawet z czasem zaczął jakoś się ubierać jak człowiek.

Powodzenia i tyle w temacie, dla nas to zmiana kosmetyczna.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.07.2017, 09:41
Ja nie moge co tu sie odpierdala, takiego gościa wywalic, kibica, smiech na sali jak jest dobrze w druzynie to wewnatrz klubu takie numery znowu
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 19.07.2017, 09:46
Przez kilka sekund pomyślcie - kto odpowiadał za stronę, newsy na niej oraz co za tym idzie - formę pożegnania z Alanem Urygą?
Dodajcie 2+2 i będziecie wiedzieć dlaczego tak, a nie inaczej.
Widzę, że każdą nawet oczywistą decyzję niektórzy wykorzystują do ponapieprzania na zarząd.
Aż się musiałem tu zalogować po raz pierwszy od kilku lat czytając to co się tu wypisuje.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.07.2017, 09:47
Dobrze wywiązywał się ze swojej roli. Na początku było słabo, ale się rozkręcił. Być może decyzja o zmianie rzecznika prasowego ma związek z wyborem Prezesa Towarzystwa Sportowego. Jeden Prezes = jeden Rzecznik Prasowy. Pytanie tylko czy sobie poradzi i pogodzi obie funkcje? W każdym razie powodzenia.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.07.2017, 09:55
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Ja nie moge co tu sie odpierdala, takiego gościa wywalic, kibica, smiech na sali jak jest dobrze w druzynie to wewnatrz klubu takie numery znowu
Co Ty micz pierdzielisz? Jakie numery? Ot zwykła zmiana... "Takiego gościa" - znałeś go chociaż, wiesz jaki był w kontaktach z kibicami poza internetem?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.07.2017, 10:07
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Co Ty micz pierdzielisz? Jakie numery? Ot zwykła zmiana... "Takiego gościa" - znałeś go chociaż, wiesz jaki był w kontaktach z kibicami poza internetem?
Takiego goscia chodzilo mi glownie o to, ze znal hiszpanski wiec w obecnej sytuacji byl odpowiednia osoba a nie o kontakty z kibicami poza internetem a poprzedni komentarz pisany na szybko bo mnie w domu nie ma wiec wiekszosc moze byc oburzona trescia ciul niewazne, trudno sie mowi
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 19.07.2017 o godz. 10:11.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 19.07.2017, 10:21
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
wiesz jaki był w kontaktach z kibicami poza internetem?
A jaki był?
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 19.07.2017, 10:42
Serek podobno go znał, a i ja słyszałem od kilku osób, że nie robi dobrego wrażenia poza pisaniem i nie zawsze jest taki miły, nawet dla swoich.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.07.2017, 10:43
Snow napisał(a):Wyświetl post
Przez kilka sekund pomyślcie - kto odpowiadał za stronę, newsy na niej oraz co za tym idzie - formę pożegnania z Alanem Urygą?
Widzę, że każdą nawet oczywistą decyzję niektórzy wykorzystują do ponapieprzania na zarząd.
Aż się musiałem tu zalogować po raz pierwszy od kilku lat czytając to co się tu wypisuje.
A to Juszczyka wina,że tak pożegnano Alana ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.07.2017, 10:47
No dokładnie - Snow - jak sobie to wyobrażasz? Że rzecznik wypuszcza komentarz/tekst bez konsultacji z zarządem? Really?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.07.2017, 10:54
Juszczykowi zaproponowano rolę Dyrektora biura prasowego. Odebrał to jako degradację czego ja osobiście nie rozumiem, ale o szczegółach się pewnie nie dowiemy.

Fajny był z niego facet, oddany klubowi, znał języki i na pewno miał swoje miejsce w klubie. Jeśli chodzi o samo 'rzecznikowanie' to byli od niego lepsi. Najbardziej podpadł w kwestii wypłat z klubu, gdy powiedział ' ja dostaję wypłate' takich rzeczy nie można mówić publicznie.

A że kiedyś nie było ery TT to teraz wydaje się, że poprzednicy byli gorsi. Teraz od każdego rzecznika będzie się wymagać kontaktu w mediach elektronicznych, kiedyś tak nie było.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 19.07.2017, 10:54
Już żaluje, że się tu wpisałem.
Napisałem pomyślcie kilka sekund ale widzę, że niektórych to przerasta.
News miał być opublikowany po rozmowie z Alanem, a nie przed.
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.07.2017, 11:16
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
No dokładnie - Snow - jak sobie to wyobrażasz? Że rzecznik wypuszcza komentarz/tekst bez konsultacji z zarządem? Really?
no właśnie tak. Juszczyk był wtedy na urlopie i puścił za wcześnie
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 19.07.2017, 11:25
Damian był dobrym rzecznikiem, ale niekiedy wchodził w głupie dyskusje na Twitterze.

Nowy rzecznik - https://twitter.com/OlgaTaborLeszko - z wykształcenia prawniczka.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 19.07.2017, 11:59
Snow napisał(a):Wyświetl post
Być może tak było. Z drugiej strony ile koleś jobów zebrał na własną głowę broniąc klub to nawet nie równałoby się akcji z Alanem.
Odpowiedz cytując
17wojownik
Member

Od: 10.2015

Stary 19.07.2017, 12:09
Szacunek za tłumaczenie Ramireza i za zaangażowanie. Fakt, jako że ma serce kibica, to parę razy brał na klatę ciosy za zdarzenia, za które nie ponosił winy.

Ja jednak stoję na stanowisku, że to nie był mój wymarzony rzecznik (podobnie zresztą jak spiker, ale to temat na osobny wątek; ale jemu chyba płaci ZIKiT), niepotrzebnie angażował się w gównoburze i pyskówki na TT. Na pewno zebrał mnóstwo doświadczeń, powodzenia dla niego.

Zobaczymy co sobą reprezentuje pani Olga, pierwsza akcja już chyba na konfie przed Termaliką? Ja na takim stanowisku widziałbym kogoś stricte z PR/dziennikarstwa, ale zobaczymy, może prawniczka też da radę. Niech trzyma fason, czasami niech ugryzie się w język i będzie dobrze.
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 19.07.2017, 12:17
Damian PDW

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.07.2017, 12:18
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
A to Juszczyka wina,że tak pożegnano Alana ?
No jesli on umiescil za wczesnie ten tekst to jego wina.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.07.2017, 12:30
Pani Olgo Pani sie nie boi, cala Wisla za Pania stoi!

A D.J. gdyby chcial zostac to by zostal - moze ambicja mu nie pozwolila a moze jest cos w tle o czym nie wiemy.

Powodzenia!
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 19.07.2017, 12:52
Wyjaśnił przecież dużo na swoim FB.
Dostał propozycję koordynatora nowej strony internetowej i de facto robiłby całą brudną robotę rzecznika, a przed blaskiem fleszy stałby kto inny.

https://www.facebook.com/damian.juszczyk.3?fref=ts
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Stary 19.07.2017, 12:57
nesta napisał(a):Wyświetl post
Wyjaśnił przecież dużo na swoim FB.
Dostał propozycję koordynatora nowej strony internetowej i de facto robiłby całą brudną robotę rzecznika, a przed blaskiem fleszy stałby kto inny.
Między wierszami można wyczytać, że nie podobałoby mu się to, że ktoś stałby nad nim oraz to co mówisz - nie on byłby przed fotografami.

Tak jak ktoś napisał - gdyby chciał - zostać mógł, ale w innej formie

PS - trzeba mieć tupet, aby w tekście o pożegnaniu z Kibicami i Klubem napisać akapit o szukaniu nowej pracy
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.07.2017, 13:08
Styl pożegnania Zarządu ponownie słaby, ale na boga - co Wy piszecie?! Owszem, nie można Damianowi odebrać zaangażowania i wkładania 110% serducha w tą prace, ale to był słaby rzecznik

- Słaba jakość tekstów na stronie internetowej
- W stosunki do tego co napisałem w oświadczeniu, wogóle nie rozwinął Social Media (290 tys like'ow stoi od 1,5 roku, male zaangazowanie), plus średnie kampanie i filmy promocyjne. Social Media zostały mocno rozkrecone ( ibyly rozkrecane przez kolejne 2 lata) od jesieni 2013 jak przejeto TSW.com.pl
- Słabe kontakty i relacje z mediami/dziennikarzami
- Do tego za duzo czasu na TT i wiele nie potrzebnych tekstow i wdawania sie w dyskusje

Nie wiem czy o tym wiedział, ale dawno był już szykowany do zwolnienia a od dłuższego czasu był w roli Rzecznika tylko i wyłącznie dlatego bo znał hiszpański.

Poprostu Wisła to nie ten poziom dla niego. Ale powodzenia w nowej robocie
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2017, 13:26
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Takiego goscia chodzilo mi glownie o to, ze znal hiszpanski wiec w obecnej sytuacji byl odpowiednia osoba a nie o kontakty z kibicami poza internetem a poprzedni komentarz pisany na szybko bo mnie w domu nie ma wiec wiekszosc moze byc oburzona trescia ciul niewazne, trudno sie mowi
Juszczyk byl spoko ale pewnie dostal democje za sprawe z Uryga, za strone klubowa i pewnie tez za brak konkretnych dzialan w celu kierunku sprowadzenia ludzi na stadion.
Na jego twitterze ludzie w kolko pytaja o te same sprawy, "jak kupic karnet zza granicy", "jak kupic bilet/karnet dla znajomych" i wiele innych tego typu organizacyjnych spraw.

To pokazuje dwie sprawy:
1. Takie wydawaloby sie podstawowe informacje nie byly latwo dostepne dla kibicow (*)
2. Juszczyk nie totalnie nie byl proaktywny i nie ogarnal tego, ze skoro 10 osob o to pyta to pewnie jest w rgionie 1000 takich, ktorzy sie zapytac wstydza i ze nalezy te informacje wyeksponowac. Byc moze niektore rzeczy zwiazane z kupnem karnetu / biletu / wyrobienia KK nalezy uproscic lub przynajmniej lepiej wytlumaczyc. (*)

* Wiadmo jak wazne dla prezes Sarapaty jest zapelnienie stadionu i jak wielkie nadzieje na wyjscie z finansowego dolka poklada w wysokiej frekwencji. Ja osobiscie nie widzialem aby dzial prasowy / marketingowy klubu wykazywal sie jakimikolwiek inicjatywami majacymi na celu przyciagniecie kibicow na stadion. Mowie tu o ludziach, ktorzy juz na stadionie byli, wiedza gdzie jest i jak kupic bilet.
Akcji skierowanych do "pilkarskich dziewic" nie widzialem w ogole. Jezeli twoja szefowa w praktycznie kazdym wywiadzie mowi jak wazna jest frekwencja a twoj dzial nie robi nic lub absolutne minimum w tym kierunku to nie spodziewaj sie awansu.

To, ze Juszczyk potrafi mowic po hiszpansku to nie jest, nic szczegolnego. Pojedziesz na pol roku do Hiszpanii i gwarantuje Ci, ze jak wrocisz to bedziesz w stanie przetlumaczyc konferencje z hiszpanskim pilkarzem.

Tym, ktorzy mysla, ze klub wyrzucil Juszczyka przypominam iz wcale tak nie bylo. Juszczyk uniosl sie honorem i zrezygnowal z pracy poniewaz postawiono zatrudnic mu szefa. (Ktory mam nadzieje ogarnie to na czym tak zalezy Sarapacie).
Powód: bo chcialem cos jeszcze dodac
Ostatnio edytowane przez As : 19.07.2017 o godz. 13:32.
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 19.07.2017, 13:34
Od kiedy rolą rzecznika prasowego jest budowanie strategii marketingowej i prowadzenie działań promocyjnych? Ja wiem, że jest ogrom ludzi, którzy wrzucają do jednego wora pojęcia marketing, sprzedaż, promocja, dziennikarstwo, ale istnieje tutaj rozgraniczenie. Dział prasowy a dział marketingowy to 2 niezależne działy, które ze sobą współpracują. Tym bardziej funkcja rzecznika ma charakter PR-owy, a nie promocyjny w celu budowania frekwencji.
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Stary 19.07.2017, 13:36
Siemion napisał(a):Wyświetl post
Od kiedy rolą rzecznika prasowego jest budowanie strategii marketingowej i prowadzenie działań promocyjnych? Ja wiem, że jest ogrom ludzi, którzy wrzucają do jednego wora pojęcia marketing, sprzedaż, promocja, dziennikarstwo, ale istnieje tutaj rozgraniczenie. Dział prasowy a dział marketingowy to 2 niezależne działy, które ze sobą współpracują. Tym bardziej funkcja rzecznika ma charakter PR-owy, a nie promocyjny w celu budowania frekwencji.
od momentu, w którym oprócz roli Rzecznika Prasowego Klubu kierujesz też Działem Marketingu i Promocji. Taki dział powstawał pod opieką DJ
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów