|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
A ja powiem trochę przekornie, że mi się to sprowadzanie obcokrajowców nawet podoba! Bo z czego to wynika? Ano przecież z tego, że kasa, jakiej oczekują polscy kopacze, jest absurdalnie wysoka. Taki Llonch np. Na którym miejscu go sytuujecie wśród defensywnych pomocników w polskiej lidze? Spokojnie łapie się w pierwszej piątce, jeśli nie trójce. A zarobki? Strzelam, że to samo, ale od końca. Z Gonzalezem podobnie, teraz Lopez, Cuesta itd.
To pokazuje, jak chore są stosunki w naszej lidze. W tym sensie Junco działa dla dobra polskiej piłki, w której jest zdecydowanie za dużo kasy na transfery i wynagrodzenia, a za mało na szkolenie i infrastrukturę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Poczekajmy do wrzesnia w tedy jakies pierwszw spostrzezebia bedzie mozna powiedziec, narzekanie jest najgorsza cecha Polakow moim zdaniem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Większe oczekiwania mam po nowym bramkarzu niz napastniku. Transfer na pewno ciekawy, ale czy sie u nas sprawdzi? Czas pokaże. Carlitos nie był nigdy wrzucony na taki poziom jak teraz. Może bedzie to zawodnik choć pokroju Jurado i Badii którzy robili furorę w Piascie? Nie ma reguły, bo i sciagalismy już lepszych napastników na papierze którzy się w tej lidze nie zaadaptowali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Rozumiem, że na tym gościu nasze wzmocnienie ataku się nie kończy bo to byłoby strzeleniem sobie w stopę przed sezonem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
PS Tak,tak wiem...tam nie płacili dlatego Polacy spadli. No, ale ze u nas tez nie placą więc zaryzykujmy i moze chociaż hiszpanie wykażą choć odrobinę chęci ![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 23.06.2017 o godz. 06:30.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Halilovic jestem za
ma fajne pilkarskie nazwisko, takie na numer 10. a umiejetnosci? jebał pies. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2015
Offline |
|
|
Dla mnie w Wiśle może grać nawet 11 Hiszpanów, skoro są lepsi i tańsi to w czym problem? Futbol się zmienił, w najlepszych zespołach w europie gra coraz mniej ludzi wychowanków. Jagiellonia zdobyła wicemistrza kraju gdzie regularnie grali Frankowski, Góralski, Tomasik i Grzyb. 4 polaków regularnie grających...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Na chwilę obecną w pierwszym składzie zapewne będą grali: Cywka, Sadlok, Głowacki, Małecki, a także - jeśli zostanie - Mączyński. Do tego swoje szanse będą dostawać: Brożek, Boguski i Bartosz. Jak widać tragedii nie ma, więc przestańcie płakać jakbyśmy za chwilę mieli być drugim Interem, Arsenalem czy Szachtarem (oczywiście pod względem narodowości piłkarzy).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
fajnie by było Bartosza wypożyczyć do jakieś słabszej ekipy ekstraklasowej
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że Arsenić wskoczy do 11ki kosztem jakiegoś obrońcy i raczej nie będzie to Gonzalez. Jednak myślę, że prawe skrzydło (na dzień dzisiejszy) będzie obsadzone przez kogoś z dwójki Boguski/Bartosz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
przecież w topowej (piłkarsko) nie gra...nie jestesmy w pierwszej trójce.jak ma cos z Kuby byc to niech walczy o skład u nas. minimalizm nie zawiedzie go na szczyty
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Merkury Nie wiem czy ty sobie w końcu uświadomisz, że za 'gwarancje' strzelenia pewnej liczby bramek trzeba zapłacić- jeśli nie klubowi, to agentowi + premie za podpis. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Oczywiście, że ważne jest zachowanie balansu między zagranicznym zaciągiem, a Polakami, ale jeżeli ktoś nie rozumie dlaczego hurtowo nie kupujemy młodych polskich talentów, to po prostu nie ma bladego pojęcia o tym, jak funkcjonuje dzisiejszy rynek transferowy. Kluby dyktują ceny, które są (dla nas) zaporowe, a ich agenci snują przed nimi wizje wielkich karier, kiedy jednemu z drugim uda się trzy razy z rzędu kopnąć prosto piłkę.
Ku*wa, przyszedł do nas relatywnie młody bramkarz z doświadczeniem w La Liga. Kogo byście chcieli zamiast niego? WRĄBLA? Nawet taki "talent" wyceniany jest na 200 tyś Euro. Pewnie, stać nas. A może na atak Niezgoda za jedyne pół bańki Euro? Gwarancja jakości i świetnie wydane pieniądze. Śmiać mi się chce z ludzi, którzy porównują dzisiejszą Wisłę do brazylijskiej Pogoni, bo przychodzi właśnie CZWARTY Hiszpan. Naprawdę nie widzicie jak dobrą i przemyślaną robotę robi Junco? Nie twierdzę, że każdy transfer musi wypalić, ale to nie są piłkarze brani z łapanki. Mam wrażenie, że marzeniem niektórych jest Wisła grająca w IV lidze, ale samymi wychowankami. Takim delikwentom polecam przerzucenie się na CLJ i zostawienie kibicowania pierwszej drużynie ludziom, którzy mają jakieś ambicje sportowe. No przecież napisał, że NIE kosztem Gonzaleza.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 23.06.2017 o godz. 10:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
A to sorry, nie umim czytać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ja się wstrzymam z ocenami. Ta liga kompletnie wymyka się próbom zakładania czegokolwiek z góry. Wypluwała już ludzi z bardzo dobrym piłkarskim CV , aby za chwilę wykreować gwiazdę czy bardzo solidnego zawodnika np. z takiego Aankoura z rezerw Bastii.
Moim zdaniem zdecydowanie trzeba jednak wzmocnić też skrzydła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
||
2. A nie ma w umowie 1+2? Umowa roczna, a jak się sprawdzi to z automatu o 2 lata? ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
||
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Skoro ten nowy bramkarz w ciągu ostatniego roku zagrał w jednym meczu, a w ostatnich czterech latach zaliczył dwadzieścia dwa występy, to samemu można odpowiedzieć.
Ciekaw jestem, gdzie go Junco oglądał przez ostatnie miesiące? Przypomina to transfer Lameya, który przez rok przed przyjściem do Wisły praktycznie nie grał i wiadomo jak to się skończyło. Z doświadczenia wiadomo, że taka łapanka obcokrajowców nigdy dobrze się nie kończy, a już kilka autorskich pomysłów Junco nie wypaliło - Echavarria (nawet minuty nie zagrał), Videmont (rezerwowy gracz słabego klubu drugiej ligi francuskiej), c.d.n. Przypomina to coraz bardziej okres holenderski - ówczesna fatalna gra obcokrajowców, którzy zarabiali 2-3 razy więcej od tych ,,Polaczków" (wielokrotnych MP) doprowadziła wraz z wyczynami Basałaja (twarzy tamtego projektu), Valckxa i Maaskanta (eksperta do spraw spadków) do największego kryzysu w erze Cupiała i strat liczonych w dziesiątkach milionów złotych. Transfery robione nie po to, aby wzmocnić klub. Tylko robione po znajomości z menedżerami w celu uzyskania większęj prowizji. Oczywiście, za nieporównywalnie mniejsze pieniądze niż w latach 10-11. Jakby Junco dać pełnię władzy, to byłaby powtórka Pogoni Ptaka, a w konsekwencji lepiej byłoby grać w trzeciej lidze hiszpańskiej niż w Ekstraklasie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak daleko jak Koalik w krytyce obecnego trendu bym nie szedł, na pewno bym też nie zarzucał Junco, że kieruje się układami w sprowadzaniu tu piłkarzy, ale mam nadzieję, że to już ostatni Hiszpan tego okienka. Nie dlatego, że nie wierzę w jego/ ich umiejętności, ale ze względu na atmosferę w szatni. Jeśli pojawia się "kolonia" obcokrajowców z jednego kraju, to w naturalny sposób tworzą się podziały, bo oni po prostu mówią tym samym językiem. Jeśli do tego dodać możliwość, że sportowo nie będzie szło, to zaczną się głosy, które te podziały będą pogłębiać (krytyka dziennikarzy, którzy przecież tylko czkeją, żeby się do Wisły przyczepić, i kibiców). Wtedy o integracji i budowie drużyny można zapomnieć.
Nie mam nic przeciwko przyjściu teraz np. Chorwata, czy piłkarza z innego kraju, ale niech to nie będzie Hiszpania. Optymalnie, żeby to była Polska. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Koalik KUR.A MAĆ, powiedz mi, w czym Gonzalez jest gorszy od Bednarka? Rozumiesz, że na Bednarka nas nie stać, a mamy równie dobrego piłkarsko gracza za mniej więcej friko? Nie stać nas na nikogo z tej drewnianej grupy młodych Polaków, co się właśnie skompromitowali na Euro, ale chcą zarabiać miliony.
Czynienie Junco zarzutu ze sprowadzenia tego gostka na E z Kolumbii jest nie fair. A za niepoparte dowodami sugerowanie nepotyzmu i korupcji to powinieneś mimo stażu wylecieć z forum. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przestancie podawac Videmonta jako nie wypal... chlop zagral bardzo malo minut a ma 3 asysty na koncie... jak zawsze wchodzil na boisko byl chociaz widoczny staral sie, jego wrzutki byly naprawde dobre, moze jeszcze nas zaskoczyc milo nie skreslal bym go zmarszu... podaj mi innego zawodnika ktory zagral tak malo minut a ma 3 asysty?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
||||
Odleciałeś. |
||||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Czy wy serio boicie sie powtorki z okresu holendrow ? Naprawde ? 4 hiszpanow i tragednia! Nie martwcie sie w klubie jest taka bida, ze hej! Nikt nie ysli dawac wysokich kontraktow, wieszkych niz zapewne Maka czy Brozio wczesniej. Bida jest taka, ze nie ma na kubki i plakaty a Wy sie boicie kominow placowych
Niech bedzie i 22 hiszpanow, skoro maja byc lepsi niz nasi rodacy. Jakie to ma znaczenie ? A w ogole to ja chce samych Krakusow! Nikt nie bedzie myslec aby isc do Legii ![]()
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 23.06.2017 o godz. 11:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lamey, Jalens, ivica iliew, chavez, nie wiem czybdobrze napisalem: porownaj tych pikarzy to DZIADKI!!!! NIC NA NICH nie zarobilismy zadluzylismy sie tak ze hoho teraz to widac... teraz nie bedzie powtorki sa to mlodzingracze z ambicjami ktorym placimy grosze beda umierac za klub kazdy tak jak to robi Pol i Gonzales bo chca w przyszlosci zarobic i aie wypromowac naszw ruchy i pomysl.na druzyne jest dobry!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
chyba sie komus w dupie poprzestawiało ....
jaka powtórka z Holendrów, ludzie, wy wycie o czym mówicie ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Bartosz jak ma być dobry to musi przebić się w Wiśle - nie jesteśmy takim potentatem, żeby obiecującego piłkarza zsyłać niżej, żeby się ogrywał. To jest chłopak z potencjałem i trener to widzi, mądrze go wprowadza i teraz od piłkarza zależy, czy będą z niego ludzie.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ze skrajnosci w skrajnosc
i pomyslec, ze rok temu byl u nas Meres, ktoremu wpadly moje pieniadze za karnet :( a ludzie mowili dajmy mu szanse ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|