The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2017, 15:50
Szczerze mówiąc to bardziej się bałem zeszłego okienka gdzie jak każdy pamięta pełno gości było jednym wielkim znakiem zapytania. Na kanwie tego i tego że kilku z nich podniosło jakość Wisły jestem spokojny o to okienko.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.06.2017, 16:01
bocian23 napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc to bardziej się bałem zeszłego okienka gdzie jak każdy pamięta pełno gości było jednym wielkim znakiem zapytania. Na kanwie tego i tego że kilku z nich podniosło jakość Wisły jestem spokojny o to okienko.
Tzn. ilu podniosło? na razie poza kilkoma solidnymi występami Pola i niezłym początkiem Ivana żaden z zimowych nabytków nie podniósł jakości w grze zespołu. Zobaczymy jak będzie wyglądał Pol bez Mączyńskiego, który obok Brleka ma odejść w tym okienku.
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 16.06.2017, 16:14
Ivan i Pol podnieśli. Dają pewność a takich zawodników potrzebujemy. Ponadto Spicić miał bardzo obiecującą końcówkę i wierzę że wypali. 3 gości dobrych w jednym okienku to raczej dobry rezultat.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.06.2017, 16:45
Generalnie, jeżeli faktycznie odejdą Krzysiek i Brlek,to do listy bramkarzy, skrzydłowych i napastników - należy doliczyć defensywnych pomocników.

Zostanie na środku Llonch i z przodu Stilić - czyli jeden nominalny DP w kadrze, Urygi zapchajdziury też już brak..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.06.2017, 17:36
Czas jest krótki: od poniedziałku zgrupowanie i badania lekarskie, potem przygotowanie do sezonu, a już 14 lipca pierwsza kolejka. Został niecały miesiąc.
Co prawda okienko letnie do 31 sierpnia, ale chyba lepiej mieć skład wcześniej.
Do tego czasu przeleci już 7 kolejek
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.06.2017, 19:58
No no .....to poczyścili ,teraz czekamy na nowe nabytki .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.06.2017, 12:13
Mam nadzieje, że nagle 6 Hiszpanów nie przyjdzie. Nie chce powtórki Maaskantów i innych. Musi być równowaga!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.06.2017, 12:17
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje, że nagle 6 Hiszpanów nie przyjdzie. Nie chce powtórki Maaskantów i innych. Musi być równowaga!
Dla mnie możemy mieć nawet 30 Hiszpanów w kadrze, jeśli będą dobrzy i tani. Niektórzy jeszcze nie ogarneli, że to już nie czasy kiedy skupowaliśmy co lepszych polskich grajków, dając im kupę hajsu.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.06.2017, 12:28
filemon napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie możemy mieć nawet 30 Hiszpanów w kadrze, jeśli będą dobrzy i tani. Niektórzy jeszcze nie ogarneli, że to już nie czasy kiedy skupowaliśmy co lepszych polskich grajków, dając im kupę hajsu.
Widzę, że nie niektórzy dalej nie uczą się na błędach i mają bardzo słabą pamięć. Wystarczy wspomnieć holenderską Wisłę czy brazylijską Pogoń. Daleko mi do wygłaszania "ściągnij rodaków, postaw na młodych Polaków", ale kadra musi być jakoś zbilansowana pod względem narodowościowym. Życzyłbym sobie, aby w składzie było kilku zawodników, którzy od małego słyszeli o Żurawskim, Frankowskim itp.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.06.2017, 12:36
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
Życzyłbym sobie, aby w składzie było kilku zawodników, którzy od małego słyszeli o Żurawskim, Frankowskim itp.
Czekaj z Urygą na pewno o nich słyszeli.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.06.2017, 12:37
Widzę, że nie niektórzy dalej nie uczą się na błędach i mają bardzo słabą pamięć. Wystarczy wspomnieć holenderską Wisłę czy brazylijską Pogoń. Daleko mi do wygłaszania "ściągnij rodaków, postaw na młodych Polaków", ale kadra musi być jakoś zbilansowana pod względem narodowościowym. Życzyłbym sobie, aby w składzie było kilku zawodników, którzy od małego słyszeli o Żurawskim, Frankowskim itp.
Twoje życzenia jedno, rzeczywistość co innego. Mamy sporo rodaków w składzie, nawet licząc potencjalne ubytki. Brożek, Boguski, Małecki, Bartosz, Pietrzak, Głowacki, Cywka. Większość z nich to pierwszy skład albo wchodzi z ławki. Do tego Lackoś, Słomka, Drzazga, Chorążka, Żemło - może ktoś się z nich przebije.
Przychodzą do nas Polacy, ale nie z ekstraklasy. Tacy są albo za drodzy, albo za słabi.
Skład i tak mamy nieporównanie bardziej zbalansowany niż taka Jagiellonia, a oni jakoś nie narzekają.

W skrócie - mamy zawodników na jakich nas stać, czy wam się to podoba czy nie. Ściąganie miernot bo polacy do nikąd nie prowadzi, młodych sprowadzamy ale oni odpalą za dwa, trzy lata, o ile w ogóle.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.06.2017 o godz. 12:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 17.06.2017, 12:37
Mówimy o tej holenderskiej Wiśle, której jedynym błędem było to, że nieoczekiwanie zdobyła MP o sezon za wcześnie?
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 17.06.2017, 12:39

Ostatnie mistrzostwo Wisła zdobyła grając w 80% zagranicznymi piłkarzami. Problemem nie była ich narodowość tylko wysokość i długość kontraktów. Zrozumcie to wreszcie i nie podajcie bezmyślnie tego argumentu bo jest on tak naprawdę na korzyść zagranicznych piłkarzy. Brazylijska Pogoń to już całkowicie argument z dupy...
Odpowiedz cytując
Valdi88
Member

Od: 03.2016

Stary 17.06.2017, 12:39
Polskie kluby i piłkarze krzyczą sobie za dużo, dlatego też w tym okienku znakomita większość nowych nabytków będzie obcokrajowcami.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 17.06.2017, 12:44
Widzę, że niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem.
"Dobrzy i tani" napisałem. Czy oba warunki spełniała brazylijska Pogoń albo holenderska Wisła?
Pozdrawiam.

To nie czasy na transferowe "życzyłbym sobie", niestety. Jak możemy mieć 10 tanich i niezłych "Iberyjców" zamiast 5 droższych i miernych Polaków, to wybór jest dla mnie oczywisty.
Ostatnio edytowane przez filemon : 17.06.2017 o godz. 12:49.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.06.2017, 12:47
Cytat:
Dziękujemy za występy w trykocie z białą gwiazdą na piersi Michałowi Buchalikowi, Cristianowi Echavarrii, Krystianowi Kujawie, Michałowi Miśkiewiczowi, Alanowi Urydze, Mateuszowi Zacharze, Mateuszowi Zającowi (bramkarzowi) i Łukaszowi Załusce. Wszystkim zawodnikom życzymy powodzenia w dalszej karierze!
najlepsze wzmocnienia ostatnich lat!
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 17.06.2017, 12:51
Nie forsujmy narodowości, tylko umiejętności. W poprzednim sezonie w 1 składzie mieliśmy 8 polaków w optymalnym składzie, a teraz, gdy prawdopodobnie odejdzie Brlek, to na jego miejsce wskoczy prawiepolak Stilić. Proszę nie dramatyzować.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.06.2017, 12:54
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
najlepsze wzmocnienia ostatnich lat!
Jak i najlepsze pożegnanie od lat... :/ (np.z wymienionym Urygą)
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 17.06.2017, 12:58
Jeszcze jedno, polscy piłkarze powinni do nas trafiać z akademii lub niższych lig. Nie ma sensu przepłacać za piłkarzy z ekstraklasy, to po pierwsze. Po drugie, naprawdę nie wiem w czym jest lepszy "Kowalski" który ma np."elke" w sercu, od piłkarza zagranicznego. To muszą być chłopaki które od małego mają wpajaną miłość do Wisły, albo przyjdą z jakiegoś zadupia i od razu się w naszym klubie zakochają tak jak Błaszczykowski, Małecki czy Brożki. Pozostali są takimi samymi najemnikami jak piłkarze zagraniczni.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.06.2017, 13:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Twoje życzenia jedno, rzeczywistość co innego. Mamy sporo rodaków w składzie, nawet licząc potencjalne ubytki. Brożek, Boguski, Małecki, Bartosz, Pietrzak, Głowacki, Cywka. Większość z nich to pierwszy skład albo wchodzi z ławki. Do tego Lackoś, Słomka, Drzazga, Chorążka, Żemło - może ktoś się z nich przebije.
Przychodzą do nas Polacy, ale nie z ekstraklasy. Tacy są albo za drodzy, albo za słabi.
Skład i tak mamy nieporównanie bardziej zbalansowany niż taka Jagiellonia, a oni jakoś nie narzekają.

W skrócie - mamy zawodników na jakich nas stać, czy wam się to podoba czy nie. Ściąganie miernot bo polacy do nikąd nie prowadzi, młodych sprowadzamy ale oni odpalą za dwa, trzy lata, o ile w ogóle.
I ja tego absolutnie nie neguje. Odniosłem się jedynie do fragmentu wypowiedzi, że "w składzie może być 30 Hiszpanów". Moim zdaniem taka sytuacja jest niedopuszczalna, aczkolwiek trochę zbyt dosłownie zinterpretowałem wypowiedź @filemon. Aktualny podział jest ok i powinniśmy dążyć do tego, aby utrzymywać taki stan rzeczy, aczkolwiek nie ma co przedkładać narodowości ponad umiejętności.

filemon napisał(a):
To nie czasy na transferowe "życzyłbym sobie", niestety. Jak możemy mieć 10 tanich i niezłych "Iberyjców" zamiast 5 droższych i miernych Polaków, to wybór jest dla mnie oczywisty.
Zgadzam się w 100%, zbyt dosłownie zinterpretowałem Twoją wcześniejszą wypowiedź. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 17.06.2017, 13:02
rokfor napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze jedno, polscy piłkarze powinni do nas trafiać z akademii lub niższych lig. Nie ma sensu przepłacać za piłkarzy z ekstraklasy, to po pierwsze. Po drugie, naprawdę nie wiem w czym jest lepszy "Kowalski" który ma np."elke" w sercu, od piłkarza zagranicznego. To muszą być chłopaki które od małego mają wpajaną miłość do Wisły, albo przyjdą z jakiegoś zadupia i od razu się w naszym klubie zakochają tak jak Błaszczykowski, Małecki czy Brożki. Pozostali są takimi samymi najemnikami jak piłkarze zagraniczni.
Brawo! Jeden z madrzejszych postów jakie przeczytałem w ciągu ostatnich tygodni.

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.06.2017, 13:35
Jeśli gracz reprezentuje odpowiedni poziom, to dla mnie jego narodowość schodzi na drugi plan. Na Polaków, którzy dawaliby realne szanse na walkę o wyższe niż 6. miejsce nas na chwilę obecną nie stać, skoro mogą w ich miejsce przyjść Hiszpanie za połowę ceny, to po co przepłacać?
Problemem, który miała Wisła Maskaanta z zagranicznymi graczami, nie była ich narodowość a umiejętności i zaangażowanie.

W ramach ciekawostki: w finale LM w składzie Realu zagrało 3 Hiszpanów (byłoby pewnie 2 gdyby Bale był w formie).
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 17.06.2017, 14:21
I ja tego absolutnie nie neguje. Odniosłem się jedynie do fragmentu wypowiedzi, że "w składzie może być 30 Hiszpanów". Moim zdaniem taka sytuacja jest niedopuszczalna, aczkolwiek trochę zbyt dosłownie zinterpretowałem wypowiedź @filemon. Aktualny podział jest ok i powinniśmy dążyć do tego, aby utrzymywać taki stan rzeczy, aczkolwiek nie ma co przedkładać narodowości ponad umiejętności.

Zgadzam się w 100%, zbyt dosłownie zinterpretowałem Twoją wcześniejszą wypowiedź. Pozdrawiam.
Klasa! Pozdrawiam również
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.06.2017, 15:20
RAFAEL LOPES, który ma przechodzić u nas w poniedziałek testy medyczne to lekko mówiąc statystyką nie powala. W 29 spotkaniach strzelił 5 bramek i 2 asysty. Ktoś ma więcej info na jego temat? Miał jakąś kontuzje?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.06.2017, 17:03
Wisła Płock ma chrapkę na Urygę (pewnie Furman nie wypali)
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 17.06.2017, 17:08
Cytat:
RAFAEL LOPES, który ma przechodzić u nas w poniedziałek testy medyczne to lekko mówiąc statystyką nie powala. W 29 spotkaniach strzelił 5 bramek i 2 asysty. Ktoś ma więcej info na jego temat? Miał jakąś kontuzje?
Nie, to podstawowy zawodnik 11 drużyny GD Chaves, portugalskiej ligi NOS. 25-latek, były młodzieżowy reprezentant swojego kraju. Wg. transfermarkt najbardziej wartościowy zawodnik swojej drużyny.
Orlando Sa przychodząc do Legii miał w lidze NOS 3 bramki i 2 asysty, a wiadomo jak ważnym stał się zawodnikiem dla wojskowych.
Osoba która interesuje się ligą portugalską twierdzi że dużo pracuje dla drużyny (owszem nie jest bramkostrzelny, co nie oznacza że u nas nie zacznie strzelać więcej), jest silny, często przestawia obrońców przeciwnika, ma dobrą technikę użytkową. Ogólnie to zapowiada się na ciekawy transfer, przynajmniej wg mnie.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 17.06.2017 o godz. 17:11.
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 17.06.2017, 17:18
Podsumowując jest to super napastnik tylko bramek nie strzela.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 17.06.2017, 17:20
TRZEBINIAnin napisał(a):Wyświetl post
Podsumowując jest to super napastnik tylko bramek nie strzela.
Jak chcesz takiego, który ma dobre statystyki w solidnej lidze. To szykuj 2 miliony euro.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.06.2017, 17:22
Paixao też bramek w Portugalii nie strzelał...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.06.2017, 17:35
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Nie, to podstawowy zawodnik 11 drużyny GD Chaves, portugalskiej ligi NOS. 25-latek, były młodzieżowy reprezentant swojego kraju. Wg. transfermarkt najbardziej wartościowy zawodnik swojej drużyny.
Orlando Sa przychodząc do Legii miał w lidze NOS 3 bramki i 2 asysty, a wiadomo jak ważnym stał się zawodnikiem dla wojskowych.
Osoba która interesuje się ligą portugalską twierdzi że dużo pracuje dla drużyny (owszem nie jest bramkostrzelny, co nie oznacza że u nas nie zacznie strzelać więcej), jest silny, często przestawia obrońców przeciwnika, ma dobrą technikę użytkową. Ogólnie to zapowiada się na ciekawy transfer, przynajmniej wg mnie.
tyle że wg. zerozero.pt ten grajek jest już piłkarzem CD Aves
nie wiem na ile można im wierzyć ale np. ten prawy obrońca którego nazwiska nie pomnę (J. Gois?) jest przez zerozero.pt zapisany jako nasz już
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów