The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2017, 18:44
Nie szkodzi, ważne że ma "to coś"!

Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 13.07.2017, 20:42
czaro napisał(a):Wyświetl post
Stilić był przecież w każdym meczu najgorszy na boisku.
Według mnie w żadnym sparingu nie byl gorszy od np Brleka. W Sosnowcu wszedł w końcówce i zrobił różnice jak kilka razy fajnie podaniem z pierwszej piłki przyspieszył akcje, kilka razy ładnie zagrali z Petarem, a po jednej takiej akcji był bliski bramki, ta akcja z 90 minuty jak wymanewrowal 3 obrońców jednym zawodem i uderzył tuż obok słupka pokazała, że wrócił mu ten luz. A sparing gdzie obsłużyl Bogusia genialnym podaniem i padła bramka? W meczach o punkty KLUCZOWE jest posiadanie kogoś takiego kto potrafi zrobić jednym podaniem roznice. Semir to zawsze miał a teraz wrócił ten jego luz.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.07.2017, 22:33
A kto jako video assistant referee ?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.07.2017, 23:03
var tylko w kielcach

Stilic w 2 ostatnich meczach gral lepiej niż Brlek, to trzeba przyznać. Ale dalej Stilic gra poniżej pewnego poziomu, do którego przyzwyczaił krakowskich kibiców.

Velez.przepracowal z nami więcej niz chociazby Kostal czy Halilovic(tu nie jestem pewien). Więc trochę jednostek treningowych przebył
Jazda , Jazda , Jazda Biała Gwiazda!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 13.07.2017, 23:12
W tej lidze nigdy nie bedzie normalnie
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.07.2017, 05:37
jonaf napisał(a):Wyświetl post
var tylko w kielcach

Stilic w 2 ostatnich meczach gral lepiej niż Brlek, to trzeba przyznać. Ale dalej Stilic gra poniżej pewnego poziomu, do którego przyzwyczaił krakowskich kibiców.

Velez.przepracowal z nami więcej niz chociazby Kostal czy Halilovic(tu nie jestem pewien). Więc trochę jednostek treningowych przebył
Kostal i Halilovic trenowali dluzej o 1 tydzien i grali w wiekszej ilości sparingów. Liga slowacka i chorwacka tez rusza wczesniej.
Var mial byc podobno w 6 meczach w kolejce a jednak jest w 1? Skad ta zmiana?
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 14.07.2017, 05:50
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Kostal i Halilovic trenowali dluzej o 1 tydzien i grali w wiekszej ilości sparingów. Liga slowacka i chorwacka tez rusza wczesniej.
Var mial byc podobno w 6 meczach w kolejce a jednak jest w 1? Skad ta zmiana?
Wszystko jest w fazie testowej narazie i VAR będzie wykorzystywany przez kilka/kilkanaście kolejek
tylko w jednym wybranym losowo meczu (sędziów przeszkolonych brak!). Docelowo VAR ma być na 7 meczach w kolejce.

Co do meczu mam obawy, ale Pogoń słabsza od nas. Trzy punkty na początek!
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Stary 14.07.2017, 06:41
ej no, jest jeden przeszkolony sędzia techniczny od VAR. Pan Gil, ktory bedzie jeździł na 2 mecze w weekend. Jako glowny i jako ten od VAR

faktycznie halilovic i kostal byli 4 dni wczesniej niz velez. Spora roznica.
Ostatnio edytowane przez jonaf : 14.07.2017 o godz. 06:44.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.07.2017, 07:16
Mam nadzieje ze juz nie bedziemy teraz bardzo defensywnie grali.
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Stary 14.07.2017, 07:37
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje ze juz nie bedziemy teraz bardzo defensywnie grali.
Filozofia trenera jest taka, żeby jak najmniej stracić.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.07.2017, 09:44
Ewidentnie daje mi się we znaki przerwa letnia, bo śniło mi się dzisiaj, że wygrywamy 1-0 po samobóju w 86 minucie.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.07.2017, 10:03
Wydaje mi się, że dziś wybiegniemy w takim składzie:

Julian
Cywka-Głowacki-Gonzalez-Sadlok
Boguski-Velez-Brlek-Małecki
Stilic
Ondrasek

Wątpie, żeby Kiko ryzykował zwłaszcza że gramy przeciwko drużynie która ma spore problemy kadrowe i w większości zagra juniorami, albo chłopakami mało doświadczonymi. Jest zatem ogromna szansa na 3 pkt.
W drugiej połowie pewnie za Ondraska wejdzie Carlitos lub Brożek ?, a za Boguskiego lub Stilicia ktoś z dwójki Wojtkowski-Kostal
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 14.07.2017 o godz. 10:05.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.07.2017, 11:26
Kiko Ramirez obchodzi dzisiaj swoje 47 urodziny wiec dobrze by bylo wygrac i z przytupem wejsc w nowy sezon
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 14.07.2017, 11:27
jonaf napisał(a):Wyświetl post
ej no, jest jeden przeszkolony sędzia techniczny od VAR. Pan Gil
Super, Pan Sędzia Gil, uznany w kraju i poza granicami fachowiec, daje rękojmię należytego wykorzystania możliwości VAR.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 14.07.2017, 11:52
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post

Julian
Stilic
Ondrasek

Wątpie, żeby Kiko ryzykował zwłaszcza że gramy przeciwko drużynie która ma spore problemy kadrowe i w większości zagra juniorami, albo chłopakami mało doświadczonymi. Jest zatem ogromna szansa na 3 pkt.
W drugiej połowie pewnie za Ondraska wejdzie Carlitos lub Brożek ?, a za Boguskiego lub Stilicia ktoś z dwójki Wojtkowski-Kostal
Stilic bedzie gral w meczach domowych glownie, tak mi sie wydaje, gdy przeciwnik nie bedzie nas tlamsil.
W Szczecinie, nawet z oslabiona kadrowo Pogonia, go wdeptaja w ziemie.

W srodku pola mamy olbrzymia dziure. Niby odszedl jeden Maczynski, wysypal sie na chwile Pol i jest lekka tragedia.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.07.2017, 12:02
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Stilic bedzie gral w meczach domowych glownie, tak mi sie wydaje, gdy przeciwnik nie bedzie nas tlamsil.
W Szczecinie, nawet z oslabiona kadrowo Pogonia, go wdeptaja w ziemie.

W srodku pola mamy olbrzymia dziure. Niby odszedl jeden Maczynski, wysypal sie na chwile Pol i jest lekka tragedia.
Odszedł tez kloc Uryga. Był jaki był, ale to defensywny pomocnik którego teraz w kadrze brakuje, bo Velez to zapchajdziura.
Mam nadzieje ze nie wyjdziemy z Semirem tylko włąsnie Velez, Brlek i albo Halilovic albo Buguski. Taktyka któa gramy skupia sie na zageszczeniu srodka, czyli klimat w którym Semir nie oddycha. Veleza na def, Brleka na rozbijaka i Halilivic/Boguski jako rozprowadzający piłke.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.07.2017, 12:10

Julian
Stilic
Ondrasek

Jest duża szansa, że Carlitos wybiegnie od początku. Brozio miał uraz przez spory czas i dopiero dochodzi formy i pytanie do jakiej w takim wieku.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 14.07.2017, 13:01
Julian
Cywka-Arsenić-Gonzalez-Sadlok
Boguski-Halinović-Velez-Mały
Brlek
Carlitos(Zdenek)

Halinović jest brany pod uwagę jako pierwszy wybór oprócz Pola którego nie ma potem Brlek na ofensywnym i takie jest optymalne Trio w środku ale że gramy na wyjeżdzie nie ma Pola który dużo dawał w obronie to bejdzie na dziko Velez tak przynajmniej myśle... i Broń boże od ustawienia 5-3-2
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 14.07.2017, 13:08
UcheJ

Twój skład jest zbyt ryzykowny, jedynie Velez ma szansę moim zdaniem na 1 skład z uwagi na to, że nie może grać Pol. A tak to wszystko pozostanie po staremu, pewnie gdyby Brożek był w pełni sił to on zacząłby to spotkanie, a tak zagra bardziej doświadczony w Polskiej lidze Ondrasek.

Arsenic nie grał pół roku, niedawno wszedł do zespołu, na pewno nie zagra od początku, Głowa zagra
Halilovic - j.w, pewnie wejdzie w końcówce
Carlitos - j.w. pewnie wejdzie w końcówce
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.07.2017, 13:21

Arsenic nie grał pół roku, niedawno wszedł do zespołu, na pewno nie zagra od początku, Głowa zagra
Halilovic - j.w, pewnie wejdzie w końcówce
Carlitos - j.w. pewnie wejdzie w końcówce
Pomijam wszystkie okoliczności.
Pytanie na logikę : W jakim celu Kiko brałby na konferencje Carlitosa który wg. Ciebie pewnie wejdzie w końcówce? Ile minut w sparingach rozegrał Ondrasek?
Po co w kazdym sparingu w pierwszym składzie gral Arsenic skoro dzis ma wg. Ciebie usiąść na ławce?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 14.07.2017, 13:36
Na konferencję mógł zabrać Kacpra Laskosia i co też byś go widział w 1 składzie?
To, że Arsenic grał w sparingach o niczym nie świadczy, w sparingach grało też kilku innych chłopaków wcale nie przewidzianych do 1 składu...
Mówię to tylko moje zdanie, przekonasz się za parę godzin kto miał rację.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.07.2017, 13:49
Na 99 procent bedzie to Cuesta-Arsenic,Glowacki,Gonzalez-Velez,Brlek,Małecki,Halilovic,Boguski-Carlitos,Ondrasek i gra ofensywna
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 14.07.2017, 14:10
Nie jestem optymistą. Remis uznam za sukces. Pogoń gra u siebie, z nowym Trenerem, będą chcieli się pokazać. Patrząc na sparingi nie wydaje się, żeby naszym jedynym problemem było zmęczenie. Jak Kiko będzie forsował nowe ustawienie to naprawdę może to wyglądać nieciekawie. W dodatku w zeszłym sezonie na wyjazdach zanotowaliśmy bilans 3-3-13. Dlatego choćby punkcik będzie niezłym wynikiem.
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 14.07.2017, 15:00
Zobaczymy kto będzie bliżej Moim zdaniem Halinović ma pewny skład !!! nawet pewniejszy niż Brlek bo 8 jest najważniejsza w zespole moim zdaniem... Bez 8 widzieliśmy grę w reprze 70 miejsce w rankingu i nie ważne kto gra z przodu (Lewandowski, Milik, Błaszczu czy Ondrasek) bez środka nie osiągniesz nic. Dla tego Halinović jest jedyną w 100% 8 będzie grał choć by się waliło i paliło pozdro
Odpowiedz cytując
jonaf
Senior Member

Stary 14.07.2017, 15:11
UcheJ napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy kto będzie bliżej Moim zdaniem Halinović ma pewny skład !!! nawet pewniejszy niż Brlek bo 8 jest najważniejsza w zespole moim zdaniem... Bez 8 widzieliśmy grę w reprze 70 miejsce w rankingu i nie ważne kto gra z przodu (Lewandowski, Milik, Błaszczu czy Ondrasek) bez środka nie osiągniesz nic. Dla tego Halinović jest jedyną w 100% 8 będzie grał choć by się waliło i paliło pozdro
a kim jest ten halinović?
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 14.07.2017, 15:21
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Na 99 procent bedzie to Cuesta-Arsenic,Glowacki,Gonzalez-Velez,Brlek,Małecki,Halilovic,Boguski-Carlitos,Ondrasek i gra ofensywna
Na 99% to w tym składzie są przynajmniej 3 pudła
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.07.2017, 15:22
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Odszedł tez kloc Uryga. Był jaki był, ale to defensywny pomocnik którego teraz w kadrze brakuje, bo Velez to zapchajdziura.
Mam nadzieje ze nie wyjdziemy z Semirem tylko włąsnie Velez, Brlek i albo Halilovic albo Buguski. Taktyka któa gramy skupia sie na zageszczeniu srodka, czyli klimat w którym Semir nie oddycha. Veleza na def, Brleka na rozbijaka i Halilivic/Boguski jako rozprowadzający piłke.
Ciężko przewidzieć przyszłość Veleza u nas i to jak się będzie prezentował w dłuższej perspektywie, ale ja jednak odetchnąłem z ulgą, że Alana już u nas nie ma. Za dużo krwi mi upuścił w trakcie ostatnich 3 lat swoją niestety bardzo słabą grą. Szczególnie na pozycji defensywnego pomocnika, gdzie często mijał się to z piłką, to z przeciwnikiem a jego przydatność w ofensywie i rozegraniu była równa 0. Niech do nas wróci za 3-5 lat gdy się ogra w innym zespole i zasłuży na miano Pana piłkarza.

akurat oglądam skrót zeszłorocznej inauguracji https://www.youtube.com/watch?v=KbufgUobCP8 Uryga się wtedy nie popisał, delikatnie rzecz ujmując

Na konferencję mógł zabrać Kacpra Laskosia i co też byś go widział w 1 składzie?
To, że Arsenic grał w sparingach o niczym nie świadczy, w sparingach grało też kilku innych chłopaków wcale nie przewidzianych do 1 składu...
Mówię to tylko moje zdanie, przekonasz się za parę godzin kto miał rację.
W gwoli ścisłości na konferencję to Juszczyk zaprasza dowolnego piłkarza.
Odpowiedz cytując
dudzon
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.07.2017, 16:13
Remis biorę w ciemno.
Żeby mi się chciało, tak jak mi się nie chce
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 14.07.2017, 16:34
Nie przesadzajmy z tym remisem w ciemno jakbyśmy do Poznania albo Wawy jechali. Chyba zapominacie kim jest Pogoń, a na pewno nie jest hegemonem tej ligi. Gramy o zwycięstwo z tym zastrzeżeniem, że dokonało się wiele zmian i nie można pruć się o nie daj Boże przegraną.

Skoro rok temu potrafiliśmy wygrać z nimi mając na boisku Urygę i Mójtę i bramki strzelali dla nas Brożek i Pietrzak, to co teraz może pójść źle?
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 14.07.2017 o godz. 16:39.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.07.2017, 21:30
Brawo!
Bardzo przyzwoita gra w obronie, poza bramkami wykreowane 3-4 dobre sytuacje
Carlitos super, Julian swoje wybronil, Velez na razie srednio , widać ze to bardziej stoper, ale twardziel i walczak
Wojtkowski słaby fizycznie sie wydaje, poki co bardziej na juniora wygląda
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów