The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2017, 21:43
Ja uważam, że troszeczkę czym innym jest utożsamianie się z klubem, a czym innym z drużyną - więc nawet najwięksi malkontenci internacjonalizacji Wisły niekoniecznie przestają być jej kibicami. Zresztą ich narzekanie bierze się z tego, że traktują Wisłę, jak swoją i chcieliby, żeby odpowiadała ona ich wizji.

Natomiast gdzieś na jakimś poziomie utożsamianie się z drużyną na pewno łączy się z utożsamianiem się z klubem. Z perspektywy przeciętnego człowieka łatwiej kibicuje się Wiśle, gdy grają w niej Polacy. Gdyby było inaczej, równie dobrze można byłoby nie oglądać ligi polskiej, tylko hiszpańską, a zamiast Wiśle pół Krakowa mogłoby kibicować Realowi. Z jakiegoś powodu jednak większość ludzi ciągnie do tego, co lokalne/regionalne/krajowe. Nie twierdzę, że to "dobre" albo "racjonalne", ale tak po prostu jest. Nie ma sensu wchodzić w jakieś głębsze filozofie, szukając przyczyn czy oceny - chociaż to bardzo ciekawe.

Utożsamianie się działa jednak także w drugą stronę - drużyna powinna utożsamiać się z klubem. Uważam, że nawet w sporcie zawodowym (gdzie liczą się przede wszystkim pieniądze) jest miejsce dla pasji i poświęcenia. Owszem, narodowość nie jest tutaj warunkiem koniecznym, bo np. Cantoro zdawał się bardziej utożsamiać z Wisłą niż np. Zachara. Ale przy dużej rotacji w kadrze, sprowadzenie na raz wielu zawodników w z obcym paszportem, który o Wiśle nawet nie słyszeli, grozi zerwaniem pewnej więzi drużyna-klub i pogonizacją (hehe) klubu.

Przy czym nie twierdzę, że a) rzeczywiście dojdzie do zachwiania równowagi Polacy-obcokrajowcy w szatni, b) ściąganie obcokrajowców z kartą na ręce nie jest w przypadku Wisły koniecznością (finanse!). Osobiście też niespecjalnie przywiązuje wagę do pochodzenia ludzi i klubów piłkarskich.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.06.2017, 21:45
Stare baby na targu co o 2 pietruszki sie kłocą xD

czasem rzeczywiscie trzeba niektore posty szybciej przewijać/

A co do sedna,to nawet nie widzeli a krytykują.jak cos to caly sezon jest płacz ze polski pilakarz nie potrafi prosto kopnac pilki,no to macie innych.
Poczekamy zobaczymy,mam dziwne przeczucie ze Junco ma nosa co do tych ktorych wybiera .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 22.06.2017, 22:08
Ci zawodnicy czyli bramkarz i napastnik plus Arsenic napewno nie beda gorsi od tych co odeszli a wiecie dla czego bo poproatu byli mega ciency... Zaluska? Chlop gral srednio napewno nie solidnie, nic nie wybronil ponad stan... to juz Misiek byl na lini naprawde dobry ale na przedpolu byl mega slaby tak samo nogi... Zaluska 35 lat to juz wole 26 letbiego goscia ktory ma bapewno wiecej ambicji niz jego poprzednik... widziales kiedy kolwiek po Zalusce zlosc na twarzy ze dostal 3 brame w meczu? Chlop byl sredniakiem a co zatym idzie zawodnikiem jtory napeqno juz sie nie rozwinie po co nam on na 2 lata? To lepiej sprubowac zkims innym ktorego moze sprzedamy jak sie sprawdzi...Carlitos moge sie zalozyc ze bedzie zapierdalal tak samo ciezko jak Zachara ale doda do tego choc troche techniki i pewnie strzeli wiecej goli przynajmniej jako Wislak wierze w to...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.06.2017, 22:11
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś przeczytałem komentarz: "po co ściągać gości z III ligi hiszpańskiej do Wisły, nie lepiej od razu zgłosić Wisłę do III ligi hiszpańskiej" i coś w tym jest.
Nie, nic w tym nie ma. Jakiś debil chciał błysnąć w komentarzach.
W sumie trenera też mamy z 3 ligii hiszpańskiej, ale o tym już morda w kubeł po nakrył czapką naszych rodzimych geniuszy...

Jak mnie wkurzają takie wiecznie narzekające mendy...

Gin napisał(a):Wyświetl post
Czytać się Was nie da nudzicie jak stare baby
Raczej płaczliwe ....y które potrafią rzucić tylko banałami w stylu "w niższych ligach na pewno da się młodego i lepszego Polaka". Kretyni nie wiedzą nawet, że w niższych ligach wszystko jest przeczesywane, również przez nas ale o takich transferach rzadko się pisze, bo to melodia przyszłości.

Wchodzi człowiek przeczytać coś o nowych piłkarzach a tu temat zawalony przez narzekania jakichś kosmitów którzy w sumie nic na ich temat nie wiedzą...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.06.2017 o godz. 22:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 22.06.2017, 22:12
A ja powiem trochę przekornie, że mi się to sprowadzanie obcokrajowców nawet podoba! Bo z czego to wynika? Ano przecież z tego, że kasa, jakiej oczekują polscy kopacze, jest absurdalnie wysoka. Taki Llonch np. Na którym miejscu go sytuujecie wśród defensywnych pomocników w polskiej lidze? Spokojnie łapie się w pierwszej piątce, jeśli nie trójce. A zarobki? Strzelam, że to samo, ale od końca. Z Gonzalezem podobnie, teraz Lopez, Cuesta itd.

To pokazuje, jak chore są stosunki w naszej lidze. W tym sensie Junco działa dla dobra polskiej piłki, w której jest zdecydowanie za dużo kasy na transfery i wynagrodzenia, a za mało na szkolenie i infrastrukturę.
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Stary 22.06.2017, 22:23
Poczekajmy do wrzesnia w tedy jakies pierwszw spostrzezebia bedzie mozna powiedziec, narzekanie jest najgorsza cecha Polakow moim zdaniem
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.06.2017, 22:33
Większe oczekiwania mam po nowym bramkarzu niz napastniku. Transfer na pewno ciekawy, ale czy sie u nas sprawdzi? Czas pokaże. Carlitos nie był nigdy wrzucony na taki poziom jak teraz. Może bedzie to zawodnik choć pokroju Jurado i Badii którzy robili furorę w Piascie? Nie ma reguły, bo i sciagalismy już lepszych napastników na papierze którzy się w tej lidze nie zaadaptowali.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 22.06.2017, 22:39
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Większe oczekiwania mam po nowym bramkarzu niz napastniku. Transfer na pewno ciekawy, ale czy sie u nas sprawdzi? Czas pokaże. Carlitos nie był nigdy wrzucony na taki poziom jak teraz. Może bedzie to zawodnik choć pokroju Jurado i Badii którzy robili furorę w Piascie? Nie ma reguły, bo i sciagalismy już lepszych napastników na papierze którzy się w tej lidze nie zaadaptowali.
Potrzebowaliśmy a właściwie potrzebujemy ściągnąć napastników do pierwszego składa a wybór padł na gościa, które kariera międzynarodowa kończyła się na 1 sezonie w Rosji i Cyprze gdzie łącznie zdobył 4 bramki a młody wcale już nie jest. Każdy z nas widział w jakiej formie są napastnicy dotychczas grający w zespole. Wiara w to że nagle Brożek czy Ondrasek przypomną sobie jak zdobywać bramki jest raczej płonna zważywszy na fakt jak długo są bez formy.
Rozumiem, że na tym gościu nasze wzmocnienie ataku się nie kończy bo to byłoby strzeleniem sobie w stopę przed sezonem.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 23.06.2017, 06:23
Wiślak709 napisał(a):Wyświetl post
A teraz napisz ile drużyn spadło z ligi z zagranicznym szrotem.
Choć mam nadzieję, że w naszym przypadku słowo "szrot" okaże się nieadekwatne.

No obyś miał rację. Bardzo bym tego chciał żebyś miał rację .
No daleko nie patrzac... Ruch to spadł z polskim szrotem.

PS
Tak,tak wiem...tam nie płacili dlatego Polacy spadli. No, ale ze u nas tez nie placą więc zaryzykujmy i moze chociaż hiszpanie wykażą choć odrobinę chęci
Ostatnio edytowane przez Dariook : 23.06.2017 o godz. 06:30.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.06.2017, 07:16
Halilovic jestem za
ma fajne pilkarskie nazwisko, takie na numer 10.
a umiejetnosci? jebał pies.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
ryszard133
Junior Member

Od: 11.2015

Stary 23.06.2017, 09:13
Dla mnie w Wiśle może grać nawet 11 Hiszpanów, skoro są lepsi i tańsi to w czym problem? Futbol się zmienił, w najlepszych zespołach w europie gra coraz mniej ludzi wychowanków. Jagiellonia zdobyła wicemistrza kraju gdzie regularnie grali Frankowski, Góralski, Tomasik i Grzyb. 4 polaków regularnie grających...
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.06.2017, 09:32
Na chwilę obecną w pierwszym składzie zapewne będą grali: Cywka, Sadlok, Głowacki, Małecki, a także - jeśli zostanie - Mączyński. Do tego swoje szanse będą dostawać: Brożek, Boguski i Bartosz. Jak widać tragedii nie ma, więc przestańcie płakać jakbyśmy za chwilę mieli być drugim Interem, Arsenalem czy Szachtarem (oczywiście pod względem narodowości piłkarzy).
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.06.2017, 09:49
fajnie by było Bartosza wypożyczyć do jakieś słabszej ekipy ekstraklasowej
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 23.06.2017, 09:50
Wydaje mi się, że Arsenić wskoczy do 11ki kosztem jakiegoś obrońcy i raczej nie będzie to Gonzalez. Jednak myślę, że prawe skrzydło (na dzień dzisiejszy) będzie obsadzone przez kogoś z dwójki Boguski/Bartosz.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.06.2017, 09:54
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
przecież w topowej (piłkarsko) nie gra...nie jestesmy w pierwszej trójce.jak ma cos z Kuby byc to niech walczy o skład u nas. minimalizm nie zawiedzie go na szczyty
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 23.06.2017, 10:15
R33 napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że Arsenić wskoczy do 11ki kosztem jakiegoś obrońcy i raczej nie będzie to Gonzalez. Jednak myślę, że prawe skrzydło (na dzień dzisiejszy) będzie obsadzone przez kogoś z dwójki Boguski/Bartosz.
To już prędzej Głowy.

Merkury
Nie wiem czy ty sobie w końcu uświadomisz, że za 'gwarancje' strzelenia pewnej liczby bramek trzeba zapłacić- jeśli nie klubowi, to agentowi + premie za podpis.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.06.2017, 10:29
Oczywiście, że ważne jest zachowanie balansu między zagranicznym zaciągiem, a Polakami, ale jeżeli ktoś nie rozumie dlaczego hurtowo nie kupujemy młodych polskich talentów, to po prostu nie ma bladego pojęcia o tym, jak funkcjonuje dzisiejszy rynek transferowy. Kluby dyktują ceny, które są (dla nas) zaporowe, a ich agenci snują przed nimi wizje wielkich karier, kiedy jednemu z drugim uda się trzy razy z rzędu kopnąć prosto piłkę.

Ku*wa, przyszedł do nas relatywnie młody bramkarz z doświadczeniem w La Liga. Kogo byście chcieli zamiast niego? WRĄBLA? Nawet taki "talent" wyceniany jest na 200 tyś Euro. Pewnie, stać nas. A może na atak Niezgoda za jedyne pół bańki Euro? Gwarancja jakości i świetnie wydane pieniądze.

Śmiać mi się chce z ludzi, którzy porównują dzisiejszą Wisłę do brazylijskiej Pogoni, bo przychodzi właśnie CZWARTY Hiszpan. Naprawdę nie widzicie jak dobrą i przemyślaną robotę robi Junco? Nie twierdzę, że każdy transfer musi wypalić, ale to nie są piłkarze brani z łapanki.

Mam wrażenie, że marzeniem niektórych jest Wisła grająca w IV lidze, ale samymi wychowankami. Takim delikwentom polecam przerzucenie się na CLJ i zostawienie kibicowania pierwszej drużynie ludziom, którzy mają jakieś ambicje sportowe.

ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
To już prędzej Głowy.

[
No przecież napisał, że NIE kosztem Gonzaleza.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 23.06.2017 o godz. 10:32.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 23.06.2017, 10:33
A to sorry, nie umim czytać
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.06.2017, 10:36
Ja się wstrzymam z ocenami. Ta liga kompletnie wymyka się próbom zakładania czegokolwiek z góry. Wypluwała już ludzi z bardzo dobrym piłkarskim CV , aby za chwilę wykreować gwiazdę czy bardzo solidnego zawodnika np. z takiego Aankoura z rezerw Bastii.

Moim zdaniem zdecydowanie trzeba jednak wzmocnić też skrzydła.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.06.2017, 10:50
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Trafilismy z Cierzniakiem, trafilismy z Zaluska to moze trafimy rowniez z Julián Cuesta. Btw niezly z niego dragal
Oby wzrost nie był jego jedynym atutem

TRZEBINIAnin napisał(a):Wyświetl post
Janekx napisał 4 nazwiska
Ten caly kiewicz potwierdził 2
Pozniej na konferencji ponoć Junco zdementował tych pomocników?
Szkoda by było bo ciekawi młodzi zawodnicy.
Bramkarz wygląda solidnie. Oby podpisali go z opcją przedłużenia gdyby sie sprawdzil.
1. Możliwe, że zdementował, aby nie było podbijania ich ceny.
2. A nie ma w umowie 1+2? Umowa roczna, a jak się sprawdzi to z automatu o 2 lata?
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 23.06.2017, 11:06
Skoro ten nowy bramkarz w ciągu ostatniego roku zagrał w jednym meczu, a w ostatnich czterech latach zaliczył dwadzieścia dwa występy, to samemu można odpowiedzieć.

Ciekaw jestem, gdzie go Junco oglądał przez ostatnie miesiące?

Przypomina to transfer Lameya, który przez rok przed przyjściem do Wisły praktycznie nie grał i wiadomo jak to się skończyło.

Z doświadczenia wiadomo, że taka łapanka obcokrajowców nigdy dobrze się nie kończy, a już kilka autorskich pomysłów Junco nie wypaliło - Echavarria (nawet minuty nie zagrał), Videmont (rezerwowy gracz słabego klubu drugiej ligi francuskiej), c.d.n.

Przypomina to coraz bardziej okres holenderski - ówczesna fatalna gra obcokrajowców, którzy zarabiali 2-3 razy więcej od tych ,,Polaczków" (wielokrotnych MP) doprowadziła wraz z wyczynami Basałaja (twarzy tamtego projektu), Valckxa i Maaskanta (eksperta do spraw spadków) do największego kryzysu w erze Cupiała i strat liczonych w dziesiątkach milionów złotych.

Transfery robione nie po to, aby wzmocnić klub. Tylko robione po znajomości z menedżerami w celu uzyskania większęj prowizji.

Oczywiście, za nieporównywalnie mniejsze pieniądze niż w latach 10-11.

Jakby Junco dać pełnię władzy, to byłaby powtórka Pogoni Ptaka, a w konsekwencji lepiej byłoby grać w trzeciej lidze hiszpańskiej niż w Ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Stary 23.06.2017, 11:17
Tak daleko jak Koalik w krytyce obecnego trendu bym nie szedł, na pewno bym też nie zarzucał Junco, że kieruje się układami w sprowadzaniu tu piłkarzy, ale mam nadzieję, że to już ostatni Hiszpan tego okienka. Nie dlatego, że nie wierzę w jego/ ich umiejętności, ale ze względu na atmosferę w szatni. Jeśli pojawia się "kolonia" obcokrajowców z jednego kraju, to w naturalny sposób tworzą się podziały, bo oni po prostu mówią tym samym językiem. Jeśli do tego dodać możliwość, że sportowo nie będzie szło, to zaczną się głosy, które te podziały będą pogłębiać (krytyka dziennikarzy, którzy przecież tylko czkeją, żeby się do Wisły przyczepić, i kibiców). Wtedy o integracji i budowie drużyny można zapomnieć.

Nie mam nic przeciwko przyjściu teraz np. Chorwata, czy piłkarza z innego kraju, ale niech to nie będzie Hiszpania.

Optymalnie, żeby to była Polska.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Stary 23.06.2017, 11:17
@Koalik KUR.A MAĆ, powiedz mi, w czym Gonzalez jest gorszy od Bednarka? Rozumiesz, że na Bednarka nas nie stać, a mamy równie dobrego piłkarsko gracza za mniej więcej friko? Nie stać nas na nikogo z tej drewnianej grupy młodych Polaków, co się właśnie skompromitowali na Euro, ale chcą zarabiać miliony.

Czynienie Junco zarzutu ze sprowadzenia tego gostka na E z Kolumbii jest nie fair. A za niepoparte dowodami sugerowanie nepotyzmu i korupcji to powinieneś mimo stażu wylecieć z forum.
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Stary 23.06.2017, 11:23
Przestancie podawac Videmonta jako nie wypal... chlop zagral bardzo malo minut a ma 3 asysty na koncie... jak zawsze wchodzil na boisko byl chociaz widoczny staral sie, jego wrzutki byly naprawde dobre, moze jeszcze nas zaskoczyc milo nie skreslal bym go zmarszu... podaj mi innego zawodnika ktory zagral tak malo minut a ma 3 asysty?
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.06.2017, 11:23
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Skoro ten nowy bramkarz w ciągu ostatniego roku zagrał w jednym meczu, a w ostatnich czterech latach zaliczył dwadzieścia dwa występy, to samemu można odpowiedzieć.

Ciekaw jestem, gdzie go Junco oglądał przez ostatnie miesiące?
To i tak lepiej niż Załuska, który w ciągu sześciu lat przed przejściem do Wisły zagrał w 19 meczach.

Przypomina to transfer Lameya, który przez rok przed przyjściem do Wisły praktycznie nie grał i wiadomo jak to się skończyło.

Z doświadczenia wiadomo, że taka łapanka obcokrajowców nigdy dobrze się nie kończy, a już kilka autorskich pomysłów Junco nie wypaliło - Echavarria (nawet minuty nie zagrał), Videmont (rezerwowy gracz słabego klubu drugiej ligi francuskiej), c.d.n.
Co do Videmonta, to w sumie się zgadzam, bo jak na razie, to lekki niewypał, ale Echavarria został ściągnięty tylko po to, żeby Valencia nie płakał w poduszkę do snu z tęsknoty za Kolumbią. Ever ma jeszcze pół roku, zobaczymy.

Przypomina to coraz bardziej okres holenderski - ówczesna fatalna gra obcokrajowców, którzy zarabiali 2-3 razy więcej od tych ,,Polaczków" (wielokrotnych MP) doprowadziła wraz z wyczynami Basałaja (twarzy tamtego projektu), Valckxa i Maaskanta (eksperta do spraw spadków) do największego kryzysu w erze Cupiała i strat liczonych w dziesiątkach milionów złotych.
Nie będę specjalnie bronił Holendrów, ale wielokrotnie klepany był tutaj temat, kogo z polskich piłkarzy chcieli ściągnąć, ale nie udało im się ze względu na cenę. Miał być Olkowski, a nie Lamey. Paradoksalnie - ten drugi było wiele tańszy.

Transfery robione nie po to, aby wzmocnić klub. Tylko robione po znajomości z menedżerami w celu uzyskania większęj prowizji.
Teoria spiskowa. Junco to nie Kapka.

Jakby Junco dać pełnię władzy, to byłaby powtórka Pogoni Ptaka, a w konsekwencji lepiej byłoby grać w trzeciej lidze hiszpańskiej niż w Ekstraklasie.
Odleciałeś.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.06.2017, 11:26
Czy wy serio boicie sie powtorki z okresu holendrow ? Naprawde ? 4 hiszpanow i tragednia! Nie martwcie sie w klubie jest taka bida, ze hej! Nikt nie ysli dawac wysokich kontraktow, wieszkych niz zapewne Maka czy Brozio wczesniej. Bida jest taka, ze nie ma na kubki i plakaty a Wy sie boicie kominow placowych

Niech bedzie i 22 hiszpanow, skoro maja byc lepsi niz nasi rodacy. Jakie to ma znaczenie ?
A w ogole to ja chce samych Krakusow! Nikt nie bedzie myslec aby isc do Legii
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 23.06.2017 o godz. 11:40.
Odpowiedz cytując
UcheJ
Senior Member

Stary 23.06.2017, 11:29
Lamey, Jalens, ivica iliew, chavez, nie wiem czybdobrze napisalem: porownaj tych pikarzy to DZIADKI!!!! NIC NA NICH nie zarobilismy zadluzylismy sie tak ze hoho teraz to widac... teraz nie bedzie powtorki sa to mlodzingracze z ambicjami ktorym placimy grosze beda umierac za klub kazdy tak jak to robi Pol i Gonzales bo chca w przyszlosci zarobic i aie wypromowac naszw ruchy i pomysl.na druzyne jest dobry!!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.06.2017, 11:33
chyba sie komus w dupie poprzestawiało ....

jaka powtórka z Holendrów, ludzie, wy wycie o czym mówicie
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.06.2017, 11:39
seba_109 napisał(a):Wyświetl post
Bartosz jak ma być dobry to musi przebić się w Wiśle - nie jesteśmy takim potentatem, żeby obiecującego piłkarza zsyłać niżej, żeby się ogrywał. To jest chłopak z potencjałem i trener to widzi, mądrze go wprowadza i teraz od piłkarza zależy, czy będą z niego ludzie.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.06.2017, 11:50
Ze skrajnosci w skrajnosc i pomyslec, ze rok temu byl u nas Meres, ktoremu wpadly moje pieniadze za karnet :( a ludzie mowili dajmy mu szanse heheNie stac nas na Polakow, badzcie optymistami, kupujcie karnety a bedzie lepiej
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów