The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2017, 19:13
regan napisał(a):Wyświetl post
O Wlasnie. Nikt tak nie psuje atmosfery wokoł Wisly jak ci co sie mienia niby jej kibicami. Szczegolnie ci z wislaportal ktorzy ujawniaja sie gdy publikowane sa niekorzystne informacje.
Powinna byc taka zasada ze plucie na klub dlugotrwale malkontenctwo czepialstwo i szukanie dziury w calym powinno byc szczegolnie moderowane
Popieram. Psucie atmosfery wokół klubu niczego nie poprawi, a niektórzy ewidentnie nie ogarniają sytuacji post-Telefonika.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 16.06.2017, 19:13
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Co trzeba?

Piętnować to se możesz dziarę na czole conajwyżej.

Trzeba dać klubowi pracować i podkreślać to co dobre. Tworzyć dobrą prasę i atmosferę wokół klubu. Tak się rodzą sukcesy. Uprawianie upierdliwego czepialstwa niczemu nie służy, niczego nie zmieni, conajwyżej może zaszkodzić, bo to forum czyta multum dziennikarzy i wystarczy, że jedna menda podchwyci temat.
Trzeba chwalić to co dobre i głośno krytykować to co złe. Jak również patrzeć na ręce.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 16.06.2017, 19:18
Ale co patrzeć na ręce? Sugerujesz że włodarze Wisły przywlaszczaja sobie pieniądze które maja iść dla piłkarzy? TS robi co może zeby ratować klub.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2017, 19:23
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Trzeba chwalić to co dobre i głośno krytykować to co złe. Jak również patrzeć na ręce.
Po pierwsze - nie znasz sytuacji w klubie. Po drugie - tylko u nas rzekomi kibice robią smród wokół klubu, wszędzie indziej załatwia się to po cichu. Po prostu dochowaliśmy się roszczeniowych ....eczek którym się wszystko należy - transfery, walka o mistrzostwo. O tym że Cupiał zostawił syf wiadomo było od początku. Konsekwencje przegranych procesów spłaca teraz TS.

Od Twojego "piętnowania" pieniędzy nie przybędzie, wręcz przeciwnie. Mendy psujące atmosferę odstraszają sponsorów. Tobie się wydaje, że TS nie płaci biednemu Mączyńskiemu (z którym kontrakt na który nas nie stać podpisywała Tele-Fonika) bo to źli kapitaliści? Jak Legia miała zatory płatnicze to żadna menda z GW nie robiła syfu a miejscowi kibice nie bruździli.
Super macie idoli. Pogratulować.

Nie chcecie pomóc to chociaż nie przeszkadzajcie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 16.06.2017, 19:38
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Ale co patrzeć na ręce? Sugerujesz że włodarze Wisły przywlaszczaja sobie pieniądze które maja iść dla piłkarzy? TS robi co może zeby ratować klub.
Nie oceniam, jednak nie ufam w życiu praktycznie nikomu. Nawet sobie...po alkoholu.

Zasada ograniczonego zaufania.

@Wolfy, ja na dzień dzisiejszy jestem ostatnim który oczekuje cudów. Jednak nie podoba mi się to, że w mediach ludzie z naszego klubu powtarzają, że czas kiedy były zaległości płacowe są za nami. A chwile później wyskakuje news, który informuje, że mamy zaległości. Takie coś nie ma mojej akceptacji i mi się nie podoba.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.06.2017, 21:40
To napisz tu :

[email protected]

A mówiąc poważnie to ty z choinki się urwałeś? Naprawdę myślisz, że w czasach, w których z wypłatami zalega 80% ligi, my po tym jak klub przejął TS bez inwestora nagle będziemy płacić na czas?
Jesteś niepoważny. Licencja jest, a finanse klubu w skali macro to sprawa klubu, a nie twoja. Taka dajmy na to Lechia Gdańsk dostaje karę ujemnych punktów, a u nich wszyscy gadają ile to kasy jest i jak klub świetnie prosperuje. My licencje dostajemy bezproblemowo, ale nie - 'Wisła jest w tarapatach!' - Zakrzyknął X-Ray. TRZEBA INWIGILOWAĆ. TRZEBA PATRZEĆ NA RĘCE. SPRAWDZAĆ. PILNOWAĆ. Conajmniej jakbyś miał dostęp do dokumentów Wisły i mógł sprawdzać salda. Generalnie Patryk powinien się do ciebie pofatygować i zapytać kto zacz.

W astronomicznym skrócie:
Weź człowieku wejdź do szafy, zamknij się tam i sobie posiedź. Maila do bravo możesz trzasnąć z komórki.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 16.06.2017 o godz. 21:51.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.06.2017, 21:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze - nie znasz sytuacji w klubie. Po drugie - tylko u nas rzekomi kibice robią smród wokół klubu, wszędzie indziej załatwia się to po cichu. Po prostu dochowaliśmy się roszczeniowych ....eczek którym się wszystko należy - transfery, walka o mistrzostwo. O tym że Cupiał zostawił syf wiadomo było od początku. Konsekwencje przegranych procesów spłaca teraz TS.

Od Twojego "piętnowania" pieniędzy nie przybędzie, wręcz przeciwnie. Mendy psujące atmosferę odstraszają sponsorów. Tobie się wydaje, że TS nie płaci biednemu Mączyńskiemu (z którym kontrakt na który nas nie stać podpisywała Tele-Fonika) bo to źli kapitaliści? Jak Legia miała zatory płatnicze to żadna menda z GW nie robiła syfu a miejscowi kibice nie bruździli.
Super macie idoli. Pogratulować.

Nie chcecie pomóc to chociaż nie przeszkadzajcie.
powiedział autorytet moralny i wyrocznia
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.06.2017, 21:54
emjot napisał(a):Wyświetl post
powiedział autorytet moralny i wyrocznia
Co za merytoryczny post Nie dziw się potem że wszyscy z Tobą tutaj jadą. Robienie syfu wokół klubu przez rozmaitych roszczeniowych płaczków jest po prostu męczące.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.06.2017 o godz. 21:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 16.06.2017, 22:03
Co za merytoryczny post Nie dziw się potem że wszyscy z Tobą tutaj jadą. Robienie syfu wokół klubu przez rozmaitych roszczeniowych płaczków jest po prostu męczące.
ale co mnie to obchodzi że ktoś ze mną "jedzie" czy ja mam 6 lat żeby mnie to przeraziło?

litości
kłamstwo jest kłamstwo i tyle
jak ktoś mówi że nie ma zatorów a potem wychodzi zupełnie co innego to ja nie mam żadnych pytań
i możesz pisać te chwytające za serce 10 latków teksty (i obrażać wszystkich tych co mają inne zdanie)
i tak to niczego nie zmieni
Ostatnio edytowane przez emjot : 16.06.2017 o godz. 22:10.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 16.06.2017, 22:59
Wisła jest w tarapatach!
Nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Znajdź gdzie coś takiego napisałem. Potem wróć.

Cytat:
my po tym jak klub przejął TS bez inwestora nagle będziemy płacić na czas?
Jak to kuhwa brzmi w ogóle. Rozumiesz, że ten stan mnie nie zadowala i wierze, że w niedługiej przyszłości się to zmieni? A nie, że za rok, dwa, trzy będzie to samo?

Cytat:
Taka dajmy na to Lechia Gdańsk dostaje karę ujemnych punktów, a u nich wszyscy gadają ile to kasy jest i jak klub świetnie prosperuje.
Świetnie to prosperuje Legia, a nie jakaś tam Lechia. Klub z milonem piłkarzy.

Cytat:
TRZEBA INWIGILOWAĆ. TRZEBA PATRZEĆ NA RĘCE. SPRAWDZAĆ. PILNOWAĆ.
To zadam takie pytanie, wyobraźnia. Gdyby u nas zaczęło się dziać jak w Chorzowie, starałbyś się COŚ robić, czy założył ręcę i czekał aż nas wy.......ą do IV ligi?

I powtórzę: OBECNA SYTUACJA MI SIĘ PODOBA. JEST PRZYZWOICIE PIŁKARSKO-FINANSOWO. LICZĘ JEDNAK, ŻE BĘDZIE CORAZ LEPIEJ I WYJDZIEMY NA PROSTĄ.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 16.06.2017 o godz. 23:13.

Cytat:
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.06.2017, 23:20
Co do prosperity Legii to zobaczymy co będzie, jak nie pyknie LM w tym roku
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.06.2017, 23:57
Nie chce sie wtracac, ale faktycznie jest cos u nas takiego ze kazdy chce pokazac jaki to nie jest kumaty co by to nie zrobil na czyims miejscu jak by sie zachowal itd. Kazdy chce cos udowodnic, tylko nie wiem co i po co, jak i tak siedzi taki pod nickiem i nikt go na oczy nie widzial. Kazdy chce sie wykazac jaka to ma wiedze a potem sie okazuje ze tacy ulegaja fakenewsom dezinformacjom ktore chlona jak pelikany. I wychodzi na to że są śmieszni. Takich delikwentow mozna przeczytac na tym forum a wszeczegolnosci na wislaportal.
Czy moderatorzy nie rozumieja ze to dziala na szkode Wisly ktora powinna stac wyzej w hierarhii wartosci niz jakas .......*ona wolnosc slowa, którą hejterzy, trolle i inne życzące źle klubowi bezmózgi wykorzystują do tego by pluć na klub. Szczegolnie boli mnie zeszloroczne przyzwolenie na propagowanie podzialow wsrod kibicow przez tych idiotow na forach szczegolnie na wislaportal. To samo tyczy sie transferow i spraw klubowych o ktorych malo wiemy a jedyne zrodlo informacji to skompromitowane redakcje ze skompromitowanymi dziennikarzami i potrafimy sie jeszcze tym podniecać zamiast traktowac to chlodno i przynajmniej podejrzliwie.
Jak dla mnie powinna byc wieksza dyscyplina wsród kibiców pod wzgledem tego co wypisujemy na różnych forach a mody powinny dac jasny sygnal ze na klub nie plujemy z byle przecieku dziennikarskiego
Ostatnio edytowane przez regan : 17.06.2017 o godz. 00:06.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.06.2017, 00:05
Co trzeba?

Piętnować to se możesz dziarę na czole conajwyżej.

Trzeba dać klubowi pracować i podkreślać to co dobre. Tworzyć dobrą prasę i atmosferę wokół klubu. Tak się rodzą sukcesy. Uprawianie upierdliwego czepialstwa niczemu nie służy, niczego nie zmieni, conajwyżej może zaszkodzić, bo to forum czyta multum dziennikarzy i wystarczy, że jedna menda podchwyci temat.
No zazwyczaj tak bywa, że menda przenosi mendy od mendy dla mendy.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.06.2017, 09:28
regan napisał(a):Wyświetl post
Nie chce sie wtracac, ale faktycznie jest cos u nas takiego ze kazdy chce pokazac jaki to nie jest kumaty co by to nie zrobil na czyims miejscu jak by sie zachowal itd. Kazdy chce cos udowodnic, tylko nie wiem co i po co, jak i tak siedzi taki pod nickiem i nikt go na oczy nie widzial. Kazdy chce sie wykazac jaka to ma wiedze a potem sie okazuje ze tacy ulegaja fakenewsom dezinformacjom ktore chlona jak pelikany. I wychodzi na to że są śmieszni. Takich delikwentow mozna przeczytac na tym forum a wszeczegolnosci na wislaportal.
Czy moderatorzy nie rozumieja ze to dziala na szkode Wisly ktora powinna stac wyzej w hierarhii wartosci niz jakas .......*ona wolnosc slowa, którą hejterzy, trolle i inne życzące źle klubowi bezmózgi wykorzystują do tego by pluć na klub. Szczegolnie boli mnie zeszloroczne przyzwolenie na propagowanie podzialow wsrod kibicow przez tych idiotow na forach szczegolnie na wislaportal. To samo tyczy sie transferow i spraw klubowych o ktorych malo wiemy a jedyne zrodlo informacji to skompromitowane redakcje ze skompromitowanymi dziennikarzami i potrafimy sie jeszcze tym podniecać zamiast traktowac to chlodno i przynajmniej podejrzliwie.
Jak dla mnie powinna byc wieksza dyscyplina wsród kibiców pod wzgledem tego co wypisujemy na różnych forach a mody powinny dac jasny sygnal ze na klub nie plujemy z byle przecieku dziennikarskiego
Bingo. To plucie na klub z byle powodu jest od dawna toksyczne.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Virusman
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 17.06.2017, 10:28
Sprzedamy Brleka i Mączyńskiego to będą pieniądze na pensje. Oni są naszymi "aktywami". Nie sprzedamy ich to będziemy mieli problemy. A pieniądze z ich sprzedaży będą dla nas jak tlen. Dorobić możemy sobie jeszcze na Sadloku, Ondrasku i może Cywce. Nie ma wielkiej filozofii. Pieniądze od sponsorów, czy z ligi są niewystarczające.

Ja się bardziej martwię o to, co będzie za rok. Na razie możemy funkcjonować jedynie jako klub zarabiający na sprzedaży najlepszych piłkarzy. W ciągu roku musi się ktoś u nas wybić.

Llonch? Bartosz? Ktoś nowy? Dlatego nie możemy kupować samych "dziadków".

Na dodatek pewnie odejdzie stara gwardia. Istnieje spore ryzyko obniżki poziomu sportowego, a co za tym idzie mniejsze prawdopodobieństwo wypromowania zawodnika, pieniądze z ligi i atrakcyjność dla sponsorów.

Natomiast jakieś dziwne rzeczy dzieją się tutaj na forum.

Ja się wliczam do zwolenników obecnego zarządu. Jestem 1906% za nimi. Porównując to do tego co było rok-dwa lata temu to zmiana zdecydowanie na plus. Nie chcę żeby wracał Cupiał, bo wierzę że obecne władze w obecnych warunkach "robią to lepiej" i efektywniej. Za nimi stoją też osoby (powiedzmy, że nie są to wszyscy pracownicy klubu, a ich grupa) nieznane szerszemu gronu kibiców, które pracują jak szare myszki, są cichymi bohaterami i dużo dają naszemu klubowi za co słusznie pochwały dostaje Pani Prezes, ale nie jest to tylko jej zasługa.

Co więcej, śmieszą mnie czasem reakcje na forum. Przegrywamy dwa mecze, użytkownicy zwalniają trenera, przyczepiają się do kozłów ofiarnych (Boguski, Uryga, Stilic).

Rozumiem, więc tych, którzy alergicznie reagują na krytykę klubu na forum. Tyle tutaj przelewa się niekonstruktywnych negatywnych ocen, bzdur, błędnych opinii wynikających z niecierpliwości, że mnie też trochę odrzuca na początku jak widzę jakieś negatywne posty.

Ale nie popadajmy w paranoję. Ktoś jest zaniepokojony sytuacją klubu, rozczarowany bo wydawało się, że wszystko jest na prostej. Taka wiadomość wychodziła do mediów - co moim zdaniem było słusznym działaniem ze strony klubu, a ktoś inny może powiedzieć że zarząd nas oszukiwał. A jednak piłkarze mają spore zaległości (według niektórych mediów, którym nie ufacie, takie że mogliby zerwać kontrakty). To już kibic nie może sobie napisać o swoim rozczarowaniu na forum? Czy mamy rozmawiać o tym jedynie prywatnie i to najlepiej szeptem, żeby nikt nie podsłuchał?

Jest ryzyko, że któryś zawodnik rozwiąże z nami kontrakt jak Lipski z Ruchem. Mamy już doświadczenie z tym jak nasze problemy finansowe spowodowały stratę zawodników, czy też zmusiły nas do spłaty dodatkowych odsetek. Były też przypadki błędów i gapiostwa zarządów. Cierzniak, Wilk, Kokoszka, Dolha, Genkov... Z innej grupy Mandziara, Wdowczyk. Czy mamy 100% pewności, że tak znów się nie stanie, gdy istnieje takie ryzyko? Od razu mówię, że nie winię za to zarządu - w takiej znaleźliśmy się sytuacji - a poza tym sprzedamy Brleka i Mąkę, to spłacimy pilne długi. Ale pytanie, czy jest tutaj na forum zakaz pisania na ten temat?

To samo jeśli chodzi o PR. Wiem, że bronicie tu naszego rzecznika. Zresztą mnie bardzo cieszy to, że dochodzą z klubu (w prywatnych rozmowach) słuchy, że facet jest profesjonalistą. Imponuje tym, że jest pewny siebie, dobrze prezentuje się w wywiadach przed kamerami. Fajnie, że jest poliglotą szczególnie w okresie, gdy mamy po części zagraniczny sztab szkoleniowy i kadrę. Natomiast mi bardzo nie podobają się jego wojenki z dziennikarzami na Twitterze. W klubie pracuje łącznie pewnie z kilkadziesiąt osób. Ze wszystkich nich to rzecznik powinien mieć najlepszy kontakt z mediami. Niezależnie, czy jest źle, czy dobrze, ale mimo wszystko. Ten kto myśli, że prywatne kontakty nie mają wpływu na współpracę ten jest po prostu naiwny.

W biurze prasowym pracuje bardzo fajna, sympatyczna dziewczyna, która robiła świetne materiały wideo z meczów. Z przyjemnością się to oglądało w tej rundzie. Wczoraj napisała (a przynajmniej ona była podpisana), no cóż lekko mówiąc, słaby artykuł pod wieloma względami o Alanie Urydze. Nie za dobrze wyszło. Następnym razem będzie lepiej. Całe szczęście wygląda na to, że nic się nie stało, ale czy nie można o tym napisać?

Ja wiem, że forum stanowi małą, ale jednak wciąż jakąś część klimatu wokół klubu. Przypuszczam jednak, że prędzej czytają go pracownicy klubu niż sponsorzy. Może artykuł wspomniany wyżej byłby usunięty wcześniej, gdyby ktoś napisał o tym na forum. Aż się prosiło o mem z Grzegorzem Braunem "usuń to na Boga"

Czy krytyka taka jak powyżej w stosunku do konfliktu z dziennikarzami naszego rzecznika, czy też słabego artykułu na stronie oznacza to, że uważam, że ja zrobiłbym to lepiej, a pracownicy naszego klubu to nieudacznicy i w ogóle to co się dzieje to dramat, powinno się zwolnić wszystkich? Przecież oczywiście, że nie. I tak się po mnie nie zgłoszą żebym cokolwiek napisał na naszą stronę klubową po przeczytaniu tego posta, zdecydowanie niemożliwego do określenia, jako napisanego perfekcyjną polszczyzną przez osobę z tzw. lekkim piórem . Jak już wcześniej wspomniałem, osobiście cenię pracę zarówno rzecznika, jak i dziewczyny z biura prasowego. Generalnie dla kibiców wygląda to znacznie lepiej niż kiedykolwiek. Natomiast, może jestem naiwny, ale jeśli do rzecznika zamiast pochwał za ruganie dziennikarzy różnych mediów, dochodziłyby głosy krytyczne jego działań w tym obszarze to może zmieniłby podejście, które nam akurat w tym względzie niestety nie służy.

I to tyczy się również innych sytuacji i osób w klubie.

PS. Mówicie, że na stronach innych klubów jest inaczej. To sobie wejdźcie na komentarze i fora innych ligowców to zobaczycie jaki tam gnój się przelewa.
Powód: PS
Ostatnio edytowane przez Virusman : 17.06.2017 o godz. 10:31.
ABG ABG ABG
Odpowiedz cytując
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 17.06.2017, 11:57
Moim zdaniem Pani Prezes oraz naszemu rzecznikowi brakuje trochę doświadczenia w kontaktach z mediami. Sprawa zaległości rozbija się tylko o źle dobrane słowa. Zamiast powiedzieć, że zaległości już nie ma, trzeba było powiedzieć, że wszystko jest płacone w terminach ustalanych z zawodnikami i by było po problemie.

Od zawsze wiadomo, że polskie media lubią się dopierdzielać do każdego słowa i dlatego te artykuły powstają. Dla mnie nie ma co się więcej na ten temat rozwodzić, bo i tak to nic nie zmieni. Po prostu zebrać doświadczenie i się na tym uczyć!

Najważniejsze jest teraz jak najszybciej dopiąć kadrę.
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 17.06.2017, 12:10
POtey napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Pani Prezes oraz naszemu rzecznikowi brakuje trochę doświadczenia w kontaktach z mediami. Sprawa zaległości rozbija się tylko o źle dobrane słowa. Zamiast powiedzieć, że zaległości już nie ma, trzeba było powiedzieć, że wszystko jest płacone w terminach ustalanych z zawodnikami i by było po problemie.

Od zawsze wiadomo, że polskie media lubią się dopierdzielać do każdego słowa i dlatego te artykuły powstają. Dla mnie nie ma co się więcej na ten temat rozwodzić, bo i tak to nic nie zmieni. Po prostu zebrać doświadczenie i się na tym uczyć!

Najważniejsze jest teraz jak najszybciej dopiąć kadrę.
Tylko, że oni nigdy nie powiedzieli, że zaległości nie ma. Ja przynajmniej nigdzie takiej wypowiedzi nie słyszałem, ani nie widziałem.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 17.06.2017, 13:52
Virusman napisał(a):Wyświetl post
Ale nie popadajmy w paranoję. Ktoś jest zaniepokojony sytuacją klubu, rozczarowany bo wydawało się, że wszystko jest na prostej. Taka wiadomość wychodziła do mediów - co moim zdaniem było słusznym działaniem ze strony klubu, a ktoś inny może powiedzieć że zarząd nas oszukiwał. A jednak piłkarze mają spore zaległości (według niektórych mediów, którym nie ufacie, takie że mogliby zerwać kontrakty). To już kibic nie może sobie napisać o swoim rozczarowaniu na forum? Czy mamy rozmawiać o tym jedynie prywatnie i to najlepiej szeptem, żeby nikt nie podsłuchał?

Jest ryzyko, że któryś zawodnik rozwiąże z nami kontrakt jak Lipski z Ruchem. Mamy już doświadczenie z tym jak nasze problemy finansowe spowodowały stratę zawodników, czy też zmusiły nas do spłaty dodatkowych odsetek. Były też przypadki błędów i gapiostwa zarządów. Cierzniak, Wilk, Kokoszka, Dolha, Genkov... Z innej grupy Mandziara, Wdowczyk. Czy mamy 100% pewności, że tak znów się nie stanie, gdy istnieje takie ryzyko? Od razu mówię, że nie winię za to zarządu - w takiej znaleźliśmy się sytuacji - a poza tym sprzedamy Brleka i Mąkę, to spłacimy pilne długi. Ale pytanie, czy jest tutaj na forum zakaz pisania na ten temat?
Świetny tekst, w punkt. Ale przecież są tacy którzy wolą pajacować i wypisywać: Weź człowieku wejdź do szafy, zamknij się tam i sobie posiedź. Maila do bravo możesz trzasnąć z komórki.

Cytat:
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.06.2017, 15:06
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Świetny tekst, w punkt. Ale przecież są tacy którzy wolą pajacować i wypisywać: Weź człowieku wejdź do szafy, zamknij się tam i sobie posiedź. Maila do bravo możesz trzasnąć z komórki.
Bo przesadzasz i wymagasz niemożliwego. Oczekiwanie żeby TS wyciągnął nagle kilkadziesiąt milionów i spłacił od razu cały syf po Cupiale to jest właśnie pajacowanie.
Ubodło Cię to co napisał S1mone dlatego że miał sporo racji. Twoje "piętnowanie" to dziecinada. Jakoś my dostaliśmy od razu licencję co było wielkim osiągnięciem obecnych władz. Porównywanie z patologią Ruchu który był finansowany przez miasto jest obraźliwe dla TS-u. Nam nikt nie pomaga.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 17.06.2017, 15:12
Ktoś potrafi oszacować ile długów zostało po TF?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.06.2017, 15:16
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Ktoś potrafi oszacować ile długów zostało po TF?
Dług zewnętrzny był pomiędzy 13 i 14 milionów PLN w momencie przejmowania Wisły przez TS.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 17.06.2017, 15:17
Prezes jest prawnikiem i wypowiada się akurat w słowach doskonale przemyślanych. Tyle że są to słowa przemyślane pod względem prawnym.

Kiedy trafiają do mediów i - pośrednio - do kibiców i piłkarzy, zaczynają żyć własnym życiem. Bo tacy odbiorcy pewnych mocno przemyślanych niuansów nie wychwycą i potem zaczyna się płacz i zgrzytanie zębów, że nie jest tak, jak zrozumieli.

Tak było niedawno z wypowiedzią o przyznanej licencji, tak było z wypowiedzią o zaległościach...
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 17.06.2017, 15:33
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Prezes jest prawnikiem i wypowiada się akurat w słowach doskonale przemyślanych. Tyle że są to słowa przemyślane pod względem prawnym.

Kiedy trafiają do mediów i - pośrednio - do kibiców i piłkarzy, zaczynają żyć własnym życiem. Bo tacy odbiorcy pewnych mocno przemyślanych niuansów nie wychwycą i potem zaczyna się płacz i zgrzytanie zębów, że nie jest tak, jak zrozumieli.

Tak było niedawno z wypowiedzią o przyznanej licencji, tak było z wypowiedzią o zaległościach...
I tu kolega trafił w sedno!
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Stary 17.06.2017, 16:02
Bo przesadzasz i wymagasz niemożliwego. Oczekiwanie żeby TS wyciągnął nagle kilkadziesiąt milionów i spłacił od razu cały syf po Cupiale to jest właśnie pajacowanie.
Ubodło Cię to co napisał S1mone dlatego że miał sporo racji. Twoje "piętnowanie" to dziecinada. Jakoś my dostaliśmy od razu licencję co było wielkim osiągnięciem obecnych władz. Porównywanie z patologią Ruchu który był finansowany przez miasto jest obraźliwe dla TS-u. Nam nikt nie pomaga.
Wytłumaczyłem o co mi chodziło, w drugiej wiadomości. Jaśniej nie umiem, a dalej nie rozumiesz o co chodziło.

Odcinam się o tej dyskusji.

Cytat:
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 17.06.2017, 16:15
regan, wolfy

niestety tak jest (jeśli chodzi o psucie atmosfery, nawet opluwanie klubu) jeśli za królów nieomylności ma się jednego czy drugiego guru z gazety tej czy tamtej, twittera czy fb. Jeżeli do tego dodamy, ze informacja od nich plynąca trafia na podatny grunt, pasuje pod z góry zalożoną tezę, która ma kibic, to kibic własnej drużyny nie ma hamulców.

Tak, Wisla popełnia mniejsze czy większe błędy (w mojej ocenie te mniejsze) ale nie popełnia ich ten co nikt nie robi. Tak, trzeba negować rzeczy złle, ale jako kibice Wisly możemy to robić bardziej merytorycznie, z klasa ,a nie przyłaczać się do chóru opluwaczy. Zapominamy, ze nowe wiślackie władze sprzatają wielki bałagan zrobiony w ciągu 20 lat. Zapominamy gdzie byliśmy rok temu?
Chyba nawet Stanowski napisał artykuł, że jest pod wrażeniem, ze "kibole z SKWK" doprowadzili do tego, że Wisła dostaje licencje,a taka Lechia -3 (osobiście nie czytałem, opieram się na informacji).

Wczoraj Alan Uryga, byl Analem Urygą i niektórzy chcieli by wypier....z klubu, a dziś wysyłaliby by mu kwiaty. Alanowi należy się szacunek, jako człowiekowi, piłkarzowi i wychowankowi Wisły ale tez nie róbmy z niego jakięś ofiary, a władzom Wisły nie zarzucajmy kompletnej ignorancji i braku kompetencji.

Często niektórzy kibice Wisły zarzucają C+ ze śa TV Legia, ze PZPN to Legia,
ze Komisja Ligi to Legia, a przyklaskują takiemu Staszewskiemu z GW , to zamiast GW podstawcie legia.com.pl skąd się ów dziennikarz wywodzi,a jego wpisy z TT wstawcie na w/w stronę i oceńcie wtedy
jego zachowanie względem Wisły.

Wisła jest w sytuacji jakiej jest. Dlatego dziś w mojej ocenie nie powinniśmy rozwodzić się o jakiś inwestorach, szejkach z petro$ ,nie mówiąc już o powrocie Cupiała. Kupujmy karnety! To dużo znaczy dla klubu, a dla nas chyba nie stanowi jakiegoś wielkiego wysiłku.

Niektórzy dziennikarze, a dołączają się również kibice twierdząc teraz, że będziemy żałować Urygi, że na zapchanie dziur (kartki, kontuzje) byłyby jak znalazł. Ale oto w tym chodzi? Piłkarz 23 lata,reprezentant Polski nie wygrywa rywalizacji z niemal 40-letnim Głowackim!

Gdyby przyszło wybrać Uryga czy Llonch, to na kogo byście się zdecydowali?

Czasami dajcie sobie na luz i nie reagujcie na każdą wrzutkę informacjii. Kiedyś gdy przychodził Kuba pisano na forum, że wzmacniamy trzecioligowe rezerwy. Pół roku temu przychodził Kiko i miał być nieudacznikiem. Ten rok będzie weryfikacją trenera ale na razie trener zrobił to czego od niego wymagano.

Zaczekajmy na nowych graczy. Powinni pokazać się niebawem.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 17.06.2017, 20:56
Dorzucę wam jeszcze kilka spostrzeżeń do poduszki

Rok temu dało się słyszeć, że Wisła upadnie. Spadnie z Ekstraklasy, a juniorzy z CLJ.

Jak życie pokazało nie spadliśmy nigdzie, a ponadto w obu zestawieniach byliśmy wyżej niż odwieczna rywalka zza Błoń. Rywalka kupujaca Piatka za podobno 500 000 euro, do tego Malarczyka i tym podobnych.

Manuel Junco wraz z pionem sportowym i zarządem dokonał transferow tylko i wyłącznie bezgotowkowych. Udało się.Teraz trzeba zadziałać podobnie. Oby i tym razem poszlo po naszej myśli.

A wszystkim tym, którzy chcą rownowagi miedzy Polakami i obcokrajowcami klub również dogodzi. Tylko niech poprawi sie jeszcze sytuacja finansowa.

Za takiego Kądziora podobno trzeba było zaplacic ok 100 000 euro. Za dobrego gracza ale z 1 ligi. I Polacy też sobie podobno krzyczą niezłe kwoty zasadniczego wynagrodzenia.

Do tego dochodzi temat agenta, który jak Bolek z BMG Sport potrafił zablokować Czerwińskiego
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 17.06.2017, 22:29
Z calym szacunkiem ale na te kurewstwo zza Błon nie powinniśmy nawet spoglądać a tym bardziej się do nich przyrównywać. Jebal ich pies.
Powód: Jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 17.06.2017 o godz. 22:30.
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 17.06.2017, 22:57
Amen, wiesniaku !
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 18.06.2017, 07:47
I tak i nie. Bo wiadomo ze Zawsze nad Wami. A z drugiej strony to dobry przykład na to i najbliższy, ze wiele innych klubów stać obecnie na więcej finansowo od Wisły. A my musimy teraz trzymać się razem. Być blisko klubu i wspomagać go. Żyć ze sprzedaży najlepszych zawodników, promować następnych. Walczyć o sponsorów i samemu być sponsorami. Bo każdy sponsor może się wycofać, a ABG zawsze przy Wiśle zostanie.
Cytat:
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Stary 18.06.2017, 10:14
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Z calym szacunkiem ale na te kurewstwo zza Błon nie powinniśmy nawet spoglądać a tym bardziej się do nich przyrównywać. Jebal ich pies.
za przeproszeniem g... prawda
kiedyś 25 lat temu tak podchodziliśmy do sprawy
gdyby nie ówczesne zaniedbania, dziś by ich wogóle nie było
starsi wiedzą o czym mówię
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów