|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wielka szkoda, bardzo go lubiłem w dodatku świetnie wykonywał swoją pracę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nowym rzecznikiem została Olga Tabor-Leszko
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Kto to jest? mam nadzieje, ze bedzie rownie kompetentna jak Damian.
Dziwne, bo nasz rzecznik miał wszystko czego potrzeba, zaczynajac od jezyka hiszpanskiego, a konczac na zyciu klubem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Z jego wpisu mozna wnioskowac ze klub chcial go przesunac ( cyt. drugi szereg ) na co sie nie zgodzil.
Czyli decyja wyszla ze strony klubu. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nawet z czasem zaczął jakoś się ubierać jak człowiek.
Powodzenia i tyle w temacie, dla nas to zmiana kosmetyczna. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja nie moge co tu sie odpierdala, takiego gościa wywalic, kibica, smiech na sali jak jest dobrze w druzynie to wewnatrz klubu takie numery znowu
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Przez kilka sekund pomyślcie - kto odpowiadał za stronę, newsy na niej oraz co za tym idzie - formę pożegnania z Alanem Urygą?
Dodajcie 2+2 i będziecie wiedzieć dlaczego tak, a nie inaczej. Widzę, że każdą nawet oczywistą decyzję niektórzy wykorzystują do ponapieprzania na zarząd. Aż się musiałem tu zalogować po raz pierwszy od kilku lat czytając to co się tu wypisuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Dobrze wywiązywał się ze swojej roli. Na początku było słabo, ale się rozkręcił. Być może decyzja o zmianie rzecznika prasowego ma związek z wyborem Prezesa Towarzystwa Sportowego. Jeden Prezes = jeden Rzecznik Prasowy. Pytanie tylko czy sobie poradzi i pogodzi obie funkcje? W każdym razie powodzenia.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 19.07.2017 o godz. 10:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Serek podobno go znał, a i ja słyszałem od kilku osób, że nie robi dobrego wrażenia poza pisaniem i nie zawsze jest taki miły, nawet dla swoich.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
No dokładnie - Snow - jak sobie to wyobrażasz?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Juszczykowi zaproponowano rolę Dyrektora biura prasowego. Odebrał to jako degradację czego ja osobiście nie rozumiem, ale o szczegółach się pewnie nie dowiemy.
Fajny był z niego facet, oddany klubowi, znał języki i na pewno miał swoje miejsce w klubie. Jeśli chodzi o samo 'rzecznikowanie' to byli od niego lepsi. Najbardziej podpadł w kwestii wypłat z klubu, gdy powiedział ' ja dostaję wypłate' takich rzeczy nie można mówić publicznie. A że kiedyś nie było ery TT to teraz wydaje się, że poprzednicy byli gorsi. Teraz od każdego rzecznika będzie się wymagać kontaktu w mediach elektronicznych, kiedyś tak nie było. |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Już żaluje, że się tu wpisałem.
Napisałem pomyślcie kilka sekund ale widzę, że niektórych to przerasta. News miał być opublikowany po rozmowie z Alanem, a nie przed. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Damian był dobrym rzecznikiem, ale niekiedy wchodził w głupie dyskusje na Twitterze.
Nowy rzecznik - https://twitter.com/OlgaTaborLeszko - z wykształcenia prawniczka. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Być może tak było. Z drugiej strony ile koleś jobów zebrał na własną głowę broniąc klub to nawet nie równałoby się akcji z Alanem.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Szacunek za tłumaczenie Ramireza i za zaangażowanie. Fakt, jako że ma serce kibica, to parę razy brał na klatę ciosy za zdarzenia, za które nie ponosił winy.
Ja jednak stoję na stanowisku, że to nie był mój wymarzony rzecznik (podobnie zresztą jak spiker, ale to temat na osobny wątek; ale jemu chyba płaci ZIKiT), niepotrzebnie angażował się w gównoburze i pyskówki na TT. Na pewno zebrał mnóstwo doświadczeń, powodzenia dla niego. Zobaczymy co sobą reprezentuje pani Olga, pierwsza akcja już chyba na konfie przed Termaliką? Ja na takim stanowisku widziałbym kogoś stricte z PR/dziennikarstwa, ale zobaczymy, może prawniczka też da radę. Niech trzyma fason, czasami niech ugryzie się w język i będzie dobrze. ![]()
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Damian PDW
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No jesli on umiescil za wczesnie ten tekst to jego wina.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pani Olgo Pani sie nie boi, cala Wisla za Pania stoi!
A D.J. gdyby chcial zostac to by zostal - moze ambicja mu nie pozwolila a moze jest cos w tle o czym nie wiemy. Powodzenia! ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyjaśnił przecież dużo na swoim FB.
Dostał propozycję koordynatora nowej strony internetowej i de facto robiłby całą brudną robotę rzecznika, a przed blaskiem fleszy stałby kto inny. https://www.facebook.com/damian.juszczyk.3?fref=ts |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak jak ktoś napisał - gdyby chciał - zostać mógł, ale w innej formie PS - trzeba mieć tupet, aby w tekście o pożegnaniu z Kibicami i Klubem napisać akapit o szukaniu nowej pracy ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Styl pożegnania Zarządu ponownie słaby, ale na boga - co Wy piszecie?! Owszem, nie można Damianowi odebrać zaangażowania i wkładania 110% serducha w tą prace, ale to był słaby rzecznik
- Słaba jakość tekstów na stronie internetowej - W stosunki do tego co napisałem w oświadczeniu, wogóle nie rozwinął Social Media (290 tys like'ow stoi od 1,5 roku, male zaangazowanie), plus średnie kampanie i filmy promocyjne. Social Media zostały mocno rozkrecone ( ibyly rozkrecane przez kolejne 2 lata) od jesieni 2013 jak przejeto TSW.com.pl - Słabe kontakty i relacje z mediami/dziennikarzami - Do tego za duzo czasu na TT i wiele nie potrzebnych tekstow i wdawania sie w dyskusje Nie wiem czy o tym wiedział, ale dawno był już szykowany do zwolnienia a od dłuższego czasu był w roli Rzecznika tylko i wyłącznie dlatego bo znał hiszpański. Poprostu Wisła to nie ten poziom dla niego. Ale powodzenia w nowej robocie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Na jego twitterze ludzie w kolko pytaja o te same sprawy, "jak kupic karnet zza granicy", "jak kupic bilet/karnet dla znajomych" i wiele innych tego typu organizacyjnych spraw. To pokazuje dwie sprawy: 1. Takie wydawaloby sie podstawowe informacje nie byly latwo dostepne dla kibicow (*) 2. Juszczyk nie totalnie nie byl proaktywny i nie ogarnal tego, ze skoro 10 osob o to pyta to pewnie jest w rgionie 1000 takich, ktorzy sie zapytac wstydza i ze nalezy te informacje wyeksponowac. Byc moze niektore rzeczy zwiazane z kupnem karnetu / biletu / wyrobienia KK nalezy uproscic lub przynajmniej lepiej wytlumaczyc. (*) * Wiadmo jak wazne dla prezes Sarapaty jest zapelnienie stadionu i jak wielkie nadzieje na wyjscie z finansowego dolka poklada w wysokiej frekwencji. Ja osobiscie nie widzialem aby dzial prasowy / marketingowy klubu wykazywal sie jakimikolwiek inicjatywami majacymi na celu przyciagniecie kibicow na stadion. Mowie tu o ludziach, ktorzy juz na stadionie byli, wiedza gdzie jest i jak kupic bilet. Akcji skierowanych do "pilkarskich dziewic" nie widzialem w ogole. Jezeli twoja szefowa w praktycznie kazdym wywiadzie mowi jak wazna jest frekwencja a twoj dzial nie robi nic lub absolutne minimum w tym kierunku to nie spodziewaj sie awansu. To, ze Juszczyk potrafi mowic po hiszpansku to nie jest, nic szczegolnego. Pojedziesz na pol roku do Hiszpanii i gwarantuje Ci, ze jak wrocisz to bedziesz w stanie przetlumaczyc konferencje z hiszpanskim pilkarzem. Tym, ktorzy mysla, ze klub wyrzucil Juszczyka przypominam iz wcale tak nie bylo. Juszczyk uniosl sie honorem i zrezygnowal z pracy poniewaz postawiono zatrudnic mu szefa. (Ktory mam nadzieje ogarnie to na czym tak zalezy Sarapacie). Powód: bo chcialem cos jeszcze dodac
Ostatnio edytowane przez As : 19.07.2017 o godz. 13:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Od kiedy rolą rzecznika prasowego jest budowanie strategii marketingowej i prowadzenie działań promocyjnych? Ja wiem, że jest ogrom ludzi, którzy wrzucają do jednego wora pojęcia marketing, sprzedaż, promocja, dziennikarstwo, ale istnieje tutaj rozgraniczenie. Dział prasowy a dział marketingowy to 2 niezależne działy, które ze sobą współpracują. Tym bardziej funkcja rzecznika ma charakter PR-owy, a nie promocyjny w celu budowania frekwencji.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|