The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2017, 20:56
Tylko, że Pawłowski najprawdopodobniej na przesłuchaniu sam nas pogrzebał w tej sprawie i dlatego wyleciał na zbity pysk (za wyniki trochę też, ale myślę, że tam było ewidentne drugie dno).
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.07.2017, 20:57
Ten Kostal jest wolnym pilkarzem czy ma podpisany kontrakt i trzeba by go bylo wykupic ?
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.07.2017, 21:01
Według innego portalu jest bez kontraktu ale trzeba zapłacić za wyszkolenie? Jakiego rzędu to mogą być kwoty?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 03.07.2017, 21:05
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Ten Kostal jest wolnym pilkarzem czy ma podpisany kontrakt i trzeba by go bylo wykupic ?
Chyba wolnym, ale trzeba wypłacić ekwiwalent za wyszkolenie.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 03.07.2017, 21:10
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Czyli uważasz, że Mączyński jest też w tym legijno-pzpznowo-bonkowo-masońskim spisku? I zamiast rozwiązać kontrakt z winy klubu (mógł to zrobić co wynika z wywiadu) i odejść za darmo do Legii to dalej przygotywuje się z Wisłą do sezonu? Jaki to ma sens?

Już ci wytłumaczyłem czemu kontrakt został rozwiązany? Czemu się nie odniosłeś do tego? Bo nie pasuje do teorii spisku?

Cierzniak i Legia nie zostali złapani. Jeżeli uważasz, że wywiad jest jakimkolwiek dowodem to "zmądrzej".
Boże.. ten człowiek jest po prostu niespełna rozumu. No ale takich w Legii na propagandówce zatrudniają. Tam mądrych nie ma. Wystarczy łańcuch na szyji, albo koralik i już dobry.

Cierzniak przyznaje się w wywiadzie, dzienikarz zaciera dowody, PZPN nawet nie przesłu..... w tej sprawie. A ten uznaje - nie dowód. I nie ma spisku i ewidentnej stronniczości. Sam precedens dla Legii też nie dziwi.

I dodaje do tego jakichś "masonów". Już sam fakt wspomnienia masonów świadczy, że gość ucieka w histerię. "Łolaboga! Ja kradnę i kłamię? To pewnie te masony też. Nie bądź śmieszny. Dorośnij!".
Histeria tego typu jest dobrym wyznacznikiem mało mądrego, cwanego oszuścika.

Już kiedyś tu napisałem:

Wcześniej myślałem, że na te debilizmy Stanowskiego nabierają się pożyteczni idioci w Wiśle. No ale to chyba tylko pokłosie fanów sukcesu złotych lat Wisły. Tak naprawdę to fani Legii i warsiawiaki, dla których Wisła to drugi wybór kibicowski. Dlatego nie rozumieją dlaczego ludzie protestują przeciw spiskom Bońka i PZPN z Ległymi. No jak to możliwe? Oni nie chcą dobrze dla Legii? Nie chcą oddać bramkarza? Przecież to dla dobra...

Jaka konspiracja, panie?
Boniek i Leśnodorski spotkali sie przypadkiem w przejściu podziemnym i zobaczyli jak akurat Cierzniak gazetę Legii kupuje. No to zapytali: może tak do Legii? No, a zza węgła przypadkiem podsłuchał ich Stanowski i potem to wszystko opisał na swoim blogu. Dlatego wiedział, że to nie spisek.
To taka teoria koincydencji. Niejaki "czaro" już wam o tym opowie. On wie, bo też tam był, piwo K**ewskie pił i gazetkę Legii rozwijał.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.07.2017, 21:12
abcabc napisał(a):Wyświetl post
Boże.. ten człowiek jest po prostu niespełna rozumu. No ale takich w Legii na propagandówce zatrudniają. Tam mądrych nie ma. Wystarczy łańcuch na szyji, albo koralik i już dobry.

Cierzniak przyznaje się w wywiadzie, dzienikarz zaciera dowody, PZPN nawet nie przesłu..... w tej sprawie. A ten uznaje - nie dowód. I nie ma spisku i ewidentnej stronniczości. Sam precedens dla Legii też nie dziwi.

I dodaje do tego jakichś "masonów". Już sam fakt wspomnienia masonów świadczy, że gość ucieka w histerię. "Łolaboga! Ja kradnę i kłamię? To pewnie te masony też. Nie bądź śmieszny. Dorośnij!".
Histeria tego typu jest dobrym wyznacznikiem mało mądrego, cwanego oszuścika.

Już kiedyś tu napisałem:

Wcześniej myślałem, że na te debilizmy Stanowskiego nabierają się pożyteczni idioci w Wiśle. No ale to chyba tylko pokłosie fanów sukcesu złotych lat Wisły. Tak naprawdę to fani Legii i warsiawiaki, dla których Wisła to drugi wybór kibicowski. Dlatego nie rozumieją dlaczego ludzie protestują przeciw spiskom Bońka i PZPN z Ległymi. No jak to możliwe? Oni nie chcą dobrze dla Legii? Nie chcą oddać bramkarza? Przecież to dla dobra...

Jaka konspiracja, panie?
Boniek i Leśnodorski spotkali sie przypadkiem w przejściu podziemnym i zobaczyli jak akurat Cierzniak gazetę Legii kupuje. No to zapytali: może tak do Legii? No, a zza węgła przypadkiem podsłuchał ich Stanowski i potem to wszystko opisał na swoim blogu. Dlatego wiedział, że to nie spisek.
To taka teoria koincydencji. Niejaki "czaro" już wam o tym opowie. On wie, bo też tam był, piwo K**ewskie pił i gazetkę Legii rozwijał.
Paplanina, a zero konkretów. Może odpiszesz na chociaż jedno pytanie?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Stary 03.07.2017, 21:18
Ewentualne zeznania zdrajcy Pawłowskiego (jeżeli takowe formalnie były - kto ma na to dowód? Kolega z Legii? ) nie mają znaczenia, bo wyrok nie powinien zapaść ze względu na złamanie prawa przez Cierzniaka i Legię. Wisła straciła zaufanie do Cierzniaka i miała prawo. To jest fakt do udowodnienia. Wywiad jest dowodem. I podważa skargę Cierzniaka.
Już nie piszę, że nawet bez tego to był bezprecedensowy przekręt na rzecz Legii.

Paplanina, a zero konkretów. Może odpiszesz na chociaż jedno pytanie?
Które pytanie, synu? Ty umiesz czytać?
Ostatnio edytowane przez abcabc : 03.07.2017 o godz. 21:20.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 03.07.2017, 21:25
Ewentualne zeznania zdrajcy Pawłowskiego (jeżeli takowe formalnie były - kto ma na to dowód? Kolega z Legii? ) nie mają znaczenia, bo wyrok nie powinien zapaść ze względu na złamanie prawa przez Cierzniaka i Legię. Wisła straciła zaufanie do Cierzniaka i miała prawo. To jest fakt do udowodnienia. Wywiad jest dowodem. I podważa skargę Cierzniaka.
Już nie piszę, że nawet bez tego to był bezprecedensowy przekręt na rzecz Legii.

Które pytanie, synu? Ty umiesz czytać?
Te:

Cytat:
Czyli uważasz, że Mączyński jest też w tym legijno-pzpznowo-bonkowo-masońskim spisku? I zamiast rozwiązać kontrakt z winy klubu (mógł to zrobić co wynika z wywiadu) i odejść za darmo do Legii to dalej przygotywuje się z Wisłą do sezonu? Jaki to ma sens?

Już ci wytłumaczyłem czemu kontrakt został rozwiązany? Czemu się nie odniosłeś do tego? Bo nie pasuje do teorii spisku?

A wiesz chociaż o co chodzi czy klasycznie "nie wiem to się wypowiem"?
Na część już odpowiedziałeś, ale później, po moim "gdzie odpowiedzi".

Z tym wywiadem jako dowód to ty tak na poważnie?
Czyli dowodem jest, że nie płaciliśmy od lutego "bo tak było w wywiadzie", mimo że to nieprawda? Czy tylko wywiady, które nas stawiają w dobrym świetle są dowodami?

Tak, ja wiem, że Cierzniak był dogadany długo przed 1 stycznia, bo to oczywiste, ale przed sądem i innym podobnym instytucjom liczą się fakty, a nie to "co jest oczywiste"?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 03.07.2017 o godz. 21:28.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 03.07.2017, 21:27
Stara zasada brzmi piłkarz wart jest tyle ile za niego chcą zapłacić.
Na razie jak widać nikt za Mączyńskiego więcej niż Legia nie chce dać.

Z wywiadu z Panią prezes wynika że klub byłby chętny na sprzedaż M do Legii ale raczej nie z te pieniądze co L proponuje.

Propozycja Legii to niestety nie jest chęć targowania tylko podgrzanie atmosfery wokół całej sprawy. Zresztą wszelkie przecieki artykuły temu służą - postawić Wisłę w takiej pozycji że będzie musiała Mąkę sprzedać. Legia chce pokazać że oni mogą wszystko tak jak podkupywali młodzież Lecha tak jak postąpili z Cierzniakiem chcą udowodnić że jest Legia długo nic i dopiero reszta ekstraklasy.

Wisła raczej nie może finansowo pozwolić sobie na to żeby Mączyński odszedł w przyszłym roku za darmo. Sprzedać za frytki też nie powinniśmy. Sarapata powiedziała że sytuacja powinna się niedługo rozwiązać. Czyżby to była zapowiedź że puszczamy Mąkę za te 400 tys. a może że puszczą za 500 tys ?
Optymalnym rozwiązanie jest czekać do końca okienka może się trafi inny kupiec tylko czy Mączyński gdzie indziej będzie chciał iść ja raczej w to wątpię
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 03.07.2017 o godz. 21:34.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Stary 03.07.2017, 21:37
@mr_kwolf
"że Mączyński jest też w tym legijno-pzpznowo-bonkowo-masońskim spisku"?

Gościu. Twoja głupota jest niebywała. Co to ma do rzeczy? Ja nie odpowiadam na głupie pytania człowieka niespełna rozumu.
Co to ma do rzeczy. Postaw tezę, a nie pytaj jak pacjent Kobierzyna.
Do jasnej cholery. Nie odpowiedziałem na jego zwidy.
Ja odpowiadam na argumenty. Jaki jest twój argument i jak on sie ma do sprawy Cierzniaka, roztropku?

To jest po prostu kabaret. Facet tłumaczy przekręt Legii-Cierzniaka przeciw Wiśle: wszędzie tak robią (ale nie zostają złapani).
Ale kiedy za takie numery Wisła zsyła do rezerw, to już nie rozumie argumentu "wszędzie tak robią".
On tylko przeciw Wiśle zrozumie, za Wisłą - nie.
Nigdzie nie rozwiązują umowy za zesłanie do rezerw. To przeciw Wiśle PZPN zrobił precedens, ale dla niego już nie ma znaczenia, że nie "wszędzie tak robią", a nawet nigdzie.

No i nie chce za cholerę zobaczyć stronniczości PZPN, która świadczy i dowodzi spisku (cała szybkość działania, nie uwzględnienie dowodów, i sam fakt, że Cierzniak i Legia w ogóle wpadli na ten pomysł bez precedensu, spisku dowodzi).
On przecież jest kretem, który działa przeciw Wiśle i dla każdego, kto Wisłę chce przekręcić. Sporo takich.
Gościu. Przyznaj się kibicem jakiego klubu jesteś. I czy już nie masz sekretnego kontraktu na Ległej jak Cierzniak.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 03.07.2017, 21:41
@mr_kwolf
"że Mączyński jest też w tym legijno-pzpznowo-bonkowo-masońskim spisku"?

Gościu. Twoja głupota jest niebywała. Co to ma do rzeczy? Ja nie odpowiadam na głupie pytania człowieka niespełna rozumu.
Co to ma do rzeczy. Postaw tezę, a nie pytaj jak pacjent Kobierzyna.
Do jasnej cholery. Nie odpowiedziałem na jego zwidy.
Ja odpowiadam na argumenty. Jaki jest twój argument i jak on sie ma do sprawy Cierzniaka, roztropku?

To jest po prostu kabaret. Facet tłumaczy przekręt Legii-Cierzniaka przeciw Wiśle: wszędzie tak robią (ale nie zostają złapani).
Ale kiedy za takie numery Wisła zsyła do rezerw, to już nie rozumie argumentu "wszędzie tak robią".
Nigdzie nie rozwiązują umowy za zesłanie do rezerw. To przeciw Wiśle PZPN zrobił precedens, ale dla niego już nie ma znaczenia, że nie "wszędzie tak robią", a nawet nigdzie.

No i nie chce za cholerę zobaczyć stronniczości PZPN, która świadczy i dowodzi spisku (cała szybkość działania, nie uwzględnienie dowodów, i sam fakt, że Cierzniak i Legia w ogóle wpadli na ten pomysł bez precedensu, spisku dowodzi).
On przecież jest kretem, który działa przeciw Wiśle i dla każdego, kto Wisłę chce przekręcić. Sporo takich.
Gościu. Przyznaj się kibicem jakiego klubu jesteś. I czy już nie masz sekretnego kontraktu na Ległej jak Cierzniak.
Dalej zero konkretów.

Kończę, żyj w przekonaniu że wszyscy w Polsce mysla jak pomóc Legii i jak zaszkodzić Wiśle. Bo dokładnie tak jest. Tylko dlatego jeszcze nie wygraliśmy Ligi Mistrzów, bo PZPN robi ciągle przeciwko nam.

Koniec.

PS. Poczytaj o Plaku i Śląsku skoro twierdzisz nigdzie tak nie robią.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Stary 03.07.2017, 21:50
Dalej zero konkretów.
O... same konkrety i dowód logiczny, a dla niego... zero konkretów. No to chyba zdolności umysłowe by się przydały.

A propos Plaku. On był szykanowany. To nie było odesłanie do rezerw, tylko bieganie po parku. Nie za oszustwo i utratę zaufania do oszusta, ale ze wzgledów finansowych (chcieli go orżnąć na kasę).
No widzisz. Tutaj trzeba jednak trochę rozumu, żeby odróżnić piernik od wiatraka. Tobie się to nie udaje.
I ukrywasz swoje klubowe lojalności. Nie dziwię się.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.07.2017, 21:53
Wytransferowac pilkarza mozna w 2 dni. Jeszcze cale okno przed nami wiec nawet sie nie dziwię Wiśle że nie chcę puścić najlepszych piłkarzy przy pierwszej lepszej ofercie.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.07.2017, 22:01
^
Dokładnie to co Kerherop napisał.

Nie ma co panikować, ani wietrzyć spisku warszawskiego.

To jest oczywiste, że komisja ligi jeśli ma komuś pomóc to pomoże 7, to nasz najmocniejszy eksportowy klub, w dodatku mający chody bo jest ze stolicy. W sprawie Cierzniaka bardzo śmierdziało, ale bardzo możliwe, że wesoły Ted nas pogrążył wtedy - a komisji ligi właśnie o to chodziło - żeby mieć się na czym oprzeć, aby sprawę ujebać i tyle.

Dodatkowo pogarsza sprawę Stanowski z tą swoją weszlo (c) Franz, bo wiadomo, że co by sam nie mówił ten portal będzie zawsze wspierał każdą decyzję będącą na korzyść 7.

Co nie zmienia faktu, że lubię go czytać, bo ma ciekawe artykuły. Trzeba jedynie przesiewać prolegijną agitację i jest OK.
Odpowiedz cytując
Styropian
Junior Member

Od: 10.2014

Stary 03.07.2017, 22:55
...
Ktoś przebrnął przez jego wywody? Tak szczerze? Bo ....oli jak meksykanin kaktusa.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 03.07.2017, 23:08
Dalej zero konkretów.

Kończę, żyj w przekonaniu że wszyscy w Polsce mysla jak pomóc Legii i jak zaszkodzić Wiśle. Bo dokładnie tak jest. Tylko dlatego jeszcze nie wygraliśmy Ligi Mistrzów, bo PZPN robi ciągle przeciwko nam.

Koniec.

PS. Poczytaj o Plaku i Śląsku skoro twierdzisz nigdzie tak nie robią.
Nie napinaj się na tego bajkopisarza bo marnujesz czas.... Kilkanaście postów temu było pytanie o fanclub Videmonta... Właśnie to ten ogórek abc jest jego fanem i zaciekle bronił jego talent oraz możliwości po ułożeniu stopy przy "asyście" w meczu z Piastem...

Szkoda, czasu na niego, gimb piszący w ukryciu pokoiku za zamkniętymi drzwiami, monitorek, biureczko i skrobie z adrenaliną czy rodzice przerwą mu złote myśli czy nie...

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.07.2017, 08:42
Mączyński o swojej przyszłości
https://twitter.com/makatsw/status/882120843584839684
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 04.07.2017, 08:47
Co do KM
Widać po nim, że nie jest zadowolony z sytuacji w klubie - głównie chodzi o zaległości finansowe wobec zawodników (nie tylko jego również innych). Facet chce zawrzeć konkretny kontrakt, bo będzie on pewnie ostatnim wysokim kontraktem w karierze - 2-3 letni, po jego zakończeniu na wysokie apanaże raczej nie będzie miał szansy.

Jednak faktem jest, że pozostaje naszym zawodnikiem na kolejny sezon, a okienko dopiero się otworzyło. Wg mnie kwota oferowana za Mączyńskiego czy to jest 400 czy to 500 tys euro to kwoty dla klubu nie satysfakcjonujące i do końca okienka wiele się może w tym zakresie zmienić. I nie oceniam KM przez pryzmat jego gry w reprezentacji (chociaż to też jest atut) ale przez pryzmat jego dokonań jako piłkarza. Wg mnie na jego pozycji w lidze nie ma lepszego zawodnika - porównywalny jest Moulin z Legii. Ciekawe ile Legia chciałaby za tego zawodnika ?
Rolę Krzyśka w Wiśle łatwo docenić poprzez zerknięcie na mecz z Górnikiem Łęczna - jego brak był widoczny gołym okiem. Mączyński ma umiejętność dogrania celnych i prostopadłych piłek z głębi pola, umiejętność przyjęcia piłki obrócenia się i rozegrania piłki do przodu. To że asysty czy bramki go nie bronią, nie ma wielkiego znaczenia - jest to piłkarz, który jest jednym z lepszych w naszej ekstraklasie i tyle.

Problem z Krzyśkiem jest taki, że być może będzie się bał przejścia do klubu zagranicznego (ewentualna utrata miejsca w składzie reprezentacji na MS 2018) a jednocześnie chciałby zagrać w europejskich pucharach etc.
To co oferuje Legia to popłuczyny - nawet jeżeli jest to 500 tys euro. Bonusy to na poziomie nigdy dla Legii i jakiegokolwiek innego polskiego klubu nie osiągalnym (1/8 LM)... Skoro Legia tak bardzo chce, Krzysiek też tak bardzo chce to proszę bardzo: 700 tys euro + 100 tys euro za grę w KM w MŚ 2018 + 30 % od kolejnego transferu. To jest oferta, którą klub może rozważyć - każda inna zabija jedynie śmiechem. Zwłaszcza, że w przypadku sprzedaży Petara Brleka klub może otrzymać 1,5 - 2 mln euro - które to pieniądze zapewnią spokojne uregulowanie zadłużeń wobec graczy jak i częściowo miasta.
Co zaś do samego handlu z Legią argumenty picasso są mi zdecydowanie bliskie, a argumenty jego przeciwników, którzy twierdzą, że bez sprzedaż KM jesteśmy w finansowej ciemnej dupie do mnie nie przemawiają. Tak naprawdę, to Legia jest w ciemnej dupie jeżeli chodzi o skład i to Legii zależy na KM, więc jak Ci zależy to płac.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.07.2017, 09:08
Albo łykamy za Mączyńskiego teraz co najmniej 700 tys. euro, albo powinien zostać i dograć u nas do końca kontraktu. Szanujmy się. To jest jednak podstawowy zawodnik naszej reprezentacji, z doświadczeniem na poziomie międzynarodowym. I wydaje mi się, że nasze problemy finansowe nie są aż tak wielkie, aby usprawiedliwiały sprzedaż jednego z najistotniejszych zawodników drużyny za skromne bądź co bądź 300-400 tys. euro. Nie widzę również problemu, żeby Mączyński odszedł za sensowne pieniądze nawet do Legii. Legia to nie Cracovia. A piłka to biznes. I choć to banały, to chyba trudno z tym dzisiaj polemizować?

Tak czy siak jakąś kasę za wyjazd Mączyńskiego na MŚ 2018 najprawdopodobniej dostaniemy, a jest to zawodnik, który daje też ciągłość szatni i o tym również trzeba pamiętać. Więc jeżeli nie otrzymamy za niego sensownej z naszego punktu widzenia finansowo oferty, to Krzysztof powinien kolejny sezon po prostu spędzić pod Wawelem. A potem? Trudno, jeżeli nie będzie chciał zostać w Wiśle, to niech idzie gdzie chce - będzie już wolnym zawodnikiem. Zresztą my też będziemy mądrzejsi, znając aktualną formę innych piłkarzy występujących u nas na tej samej pozycji, a jednak kilka transferów do klubu poczyniliśmy.

Z punktu widzenia piłkarza to wcale nie jest tak, że jeżeli go nie sprzedamy to zacznie stroić fochy, bo to nie jest 18-latek, tylko zawodnik, który sentyment do Wisły jakiś siłą rzeczy odczuwać musi. Zresztą dobrze zdaje sobie na pewno sprawę, że granie na pół gwizdka pozbawi go realnych szans na grę na MŚ, tak że to ryzyko też odpada. Pamiętajcie również o tym, że zawsze może przytrafić się jakaś kontuzja (odpukać!), która sprawi, że nie będzie chętnych na ściąganie za darmo zawodnika, który w przyszłym roku będzie jednak miał te 31 lat i Wisła może być wówczas paradoksalnie tym klubem, który zaoferuje potencjalnie najlepsze warunki przez wzgląd na dotychczasowe zasługi. Chyba że o Mączyńskim przypomną sobie Chińczycy
Ostatnio edytowane przez enzo : 04.07.2017 o godz. 09:11.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 04.07.2017, 10:54
enzo napisał(a):
Albo łykamy za Mączyńskiego teraz co najmniej 700 tys. euro, albo powinien zostać i dograć u nas do końca kontraktu.
Też to tak widzę. Te 300-400 tys. Euro to jakiś żart. Jeśli sprowadzamy kolejnych zawodników, to raczej pieniądze na kontrakt Krzyśka też byśmy mieli. Do tego prawdopodobnie doszłyby dolary z FIFA, za występ zawodnika na MŚ. Biorąc pod uwagę te czynniki i wartość Mąki dla zespołu, to może być najmniej opłacalny transfer z klubu od sprzedaży Meliksona.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 04.07.2017, 11:00
@mr_kwolf

Człowieku, który domagasz się konkretów - wskaż konkretnie, w którym miejscu obowiązujące przepisy dawały komisji ligi możliwość rozwiązania kontraktu z Cierzniakiem w sytuacji zesłania go do rezerw.

Z góry podpowiem - przepisy zabraniały tzw. "klubów kokosa", nie rezerw.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.07.2017, 11:02
A tu będzie zonk, Jaga coś dołoży i pójdzie

Legia ma pieniądze, więc niech dołoży konkretną sumę, bez zabawy w zawodników i bonusy.
I też się żegnamy, ma kto grać u nas.

Bądźmy poważnie, są zobowiązania do zapłaty i trzeba kogoś sprzedać.
Niezależnie, czy jest to Pan Mączyński, czy Ondrasek.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 04.07.2017 o godz. 11:11.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 04.07.2017, 11:04
jestem ciekawy jaka była oferta kontraktu dla Krzyśka - moim zdaniem wystarczałoby 80 tys miesięcznie + klauzula np. 500-700 tys euro na sprzedaż do klubu zagranicznego po MS w Rosji....
Odpowiedz cytując
Mysciak
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 04.07.2017, 11:06
Ale Wy zdajecie sobie sprawę, że kontrakt Krzyśka jest pewnie największy w klubie i te mityczne pieniądze z Uefa w dużej większości pójdą na jego kontrakt ?

W dodatku Wisła i tak coś z tego dostanie, za to że grał w elimiacjach jako zawodnik Wisły
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 04.07.2017, 11:16
Nie chce mi się sprawdzać, dlatego proszę, żeby mnie ktoś poprawił, ale wydaje mi się, że 2/3 by wpadło dla nas z bonusu za MŚ nawet za MąkeCWKS?

funkykoval
Cierzniak dostaje 70tyś, Jędrzejczyk 280 tyś. Wątpie, że 80 tyś go zadowoli
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 04.07.2017 o godz. 11:18.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.07.2017, 11:22
jova napisał(a):Wyświetl post
Też to tak widzę. Te 300-400 tys. Euro to jakiś żart. Jeśli sprowadzamy kolejnych zawodników, to raczej pieniądze na kontrakt Krzyśka też byśmy mieli. Do tego prawdopodobnie doszłyby dolary z FIFA, za występ zawodnika na MŚ. Biorąc pod uwagę te czynniki i wartość Mąki dla zespołu, to może być najmniej opłacalny transfer z klubu od sprzedaży Meliksona.
To nie Football Manager, że sobie możemy za komputera dobrać strategię działalności klubu, a w razie porażki wrócić do save'a....
500 tysięcy euro dla Wisły nie wystarczy nawet na zapłatę zaległości za stadion, nie mówiąc o opłatach za grę w nadchodzacym sezonie. Zwłaszcza, ze Maczyński w 73 grach dla przeciętnie grającej w tym okresie Wisły strzelił bodajże 4 gole i miał 9 asyst. To trochę jednak za mało jak najlepszego zawodnika ligi.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 04.07.2017 o godz. 11:27.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 04.07.2017, 11:31
Nie wiem skąd Ci się wziął ten "najlepszy zawodnik ligi"... Przywołałem Meliksona ze względu na stosunek kwoty za jaką sprzedano zawodnika do jakości/wartości tego piłkarza. Nie porównywałem ich pod względem piłkarskim.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.07.2017, 11:34
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
To nie Football Manager, że sobie możemy za komputera dobrać strategię działalności klubu, a w razie porażki wrócić do save'a....
500 tysięcy euro dla Wisły nie wystarczy nawet na zapłatę zaległości za stadion, nie mówiąc o opłatach za grę w nadchodzacym sezonie. Zwłaszcza, ze Maczyński w 73 grach dla przeciętnie grającej w tym okresie Wisły strzelił bodajże 4 gole i miał 9 asyst. To trochę jednak za mało jak najlepszego zawodnika ligi.
Pozycja Krzyska to nie pozycja na robienie statystyk. Wręcz przeciwnie.
Gattuso mial 13 goli w 431 wystepach...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.07.2017, 11:42
Ze Krzysiek i Gattuso maja/mieli te same zadania i pozycje na boisku?

Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 04.07.2017, 11:59
ashkeczup
kasa z fifa jest za 2 sezony 2/3 za sezon bezpośrednio przed MŚ a 1/3 za sezon wcześniejszy...

co zaś do wysokości kontraktu - w sieci krążyła informacja, że KM zgodziłby się na kontrakt jaki zaoferowała mu Legia 100 tys zł miesięcznie, Wg mnie Legia może zaoferować mu znacznie więcej, bo z pewnością liczy na to, że opyli go za rok po MŚ za jakieś 1-15 mln euro (reprezentant, pucharowicz) dlatego jeżeli chodzi o bonusy od Legii to dla mnie byłoby to conajmniej 30 % dalszej ceny sprzedaży..

Aczkolwiek nadal uważam, że z gównojadami w ogóle nie należy rozmawiać.......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów