The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2017, 10:05
https://www.transfermarkt.pl/kamil-w...spieler/293063
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 22.06.2017, 14:02
jako alternatywa dla Patryka Małeckiego jak znalazł
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 23.06.2017, 20:41
Gdybyśmy sprzedali Brleka to fajnie byłoby powalczyć o Lipskiego.Jeśli chciałby mieć w miarę pewny plac to idealne miejsce dla niego a w takim wieku pierwszy skład jest ważny.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 23.06.2017, 20:46
TonyWiślak napisał(a):Wyświetl post
Gdybyśmy sprzedali Brleka to fajnie byłoby powalczyć o Lipskiego.Jeśli chciałby mieć w miarę pewny plac to idealne miejsce dla niego a w takim wieku pierwszy skład jest ważny.
Nie mamy na niego żadnych szans, patrzmy obiektywnie. Chłopak może przyjść za darmo, więc ktoś mu zaoferuje sporą kasę za podpis.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.06.2017, 00:13
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Nie mamy na niego żadnych szans, patrzmy obiektywnie. Chłopak może przyjść za darmo, więc ktoś mu zaoferuje sporą kasę za podpis.
Broń Boże od takich skvrwiałych kopaczy!
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 24.06.2017, 11:53
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Broń Boże od takich skvrwiałych kopaczy!
czemu tak uważasz?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.06.2017, 14:02
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
czemu tak uważasz?
uciekł z R zamiast czekać aż mu kiedyś coś zapłacą.
no i jak by nie był k... to powinien podpisać nowy kontrakt żeby R mógł go potem sprzedać za bańkę euro i żeby działacze mogli zapewne z tego coś przytulić..
tak fatalna postawa tj. największe k.restwo świata!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 24.06.2017, 14:22
arti napisał(a):Wyświetl post
no i jak by nie był k... to powinien podpisać nowy kontrakt żeby R mógł go potem sprzedać za bańkę euro i żeby działacze mogli zapewne z tego coś przytulić..
Czym różni się piłkarz od pracownika z innej branży? Tylko tym, że na piłkarza patrzą tysiące osób, a na pracownika innej branży niemal nikt. I tutaj i tutaj musisz zarabiać na życie.

Piłkarzom (pracownikom) wytyka się brak zasad? Dlaczego braku zasad nie wytyka się klubom (pracodawcom)?

To nie była fatalna postawa i największe kurestwo świata. To było ludzkie, racjonalne zachowanie. Widocznie Lipski nie jest typem człowieka, który pozwala sobie na plucie w ryj.

Nie ważne czy takie rzeczy dzieją się w Ruchu, Wiśle, Legii. Piłkarz jest od grania, a klub od płacenia- jak dupy od srania. Ty byś pracował za sympatyczny uścisk dłoni pracodawcy, wiedząc że nie ma perspektyw na wynagrodzenie za wykonaną już pracę, a co dopiero za tą którą wykonasz?
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 24.06.2017 o godz. 14:25.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 24.06.2017, 14:45
tir
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 24.06.2017, 14:48
Skoro wraz z kolegami z zespolu swoją grą doprowadzil do tego, ze Ruch spadl z ligi to za co maja mu placic? Jeszcze moze wyroznienie ma dostac? chu.ja gral to chu.ja dostal. Takie ku.rwy to powinny jeszcze za kare zrzucic sie na nowe transfery dla ruchu w 1 lidze.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.06.2017, 14:51
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Czym różni się piłkarz od pracownika z innej branży? Tylko tym, że na piłkarza patrzą tysiące osób, a na pracownika innej branży niemal nikt. I tutaj i tutaj musisz zarabiać na życie.

Piłkarzom (pracownikom) wytyka się brak zasad? Dlaczego braku zasad nie wytyka się klubom (pracodawcom)?

To nie była fatalna postawa i największe kurestwo świata. To było ludzkie, racjonalne zachowanie. Widocznie Lipski nie jest typem człowieka, który pozwala sobie na plucie w ryj.

Nie ważne czy takie rzeczy dzieją się w Ruchu, Wiśle, Legii. Piłkarz jest od grania, a klub od płacenia- jak dupy od srania. Ty byś pracował za sympatyczny uścisk dłoni pracodawcy, wiedząc że nie ma perspektyw na wynagrodzenie za wykonaną już pracę, a co dopiero za tą którą wykonasz?
Moja odpowiedź na Twoje pytanie zawarte w ostatnim zdaniu to oczywiście: nie (chyba że uznałbym, że jest powód żeby pracować za darmo, ale to musiałaby być oczywiście konkretna-specjalna sytuacja i jakiś niecodzienny kontekst-nie chce mi się wymyślać jaka/jaki).
Mój post był (w przewrotny sposób) właśnie o tym
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.06.2017, 14:52
Powinien dziękować, że nikt nie kazał mu tatuować sobie na czole herbu klubu, ani udzielać się w huligance. Wymagano od niego tylko nieodpłatnej pracy. Czy to tak wiele?!
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.06.2017, 14:54
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
czemu tak uważasz?
Ze śpiączki farmakologicznej cię wybudzili?

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.06.2017, 14:55
c. napisał(a):Wyświetl post
Skoro wraz z kolegami z zespolu swoją grą doprowadzil do tego, ze Ruch spadl z ligi to za co maja mu placic? Jeszcze moze wyroznienie ma dostac? chu.ja gral to chu.ja dostal. Takie ku.rwy to powinny jeszcze za kare zrzucic sie na nowe transfery dla ruchu w 1 lidze.
a może: ch.ja dostał za luty i marzec to ch.ja grał w kwietniu i dalej?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.06.2017, 14:58
a może: ch.ja dostał za luty i marzec to ch.ja grał w kwietniu i dalej?
No to sobie sam odpowiedziales dlaczego jest ch.ujem

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 24.06.2017, 15:06
c. napisał(a):Wyświetl post
Skoro wraz z kolegami z zespolu swoją grą doprowadzil do tego, ze Ruch spadl z ligi to za co maja mu placic? Jeszcze moze wyroznienie ma dostac?
Lipski jeden z lepszych piłkarzy ligi z młodego pokolenia i dobrze grający w Ruchu i Ty piszesz, żę ch*ja grał? Obowiązkiem klubu jest płacić.

Cytat:
Takie ku.rwy to powinny jeszcze za kare zrzucic sie na nowe transfery dla ruchu w 1 lidze.
Ta, jeszcze Patryk powinien przeprosić, że zrobił tylko 5 bramek i 7 asyst.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 24.06.2017 o godz. 15:12.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 24.06.2017, 15:07
Moja odpowiedź na Twoje pytanie zawarte w ostatnim zdaniu to oczywiście: nie (chyba że uznałbym, że jest powód żeby pracować za darmo, ale to musiałaby być oczywiście konkretna-specjalna sytuacja i jakiś niecodzienny kontekst-nie chce mi się wymyślać jaka/jaki).
Mój post był (w przewrotny sposób) właśnie o tym
Dobrze, nie ogarnąłem sarkazmu. Przepraszam za zamieszanie.

Uważam, że jeśli ktoś widzi problem w podobnych zachowaniach jak zachowanie Lipskiego, to chyba sam jest pracodawcą i "wali swoich podwładnych w kakao". Taki "stosunek" pracy.

Przecież to się w głowie nie mieści, że ktoś w ogóle jest w stanie krytykować zachowanie pilkarza w takich okolicznościach...
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 24.06.2017 o godz. 15:12.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 24.06.2017, 15:18
Przecież to się w głowie nie mieści, że ktoś w ogóle jest w stanie krytykować zachowanie pilkarza w takich okolicznościach...
Po prostu niektórzy wszystko analizują z perspektywy kibica, zakochanego w drużynie, który ogląda mecze z trybun, albo sprzed telewizora. A umiejętności piłkarskiego takiego kibica są na poziomie B-klasy. Taki oto piłkarz byłby wstanie grać i walczyć dla klubu z pasji, z miłości i wielu innych punktów, za darmo. Obowiązkiem klubu jest płacić na czas, a gdy są zaległości, odpowiednio się dogadywać, ustalać zasady, trzymać się ich. W Chorzowie od dawna były cyrki, czego efektem są afery które właśnie wychodzą ze Smagorem i Mosórem.

Cytat:
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.06.2017, 15:28
No to sobie sam odpowiedziales dlaczego jest ch.ujem
a to przepraszam
mam jednak wrażenie, że ciężko będzie znaleźć któremukolwiek klubowi choć paru chłopaków, którzy:
1. coś tam potrafią kopać w piłkę
2. chcieliby kopać przez dłuższy czas za co łaska i kiedy łaska (mimo kontraktu na ileś tam kiedyś tam)
3. nie mają meneżera, który szepcze im świństwa do ucha ("zgłoś opóźnienie do pzpn")
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.06.2017, 15:46

Uważam, że jeśli ktoś widzi problem w podobnych zachowaniach jak zachowanie Lipskiego, to chyba sam jest pracodawcą i "wali swoich podwładnych w kakao". Taki "stosunek" pracy.

E tam.

1. Może jest bardzo młody, wciąż zależny od rodziców, ma wszystko (w tym kasę na potrzeby i rozrywki) od nich na skinienie palcem i pisze bzdury (to co mu się wydaje)
2. Może jest tak jak piszesz
3. Może pracuje w niszowej branży...
4. Może jest po prostu chory na głowę
5. Może sobie robi jaja
6. Może jest zakochanym w klubie acz niezbyt mądrym kibicem, który ma dużą potrzebę dzielić się na forum swoimi śmiesznymi refleksjami
7. ...
8. ... itd. itp.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.06.2017, 15:48
a to przepraszam
mam jednak wrażenie, że ciężko będzie znaleźć któremukolwiek klubowi choć paru chłopaków, którzy:
1. coś tam potrafią kopać w piłkę
2. chcieliby kopać przez dłuższy czas za co łaska i kiedy łaska (mimo kontraktu na ileś tam kiedyś tam)
3. nie mają meneżera, który szepcze im świństwa do ucha ("zgłoś opóźnienie do pzpn")

Hiszpanie jakoś nie wybrzydzają.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.06.2017, 15:54
Hiszpanie jakoś nie wybrzydzają.
Jak długo jeszcze?
A dlaczego Gonzo grał najlepiej w pierwszych meczach, a czym dalej to raził nonszalancją i głupim łapaniem kartek w obu kolorach?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.06.2017, 15:55

A dla mnie się w głowie nie mieści, dlaczego mamy płacić piłkarzowi gdy gra hujnie i wręcz notorycznie poniżej poziomu za który został zatrudniony.

Bo jak pracownik leci w chuja to go po prostu zwalniamy! ... Jesli juz bawisz sie w jakieś bezsensowne porównania reprezentowania barw klubowych do przedsiębiorstwa.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.06.2017, 15:55
A Wy dalej łączycie się w bólu z bidulkami, którym nie zapłacono za dwa ostatnie miesiące, a wcześniej kasowali po kilkadziesiąt tysięcy za jeden miesiąc partaczenia? Przestańcie porównywać normalnych pracowników do piłkarzy. Zwykły gość za zjebanie roboty dostaje wypowiedzenie i do widzenia...
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.06.2017, 15:56
Jak długo jeszcze?
A dlaczego Gonzo grał najlepiej w pierwszych meczach, a czym dalej to raził nonszalancją i głupim łapaniem kartek w obu kolorach?
Zapytaj trenera.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.06.2017, 16:06
A dla mnie się w głowie nie mieści, dlaczego mamy płacić piłkarzowi gdy gra hujnie i wręcz notorycznie poniżej poziomu za który został zatrudniony.

Bo jak pracownik leci w chuja to go po prostu zwalniamy! ... Jesli juz bawisz sie w jakieś bezsensowne porównania reprezentowania barw klubowych do przedsiębiorstwa.
Ależ oczywiste, że ta analogia mogłaby mieć sens. Formalnie to zwykły szeregowy pracownik na etacie jest bardziej chroniony przed zwolnieniem z pracy niż piłkarz, ponieważ pracodawcę obowiązują przepisy prawa pracy.

To, że piłkarzy nie "zwalnia się" z klubów z dnia na dzień wymusza rynek. PZPN nie narzuca chyba (?) klubom w tym zakresie żadnych regulacji, równie dobrze wszystkie kluby ekstraklasy mogłyby proponować piłkarzom umowy, które można wypowiedzieć z dnia na dzień bez konieczności zapłaty kary umownej - pytanie, czy znaleźliby chętnych na odpowiednim poziomie.

Natomiast zgodzę się z Tobą co do negatywnej oceny piłkarza, który gra słabo, bo mu nie płacą. Widocznie nie zrozumiałem, co miałeś na myśli. Co innego jest dążyć do rozwiązania umowy przez PZPN/sąd, a co innego świadomie sabotować wyniki drużyny (ale czy Lipski rzeczywiście to robił?).
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 24.06.2017, 16:08
Może dlatego, że ma podpisaną umowę, na którą zgodziły się dwie strony?

Cytat:
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.06.2017, 16:11

To fantastyczny pomysł, dziwne, że nikt na to nie wpadł wcześniej. Zapiszmy więc w kontrakcie, że i owszem będziemy płacić, ale tylko jeśli piłkarze będą wygrywać. Wtedy mamy sprawę jasną. Dopóki takiego zapisu nie ma to świętym obowiązkiem klubu jest ze swoich zobowiązań się wywiązywać.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 24.06.2017, 16:14
Więc niech z tych umów wywiązują i zarabiają na siebie to nie bedzie problemów.

Kończąc dyskusje. Nie ma miejsca dla takich skvrwiałych kopaczy w Wiśłe.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.06.2017, 16:15
Piszecie, jakby Oni tych pieniędzy mieli nie odzyskać Prędzej czy później je dostaną, a że zarabiają kokosy to nie przymierają głodem, tylko żyją sobie jak pączki w maśle nawet pomimo braku wynagrodzeń za dwa, trzy miesiące... Oczywiście, że obowiązkiem klubu jest wywiązanie się ze zobowiązań kontraktowych. Gdzie jednak lojalność przykładowego Lipskiego? Czyż nie zawdzięcza Ruchowi swojej pozycji? Czyż nie Ruch wyciągnął go z zapyziałego klubiku i dał szansę?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów