The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2017, 19:44
Julián Cuesta, wychowanek Sevilli, ostatnio Almeria

Zoran Arsenic, podstawowy zawdnik 4 druzyny ligi chorwackiej (podstawowego piłkarza 4 sily ekstraklasy chorwackiej nazywasz szrotem?)

Carlos Lopez - 13 bramek w rezerwach Villarealu (sorry, ale podstawowy napastnik Villarealu do Polskiej ligi nie trafi)

Tibor Halilovic, wychowanek jednej z najlepszych szkółek pilkarskich na swiecie Dinama Zagrzeb, ostatnio 18 meczow w 5 druzynie chorwackiej ligi ( o grę w skladzie rywalizowal z Lovro Majerem, ktory otrzymal tytul najlepszego gracza mlodego pokolenia w chorwaci)

Na papierze zle nie wyglądają.

Petar Brlek przychodzil do Wisly Krakow nie notując w swoim poprzednim zespolu ani jednej asysty. A dzis Wisla moze na nim zarobic największe pieniądze
Ostatnio edytowane przez aNouc : 23.06.2017 o godz. 19:48.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.06.2017, 19:56
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Julián Cuesta, wychowanek Sevilli, ostatnio Almeria

Zoran Arsenic, podstawowy zawdnik 4 druzyny ligi chorwackiej (podstawowego piłkarza 4 sily ekstraklasy chorwackiej nazywasz szrotem?)

Carlos Lopez - 13 bramek w rezerwach Villarealu (sorry, ale podstawowy napastnik Villarealu do Polskiej ligi nie trafi)

Tibor Halilovic, wychowanek jednej z najlepszych szkółek pilkarskich na swiecie Dinama Zagrzeb, ostatnio 18 meczow w 5 druzynie chorwackiej ligi ( o grę w skladzie rywalizowal z Lovro Majerem, ktory otrzymal tytul najlepszego gracza mlodego pokolenia w chorwaci)

Na papierze zle nie wyglądają.

Petar Brlek przychodzil do Wisly Krakow nie notując w swoim poprzednim zespolu ani jednej asysty. A dzis Wisla moze na nim zarobic największe pieniądze
Gdyby Tibor był taki dobry to by się go nie pozbywano za darmo lol, cała ta zgraja to tak na prawdę rezerwiści a co poniektórzy rezerwiści rezerw u swoich poprzednich pracodawców.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.06.2017, 20:01
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Tibor był taki dobry to by się go nie pozbywano za darmo lol, cała ta zgraja to tak na prawdę rezerwiści a co poniektórzy rezerwiści rezerw u swoich poprzednich pracodawców.
Carlitos jest rezerwista?rozegrał 33 mecze w sezonie Halilovic jest rezerwista? Rozegrał 20 spotkań w sezonie a ma 21 lat.
Sorry mordo ale ....a ty naprawdę jesteś debilem
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.06.2017, 20:06
Na razie transfery na papierze wyglądają na szrot, nasz ostatni nabytek rozegrał łącznie niecałe 850 minut w ostatnim sezonie notując jedną asystę. Szczerze mówiąc jak mamy być silniejsi jak trafiają do nas nigdzie niechciani zawodnicy z e słabym CV, tym bardziej, że na 100 % w letnim okienku odejdzie Brlek i msłe że ktoś z dwójki Sadlok i Mączyński.
Przynajmniej na razie vide okienko zimowe Junco kompletnie nie wychodzą transfery zawodników ofensywnych.
Uwaga Trol.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
simo23
Member

Od: 02.2009

Stary 23.06.2017, 20:14
Jezu chlopie, każdy twój post to takie pesymistyczne .......enie... Skoro Ci tak zle to w lidlu promocja na sznury
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.06.2017, 20:20
Forum ciezko czytać bo pokolenie łapek w górę i dzwoneczków wylęgło ,opanowali forum ,sektor C 3 i nic dobrego z tego nie mogło wyniknąć.I w obu tych miejscach to juz nie to co kiedyś.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 23.06.2017 o godz. 20:24.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.06.2017, 20:21
Cytat:
Przychodzi gość z Almerii mający za sobą epizody w Primera Division - źle, rezerwista.
Przychodzi młody zawodnik grający w 5. zespole ligi chorwackiej - też źle, jakby był taki dobry to by do polskiej ligi nie przyszedł.
Kurtyna.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 23.06.2017, 20:22
Ja pierdyle wchodzę na forum, czytam te .......enie płaczków a w szczególności Merkurego i już mam doła na cały weekend.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.06.2017, 20:27
Na razie transfery na papierze wyglądają na szrot, nasz ostatni nabytek rozegrał łącznie niecałe 850 minut w ostatnim sezonie notując jedną asystę. Szczerze mówiąc jak mamy być silniejsi jak trafiają do nas nigdzie niechciani zawodnicy z e słabym CV, tym bardziej, że na 100 % w letnim okienku odejdzie Brlek i msłe że ktoś z dwójki Sadlok i Mączyński.
Przynajmniej na razie vide okienko zimowe Junco kompletnie nie wychodzą transfery zawodników ofensywnych.
Co ty pie..olisz Gonzalez i Pol to też szrot ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 23.06.2017, 20:39
Rany, ja Wam się dziwię, że jeszcze reagujecie na jojcenie Merkurego. Przecież on NIGDY nie będzie zadowolony zawsze coś (wszystko) będzie źle.
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.06.2017, 20:41
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Uwaga Trol.
Nie trol, tylko forumowicz 'Merkury'. Nie znasz go?
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 23.06.2017, 20:43
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Damy szanse Bartoszowi a nie zagranicznemu szrotowi.
Jak odpali w innym klubie, to wtedy przypomnę Ci ten "szrot".

Gdyby Tibor był taki dobry to by się go nie pozbywano za darmo lol.
Może dlatego, ze skończyła mu się umowa?
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.06.2017, 20:50
Aleksandar Holiga‏
@AlexHoliga

Sorry, just don't see anything interesting about him. He's been a below average player (in terms of Cro league) in every respect.

opinia o naszym nowym zawodniku (pismak z Zagrzebia) nie napawa optymizmem ale zobaczymy.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.06.2017, 20:55
Merkury i reszta zgrymaszonych roczników 9... spierdalać na "żyletę"
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 23.06.2017, 21:00
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Aleksandar Holiga‏
@AlexHoliga

Sorry, just don't see anything interesting about him. He's been a below average player (in terms of Cro league) in every respect.

opinia o naszym nowym zawodniku (pismak z Zagrzebia) nie napawa optymizmem ale zobaczymy.
Faktycznie, nie brzmi to zbyt ciekawie, z drugiej strony opinia jednego scouta:

Cytat:
oglądałem kilka meczów w wykonaniu prze kota kolegi z zespołu Lovro Majera i dość pozytywnie zapamiętałem akurat partenera z pomocy Tibora

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.06.2017, 21:03
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Jak odpali w innym klubie, to wtedy przypomnę Ci ten "szrot".
To się odnosiło do ciągłego narzekania niektórych forumowiczów na zagranicznych zawodników.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 23.06.2017, 21:08
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
To się odnosiło do ciągłego narzekania niektórych forumowiczów na zagranicznych zawodników.
To przepraszam, nie zrozumiałem.

Cytat:
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.06.2017, 21:14
Merkury ma jedną zaletę i prosze odpuście mu.kazdy jego post powoduje lawnine odpowiedzi.dzięki temu jest co czytać.tacy ludzie tez sa potrzebni
Ostatnio edytowane przez picasso : 23.06.2017 o godz. 22:24.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.06.2017, 21:42
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie, nie brzmi to zbyt ciekawie, z drugiej strony opinia jednego scouta:
Też mam nadzieję że gość się myli a Tibor okaże się wzmocnieniem .

Matejas mam nadzieje ze z "ta resztą" nie chodziło ci o mnie.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.06.2017, 22:02
No ty zdecydowanie pracodawcy nie masz. Żebys tak ochoczo się wypłacił za przejebany zakład jak sobie .......isz ...2tyś pln przypominam...na akademie Wisły.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.06.2017, 22:02
Cytat:
No to zdecyduj się w końcu, czy ufasz Junco, czy od razu jedziesz po jego transferach i nie postawiłbyś na nie złamanego szelonga.
A czy muszę się teraz jasno określać?

Na papierze 2 pierwsze nasze transfery to są generalnie nonejmy z niższych lig, w dodatku nawet tam mające problemy z regularną grą. Coś ala Videmont, klasę niżej niż Gonzalez czy Llonch. Na to, że wypalą faktycznie nie postawiłbym ani grosza. Z drugiej strony Junco zasłużył sobie poprzednim okienkiem na minimum zaufania, więc je ode mnie dostaje. Tak jak pisałem, nie takie cuda piłka widziała - więc równie dobrze mogą okazać się gwiazdami ligi.

Oceniał będę jak wyjdą na boisko. Tak z 5-10 razy. A teraz mogę jedynie napisać jakie mam odczucia. Jednoznacznych wyroków w piłce nie zamierzam forować, bo ten sport jest nieprzewidywalny.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.06.2017, 22:12
s1mone napisał(a):Wyświetl post
A czy muszę się teraz jasno określać?

Na papierze 2 pierwsze nasze transfery to są generalnie nonejmy z niższych lig, w dodatku nawet tam mające problemy z regularną grą. Coś ala Videmont, klasę niżej niż Gonzalez czy Llonch. Na to, że wypalą faktycznie nie postawiłbym ani grosza. Z drugiej strony Junco zasłużył sobie poprzednim okienkiem na minimum zaufania, więc je ode mnie dostaje. Tak jak pisałem, nie takie cuda piłka widziała - więc równie dobrze mogą okazać się gwiazdami ligi.

Oceniał będę jak wyjdą na boisko. Tak z 5-10 razy. A teraz mogę jedynie napisać jakie mam odczucia. Jednoznacznych wyroków w piłce nie zamierzam forować, bo ten sport jest nieprzewidywalny.
Cuesta to niby ten nołnejm z niższych lig?
i on niby jest klasę niżej niż Llonch?

hmmm proponuję przeszukać czeluście ynternetów
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.06.2017, 22:21
Jak już pisałem lepsi zawodnicy od Tibora się w polskiej lidze nie odnaleźli a i słabsi bywali gwiazdami. Nie ma regóły. Nie mniej jednak bardzo popieram kierunek bałkański w poszukiwaniu nieoszlifowanych talentów. Raz, że bardzo dobrze szkolą tam piłkarzy, którzy też na rynku europejskim są bardzo cenieni. Szybko łapią język i kulturę oraz łatwiej się zaadoptują niż np. Kolumbijczycy.

Zarówno jednak co do niego jak i Carlitosa raczej staram się tonować nastroje, bo wolę się pozytywnie zaskoczyć ich postawą, niż sromotnie rozczarować. Większe oczekiwania mam od Juliana i Arsenicia którzy już zdążyli pokazać, że prezentują określony poziom.

Z "pewnych" transferów możemy na pewno oczekiwać jeszcze drugiego bramkarza i skrzydłowego. Niby Kiko mówił jeszcze o obrońcy który może grać na pozycji DP, ale raczej w mediach to nazwisko nie wypłynęło.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.06.2017, 22:36
Tak uważam.
Gonzalez miał przeszłość na poziomie ekstraklasy i widać było, że po prostu wpadł w dołek.
Llonch grał niżej ale widać było, że gra prawie wszystko od deski do deski przez większość swojej kariery.

Nasz nowy bramkarz to niestety głównie podczas swojej kariery wygrzewał ławę. I epizod typu zagranie kawałka rundy w LaLiga i zostanie odpalonym nie robi na mnie wrażenia. Albo był rezerwowym i ktoś doznał kontuzji, albo dano mu szansę i odpalono.
Podobna sytuacja jak w przypadku Załuski (którego uważam za przereklamowanego) tylko w o wiele słabszym klubie niż Celtic. Sorry, raczej nie będę się pozytywnie zapatrywał na transfer kogoś kto przez całą karierę w wieku 26 lat rozegrał tyle spotkań seniorskich co ma lat (+/-).

Jeśli chodzi o napastnika to też wątpię, żeby się sprawdził, bo wcale nie ma rewelacyjnych statystyk jak na tak niską ligę. Po prostu jestem sceptyczny, uważam, że ma pełnić rolę Zachary, czyli czasem wejść i coś tam zagrać (chociaż np. uważam, że Zaki zasługiwał na grę u nas - bo z naszego trio najlepiej wyglądał wg mnie w tym sezonie).

Za to nasz 3 nabytek już mi się dużo bardziej podoba chociaż nie można mówić, że to gość praktycznie gotowy do gry jak Brlek, raczej melodia przyszłości.

Do gry na teraz w pierwszym składzie jest Arsenić. Na niego liczę najmocniej.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.06.2017 o godz. 23:11.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.06.2017, 22:52
Obcokrajowcy (procentowy udział obcokrajowców - decyduje "pierwsze obywatelstwo" lub w przypadku zawodników grających w reprezentacji narodowej kraj, który reprezentują - wg minut na boisku)

Jagiellonia Białystok 20988 36582 57,37%
Korona Kielce 19194 36551 52,51%
Lechia Gdańsk 19072 36573 52,15%
Bruk-Bet Termalica Nieciecza 19012 36593 51,96%
Piast Gliwice 18579 36589 50,78%
Legia Warszawa 18177 36598 49,67%
Śląsk Wrocław 17868 36572 48,86%
Lech Poznań 13477 36542 36,88%
Zagłębie Lubin 12312 36625 33,62%
Pogoń Szczecin 12017 36580 32,85%
Wisła Kraków 10942 36563 29,93%
Górnik Łęczna 10300 36469 28,24%
Wisła Płock 9836 36619 26,86%
Arka Gdynia 9391 36568 25,68%
Cracovia 8141 36546 22,28%
Ruch Chorzów 2730 36501 7,48%

Kolejno: nazwa klubu, liczba minut na boisku obcokrajowców, liczba minut na boisku wszystkich zawodników, procent udziału minut na boisku obcokrajowców w stosunku do udziału wszystkich zawodników

Ostatnio edytowane przez Dariook : 23.06.2017 o godz. 22:56.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.06.2017, 23:23

Ty już wiesz ze mu nie wyszly transfery zawodników ofensywnych Jeszcze minuty nie zagrali ale ty już wiesz...
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 24.06.2017, 07:21
Chorwacki pomocnik, który do nas dołączył rozegrał 18 spotkań w tamtejszej Ekstraklasie, spędzając na boisku niespełna 900 minut. Należy dodać, że te 18 spotkań są jedynymi, które rozegrał w dotychczasowej karierze na poziomie Ekstraklasy. W 13 spotkaniach nie siedział nawet na ławce.
Stawiam tezę, że żadnego z tych zawodników przedstawiciele Wisły nie oglądali i są autorskim pomysłem M. Junco i jego zaprzyjaźnionych menadżerów, co potwierdzały by słowa M. Kuźby z którym chwilę rozmawiałem jakiś czas temu, że nie ma pieniędzy w klubie na opłacenie przelotów i hoteli m.in. dla niego i zasadniczo w ostatnim półroczu za bardzo nie miał się czym wykazać.
Ci, którzy do nas teraz przyszli są tu dlatego, że Wisła nie ma środków w budżecie na transfery i kontrakty na odpowiednim poziomie.
Ostatnio edytowane przez Merkury : 24.06.2017 o godz. 07:25.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.06.2017, 07:26
Merkury pogadaj lepiej z Kuźbą, czy jemu starcza od pierwszego do pierwszego, ile kasy odłożył sobie za całą karierę i czy dalej jest hossa w kasynie?
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 24.06.2017, 07:41
Chorwacki pomocnik, który do nas dołączył rozegrał 18 spotkań w tamtejszej Ekstraklasie, spędzając na boisku niespełna 900 minut. Należy dodać, że te 18 spotkań są jedynymi, które rozegrał w dotychczasowej karierze na poziomie Ekstraklasy. W 13 spotkaniach nie siedział nawet na ławce.
Stawiam tezę, że żadnego z tych zawodników przedstawiciele Wisły nie oglądali i są autorskim pomysłem M. Junco i jego zaprzyjaźnionych menadżerów, co potwierdzały by słowa M. Kuźby z którym chwilę rozmawiałem jakiś czas temu, że nie ma pieniędzy w klubie na opłacenie przelotów i hoteli m.in. dla niego i zasadniczo w ostatnim półroczu za bardzo nie miał się czym wykazać.
Ci, którzy do nas teraz przyszli są tu dlatego, że Wisła nie ma środków w budżecie na transfery i kontrakty na odpowiednim poziomie.
A mówił ci Kuźba jak twardo broni swojego transferu czyli Videmonta.

Ostatnim zdaniem Ameryki nie odkryłes. Sam pisałem kilka dni temu,że do Wisły będę trafiać zawodnicy bez kontraktu za których nie będziemy musieli płacić.
Ostatnio edytowane przez PvD : 24.06.2017 o godz. 07:43.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 24.06.2017, 08:07
PvD napisał(a):Wyświetl post
A mówił ci Kuźba jak twardo broni swojego transferu czyli Videmonta.

Ostatnim zdaniem Ameryki nie odkryłes. Sam pisałem kilka dni temu,że do Wisły będę trafiać zawodnicy bez kontraktu za których nie będziemy musieli płacić.
Akurat Videmont był na odległym miejscu na liście Kuźby, za zawodników wyżej trzeba było płacić i w związku z tym przyszedł Hugo w wariancie oszczędnościowym.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów