|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Chyba serkowi chodziło, że większość płaczków na tym forum ma większe ciśnienie na Legie niż na żydownie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
https://twitter.com/KiewiczKrz/statu...67016970596354
Skoro oferują podwyżkę to chyba rzeczywiście nie jest tak tragicznie z finansami ![]()
Ostatnio edytowane przez ashkeczup : 28.06.2017 o godz. 10:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Hiszpan i za darmo więc wpisuje się naszą politykę, przydałby się -> http://www.90minut.pl/news/278/news2...-z-Korony.html
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Politykę odmłodzenia składu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Zaloz sobie osiedlową drużynę i go sciągnij. co to za leszcz?
Ostatnio edytowane przez c. : 28.06.2017 o godz. 12:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
6 bramek/3 asysty, Korona.
Przynajmniej bym sie zastanowil. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeśli Palanca to leszcz, to jak nazwać nasze hiszpańskie nabytki?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Amatorzy ?
P.s leszcz to taka ryba nie wiem może karpie ? :V ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wincyj tych hiszpanow!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Zwolnic Pola i Ivana znajdziemy lepszych polakow w 3 lidze!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
już Drzazga zamiatał III czy IV ligą, a ledwo zipiał w I,
Sekulski również król boisk II liga i niżej, a zwiedził już trzy kluby w eklasie i jakoś nie widać by gdziekolwiek zechcieli budować na nim drużynę, w takim Piaście przegrywał z Jankowskim walkę o skład, polski Messi, A. Jagiełło tuła się między eklasą i I ligą by grać tylko na tym drugim poziomie młodzi zdolni polacy to są skautowani przez rynek zagraniczny lub kilka topowych klubów w Polsce, gdzie raz na 5 lat znajdzie się zawodnik warty uwagi, w Polsce leży system szkolenia, infrastruktura, no, ale jak się słucha tylko mediów przedstawiających nas jako potentatów europejskiej piłki (głównie przez reprezentacje) to obraz jest bardzo brutalny i prawdziwy, co ciekawe też bardzo zadziwiający dla co niektórych ![]()
Ostatnio edytowane przez ferrekin : 28.06.2017 o godz. 14:45.
![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Polacy ktorzy robia kariere za ganica tez zaczynali w naszych nizszych ligach lub w juniorach. Kwestia tego jak szukamy i jakie mamy podejscie do mlodych zdolnych pilkarzy bo do niedawna wiekszosc nie chciala u nas grac bo nikt tu nie chcial na nich stawiac(woleli isc do Nawalki do Gornika czy do Probieza w Jagielloni) i ten stereotyp po starych czasach jeszcze gdzies tam zyje choc nowe wladze probuja to zmienic.
Druga sprawa w Hiszpanii jest wiecej pilkarzy i wiekszy wybor a Junco zna temat i stamtad bierze. U nas jest niska podaz pilkarzy wiec agenci zeruja na zawodnikach. Co nie zmienia faktu ze proporcje w druzynie powinny byc zachowane by nie zatracic tożsamosci. Ciesze sie ze w skadzie nie ma zadnego mudżina i to jest plus ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
dokładnie tak, czym poza jakimiś bardziej mitycznymi animozjami na linii Kraków-Warszawa podyktowana byłaby ta "kosa" klub jak każdy inny mało tego , Lech czy Arka , to tylko zgody żydowni, dzis sa jutro pewnie ją po.......ą jak my Śląska jedyną kosą są żydy i to jedyny klub gdzie piłkarz Wisły nie ma prawa przejść bo nie miałby życia na mieście jeśli już Mąka miałby odejść (nad czym ubolewam bo to zawodnik BEZCENNY) to jest mi to całkiem obojętne czy do Legii , czy Lechii czy Lecha, to już raczej ze względu na sympiatę do niego oczywiście życzyłbym mu zagranicę , ale tak jak pkt 5 WYJEBKA ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
![]() On swoją wiedzę bierze z tego, co mu kolesie z Warsiawy powiedzą, poklepując go po plecach i śmiejąc się za plecami z frajera. Ja nie oceniam Mączyńskiego, po tym co piszą w brukowcach, tylko po tym co on sam robi. A co zrobił? Nie wiesz? Mączyński poleciał na skargę do brukowców anonimowo. Potem otwarcie zrobił wywiad atakując klub, skarżąc się, że nie chcą go puścić do innego klubu (choć chodziło mu na pewno o Legię, bo już o tym transferze mówiono). Stąd wiem, o co tu chodzi. Bo mam rozum i wyciągam oczywiste wnioski z oczywistych faktów, a nie przebąkuję po jednym głupawym zdaniu od czasu do czasu jak ty. "szprotson" z opcji legijnej się obraził. Ale klops. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
||||||
![]() I dlatego były zaległości w wypłatach? ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Valencia nie potrafił sie zaadoptować ani do naszej ligi ani do sportowego trybu życia.
Gość ewidentnie odstawał pod względem motorycznym, z niego może być 'grajek' ale za 2-3 lata nie teraz. Przy odpowiednim podejściu i cechach wolincjonalnych może za rok-dwa, a tych ewidentnie mu zabrakło i podejrzewam, że gdzie by nie grał będzie podobnie. W dodatku wątpię, że chciałby u nas podgrzewać ławeczkę albo zwiedzać trybuny przez ten czas. On ewidentnie myślał, że idzie na gotowe, prosto do pierwszego składu, który dostanie i będzie robił za gwiazdę tu. Niestety jak go jebła prawda w twarz, to okazała się bardzo brutalna. Wcale się nie zdziwie jak gdzieś wypłynie po 25 roku życia, nawet w jakimś lepszym klubie. Przede wszystkim musi popracować nad motoryką i siłą, do tego poprawić się taktycznie - bo to, że ma umiejętności techniczne to było wiadomo od początku. Na razie to może sobie conajwyżej w juniorach pośmigać albo w jakieś lidze, w której jest więcej zabawy z piłką i miejsca na boisku niż u nas. Moim zdaniem za duży przeskok dla niego - chyba, że byłby powoli wprowadzany - a on ewidentnie sam tego nie widział (bo wątpię, aby to skrócenie było inicjatywą samego klubu).
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.06.2017 o godz. 22:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2014
Offline |
|
Napisałem: "strasznie cienki ostatnio w Wiśle (!)". W reprezentacji grał trochę lepiej. Dzięki Bogu, bo ktoś go będzie chciał kupić. Nie pisałem, że jest "wart więcej", tylko że dla Wisły jest to za mało. W domyśle: Wisła (albo Legła) dostanie od FIFA za udział Mączyńskiego kilkaset tys. euro. Itd... Tak więc zatrzymując go będzie miała te kilkaset tys., a Legła nie będzie sobie robić jaj z Wisły już drugi raz z rzędu. Gdyby nie kasa z FIFA, to pół miliona by wystarczyło. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Cytat:
![]()
Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Blisko Wisły jest obrońca Fran Vélez do tego interesujemy się Xisco Hernández który strzelił 12 goli oraz zanotował 8 asyst
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Cytat:
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 29.06.2017 o godz. 11:29.
![]()
Cytat:
|
|||
|
|
Member
Offline |
|
|
Takich jak trzeba charakternych chłopaków
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jak rozumiem polityke kkubu i nie mam nic przeciwko nawet 10 obcokrajowcom nawet w pierwszym skladzie
Tak 5 i 6 Hiszpan to juz troche przesada Nie przypominam sobie zeby tak cos sie gdziekolwiek zakonczylo powodzeniem ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Troche za duzo sie robi tych hiszpanow. Jeszcze jak dojdzie ten xisco to bedzie ich juz sporo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Póki co oni się aklimatyzują, zespół (Małecki, Cywka, Ondrasek i inni) pracują żeby szybko ich zaaklimatyzować.
Dla mnie nie ważne cz Hiszpan czy Chorwat ważne żeby teraz dobrze grał. Polacy i ich ceny są z kosmosu. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|