|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
po prostu musimy mieć akademie piłkarską z prawdziwego zdarzenia
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Azerowie np
2010/11 - LM - E2 - İnter Baku - Lech Poznań - 0-1, 1-0 k. 8-9 2010/11 - LE - E3 - Wisła Kraków - Qarabağ Ağdam - 0-1, 2-3 2012/13 - LE - E2 - Xəzər-Lənkəran - Lech Poznań - 1-1, 0-1 2013/14 - LE - E2 - Qarabağ Ağdam - Piast Gliwice - 2-1, 2-2 Nie będę głęboko analizował ale pewnie za grę ofensywna odpowiadaja brazyliczycy portugalczycy hiszpanie ![]() ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez rokfor : 22.06.2017 o godz. 17:03.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dotarło to przez słonce pewnie.tam miało byc : "Takie transfery robia Cypryjczycy czy w Azerbejdzanie Kazachstanie a potem ogrywają naszych w pucharach po 3-0." brakło "w" wtedy byłoby poprawniejPS nie edytuje co napisałem to napisałem ![]() ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jestem bardzo ciekawy czy ten zaciąg zagraniczny a na taki się zanosi w perspektywie pozwoli na osiąganie lepszych wyników drużynie. Biorąc pod uwagę nasze spotkania w grupie mistrzowskiej w zakończonym sezonie przed Wisłą dużo pracy i szczerze wątpię żeby zawodnicy, którzy dotychczas byli rezerwowymi w drużynach raczej z niższej półki mogli podnieść poziom sportowy drużyny. Tak wiem kazus Ivana i Pola można tu przywołać ale procentowo skuteczność takich transferów jest na poziomie 20-30%. Zawodników ofensywnych przedstawiających jakość za darmo jest bardzo trudno sprowadzić i oby nie skończyło się, że w dalszym ciągu ten wózek będą ciągnęli w nadchodzącym sezonie nasi "emeryci".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Hmm, trzeba tylko mieć nadzieję, że ten zagraniczny zaciąg, głównie z Półwyspu Iberyjskiego nie skończy się jakoś - odpukać - źle.
Zbyt dużą ilość zagranicznych graczy wcale klubom w naszym kraju nie służy i nigdy nie służyła. ![]()
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
![]() Wiślak z Wlkp. Radosław Sobolewski – DZIĘKUJEMY!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No nigdy - my mistrzostwo, Jaga wicemistrzostwo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dziwny ruch trochę, bo akurat pod względem jakości bramkarzy Polska to europejska czołówka.
Wg mnie pod tym względem nie ma wielkiej różnicy czy mowa o II lidze polskiej czy hiszpańskiej. Także jestem mocno sceptyczny, ale trzeba gościowi dać szansę skoro już do nas trafił i zobaczyć co tak naprawdę jest wart. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Widocznie jest różnica pod względem wymagań finansowych. A coś czuję, że i pod względem sportowym się nie rozczarujesz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Chłopak wychował się w poważnym klubie, rozegrał tam ponad sto spotkań w rozgrywkach młodzieżowych, liznął również gry w najlepszej lidze na świecie. Swego czasu Tottenham go oglądał, głowa również wydaje się być ułożona. Dodatkowo w Hiszpanii dużo przykłada się do gry nogami, więc to kolejny powinien być jego atut. Zrozumcie jedno, Junco ma lepsze rozeznanie w tamtych rejonach, ani w kraju. Z czasem możliwe się to zmieni, dzisiaj jest jak jest. Mi to jest obojętne jakiej narodowości będą grajki, ważne aby grali i walczyli.
Co do tych zdolnych orzełków w niższych lig na bramce, to Wrąbel to udowadnia. ![]()
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 22.06.2017 o godz. 18:31.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A teraz napisz ile drużyn spadło z ligi z zagranicznym szrotem. ![]() Choć mam nadzieję, że w naszym przypadku słowo "szrot" okaże się nieadekwatne. No obyś miał rację. Bardzo bym tego chciał żebyś miał rację . ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zareagowałem jedynie na Twoje słowa, jakoby w naszym kraju klubom zbyt duża ilość graczy zagranicznych "nigdy nie służyła".
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ile zespołów spadło mając w składzie tylko Polaków? Co to w ogóle za argument? I jak można oceniać zawodników bez obejrzenia chociaż jednego ich meczu?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
najm, a gdzie ja ich niby OCENIŁEM? Napisałem tylko, że mam nadzieję, że nie okażą się szrotem, no i, że nie jestem fanem zaciągów zagranicznych. W którym więc miejscu ta ocena? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dopiero co mieliśmy grać w IV lidze, a już wybrzydzamy na wychowanka Sevilli
![]() Za chwilę ktoś powie, że jak na bramkarza jest za młody. Ale co tam, Załuska lepszy i kropka. Nie trzeba Juliana oglądać by to wiedzieć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Mówcie co chcecie ale mi także robienie z Wisły coraz bardziej zagranicznej drużyny się nie podoba. Pozbyliśmy się trzech Polaków z bramki i zaraz będziemy mieć trzech obcokrajowców. Doskonale rozumiem, że to kwestia pieniędzy bo po prostu taniej jest ściągnąć z zagranicy ale wszystko z umiarem. Trzon drużyny to Polacy ale bardzo blisko im do końca kariery, ich następców nie widać. Nie chcę aby znów było tak jak za Maaskanta gdzie coś śpiewaliśmy do piłkarzy a oni nie wiedzieli o co chodzi. Była nawet sytuacja, że z nich szydziliśmy a oni myśleli, że to normalny doping.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|||
|
Cytat:
Cytat:
Ile jeszcze razy ktoś będzie wracał do tamtych czasów, po co? Tam problemem były kominy płacowe. Ktoś tutaj bardzo ładnie napisał, najemnik z Andaluzji nie różni się niczym od najemnika z Zabrza, Siedlec czy Płocka. Różnica taka jest, że za czasów Maaskanta zawodnicy przychodzili tutaj po ładną kasę, dzisiaj przychodzą, żeby się pokazać, odbudować i zrobić dwa kroki do przodu. Więc muszą pokazywać jakość, jeśli nie będą pokazywać, to zostaną bardzo szybko odpaleni, ze względu na mądrze konstruowane według mnie umowy. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@Zwitter: płaczesz za Buchalikiem tylko dlatego, że jest Polakiem? litości....
w gwoli ścisłości umyj uszy, bo Junco wyraźnie dziś powiedział, że trzecim bramkarzem będzie na pewno chłopak z Akademii |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Trzeci bramkarz będzie młodzikiem z akademii, to super, doprawdy wspaniale. Nie tęsknię za Buchalikiem ale za Załuską już trochę tak. Ciekawe co powiecie jak za Brożka, Głowackiego i Małeckiego przyjdą jacyś kolesie z zagranicy, a nie są to najemnicy tylko piłkarze utożsamiający się z Wisłą.
Na razie Junco ma u mnie minusa za to. |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Co wam przeszkadza narodowość pilkarzy? Nie ma hajsu na dobrych polskich grajkow, zarząd robi co może zeby podnieść jakość drużyny. Jakby sprowadzili samych Polaków z niższych lig i nie awansowali by do górnej ósemki, to byłby jeden wielki hejt i gadanie ze jak sie ściąga gości z niższych lig to sie do niższej ligi spada.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
no ale Borussie zakladali polscy emigranci więc ci "nasi" są dla nich jakby "swoi"...
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
I kim był ten Załuska przed przyjściem do Wisły? popatrz na statystyki i przestań płakać Małecki ma jeszcze kilka dobrych lat gry. Wróci też do nas Kuba i przejmie pałeczkę po Głowie. A z resztą nie ma co gdybać, bo nie wiadomo jak potoczą się dalsze losy wielu byłych piłkarzy Wisły |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Czarnowidze obudzili sie ze snu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oby ten zaciąg koniec końców nie okazał się szrotem. Wierzę w Junco ale tych zawodników prawdopodobnie nikt z Wisły nie oglądał bo zwyczajnie nie grali grzejąc ławę, nie wierzę że przedstawiciel Wisły jeździł na spotkania drużyn rezerwowych występujących w II czy III lidze w Hiszpanii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Znów zaczyna się idiotyczne narzekanie na narodowość zawodników. Zrozumcie wreszcie, że na boisku grają piłkarze , a nie paszporty. Grają konkretni ludzie i konkretne umiejętności. Klub to nie reprezentacja narodowa. Wisła nie przestaje być Wisłą, jeśli w jej barwach biega taki Brlek, Gonzalez, Stilic czy np. Cantoro. Kibicujecie jej czy piłkarzom? Klub to coś więcej niż oni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
No nie wiem, czy nie obserwowali....
Podobno Junco jeździł np. do Chorwacji i obserwował Arsenica, to był jego autorski pomysł, podobnie ma być teraz z Halilovicem. Wiedząc, że potrzebujemy napastnika mógł wybrać się na kilka spotkań 2,3 ligi ESP. Miał przecież pół roku czasu od ostatniego okienka na spokojne szukanie i obserwowanie potencjalnych nabytków |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czytać się Was nie da nudzicie jak stare baby
|
|
|