The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.06.2017, 12:49
Manhunt. napisał(a):Wyświetl post
Kupiłem pare produktów z tej akcji i szczerze mam to głęboko w dupie czy je dostane czy nie. Liczyło się tylko by w jakiś sposób pomóc Wiśle. Płaczecie jak małe dzieci jak to za "rządów" TS jest chujowo, ale nikt tego nie neguje. Chyba wy tylko żyjecie w przekonaniu,że ktoś przyjdzie i zrobi wszystko za Was bo da na stół miliony złotych. Od 2012 w naszym klubie zaczęła się robić chujnia lub nawet pare lat wcześniej się to zaczęło przez foszki właściciela. Myśleliście, że sponsorzy przyjdą z setkami milionów złotych żeby kupić miejsce na koszulce ? Już raz mieliśmy właściela z kasą i to pięknie pokazało, że mieć kase to jedno, ale racjonalnie nią rządzić to drugie. Uświadomcie sobie wreszcie, że będziemy ligowym średniakiem, a jak wejdziemy na podium to będzie to sukces. Zamiast biadolić i beczeć ruszcie dupy po karnety, w sumie to czego sie po was można spodziewać jak 50% tego forum mecze Wisły ogląda w telewizji bo im sie nie chce na mecze chodzić lub "mieszka " za daleko.
1. Ty możesz mieć wywalone, ale np 500 osób nie. Klub powinien się wywiązać z tych nagród, bo one były obiecane za udział. Myślisz, że tak zbudują zaufanie reszty kibiców? Przecież przy ewentualnej reedycji tej akcji, możemy mieć problem z osiągnięciem 2000 uczestników.

2. Kupując pojedyncze bilety na każde spotkanie zapłaci się więcej niż kupując karnet, a chyba nam chodzi o to, aby Wisła więcej zarabiała.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 12.06.2017, 12:57
Klub piłkarski to jest pewna marka. Mecze tego klubu to jest produkt. O markę trzeba dbać, budować jej wizerunek, zdobywać i utrzymywać zaufanie klientów (kibiców). Budować wiarygodność. Produkt należy doskonalić.

Nawet jeżeli Ty, Manhunt, masz to w dupie, to nie jest to wyznacznikiem ani standardem- o czym wspomniał emjot.

Klub piłkarski to nie jest tylko bezgraniczna miłość kibica, który będzie "na dobre i na złe" (będzie, tu: będzie przychodził na mecze). Klub piłkarski jest biznesem, który przyciąga i traci klientów.

Romantyzm kibicowski to nie jest dobra rzecz.
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 12.06.2017, 14:05
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
1. Ty możesz mieć wywalone, ale np 500 osób nie. Klub powinien się wywiązać z tych nagród, bo one były obiecane za udział. Myślisz, że tak zbudują zaufanie reszty kibiców? Przecież przy ewentualnej reedycji tej akcji, możemy mieć problem z osiągnięciem 2000 uczestników.

2. Kupując pojedyncze bilety na każde spotkanie zapłaci się więcej niż kupując karnet, a chyba nam chodzi o to, aby Wisła więcej zarabiała.

2. też tak podchodziłem do sprawy i kupowałem bilety nawet jak nie było mnie na meczu ale tym razem kupie karnet. To jest swoisty kredyt dal przedsiębiorstwa jeśli płacisz za coś z góry i spory zastrzyk gotówki. A że ta gotówka jest potrzebna to ostatni wywiad z Mąką tylko potwierdził.
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 12.06.2017, 15:54
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Lepiej żeby klub dostał mniejsze pieniądze w całości teraz i mógł spłacić jakiegoś wierzyciela w terminie, niż więcej z biletów rozłożone na raty i musiał płacić dodatkowe odsetki.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.06.2017, 19:13
Kolejna świetna robota!

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ac_za_granica/
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 12.06.2017, 20:28
@TIR_DO_SŁUBIC

Powiem tak - jeśli piłkarze (np. Mączyński) mogą czekać po te dwa miesiące na wynagrodzenie, to ja spokojnie mogę zaczekać więcej. Co więcej, jeśli na przykład zarząd ma do wyboru wysyłkę koszulek kibicom miesiąc później albo niezapłacenie w terminie trzeciego wynagrodzenia piłkarzom, którzy mogliby w wyniku tego automatycznie rozwiązać kontrakt z Wisłą, to ja nie tylko nie mam nic przeciwko temu, ale nawet oczekuję od zarządu, że wysyłkę odłoży (nawet jeśli przez to np. zamówiona koszulka dla syna zanim przyjdzie, będzie już za mała).

Swoją drogą było info, że wysyłka będzie po długim weekendzie po Bożym Ciele.

@PhantomRanger

To nie jest takie proste. Specyfika zarządzania klubem piłkarskim (ta realna, nie w piłkarskich menedżerach) jest taka, że największe środki budżetowe wpływają dopiero na koniec sezonu, a wydatki są w większości okresowe już od lipca, nie wspominając już o przygotowaniu do sezonu...

Jak nie będzie wystarczająco pieniędzy na starcie, to zabraknie kasy i będzie to nas kosztowało o wiele więcej niż ten dodatkowy zysk.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.06.2017, 22:11
emjot napisał(a):Wyświetl post
to że masz coś głęboko nie znaczy że jest to standard postępowania
i że coś takiego wzbudza zaufanie

jest to żenujące żeby nie napisać mocniej
Ja zwyczajnie jestem mega rozczarowany. Bardzo cieszylem sie na rozne .......y, ktore kupilem. Tyle i az tyle
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.06.2017, 11:49
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Kolejna świetna robota!

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ac_za_granica/
Ja to trochę inaczej widzę...
Można go przekazać np jakiemuś dziecku?
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.06.2017, 17:16
"�� @WislaKrakowSA 9.06 zapłaciła piłkarzom tylko pół pensji za marzec. Dziś więc teoret. wszyscy mogą rozwiązać umowy" rok minął a pensji na czas po wpływach od sponsorów (koszulki, canal +) nie mogą uciągnąć , za stadion tez dług rośnie ...
Odpowiedz cytując
AdzikWK
Junior Member

Od: 01.2017

Stary 14.06.2017, 17:22
Połowa ligi ma problemy z wypłatami, a sponsorzy to jednak za mało, TS-owi przydałaby się duża firma z regionu, która by wspierała ten klub solidną kroplówką, ale mało kto zechciałby wejść w piłkę.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 14.06.2017, 17:32
tomaso napisał(a):Wyświetl post
"�� @WislaKrakowSA 9.06 zapłaciła piłkarzom tylko pół pensji za marzec. Dziś więc teoret. wszyscy mogą rozwiązać umowy" rok minął a pensji na czas po wpływach od sponsorów (koszulki, canal +) nie mogą uciągnąć , za stadion tez dług rośnie ...
+ transfery z klubu.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.06.2017, 17:55
Nie chce mi się wierzyć, że po tak dużej transzy z canal+ zapłacono piłkarzom tylko pół wypłaty.

Rozwiązania widzę dwa, albo canal+ jeszcze nie przelał całej kasy, albo po prostu ten dziennikarz ma trefne info. Poza tym i tak się nie powołał na źródło, więc dla mnie to pier*** bzdur.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.06.2017, 18:11
Nie ma trefnego info.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.06.2017, 18:24
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Nie chce mi się wierzyć, że po tak dużej transzy z canal+ zapłacono piłkarzom tylko pół wypłaty.

Rozwiązania widzę dwa, albo canal+ jeszcze nie przelał całej kasy, albo po prostu ten dziennikarz ma trefne info. Poza tym i tak się nie powołał na źródło, więc dla mnie to pier*** bzdur.
Kasa byla z ekstraklasy a nie z canal plus

Z mojego info. wiem sa opoznienia w wyplatach bo nadszedl dead line z i trzeba rozliczyc tez innych wierzycieli i dlatego nie ma plynnosci
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 14.06.2017, 18:36
Z eklasy Tzn. C+ do nich oni nam czy to inna kasa?

Jeśli jesteśmy przed wpływem tych 8 baniek ok słabo to wygląda ale damy radę. Jeśli po to znaczy, że jesteśmy głęboko pod wodą.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.06.2017, 18:52
Jeśli prawdą jest, że mamy tak poważne zatory w płatnościach pensji, to pozostaje tylko współczuć TSowi. To nie jest tak, że oni nie chcą zapłacić, tylko po prostu nie mają z czego. Z każdej strony sapią nad nimi wierzyciele, te 8 baniek to pewnie chwilowo ugasi tylko najpilniejsze pożary.

Z biznesowego punktu widzenia należałoby jak najszybciej spłacić najwartościowszych piłkarzy (wiem, że to draństwo w stosunku do pozostałych zawodników), z piłkarzami typu Brożek/Głowacki/Małecki usiąść i poprosić o trochę czasu, bo stracić takiego Brleka za 3 niezapłacone pensje to byłby szczyt frajerstwa.
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 14.06.2017, 20:05
tomaso napisał(a):Wyświetl post
Skąd to info?
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Stary 14.06.2017, 21:07
Twitter Sebastian Staszewski sport.pl
Odpowiedz cytując
AdzikWK
Junior Member

Od: 01.2017

Stary 14.06.2017, 21:12
Dopiero teraz widać jak niekompetentni ludzie zarządzali tym klubem, kasa Cupiała jednak nie wszystko rekompensowała, ale mimo to uważam, że TS-owi jest potrzebne wsparcie inwestora, tylko z głową na karku, a o takim można na razie pomarzyć
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 14.06.2017, 23:10
Manhunt. napisał(a):Wyświetl post
Kupiłem pare produktów z tej akcji i szczerze mam to głęboko w dupie czy je dostane czy nie. Liczyło się tylko by w jakiś sposób pomóc Wiśle. Płaczecie jak małe dzieci jak to za "rządów" TS jest chujowo, ale nikt tego nie neguje. Chyba wy tylko żyjecie w przekonaniu,że ktoś przyjdzie i zrobi wszystko za Was bo da na stół miliony złotych. Od 2012 w naszym klubie zaczęła się robić chujnia lub nawet pare lat wcześniej się to zaczęło przez foszki właściciela. Myśleliście, że sponsorzy przyjdą z setkami milionów złotych żeby kupić miejsce na koszulce ? Już raz mieliśmy właściela z kasą i to pięknie pokazało, że mieć kase to jedno, ale racjonalnie nią rządzić to drugie. Uświadomcie sobie wreszcie, że będziemy ligowym średniakiem, a jak wejdziemy na podium to będzie to sukces. Zamiast biadolić i beczeć ruszcie dupy po karnety, w sumie to czego sie po was można spodziewać jak 50% tego forum mecze Wisły ogląda w telewizji bo im sie nie chce na mecze chodzić lub "mieszka " za daleko.
Jak juz to 50 baniek euro.
Czy to jest mozliwe? Moim zdaniem, tak.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.06.2017 o godz. 23:13.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 16.06.2017, 10:54
Abstrahuje od całej sytuacji z płaceniem pieniężników. Oczywiste jest to, że klub powinien płacić. Jesteśmy jednak świadkami niebezpiecznego zjawiska kiedy to nie prezesi czy dyrektorzy oceniają zawodnika, tylko zawodnik ocenia zarządców. Robienie teatru z braku przelewów czy wbijanie szpilek w politykę transferową nie jest rolą zawodnika. ( Choćby miał rację).

Uważam Krzyśka niestety za faceta mało inteligentnego. Ta sytuacja powinna być dość prosta dla średnio rozgarniętego gościa. Mianowicie jeśli klub nie płaci to znaczy, że nie ma pieniędzy co świadczy o tym, że boryka się z pewnymi trudnościami. Pieniążków niestety nie drukuje się za pośrednictwem drukarki klubowej, gdyby tak było jestem pewnym że pani Prezes przelała by zawodnikom pieniążki natychmiast. Nagłośnienie sprawy medialnej nie sprawi, że w klubie pojawią się pieniążki, negatywne artykułu na na pewnego tego nie powodują a na dłuższą metę nawet przeszkadzają. Jedynie co Krzysiek ugrał to wyładował swoją frustracje i co by nie mówić takimi sprawami odciąga uwagę od swojej osoby przedstawianej jako dobrego piłkarza i reprezentanta odnoszącej sukcesy kadry narodowej. Woli być kojarzony jako gość walczący o pieniądze a to nie jest sposobem na budowanie pozytywnego wizerunku swojej osoby.

Cała sprawę zamiótł bym pod dywan, po prostu wyjaśnił Krzysztofowi jak dziecku w przedszkolu, że wynikała taka i taka sytuacja. podkreśliłbym że jest dobry piłkarzem i próbowałbym przedłużyć nawet z nim kontrakt jeśli taka jest wola działu sportowego. Obserwując temperament Pani Marzeny boję się aby czasem za mocno go nie zdyscyplinowała.
Ostatnio edytowane przez wester : 16.06.2017 o godz. 11:02.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2017, 12:11
To nie ma sensu. Mączyński już kilkukrotnie jasno dał do zrozumienia, że chce odejść. Żadna rozmowa tego nie zmieni, temat będzie wracał co pół roku.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 16.06.2017, 12:26
Oby odszedł już teraz. My na tym zarobimy, on zagranicą dorobi, a i nikt już nie będzie latał do mediów na skargę ze Wisła nie płaci.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 16.06.2017, 13:45
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Oby odszedł już teraz. My na tym zarobimy, on zagranicą dorobi, a i nikt już nie będzie latał do mediów na skargę ze Wisła nie płaci.
Jak nie będą dalej płacić, to znajdzie się ktoś inny. Naiwne myślenie masz kolego.

Zamiast piętnować problem, to niektórzy krytykują zawodnika. A potem obudzimy się jak w Chorzowie.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 16.06.2017, 14:34
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Jak nie będą dalej płacić, to znajdzie się ktoś inny.
ciekawym czy ktoś kiedy ujawni za jaki okres Cupiał zalegał piłkarzom pieniądze,
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.06.2017, 15:35
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Jak nie będą dalej płacić, to znajdzie się ktoś inny. Naiwne myślenie masz kolego.

Zamiast piętnować problem, to niektórzy krytykują zawodnika. A potem obudzimy się jak w Chorzowie.
Wydaje mi się, że w naszym przypadku większość brudów trafia ostatecznie do prasy. Jeżeli dobrze się orientuję, to w Chorzowie mieli poparcie lokalnych dziennikarzy, dobre stosunki z działaczami w PZPN i piłkarzy ze znacznie niższymi oczekiwaniami, którzy godzili się na określone sytuacje. Nam to nie grozi - od razu dostaliśmy nadzór Komisji Licencyjnej, a piłkarze chodzą do prasy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2017, 15:42
Piętnujmy więc problem:
ty niegrzeczny problemie, wy złośliwe stare długi, chamskie zaległości, jak możecie istnieć w naszym kochanym klubie i nie znikać?!

Tak lepiej?
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 16.06.2017, 16:16
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Piętnujmy więc problem:
ty niegrzeczny problemie, wy złośliwe stare długi, chamskie zaległości, jak możecie istnieć w naszym kochanym klubie i nie znikać?!

Tak lepiej?
Nie drwij, wiesz o co mi chodzi, trzeba pilnować klub, naciskać. Wole walczyć o miejsce 10-12 skoro na to stać klub, niż za chwile się martwić, czy mój klub nie zniknie z mapy kraju.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.06.2017, 18:46
Co trzeba?

Piętnować to se możesz dziarę na czole conajwyżej.

Trzeba dać klubowi pracować i podkreślać to co dobre. Tworzyć dobrą prasę i atmosferę wokół klubu. Tak się rodzą sukcesy. Uprawianie upierdliwego czepialstwa niczemu nie służy, niczego nie zmieni, conajwyżej może zaszkodzić, bo to forum czyta multum dziennikarzy i wystarczy, że jedna menda podchwyci temat.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.06.2017, 19:07
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Co trzeba?

Piętnować to se możesz dziarę na czole conajwyżej.

Trzeba dać klubowi pracować i podkreślać to co dobre. Tworzyć dobrą prasę i atmosferę wokół klubu. Tak się rodzą sukcesy. Uprawianie upierdliwego czepialstwa niczemu nie służy, niczego nie zmieni, conajwyżej może zaszkodzić, bo to forum czyta multum dziennikarzy i wystarczy, że jedna menda podchwyci temat.
O Wlasnie. Nikt tak nie psuje atmosfery wokoł Wisly jak ci co sie mienia niby jej kibicami. Szczegolnie ci z wislaportal ktorzy ujawniaja sie gdy publikowane sa niekorzystne informacje.
Powinna byc taka zasada ze plucie na klub dlugotrwale malkontenctwo czepialstwo i szukanie dziury w calym powinno byc szczegolnie moderowane
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów