|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Tylko polak rhhodak takie rzeczy może. Przecież w Mediolanie czy na linii Real-Barca takie transfery na porządku dziennym i bez echa przechodzą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
Branie Kopczyńskiego z Legii? Toż to by była głupota. To drewniak.
Skoro Odzidzia sprzedany, to Legia powinna mieć przynajmniej 800 tys. euro na Mączyńskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
a pamiętasz Figo?
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Wymień te inne jeśli możesz. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To właśnie miałem na myśli koledzy z góry
Ironizowałem ciutkę |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Mi to tam szczerze powiewa ogolnie transfer Maczynskiego do Legii. Zdaje sobie sprawe z tego, ze jakby z naszymi finansami bylo ok to zaspiewalibysmy warszawskim parowcom 2,5 mln Euro i ani eurocenta mniej. Niestety jestesmy w odmiennej sytuacji i targujemy sie o marne 100tysiecy, co w naszym przypadku wcale takie marne nie jest. Szczytem wszystkiego bylby brak transferu Maki z klubu czyli brak zysku+ oplacanie zaleglosci i reszty jego kobtraktu, nie daj Boze jeszcze jakies sady nie sady za te zaleglosci a on podpisalby sobie kontrakt z Legia w styczniu albo jeszcze lepiej Cierzniak vol2.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 03.07.2017 o godz. 20:05.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
W naszym przypadku dodatkowo dojdzie frustracja wierzycieli, ponieważ brak porozumienia pójdzie w świat i wszyscy przeczytają jaka to Wisła honorowa bo z ległą nie handluje. Co pomyśli wierzyciel? "No fajnie, a kasy wiszą mi pod sufit" Co taki jegomość zrobi? Pójdzie na kawę z prezesem? Zapyta grzecznie po raz 9 co z jego hajsem? Czy zacznie sądownie egzekwować należności?. Pytanie za 100 zł z milionerów, bo odpowiedź oczywista... edyta: korekta
Ostatnio edytowane przez Styropian : 03.07.2017 o godz. 20:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Możecie mi wytłumaczyć jak niby Legia nas oszukała w kwestii Cierzniaka? Bo to dość ciekawa kwestia.
Albo inaczej. Co takiego zrobiła innego niż my np. w sprawie Arsenica i dziesiątki innych klubów w dziesiątkach innych sprawach? ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
+1, przecież to Cierzniak okazał się frajerem, bo w chuja przyciął negocjując kontrakt u nas mając już jeden w Legii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Popieram mr_kwolfa. Utarło się jakieś dziwne przekonanie, że Legia nas oszukała z cierzniakiem. Wykorzystali tylko furtkę, którą ktoś im sprezentował. Przypominam, że wg oficjalnej wersji to wina wesołego Teda, który jadąc na komisję opowiadał radośnie jak na spowiedzi, że cierzniak w rezerwach bo nie chce przedłużyć kontaktu i nie ma to nic wspołnego z formą sportową. Identyczna sytuacja była z Modelskim z Jagi, ale w tym przypadku Probierz pojechał i powiedział - zawodnik słaby to jest w rezerwach. I dziwnym trafym kontrakt nie został rozwiązany. Wcale nie z powodu, że Modelskiego nie chciała L, lecz dlatego, że trener poparł swój klub.
Jedyne szacher macher, do którego można by się przyczepić to te słynne wywiady łapacza z błońskim edytowane 457454674 razy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie wiemy do końca co się dzieje na linii KM-TS. Ale wydaje się logiczne że jakieś napięcia są skoro KM się w prasie poskarżył na wypłaty.
Ma prawo chcieć zmienić i klub i zachowywać się asekuracyjnie na wypadek gdyby się nie udało. Pytanie podstawowe brzmią: - czy jest wart 500k E czy więcej, - czy mamy go kim zastąpić. Czy jest w naszej kadrze inny pomocnik B2B który spełni jego rolę lub czy Kiko zmieni taktykę. Lonch i Stilic się nie nadają. Brlek ostatnio ustawiany był z przodu ale może warto byłoby go cofnąć. Jest zadziora w odbiorze, pytanie jak się będzie czuć z dala od bramki. Jeśli mamy dla niego alternatywę to osobiście bym go sprzedał do L a lepiej na zachód, zrobił roszadę ( np. Brlek do tyłu a np. Halilovic z przodu ), wykupił Kostala, bańkę oddał miastu a resztę dla piłkarzy. Osobiste moje zdanie jest takie, że daje na swój sposób pewną jakość/spokój z tyłu dzięki inteligencji i niezłym umiejętnościom w ogólnym rozumieniu. Ale z drugiej strony często zwalnia grę, nie pogra zbytnio z klepki, lubi się chować przed rozegraniem, i zdarzają mu się głupie straty wynikające może ze słabej techniki albo rozkojarzenia.
Ostatnio edytowane przez iiYama : 03.07.2017 o godz. 20:18.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
W styczniu Mąka podpisze kontrakt, a ty z racji, że nie było alternatywy to na fali świąt Bożego Narodzenia wyciągniesz 2 mln złotych z choinkowej skarpety. Bez obrazy ale dyskutowanie o "alternatywach" o "być może" nie mamy możliwości. Prezes jasno chyba to określiła. Wisimy furę hajsu i to jest obecny priorytet. Ps. Junco odwala kawał dobrej roboty jak na razie.
Ostatnio edytowane przez Styropian : 03.07.2017 o godz. 20:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wydaje mi się, że jedyny powód jaki ewentualnie ciągnie Mączyńskiego do Legii to LM. Bo przecież nie kasa, ani koledzy z kadry. Dodam jeszcze w sprawie Cierzniaka to wszystko wskazuje na to, że Legia mogła nas wydoić z dużo większej kasy na nim niż to naprawdę zrobiła.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 03.07.2017 o godz. 20:24.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cierzniak dogadywał się z Legią w sprawie kontraktu przed dozwolonym terminem. Sam się do tego przyznał w wywiadzie, a potem Błoński z PS ten wywiad wiele razy zmieniał. Manipulował w celu obrony Legii i Cierzniaka. Wisła straciła zaufanie do Cierzniaka i odesłała go do rezerw. Wtedy Legia w konspiracji z PZPN, Bońkiem i oczywiście z Cierzniakiem orżnęła Wisłę. Uknuli, że Cierzniak złoży precedensową sprawę w PZPN przeciw Wiśle, a rudy i jego sitwa rozwiążą kontrakt i tak pomogą Legii. Krętacze z PZPN stwierdzili, że Wisła łamie zasady i uniemożliwia Cierzniakowi rozwój kariery. Pierwszy tak absurdalny wyrok. PZPN oczywiście nie chciało uwzględnić oczywistego dowodu z "PS". Co zabawne, Ległe i Stanowski same przyznają, że planowali podobne numery (Prijović, Odzidzia). I im Boniek i PZPN nic by nie zrobili. Ale trochę się chyba boją teraz, więc sprawa z Cierzniakiem wyszła im bokiem. Cytat:
Ostatnio edytowane przez abcabc : 03.07.2017 o godz. 20:32.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
może ja juz za stary jestem i nei nadążam ale w głowie mi sie nie mieści jak można liczyc tylko pieniądze i nie szanować przede wszystkim siebie.ale wtedy nie dziwmy się,ze inni nas nie szanują. ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Czy ty pracujesz w komórce propagandowej Legii? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Druga część wypowiedzi została już opisana pare postów wyżej. Wesoły Ted pojechał na komisje i powiedział jak było naprawdę, więc jaka mogła być inna decyzja PZPN? Tylko taka. Przypominam, że Legia chciała zapłacić za Cierzniaka, ale my odpowiedzieliśmy wprost, że NIE BO NIE. I CHVJ. Do tej pory pamiętam jak mi wmawiano, że "zapłacą nawet milion euro bo musza, nie zostaną z samym Malarzem na bramce". Powiem więcej, bardzo dobrze, że komisja rozwiązała kontrakt Cierzniaka i powinna tak robić w każdej sytuacji. Niestety nie w każdej sytuacji jest Wesoły Ted, który to umożliwia. Sitwy, spiski, konspiracje. Syndrom oblężonej twierdzy widać u Ciebie gołym okiem. A wiesz chociaż o co chodzi czy klasycznie "nie wiem to się wypowiem"? PS. Aż sprawdziłem sobie z ciekawości, my oficjalnie podpisaliśmy Arsenica 4 stycznia, jeżeli naprawdę wierzycie, że nie było z nim przed 1 stycznia ŻADNYCH rozmów to jesteście albo naiwni albo udajecie naiwnych. Czyli co, podwójne standardy?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 03.07.2017 o godz. 20:41.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
abcabc:
Ja ci wyjaśniłem wszystko, jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie mój problem. Napisałem, że Misiek to bramkarz o ewidentnych wadach ale równie ewidentnych zaletach. Jeśli by stanął za Załuskę - trudno, wolę jego niż Buchalika, a od Załuski jest nieznacznie słabszy (czytaj znacznie lepszy na linii i gorszy w grze nogami, kiedyś myślałem, ze dużo gorszy - ale Załuska w drugiej połowie sezonu też pokazał, że nie jest to jego mocna strona), w grze 1/1 i wychodzeniu do piłek przecinających podobny poziom. Na przedpolu jeden i drugi słabo, więc nie ma o czym dyskutować. I tak - na dłuższą metę gra nogami Miśka dyskwalifikuje - ja np. nie mam ochoty drżeć przy każdej sytuacji, gdy piłka idzie w stronę bramkarza. Z tymże z Załuską ostatnio było bardzo podobnie, więc zmiana jednego na drugiego wiele by w naszej grze nie zmieniła na minus (dlatego napisałem, że nie ma co płakać po Załusce, bo najwyżej zagra Miśkiewicz). Żaden z nich moim zdaniem nie był solidny (jedynie Misiek miał solidną rundę - w dodatku dawno temu). Obydwaj gwarantowali conajwyżej przeciętność (Misiek przez to, że nie umie prosto kopać, a Załuska za całokształt twórczości). Wracając do włoskich klubów - najpierw Milan go ściągnął, a potem odpalił. Sam fakt, że go tyle lat tam trzymano o czymś świadczy. Jeśli dla ciebie tylko o tym, że jest beznadziejny - to nie ma o czym dyskutować, naprawdę. Sam też pisałem o tym, że wolałbym nowego bramkarza, nie Załuskę, nie Miśkiewicza, nie Buchalika - a ty mi tu z jakimś fan clubem wyjeżdżasz. Jesteś żenujący, w dodatku nie potrafisz przytoczyć żadnych sensownych argumentów odnośnie warsztatu tylko walisz teksty typu Miśkiewicz odpad, Załuski świetny, a Buchalik solidny! No fajnie. Popisz jeszcze trochę, wyjmę popcorn i chętnie poczytam, z tymże wątpię abyś napisał coś mądrego.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.07.2017 o godz. 20:53.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Ja ci mogę napisać: zmądrzej. Albo w twoim stylu: "Ty naprawdę myślisz, że gdziekolwiek na świecie" nie zsyła się do rezerw za karę? I że związek futbolowy rozwiązuje za to umowę? "Jak ty to sobie wyobrażasz?" Odpowiem ci, geniuszu. Nigdzie poza PZPN tak się nie robi. Tutaj Bonio zrobił precedens. Specjalnie dla Legii i przeciw Wiśle. A Lewandowski nie został przyłapany na żadnych nielegalnych negocjacjach. Cierzniak i Legia zostali przyłapani. Dowodu nie uwzględnił PZPN. Chyba nie twierdzisz, że PZPN nie działało STRONNICZO w tej sytuacji? A... zapomniałem. Ty jesteś propagandystą Legii i twierdzisz nawet, że Mączyński zrobił anty-klubowy wywiad... przypadkiem. ![]() W"Wszystko było normalnie. A Legia Miszcz!" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Każdy Wiślak mający trochę oleju w głowie wie że jakakolwiek zła informacja nt. sytuacji wewnętrznej klubu zostanie w mig podchwycona przez prasą lokalną lub krajową, odpowiednio wyolbrzymiona i opublikowana. Pan KM tego nie wiedział te ok. 3 miesiące temu ale teraz gdy chodzi o jego własny interes wije się na twiterze jak baletnica? Szybko się uczy czy też może podmiot się zmienił? ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Już ci wytłumaczyłem czemu kontrakt został rozwiązany? Czemu się nie odniosłeś do tego? Bo nie pasuje do teorii spisku? Cierzniak i Legia nie zostali złapani. Jeżeli uważasz, że wywiad jest jakimkolwiek dowodem to "zmądrzej". ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeżeli to wycieczka personalna to xle trafileś.karnety kupuje odkąd zaistniały.w tym roku też.trzy.dla siebei i córek.do tego koszulki i inne .......y. brałem udział w bohaterze.ii nie placzę ,że nei skorzystałem z nagrody.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wywiad KM to raczej była cześć przedstawienia na potrzebę transferu. Nie ma co sie "grzać" sprzedawać za jak najlepsza cenę .
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wywiad pawlowskeigo był.cierzniaka nie.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wywiad, tylko Pawłowski był na komisji na oficjalnych zeznaniach, to chyba "trochę" coś innego?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Żadna personalna wycieczka, stwierdzam tylko suchy fakt.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|