|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jako alternatywa dla Patryka Małeckiego jak znalazł
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Nie mamy na niego żadnych szans, patrzmy obiektywnie. Chłopak może przyjść za darmo, więc ktoś mu zaoferuje sporą kasę za podpis.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
uciekł z R zamiast czekać aż mu kiedyś coś zapłacą.
no i jak by nie był k... to powinien podpisać nowy kontrakt żeby R mógł go potem sprzedać za bańkę euro i żeby działacze mogli zapewne z tego coś przytulić.. tak fatalna postawa tj. największe k.restwo świata! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
Piłkarzom (pracownikom) wytyka się brak zasad? Dlaczego braku zasad nie wytyka się klubom (pracodawcom)? To nie była fatalna postawa i największe kurestwo świata. To było ludzkie, racjonalne zachowanie. Widocznie Lipski nie jest typem człowieka, który pozwala sobie na plucie w ryj. Nie ważne czy takie rzeczy dzieją się w Ruchu, Wiśle, Legii. Piłkarz jest od grania, a klub od płacenia- jak dupy od srania. Ty byś pracował za sympatyczny uścisk dłoni pracodawcy, wiedząc że nie ma perspektyw na wynagrodzenie za wykonaną już pracę, a co dopiero za tą którą wykonasz?
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 24.06.2017 o godz. 14:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
tir
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Skoro wraz z kolegami z zespolu swoją grą doprowadzil do tego, ze Ruch spadl z ligi to za co maja mu placic? Jeszcze moze wyroznienie ma dostac?
|
|
|
|
Guest
|
|
Mój post był (w przewrotny sposób) właśnie o tym |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Powinien dziękować, że nikt nie kazał mu tatuować sobie na czole herbu klubu, ani udzielać się w huligance. Wymagano od niego tylko nieodpłatnej pracy. Czy to tak wiele?!
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Guest
|
|
|
a może: ch.ja dostał za luty i marzec to ch.ja grał w kwietniu i dalej?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No to sobie sam odpowiedziales dlaczego jest ch.ujem
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 24.06.2017 o godz. 15:12.
![]()
Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
Uważam, że jeśli ktoś widzi problem w podobnych zachowaniach jak zachowanie Lipskiego, to chyba sam jest pracodawcą i "wali swoich podwładnych w kakao". Taki "stosunek" pracy. Przecież to się w głowie nie mieści, że ktoś w ogóle jest w stanie krytykować zachowanie pilkarza w takich okolicznościach...
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 24.06.2017 o godz. 15:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po prostu niektórzy wszystko analizują z perspektywy kibica, zakochanego w drużynie, który ogląda mecze z trybun, albo sprzed telewizora. A umiejętności piłkarskiego takiego kibica są na poziomie B-klasy. Taki oto piłkarz byłby wstanie grać i walczyć dla klubu z pasji, z miłości i wielu innych punktów, za darmo. Obowiązkiem klubu jest płacić na czas, a gdy są zaległości, odpowiednio się dogadywać, ustalać zasady, trzymać się ich. W Chorzowie od dawna były cyrki, czego efektem są afery które właśnie wychodzą ze Smagorem i Mosórem.
![]()
Cytat:
|
|
|
|
Guest
|
|
|
a to przepraszam
![]() mam jednak wrażenie, że ciężko będzie znaleźć któremukolwiek klubowi choć paru chłopaków, którzy: 1. coś tam potrafią kopać w piłkę 2. chcieliby kopać przez dłuższy czas za co łaska i kiedy łaska (mimo kontraktu na ileś tam kiedyś tam) 3. nie mają meneżera, który szepcze im świństwa do ucha ("zgłoś opóźnienie do pzpn") |
|
|
|
Guest
|
|
1. Może jest bardzo młody, wciąż zależny od rodziców, ma wszystko (w tym kasę na potrzeby i rozrywki) od nich na skinienie palcem i pisze bzdury (to co mu się wydaje) 2. Może jest tak jak piszesz 3. Może pracuje w niszowej branży... 4. Może jest po prostu chory na głowę 5. Może sobie robi jaja 6. Może jest zakochanym w klubie acz niezbyt mądrym kibicem, który ma dużą potrzebę dzielić się na forum swoimi śmiesznymi refleksjami 7. ... 8. ... itd. itp. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Hiszpanie jakoś nie wybrzydzają. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Guest
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Bo jak pracownik leci w chuja to go po prostu zwalniamy! ... Jesli juz bawisz sie w jakieś bezsensowne porównania reprezentowania barw klubowych do przedsiębiorstwa. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A Wy dalej łączycie się w bólu z bidulkami, którym nie zapłacono za dwa ostatnie miesiące, a wcześniej kasowali po kilkadziesiąt tysięcy za jeden miesiąc partaczenia?
Przestańcie porównywać normalnych pracowników do piłkarzy. Zwykły gość za zjebanie roboty dostaje wypowiedzenie i do widzenia... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zapytaj trenera.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
To, że piłkarzy nie "zwalnia się" z klubów z dnia na dzień wymusza rynek. PZPN nie narzuca chyba (?) klubom w tym zakresie żadnych regulacji, równie dobrze wszystkie kluby ekstraklasy mogłyby proponować piłkarzom umowy, które można wypowiedzieć z dnia na dzień bez konieczności zapłaty kary umownej - pytanie, czy znaleźliby chętnych na odpowiednim poziomie. Natomiast zgodzę się z Tobą co do negatywnej oceny piłkarza, który gra słabo, bo mu nie płacą. Widocznie nie zrozumiałem, co miałeś na myśli. Co innego jest dążyć do rozwiązania umowy przez PZPN/sąd, a co innego świadomie sabotować wyniki drużyny (ale czy Lipski rzeczywiście to robił?). ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może dlatego, że ma podpisaną umowę, na którą zgodziły się dwie strony?
![]()
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Więc niech z tych umów wywiązują i zarabiają na siebie to nie bedzie problemów.
Kończąc dyskusje. Nie ma miejsca dla takich skvrwiałych kopaczy w Wiśłe. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Piszecie, jakby Oni tych pieniędzy mieli nie odzyskać
Prędzej czy później je dostaną, a że zarabiają kokosy to nie przymierają głodem, tylko żyją sobie jak pączki w maśle nawet pomimo braku wynagrodzeń za dwa, trzy miesiące... Oczywiście, że obowiązkiem klubu jest wywiązanie się ze zobowiązań kontraktowych. Gdzie jednak lojalność przykładowego Lipskiego? Czyż nie zawdzięcza Ruchowi swojej pozycji? Czyż nie Ruch wyciągnął go z zapyziałego klubiku i dał szansę? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|