The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2017, 01:23
Chyba serkowi chodziło, że większość płaczków na tym forum ma większe ciśnienie na Legie niż na żydownie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.06.2017, 08:50
abcabc napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli to prawda, że Wisła chce 500 tys. euro, to jest to stanowczo za mało. Chyba, że Legła przekaże Wiśle całą kwotę of FIFA za udział w MŚ. Całą.
Można to wpisać w umowę.

A Mączyński jest żalosny jak Cierzniak. Jego strata nie będzie wielka, bo był strasznie cienki ostatnio w Wiśle. Może zrobi wreszcie miejsce nowym.
sam jestes załosny oceniajac czowieka po tym co wyczytasz na jego temat w jakimś brukowcu...

p.s. strata nie bedzie wielka, był strasznie cienki () - 500.000 stanowczo za mało
Ostatnio edytowane przez szprotson : 28.06.2017 o godz. 10:33.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 28.06.2017, 10:32
https://twitter.com/KiewiczKrz/statu...67016970596354

Skoro oferują podwyżkę to chyba rzeczywiście nie jest tak tragicznie z finansami
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 28.06.2017 o godz. 10:34.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.06.2017, 10:35
https://www.facebook.com/WislaKrakow...940681962849:0
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.06.2017, 12:47
Hiszpan i za darmo więc wpisuje się naszą politykę, przydałby się -> http://www.90minut.pl/news/278/news2...-z-Korony.html
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 28.06.2017, 12:50
Politykę odmłodzenia składu?
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 28.06.2017, 12:53
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Hiszpan i za darmo więc wpisuje się naszą politykę, przydałby się -> http://www.90minut.pl/news/278/news2...-z-Korony.html

Zaloz sobie osiedlową drużynę i go sciągnij. co to za leszcz?
Ostatnio edytowane przez c. : 28.06.2017 o godz. 12:56.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 28.06.2017, 13:18
6 bramek/3 asysty, Korona.
Przynajmniej bym sie zastanowil.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 28.06.2017, 13:22
Jeśli Palanca to leszcz, to jak nazwać nasze hiszpańskie nabytki?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.06.2017, 13:56
Amatorzy ?

P.s leszcz to taka ryba nie wiem może karpie ? :V
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 28.06.2017, 13:56
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Palanca to leszcz, to jak nazwać nasze hiszpańskie nabytki?
Płotki ?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.06.2017, 13:59
Wincyj tych hiszpanow!
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 28.06.2017, 14:05
Zwolnic Pola i Ivana znajdziemy lepszych polakow w 3 lidze!
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 28.06.2017, 14:19
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Zwolnic Pola i Ivana znajdziemy lepszych polakow w 3 lidze!
Jepiej w 3 lidze z polakami niż mistrzosto na hiszpanii!!
Odpowiedz cytując
ferrekin
Member

Od: 01.2016

Stary 28.06.2017, 14:41
już Drzazga zamiatał III czy IV ligą, a ledwo zipiał w I,
Sekulski również król boisk II liga i niżej, a zwiedził już trzy kluby w eklasie i jakoś nie widać by gdziekolwiek zechcieli budować na nim drużynę, w takim Piaście przegrywał z Jankowskim walkę o skład,
polski Messi, A. Jagiełło tuła się między eklasą i I ligą by grać tylko na tym drugim poziomie

młodzi zdolni polacy to są skautowani przez rynek zagraniczny lub kilka topowych klubów w Polsce, gdzie raz na 5 lat znajdzie się zawodnik warty uwagi,
w Polsce leży system szkolenia, infrastruktura, no, ale jak się słucha tylko mediów przedstawiających nas jako potentatów europejskiej piłki (głównie przez reprezentacje) to obraz jest bardzo brutalny i prawdziwy,
co ciekawe też bardzo zadziwiający dla co niektórych
Ostatnio edytowane przez ferrekin : 28.06.2017 o godz. 14:45.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.06.2017, 16:11
Polacy ktorzy robia kariere za ganica tez zaczynali w naszych nizszych ligach lub w juniorach. Kwestia tego jak szukamy i jakie mamy podejscie do mlodych zdolnych pilkarzy bo do niedawna wiekszosc nie chciala u nas grac bo nikt tu nie chcial na nich stawiac(woleli isc do Nawalki do Gornika czy do Probieza w Jagielloni) i ten stereotyp po starych czasach jeszcze gdzies tam zyje choc nowe wladze probuja to zmienic.
Druga sprawa w Hiszpanii jest wiecej pilkarzy i wiekszy wybor a Junco zna temat i stamtad bierze. U nas jest niska podaz pilkarzy wiec agenci zeruja na zawodnikach. Co nie zmienia faktu ze proporcje w druzynie powinny byc zachowane by nie zatracic tożsamosci.
Ciesze sie ze w skadzie nie ma zadnego mudżina i to jest plus
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 28.06.2017, 17:32
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Po
1. Legia to dla mnie żadna smieszna kosa...taka raczej drzazga przy plejadzie wrogów takich jak : zydy,amica, kvrwa swinia czy zastepy koronkowych przydupasów.
Wiem, wiem derby Polski i te sprawy .... Nazwa zyje, elektryzuje milosnikow i fanow biedronowki od zawsze... tylko wielkie kosy sie zmieniają

dokładnie tak, czym poza jakimiś bardziej mitycznymi animozjami na linii Kraków-Warszawa podyktowana byłaby ta "kosa"

klub jak każdy inny

mało tego , Lech czy Arka , to tylko zgody żydowni, dzis sa jutro pewnie ją po.......ą jak my Śląska

jedyną kosą są żydy i to jedyny klub gdzie piłkarz Wisły nie ma prawa przejść bo nie miałby życia na mieście

jeśli już Mąka miałby odejść (nad czym ubolewam bo to zawodnik BEZCENNY) to jest mi to całkiem obojętne czy do Legii , czy Lechii czy Lecha, to już raczej ze względu na sympiatę do niego oczywiście życzyłbym mu zagranicę , ale tak jak pkt 5 WYJEBKA
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 28.06.2017, 18:11
szprotson napisał(a):Wyświetl post
sam jestes załosny oceniajac czowieka po tym co wyczytasz na jego temat w jakimś brukowcu...
p.s. strata nie bedzie wielka, był strasznie cienki () - 500.000 stanowczo za mało
O.... "szprotson" sie zdenerwował, bo na jego kolegów z Legii coś złego mówią. On chciałby nową zgodę przygotowywać.
On swoją wiedzę bierze z tego, co mu kolesie z Warsiawy powiedzą, poklepując go po plecach i śmiejąc się za plecami z frajera.

Ja nie oceniam Mączyńskiego, po tym co piszą w brukowcach, tylko po tym co on sam robi.
A co zrobił? Nie wiesz?
Mączyński poleciał na skargę do brukowców anonimowo. Potem otwarcie zrobił wywiad atakując klub, skarżąc się, że nie chcą go puścić do innego klubu (choć chodziło mu na pewno o Legię, bo już o tym transferze mówiono).
Stąd wiem, o co tu chodzi. Bo mam rozum i wyciągam oczywiste wnioski z oczywistych faktów, a nie przebąkuję po jednym głupawym zdaniu od czasu do czasu jak ty.
"szprotson" z opcji legijnej się obraził. Ale klops.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 28.06.2017, 21:49
silver03 napisał(a):Wyświetl post
To jest szrot na miarę naszych możliwości
Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
No ten to juz wyglada mega slabo. Wogole to czy my bedziemy brac samych srodkowych pomocnikow?
Nie ma to jak oceniać nie widząc zawodnika. W sparingu pokazał się naprawdę dobrze.

wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Szrot to był Valencia, którym pół forum się podniecalo, o jego funflu nie wspominając Poza tym to tylko testy póki co.
Jeszcze przypomnisz sobie swoje słowa, jak zrobi karierę w innym klubie.

regan napisał(a):Wyświetl post
A czemu mial dostac? Bylo kilku innych pilkarzy ktorzy nie dostali a czemu mial dostac akurat on?
Może dlatego, że jak o kogoś walczymy sporo czasu, to warto postarać się, by oszlifować zawodnika.

wester napisał(a):Wyświetl post
To jest piłka nożna, to jest biznes, a nie jakiś światek narkotykowo-gansterski. Jeśli deal byłby opłacalny dla wszystkich stron to Wisła powinna sprzedać Mączyńskiego do Legii. Wisła wygrywa, Legia wygrywa, zawodnik wygrywa, nie byłoby tu przegranego. Mam nadzieję, że działacze Wisły są mentalnie na tyle dorośli aby to rozumieć. Jeśli mają się kierować jakimiś uprzedzeniami, sympatiami, ulegać presji kibiców to powinni zastanowić się czy naprawdę są odpowiednimi ludźmi do kierowania tym klubem.
Nie myślałem, że kiedyś przeczytam na tym forum coś tak mądrego. Szanuje.

abcabc napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli to prawda, że Wisła chce 500 tys. euro, to jest to stanowczo za mało. Chyba, że Legła przekaże Wiśle całą kwotę of FIFA za udział w MŚ. Całą.
Można to wpisać w umowę.

A Mączyński jest żalosny jak Cierzniak. Jego strata nie będzie wielka, bo był strasznie cienki ostatnio w Wiśle. Może zrobi wreszcie miejsce nowym.
Na początku piszesz, że jest warty więcej (zaznaczając długość umowy i wiek) po czym piszesz, że jest beznadziejny. Ah ta konsekwencja.

Ma_niek napisał(a):Wyświetl post
Niektorzy przeliczaja wszystko na kase. A przeciez Pani Prezes mowila ze z finansami jestr dobrze wiec te 300 tys euro to smieszna kwota.
I dlatego były zaległości w wypłatach?
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.06.2017, 22:44
Valencia nie potrafił sie zaadoptować ani do naszej ligi ani do sportowego trybu życia.

Gość ewidentnie odstawał pod względem motorycznym, z niego może być 'grajek' ale za 2-3 lata nie teraz. Przy odpowiednim podejściu i cechach wolincjonalnych może za rok-dwa, a tych ewidentnie mu zabrakło i podejrzewam, że gdzie by nie grał będzie podobnie. W dodatku wątpię, że chciałby u nas podgrzewać ławeczkę albo zwiedzać trybuny przez ten czas. On ewidentnie myślał, że idzie na gotowe, prosto do pierwszego składu, który dostanie i będzie robił za gwiazdę tu. Niestety jak go jebła prawda w twarz, to okazała się bardzo brutalna.

Wcale się nie zdziwie jak gdzieś wypłynie po 25 roku życia, nawet w jakimś lepszym klubie. Przede wszystkim musi popracować nad motoryką i siłą, do tego poprawić się taktycznie - bo to, że ma umiejętności techniczne to było wiadomo od początku. Na razie to może sobie conajwyżej w juniorach pośmigać albo w jakieś lidze, w której jest więcej zabawy z piłką i miejsca na boisku niż u nas. Moim zdaniem za duży przeskok dla niego - chyba, że byłby powoli wprowadzany - a on ewidentnie sam tego nie widział (bo wątpię, aby to skrócenie było inicjatywą samego klubu).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.06.2017 o godz. 22:51.
Odpowiedz cytując
abcabc
Senior Member

Od: 02.2014

Stary 28.06.2017, 22:48
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Na początku piszesz, że jest warty więcej (zaznaczając długość umowy i wiek) po czym piszesz, że jest beznadziejny. Ah ta konsekwencja.
Nie jest to niekonsekwencja, tylko twoja nieumiejętność czytania ze zrozumieniem.

Napisałem: "strasznie cienki ostatnio w Wiśle (!)". W reprezentacji grał trochę lepiej. Dzięki Bogu, bo ktoś go będzie chciał kupić.

Nie pisałem, że jest "wart więcej", tylko że dla Wisły jest to za mało. W domyśle: Wisła (albo Legła) dostanie od FIFA za udział Mączyńskiego kilkaset tys. euro. Itd... Tak więc zatrzymując go będzie miała te kilkaset tys., a Legła nie będzie sobie robić jaj z Wisły już drugi raz z rzędu.
Gdyby nie kasa z FIFA, to pół miliona by wystarczyło.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 28.06.2017, 22:52
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Valencia nie potrafił sie zaadoptować ani do naszej ligi ani do sportowego trybu życia.

Gość ewidentnie odstawał pod względem motorycznym, z niego może być 'grajek' ale za 2-3 lata nie teraz. Przy odpowiednim podejściu i cechach wolincjonalnych może za rok-dwa, a tych ewidentnie zabrakło. W dodatku wątpię, że chciałby u nas podgrzewać ławeczkę albo zwiedzać trybuny przez ten czas.

Wcale się nie zdziwie jak gdzieś po wypłynie po 25 roku życia. Na razie to może sobie conajwyżej w juniorach pośmigać.
Ja się zgadzam z większością tego co tutaj napisałeś, aczkolwiek tak naprawdę nie wiemy, dlaczego jego epizod w Wiśle zakończył się tak a nie inaczej, słyszmy jedynie jakieś nieoficjalne informacje. Ja podchodzę do Valencii po tym co słychać, jak do młodego inteligentnego, lecz zbuntowanego dziecka. Które potrzebuje opieki, wsparcia i dobrego podejścia. Wtedy powoli zostanie wykorzystany ten potencjał. Od początku mu kibicowałem i wierzyłem w niego. Dalej będę trzymał kciuki, a czy odpali, czy nie. To okaże się wraz z czasem.

Cytat:
W domyśle: Wisła (albo Legła) dostanie od FIFA za udział Mączyńskiego kilkaset tys. euro
Super, że już taką kalkulacje zrobiłeś. Problem w tym, że Mistrzostwa Świata są za rok i równie dobrze Mąka może wtedy siedzieć w domu.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.06.2017, 05:20
s1mone napisał(a):Wyświetl post

Gość ewidentnie odstawał pod względem motorycznym, z niego może być 'grajek' ale za 2-3 lata nie teraz. Przy odpowiednim podejściu i cechach wolincjonalnych może za rok-dwa, a tych ewidentnie mu zabrakło i podejrzewam, że gdzie by nie grał będzie podobnie. W dodatku wątpię, że chciałby u nas podgrzewać ławeczkę albo zwiedzać trybuny przez ten czas. On ewidentnie myślał, że idzie na gotowe, prosto do pierwszego składu, który dostanie i będzie robił za gwiazdę tu. Niestety jak go jebła prawda w twarz, to okazała się bardzo brutalna.

Wcale się nie zdziwie jak gdzieś wypłynie po 25 roku życia, nawet w jakimś lepszym klubie. Przede wszystkim musi popracować nad motoryką i siłą, do tego poprawić się taktycznie - bo to, że ma umiejętności techniczne to było wiadomo od początku. Na razie to może sobie conajwyżej w juniorach pośmigać albo w jakieś lidze, w której jest więcej zabawy z piłką i miejsca na boisku niż u nas. Moim zdaniem za duży przeskok dla niego - chyba, że byłby powoli wprowadzany - a on ewidentnie sam tego nie widział (bo wątpię, aby to skrócenie było inicjatywą samego klubu).
Zasadniczo się zgadzam z Tobą, ale "zaadoptować" to można dziecko, do warunków się adaptuje.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 29.06.2017, 11:10
Blisko Wisły jest obrońca Fran Vélez do tego interesujemy się Xisco Hernández który strzelił 12 goli oraz zanotował 8 asyst
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 29.06.2017, 11:18
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Blisko Wisły jest obrońca Fran Vélez do tego interesujemy się Xisco Hernández który strzelił 12 goli oraz zanotował 8 asyst
Co do Veleza:

Cytat:
W szatni były dwie grupy, ta w której był Vélez już zlikwidowana, Almería prawie by spadła do Segunda B. W Tarragonie, miasto Véleza, grała Almería. On nie był w składzie ale pojechał. Przed spotkaniem przytrzymali go bo chciał pobić kibica. 1.439 minut, 14 meczy poza składem, 7 żółtych kartek, gole samobójcze. To w Almerii która przez te ostatnie sezony walczyła o utrzymanie.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 29.06.2017 o godz. 11:29.

Cytat:
Odpowiedz cytując
opolan
Member

Stary 29.06.2017, 11:20
Takich jak trzeba charakternych chłopaków
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.06.2017, 11:44
Jak rozumiem polityke kkubu i nie mam nic przeciwko nawet 10 obcokrajowcom nawet w pierwszym skladzie
Tak 5 i 6 Hiszpan to juz troche przesada
Nie przypominam sobie zeby tak cos sie gdziekolwiek zakonczylo powodzeniem
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 29.06.2017, 11:53
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jak rozumiem polityke kkubu i nie mam nic przeciwko nawet 10 obcokrajowcom nawet w pierwszym skladzie
Tak 5 i 6 Hiszpan to juz troche przesada
Nie przypominam sobie zeby tak cos sie gdziekolwiek zakonczylo powodzeniem
Generalnie wszystko sprowadza się do jakości grajków.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.06.2017, 11:58
Troche za duzo sie robi tych hiszpanow. Jeszcze jak dojdzie ten xisco to bedzie ich juz sporo.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.06.2017, 12:03
Póki co oni się aklimatyzują, zespół (Małecki, Cywka, Ondrasek i inni) pracują żeby szybko ich zaaklimatyzować.

Dla mnie nie ważne cz Hiszpan czy Chorwat ważne żeby teraz dobrze grał.

Polacy i ich ceny są z kosmosu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów