|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No no .....to poczyścili ,teraz czekamy na nowe nabytki .
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieje, że nagle 6 Hiszpanów nie przyjdzie. Nie chce powtórki Maaskantów i innych. Musi być równowaga!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mówimy o tej holenderskiej Wiśle, której jedynym błędem było to, że nieoczekiwanie zdobyła MP o sezon za wcześnie?
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
Ostatnie mistrzostwo Wisła zdobyła grając w 80% zagranicznymi piłkarzami. Problemem nie była ich narodowość tylko wysokość i długość kontraktów. Zrozumcie to wreszcie i nie podajcie bezmyślnie tego argumentu bo jest on tak naprawdę na korzyść zagranicznych piłkarzy. Brazylijska Pogoń to już całkowicie argument z dupy... |
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
Polskie kluby i piłkarze krzyczą sobie za dużo, dlatego też w tym okienku znakomita większość nowych nabytków będzie obcokrajowcami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
"Dobrzy i tani" napisałem. Czy oba warunki spełniała brazylijska Pogoń albo holenderska Wisła? Pozdrawiam. To nie czasy na transferowe "życzyłbym sobie", niestety. Jak możemy mieć 10 tanich i niezłych "Iberyjców" zamiast 5 droższych i miernych Polaków, to wybór jest dla mnie oczywisty.
Ostatnio edytowane przez filemon : 17.06.2017 o godz. 12:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie forsujmy narodowości, tylko umiejętności. W poprzednim sezonie w 1 składzie mieliśmy 8 polaków w optymalnym składzie, a teraz, gdy prawdopodobnie odejdzie Brlek, to na jego miejsce wskoczy prawiepolak Stilić. Proszę nie dramatyzować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jak i najlepsze pożegnanie od lat... :/ (np.z wymienionym Urygą)
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jeszcze jedno, polscy piłkarze powinni do nas trafiać z akademii lub niższych lig. Nie ma sensu przepłacać za piłkarzy z ekstraklasy, to po pierwsze. Po drugie, naprawdę nie wiem w czym jest lepszy "Kowalski" który ma np."elke" w sercu, od piłkarza zagranicznego. To muszą być chłopaki które od małego mają wpajaną miłość do Wisły, albo przyjdą z jakiegoś zadupia i od razu się w naszym klubie zakochają tak jak Błaszczykowski, Małecki czy Brożki. Pozostali są takimi samymi najemnikami jak piłkarze zagraniczni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
||
filemon napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jeśli gracz reprezentuje odpowiedni poziom, to dla mnie jego narodowość schodzi na drugi plan. Na Polaków, którzy dawaliby realne szanse na walkę o wyższe niż 6. miejsce nas na chwilę obecną nie stać, skoro mogą w ich miejsce przyjść Hiszpanie za połowę ceny, to po co przepłacać?
Problemem, który miała Wisła Maskaanta z zagranicznymi graczami, nie była ich narodowość a umiejętności i zaangażowanie. W ramach ciekawostki: w finale LM w składzie Realu zagrało 3 Hiszpanów (byłoby pewnie 2 gdyby Bale był w formie). |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
RAFAEL LOPES, który ma przechodzić u nas w poniedziałek testy medyczne to lekko mówiąc statystyką nie powala. W 29 spotkaniach strzelił 5 bramek i 2 asysty. Ktoś ma więcej info na jego temat? Miał jakąś kontuzje?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Wisła Płock ma chrapkę na Urygę (pewnie Furman nie wypali)
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Orlando Sa przychodząc do Legii miał w lidze NOS 3 bramki i 2 asysty, a wiadomo jak ważnym stał się zawodnikiem dla wojskowych. Osoba która interesuje się ligą portugalską twierdzi że dużo pracuje dla drużyny (owszem nie jest bramkostrzelny, co nie oznacza że u nas nie zacznie strzelać więcej), jest silny, często przestawia obrońców przeciwnika, ma dobrą technikę użytkową. Ogólnie to zapowiada się na ciekawy transfer, przynajmniej wg mnie.
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 17.06.2017 o godz. 17:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Podsumowując jest to super napastnik tylko bramek nie strzela.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Jak chcesz takiego, który ma dobre statystyki w solidnej lidze. To szykuj 2 miliony euro.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Paixao też bramek w Portugalii nie strzelał...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
nie wiem na ile można im wierzyć ale np. ten prawy obrońca którego nazwiska nie pomnę (J. Gois?) jest przez zerozero.pt zapisany jako nasz już ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|