The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.07.2017, 19:56
Tylko polak rhhodak takie rzeczy może. Przecież w Mediolanie czy na linii Real-Barca takie transfery na porządku dziennym i bez echa przechodzą.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 03.07.2017, 19:57
Branie Kopczyńskiego z Legii? Toż to by była głupota. To drewniak.
Skoro Odzidzia sprzedany, to Legia powinna mieć przynajmniej 800 tys. euro na Mączyńskiego.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Tak jak kolega wyżej napisał, okno transferowe otwarte to oferty się posypią, nie ma co robić nerwowych ruchów... W klubie są pewnie tego świadomi i nie oddadzą chłopaka za bezcen bo to byłoby śmieszne...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Widzialem. Lewandowski jak zawsze robi nam wynik. Wygrana z 46 druzyna z rankingu FIFA. Zszedl w 44 ej minucie, zastapil go ... Krychowiak. Jakie to ma znaczenie i dlaczego Krychowiak jest wart wiecej niz Maczynski skoro jest tylko rezerwowym w 6 tej druzynie rankingu i przede wszystkim, gdzie oferty innych klubow za tak wspanialego gracza przez 44 minuty w spotkaniu z Rumunami?
Naginamy. Posłał sporo piłek świetnych piłek, MOM I polowy. Nikt nie wykończy w tym Lewandowski.
Zszedł w 44 minucie bo miał wstrząs mózgu.

Ja się nie oburzam na kwotę tylko na to jak chcesz przyjąć ofertę poprawiona tak, że dobrze że zrobienia sobie laski jeszczei nie dopisała L

Dodatkowo KM to duży chłopiec a zachowuje się jak wioskowy filozof z tymi wpisami a to 2 wqrw.
Ostatnio edytowane przez MB1906 : 03.07.2017 o godz. 20:00.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.07.2017, 19:59
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Tylko polak rhhodak takie rzeczy może. Przecież w Mediolanie czy na linii Real-Barca takie transfery na porządku dziennym i bez echa przechodzą.
a pamiętasz Figo?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.07.2017, 20:00
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Real Barca? A pamiętasz transfer Figo? Tak jak pisze picasso.

Wymień te inne jeśli możesz.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 03.07.2017, 20:01
To właśnie miałem na myśli koledzy z góry Ironizowałem ciutkę
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 03.07.2017, 20:02
Mi to tam szczerze powiewa ogolnie transfer Maczynskiego do Legii. Zdaje sobie sprawe z tego, ze jakby z naszymi finansami bylo ok to zaspiewalibysmy warszawskim parowcom 2,5 mln Euro i ani eurocenta mniej. Niestety jestesmy w odmiennej sytuacji i targujemy sie o marne 100tysiecy, co w naszym przypadku wcale takie marne nie jest. Szczytem wszystkiego bylby brak transferu Maki z klubu czyli brak zysku+ oplacanie zaleglosci i reszty jego kobtraktu, nie daj Boze jeszcze jakies sady nie sady za te zaleglosci a on podpisalby sobie kontrakt z Legia w styczniu albo jeszcze lepiej Cierzniak vol2.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 03.07.2017 o godz. 20:05.
Odpowiedz cytując
Styropian
Junior Member

Od: 10.2014

Stary 03.07.2017, 20:06
picasso napisał(a):Wyświetl post
tu nie chodzi o jakąś "kosę" tu chodzi o to jak nas potraktowali z cierzniakiem.powtórzę to jeszcze raz.ze zlodziejami nie robi sie interesów.gdybys prowadził firmę i twój kontrahent cię okradnie/oszuka/czy co tam jeszcze chcesz dalej będziesz prowadzil z nim interesy? ja bym więcej komuś takiemu ręki nawet nie podał.i nie ma znaczenia czy to legia (czyli "kosa ) czy to Ruch (czyli "zgoda"). ze zacytuję klasyka :nie mieszajmy dwoch róznych systemów walutowych,nie bądźmy pewexami. zgody zgodami,kosy kosami.to nie ma nic do rzeczy.zostalismy oszukani więc z oszustami nie rozmawiamy.odpuscimy raz ospuścimy drugi to zawsze będa nas traktować jak frajerów.szanujmy się sami to i inni będa nas szanować.albo odwrotnie...
To bardziej łopatologicznie co serek chce przekazać. Masz firmę, którą kochasz i nie chcesz zamykać, ale problemy finansowe narastają, dzwoni zus/us/inni wierzyciele, codziennie dopytują o pieniądze. Dogadałeś się, że jak wpadnie dobre zlecenie to spłacasz część należności, ale poczekajcie proszę itp, kulisz ogon jak pies, bo jakie masz wyjście? Honor? Proszę Cię, oni mają to w dupie. Wierzyciele mówią ok, czekamy np. miesiąc. Po czym dzwoni ....j, który wykiwał Cie 3 lata temu na 1000 zł, ale chce od Ciebie towar za 100 000zł. Mówisz mu ....j Ci w dupsko? Czy spoko, ale mnie wykiwałeś kiedyś więc przedpłata na konto? Jak w biznesie masz problemy to musisz upaść, skulić ogon, żeby później powstać, inaczej zostaniesz Widzewem czy inną Polonią. Widzę, że sporo ludzi tego chce... Niepojęte...

W naszym przypadku dodatkowo dojdzie frustracja wierzycieli, ponieważ brak porozumienia pójdzie w świat i wszyscy przeczytają jaka to Wisła honorowa bo z ległą nie handluje. Co pomyśli wierzyciel? "No fajnie, a kasy wiszą mi pod sufit" Co taki jegomość zrobi? Pójdzie na kawę z prezesem? Zapyta grzecznie po raz 9 co z jego hajsem? Czy zacznie sądownie egzekwować należności?. Pytanie za 100 zł z milionerów, bo odpowiedź oczywista...

edyta: korekta
Ostatnio edytowane przez Styropian : 03.07.2017 o godz. 20:09.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.07.2017, 20:07
Możecie mi wytłumaczyć jak niby Legia nas oszukała w kwestii Cierzniaka? Bo to dość ciekawa kwestia.

Albo inaczej. Co takiego zrobiła innego niż my np. w sprawie Arsenica i dziesiątki innych klubów w dziesiątkach innych sprawach?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 03.07.2017, 20:12
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Możecie mi wytłumaczyć jak niby Legia nas oszukała w kwestii Cierzniaka? Bo to dość ciekawa kwestia.

Albo inaczej. Co takiego zrobiła innego niż my np. w sprawie Arsenica i dziesiątki innych klubów w dziesiątkach innych sprawach?
+1, przecież to Cierzniak okazał się frajerem, bo w chuja przyciął negocjując kontrakt u nas mając już jeden w Legii.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 03.07.2017, 20:14
Popieram mr_kwolfa. Utarło się jakieś dziwne przekonanie, że Legia nas oszukała z cierzniakiem. Wykorzystali tylko furtkę, którą ktoś im sprezentował. Przypominam, że wg oficjalnej wersji to wina wesołego Teda, który jadąc na komisję opowiadał radośnie jak na spowiedzi, że cierzniak w rezerwach bo nie chce przedłużyć kontaktu i nie ma to nic wspołnego z formą sportową. Identyczna sytuacja była z Modelskim z Jagi, ale w tym przypadku Probierz pojechał i powiedział - zawodnik słaby to jest w rezerwach. I dziwnym trafym kontrakt nie został rozwiązany. Wcale nie z powodu, że Modelskiego nie chciała L, lecz dlatego, że trener poparł swój klub.

Jedyne szacher macher, do którego można by się przyczepić to te słynne wywiady łapacza z błońskim edytowane 457454674 razy.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.07.2017, 20:15
Nie wiemy do końca co się dzieje na linii KM-TS. Ale wydaje się logiczne że jakieś napięcia są skoro KM się w prasie poskarżył na wypłaty.

Ma prawo chcieć zmienić i klub i zachowywać się asekuracyjnie na wypadek gdyby się nie udało.

Pytanie podstawowe brzmią:
- czy jest wart 500k E czy więcej,
- czy mamy go kim zastąpić. Czy jest w naszej kadrze inny pomocnik B2B który spełni jego rolę lub czy Kiko zmieni taktykę. Lonch i Stilic się nie nadają. Brlek ostatnio ustawiany był z przodu ale może warto byłoby go cofnąć. Jest zadziora w odbiorze, pytanie jak się będzie czuć z dala od bramki.

Jeśli mamy dla niego alternatywę to osobiście bym go sprzedał do L a lepiej na zachód, zrobił roszadę ( np. Brlek do tyłu a np. Halilovic z przodu ), wykupił Kostala, bańkę oddał miastu a resztę dla piłkarzy.

Osobiste moje zdanie jest takie, że daje na swój sposób pewną jakość/spokój z tyłu dzięki inteligencji i niezłym umiejętnościom w ogólnym rozumieniu. Ale z drugiej strony często zwalnia grę, nie pogra zbytnio z klepki, lubi się chować przed rozegraniem, i zdarzają mu się głupie straty wynikające może ze słabej techniki albo rozkojarzenia.
Ostatnio edytowane przez iiYama : 03.07.2017 o godz. 20:18.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Styropian
Junior Member

Stary 03.07.2017, 20:18
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Jeśli mamy dla niego alternatywę to osobiście bym go sprzedał, zrobił roszadę ( np. Brlek do tyłu a np. Halilovic z przodu ), wykupił Kostala, bańkę oddał miastu a resztę dla piłkarzy.
A jak go nie sprzedaż to miastu nie oddasz ani grosza i piłkarzom nic nie wypłacisz. Ciekawy jestem ich motywacji (piłkarzy i miasta) jak pójdzie fama, że z ległą nie handlujemy bo dziady dają za mało a poza tym zrobili nas z Cierzniakiem.

W styczniu Mąka podpisze kontrakt, a ty z racji, że nie było alternatywy to na fali świąt Bożego Narodzenia wyciągniesz 2 mln złotych z choinkowej skarpety. Bez obrazy ale dyskutowanie o "alternatywach" o "być może" nie mamy możliwości. Prezes jasno chyba to określiła. Wisimy furę hajsu i to jest obecny priorytet.

Ps. Junco odwala kawał dobrej roboty jak na razie.
Ostatnio edytowane przez Styropian : 03.07.2017 o godz. 20:24.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 03.07.2017, 20:21
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Nie wiemy do końca co się dzieje na linii KM-TS. Ale wydaje się logiczne że jakieś napięcia są skoro KM się w prasie poskarżył na wypłaty.

Ma prawo chcieć zmienić i klub i zachowywać się asekuracyjnie na wypadek gdyby się nie udało.

Pytanie podstawowe brzmią:
- czy jest wart 500k E czy więcej,
- czy mamy go kim zastąpić. Czy jest w naszej kadrze inny pomocnik B2B który spełni jego rolę lub czy Kiko zmieni taktykę. Lonch i Stilic się nie nadają. Brlek ostatnio ustawiany był z przodu ale może warto byłoby go cofnąć. Jest zadziora w odbiorze, pytanie jak się będzie czuć z dala od bramki.

Jeśli mamy dla niego alternatywę to osobiście bym go sprzedał do L a lepiej na zachód, zrobił roszadę ( np. Brlek do tyłu a np. Halilovic z przodu ), wykupił Kostala, bańkę oddał miastu a resztę dla piłkarzy.

Osobiste moje zdanie jest takie, że daje na swój sposób pewną jakość/spokój z tyłu dzięki inteligencji i niezłym umiejętnościom w ogólnym rozumieniu. Ale z drugiej strony często zwalnia grę, nie pogra zbytnio z klepki, lubi się chować przed rozegraniem, i zdarzają mu się głupie straty wynikające może ze słabej techniki albo rozkojarzenia.
Szczerze mówiąc to ja osobiście uważam, że ten wywiad z Mączyńskim to całkowicie niezamierzona akcja, po prostu powiedział prawdę nie spodziewając się, że odbije się to jakimkolwiek echem. Ot co, zapytali to powiedziałem, "przecież to taka tajemnica poliszynela, ze z kasą w Wiśle słabo".

Wydaje mi się, że jedyny powód jaki ewentualnie ciągnie Mączyńskiego do Legii to LM. Bo przecież nie kasa, ani koledzy z kadry.

Dodam jeszcze w sprawie Cierzniaka to wszystko wskazuje na to, że Legia mogła nas wydoić z dużo większej kasy na nim niż to naprawdę zrobiła.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 03.07.2017 o godz. 20:24.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Stary 03.07.2017, 20:26
Ty dalej nie wiesz? Dalej trzeba tłumaczyć?
Cierzniak dogadywał się z Legią w sprawie kontraktu przed dozwolonym terminem. Sam się do tego przyznał w wywiadzie, a potem Błoński z PS ten wywiad wiele razy zmieniał. Manipulował w celu obrony Legii i Cierzniaka.
Wisła straciła zaufanie do Cierzniaka i odesłała go do rezerw. Wtedy Legia w konspiracji z PZPN, Bońkiem i oczywiście z Cierzniakiem orżnęła Wisłę. Uknuli, że Cierzniak złoży precedensową sprawę w PZPN przeciw Wiśle, a rudy i jego sitwa rozwiążą kontrakt i tak pomogą Legii. Krętacze z PZPN stwierdzili, że Wisła łamie zasady i uniemożliwia Cierzniakowi rozwój kariery. Pierwszy tak absurdalny wyrok.
PZPN oczywiście nie chciało uwzględnić oczywistego dowodu z "PS".
Co zabawne, Ległe i Stanowski same przyznają, że planowali podobne numery (Prijović, Odzidzia). I im Boniek i PZPN nic by nie zrobili. Ale trochę się chyba boją teraz, więc sprawa z Cierzniakiem wyszła im bokiem.

Cytat:
"Niedawno Maciej Wandzel, były współwłaściciel Legii, przyznał, że gdyby nie konflikt właścicielski, Aleksandar Prijović zostałby dla przykładu „przeczołgany” w rezerwach"

weszlo.com/2017/06/26/dac-odejsc-czy-zatrzymac-wbrew-woli-konflikt-tragiczny-legii/
Ostatnio edytowane przez abcabc : 03.07.2017 o godz. 20:32.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.07.2017, 20:30

np to,że podjęła rozmowy w grudniu czego jej nie wolno było robić.sam cierzniak do tego sie przyznał.a różnica z Arsenicem? ano taka,że on spędzil w klubie czas do konca kontraktu a legia cierzniaka za przyzwoleniem pzpn wyciagnęła sobie wczesniej.
może ja juz za stary jestem i nei nadążam ale w głowie mi sie nie mieści jak można liczyc tylko pieniądze i nie szanować przede wszystkim siebie.ale wtedy nie dziwmy się,ze inni nas nie szanują.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Stary 03.07.2017, 20:30
Szczerze mówiąc to ja osobiście uważam, że ten wywiad z Mączyńskim to całkowicie niezamierzona akcja, po prostu powiedział prawdę nie spodziewając się, że odbije się to jakimkolwiek echem.
Dodam jeszcze w sprawie Cierzniaka to wszystko wskazuje na to, że Legia mogła nas wydoić z dużo większej kasy na nim niż to naprawdę zrobiła.

Czy ty pracujesz w komórce propagandowej Legii?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2017, 20:32
np to,że podjęła rozmowy w grudniu czego jej nie wolno było robić.sam cierzniak do tego sie przyznał.a różnica z Arsenicem? ano taka,że on spędzil w klubie czas do konca kontraktu a legia cierzniaka za przyzwoleniem pzpn wyciagnęła sobie wczesniej.
może ja juz za stary jestem i nei nadążam ale w głowie mi sie nie mieści jak można liczyc tylko pieniądze i nie szanować przede wszystkim siebie.ale wtedy nie dziwmy się,ze inni nas nie szanują.
Nie to zebym sie wpierdalal miedzy wodke a zakaske ale ten szacunek do wlasnego klubu najlepiej obrazuje liczba sprzedanych karnetow, o czym wspominal juz serek.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 03.07.2017, 20:32
abcabc napisał(a):Wyświetl post
Ty dalej nie wiesz? Dalej trzeba tłumaczyć?
Cierzniak dogadywał się z Legią w sprawie kontraktu przed dozwolonym terminem. Sam się do tego przyznał w wywiadzie, a potem Błoński z PS ten wywiad wiele razy zmieniał. Manipulował w celu obrony Legii i Cierzniaka.
Wisła straciła zaufanie do Cierzniaka i odesłała go do rezerw. Wtedy Legia w konspiracji z PZPN, Bońkiem i oczywiście z Cierzniakiem orżnęła Wisłę. Uknuli, że Cierzniak złoży precedensową sprawę w PZPN przeciw Wisłe, a rudy i jego sitwa rozwiążą kontrakt i tak pomogą Legii. Kretacze z PZPN stwierdzili, że Wisła łamie zasady i uniemożliwia Cierzniakowi rozwój kariery. Pierwszy tak absurdalny wyrok.
PZPN oczywiście nie chciało uwzględnić oczywistego dowodu z "PS".
Co zabawne, Ległe i Stanowski same przyznają, że planowali podobne numery (Prijović, Odzidzia). I im Boniek i PZPN nic by nie zrobili. Ale trochę się chyba boja teraz, więc sprawa z Cierzniakiem wyszła im bokiem.
Dorośnij. Ty naprawdę myślisz, że gdziekolwiek na świecie przestrzega się "dozwolonego terminu". Jak ty to sobie wyobrażasz? Lewandowski nie tylko negocjował co podpisał "kontrakt" rok przed dozwolonym terminem i co? Borussia dalej z Bayernem handluje w najlepsze. Taki jest świat.

Druga część wypowiedzi została już opisana pare postów wyżej. Wesoły Ted pojechał na komisje i powiedział jak było naprawdę, więc jaka mogła być inna decyzja PZPN? Tylko taka.

Przypominam, że Legia chciała zapłacić za Cierzniaka, ale my odpowiedzieliśmy wprost, że NIE BO NIE. I CHVJ. Do tej pory pamiętam jak mi wmawiano, że "zapłacą nawet milion euro bo musza, nie zostaną z samym Malarzem na bramce".

Powiem więcej, bardzo dobrze, że komisja rozwiązała kontrakt Cierzniaka i powinna tak robić w każdej sytuacji. Niestety nie w każdej sytuacji jest Wesoły Ted, który to umożliwia.

Sitwy, spiski, konspiracje. Syndrom oblężonej twierdzy widać u Ciebie gołym okiem.

Czy ty pracujesz w komórce propagandowej Legii?
A wiesz chociaż o co chodzi czy klasycznie "nie wiem to się wypowiem"?

PS. Aż sprawdziłem sobie z ciekawości, my oficjalnie podpisaliśmy Arsenica 4 stycznia, jeżeli naprawdę wierzycie, że nie było z nim przed 1 stycznia ŻADNYCH rozmów to jesteście albo naiwni albo udajecie naiwnych. Czyli co, podwójne standardy?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 03.07.2017 o godz. 20:41.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.07.2017, 20:37
abcabc:

Ja ci wyjaśniłem wszystko, jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie mój problem.

Napisałem, że Misiek to bramkarz o ewidentnych wadach ale równie ewidentnych zaletach. Jeśli by stanął za Załuskę - trudno, wolę jego niż Buchalika, a od Załuski jest nieznacznie słabszy (czytaj znacznie lepszy na linii i gorszy w grze nogami, kiedyś myślałem, ze dużo gorszy - ale Załuska w drugiej połowie sezonu też pokazał, że nie jest to jego mocna strona), w grze 1/1 i wychodzeniu do piłek przecinających podobny poziom. Na przedpolu jeden i drugi słabo, więc nie ma o czym dyskutować. I tak - na dłuższą metę gra nogami Miśka dyskwalifikuje - ja np. nie mam ochoty drżeć przy każdej sytuacji, gdy piłka idzie w stronę bramkarza. Z tymże z Załuską ostatnio było bardzo podobnie, więc zmiana jednego na drugiego wiele by w naszej grze nie zmieniła na minus (dlatego napisałem, że nie ma co płakać po Załusce, bo najwyżej zagra Miśkiewicz). Żaden z nich moim zdaniem nie był solidny (jedynie Misiek miał solidną rundę - w dodatku dawno temu). Obydwaj gwarantowali conajwyżej przeciętność (Misiek przez to, że nie umie prosto kopać, a Załuska za całokształt twórczości).

Wracając do włoskich klubów - najpierw Milan go ściągnął, a potem odpalił. Sam fakt, że go tyle lat tam trzymano o czymś świadczy. Jeśli dla ciebie tylko o tym, że jest beznadziejny - to nie ma o czym dyskutować, naprawdę.

Sam też pisałem o tym, że wolałbym nowego bramkarza, nie Załuskę, nie Miśkiewicza, nie Buchalika - a ty mi tu z jakimś fan clubem wyjeżdżasz. Jesteś żenujący, w dodatku nie potrafisz przytoczyć żadnych sensownych argumentów odnośnie warsztatu tylko walisz teksty typu Miśkiewicz odpad, Załuski świetny, a Buchalik solidny! No fajnie. Popisz jeszcze trochę, wyjmę popcorn i chętnie poczytam, z tymże wątpię abyś napisał coś mądrego.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.07.2017 o godz. 20:53.
Odpowiedz cytując
Styropian
Junior Member

Stary 03.07.2017, 20:41
Dorośnij. Ty naprawdę myślisz, że gdziekolwiek na świecie przestrzega się "dozwolonego terminu". Jak ty to sobie wyobrażasz? Lewandowski nie tylko negocjował co podpisał "kontrakt" rok przed dozwolonym terminem i co? Borussia dalej z Bayernem handluje w najlepsze. Taki jest świat.
Bundesliga działa na bardzo zdrowych zasadach jeśli chodzi o finanse.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Stary 03.07.2017, 20:45
Gościu. Czy ty w ogóle masz jakiś rozum? Ja ci tłumaczę sytuację i względy prawne, ty mi wyskakujesz z jakimś "Dorośnij"? Geniusz.
Ja ci mogę napisać: zmądrzej.
Albo w twoim stylu:
"Ty naprawdę myślisz, że gdziekolwiek na świecie" nie zsyła się do rezerw za karę? I że związek futbolowy rozwiązuje za to umowę? "Jak ty to sobie wyobrażasz?"
Odpowiem ci, geniuszu. Nigdzie poza PZPN tak się nie robi.
Tutaj Bonio zrobił precedens. Specjalnie dla Legii i przeciw Wiśle.

A Lewandowski nie został przyłapany na żadnych nielegalnych negocjacjach. Cierzniak i Legia zostali przyłapani. Dowodu nie uwzględnił PZPN.

Chyba nie twierdzisz, że PZPN nie działało STRONNICZO w tej sytuacji? A... zapomniałem. Ty jesteś propagandystą Legii i twierdzisz nawet, że Mączyński zrobił anty-klubowy wywiad... przypadkiem.
W"Wszystko było normalnie. A Legia Miszcz!"
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 03.07.2017, 20:46
Szczerze mówiąc to ja osobiście uważam, że ten wywiad z Mączyńskim to całkowicie niezamierzona akcja, po prostu powiedział prawdę nie spodziewając się, że odbije się to jakimkolwiek echem. Ot co, zapytali to powiedziałem, "przecież to taka tajemnica poliszynela, ze z kasą w Wiśle słabo".

Wydaje mi się, że jedyny powód jaki ewentualnie ciągnie Mączyńskiego do Legii to LM. Bo przecież nie kasa, ani koledzy z kadry.

Junco się jasno wypowiedział co sądzi na temat tego wywiadu, ale zrobił to z klasą.

Każdy Wiślak mający trochę oleju w głowie wie że jakakolwiek zła informacja nt. sytuacji wewnętrznej klubu zostanie w mig podchwycona przez prasą lokalną lub krajową, odpowiednio wyolbrzymiona i opublikowana.

Pan KM tego nie wiedział te ok. 3 miesiące temu ale teraz gdy chodzi o jego własny interes wije się na twiterze jak baletnica? Szybko się uczy czy też może podmiot się zmienił?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 03.07.2017, 20:50
Gościu. Czy ty w ogóle masz jakiś rozum? Ja ci tłumaczę sytuację i względy prawne, ty mi wyskakujesz z jakimś "Dorośnij"? Geniusz.
Ja ci mogę napisać: zmądrzej.
Albo w twoim stylu:
"Ty naprawdę myślisz, że gdziekolwiek na świecie" nie zsyła się do rezerw za karę? I że związek futbolowy rozwiązuje za to umowę? "Jak ty to sobie wyobrażasz?"
Odpowiem ci, geniuszu. Nigdzie poza PZPN tak się nie robi.
Tutaj Bonio zrobił precedens. Specjalnie dla Legii i przeciw Wiśle.

A Lewandowski nie został przyłapany na żadnych nielegalnych negocjacjach. Cierzniak i Legia zostali przyłapani. Dowodu nie uwzględnił PZPN.

Chyba nie twierdzisz, że PZPN nie działało STRONNICZO w tej sytuacji? A... zapomniałem. Ty jesteś propagandystą Legii i twierdzisz nawet, że Mączyński zrobił anty-klubowy wywiad... przypadkiem.
W"Wszystko było normalnie. A Legia Miszcz!"
Czyli uważasz, że Mączyński jest też w tym legijno-pzpznowo-bonkowo-masońskim spisku? I zamiast rozwiązać kontrakt z winy klubu (mógł to zrobić co wynika z wywiadu) i odejść za darmo do Legii to dalej przygotywuje się z Wisłą do sezonu? Jaki to ma sens?

Już ci wytłumaczyłem czemu kontrakt został rozwiązany? Czemu się nie odniosłeś do tego? Bo nie pasuje do teorii spisku?

Cierzniak i Legia nie zostali złapani. Jeżeli uważasz, że wywiad jest jakimkolwiek dowodem to "zmądrzej".
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.07.2017, 20:50
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Nie to zebym sie wpierdalal miedzy wodke a zakaske ale ten szacunek do wlasnego klubu najlepiej obrazuje liczba sprzedanych karnetow, o czym wspominal juz serek.
jeżeli to wycieczka personalna to xle trafileś.karnety kupuje odkąd zaistniały.w tym roku też.trzy.dla siebei i córek.do tego koszulki i inne .......y. brałem udział w bohaterze.ii nie placzę ,że nei skorzystałem z nagrody.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2017, 20:51
Wywiad KM to raczej była cześć przedstawienia na potrzebę transferu. Nie ma co sie "grzać" sprzedawać za jak najlepsza cenę .
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 03.07.2017, 20:53

Cierzniak i Legia nie zostali złapani. Jeżeli uważasz, że wywiad jest jakimkolwiek dowodem to "zmądrzej".
wywiad pawlowskeigo był.cierzniaka nie.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 03.07.2017, 20:53
wywiad pawlowskeigo był.cierzniaka nie.
Nie wywiad, tylko Pawłowski był na komisji na oficjalnych zeznaniach, to chyba "trochę" coś innego?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 03.07.2017, 20:54
jeżeli to wycieczka personalna to xle trafileś.karnety kupuje odkąd zaistniały.w tym roku też.trzy.dla siebei i córek.do tego koszulki i inne .......y. brałem udział w bohaterze.ii nie placzę ,że nei skorzystałem z nagrody.
Żadna personalna wycieczka, stwierdzam tylko suchy fakt.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów