|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A czemu te 50 baniek dla Wisły akurat? A czemu nie do Zabrza? albo Szczecina? lub Wrocławia? Nagłe pojawienie się 50 baniek można porównać do wygrania w lottka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wiadomo, że na takie pieniądze w PL warunkach nie ma szans. Najpierw liga musiałaby bardzo mocno pójść do przodu.
Zastanawia mnie co innego. Mianowicie przy tak dużym potencjale Wisły (kibice, historia, marka, stadion, baza) zainteresowania ze strony inwestorów, nawet na tym realnym w Polsce poziomie, jest bardzo niskie (praktycznie go nie ma). |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
@nesta
Bo na zabawę w piłkę stać pewnie top 20 najbogatszych w Polsce i najwyraźniej nie są zainteresowani. Dużo lepszym rozwiązaniem jest przejąć jakiś nędzny klubik w Bundeslidze, zupełnie inna medialność, gra z markami typu Bayern/Borussia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo na stadionie muszą być kibice a tutaj najszybciej zapełnić trybuny i jest klub z tradycją .
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A co to w Zabrzu kibiców nie ma? I klubu z tradycjami? Tak samo w Łodzi itd. itd.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mam na myśli nawet naszego podwórka TOP 20. Bardziej taka ogólna refleksja o biznesie w okół Wisły. Przecież Wisła jako najbardziej utytułowany, medialny klub ostatnich 20 lat powinna wręcz przebierać w ofertach. Nawet nie mówię o jednym zbawcy, który wkroczy tu cały na biało i weźmie 100%. Wydawałoby się, że taki klub powinien być bardzo łakomym kąskiem dla ludzi biznesu, firm, sponsorów, mniejszościowych udziałowców itp., chcących zainwestować w futbol, wypromować się. W środowisku powinien być szum, że taki klub jest "do wzięcia". Tymczasem duże pieniądze zaczynają obracać się w ośrodkach piłkarskich również tych z dużo mniejszym niż Wisła potencjałem. A u nas cisza... (pomijam oczywiście kwestię pierwokupu jaką ma zagwarantowana TF).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No sa ,ale co mu zrobić jak jak się uprze na Wisłę?
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2017
Offline |
|
|
W Polsce jest niechęć do inwestycji w piłkę, paru bogatych ludzi się na tym przejechało Drzymała, Wojciechowski, Walter, Solorz czy nawet Cupiał. Cupiał mógłby wrócić, ale tylko jako sponsor bez prawa głosu, bo więcej na R22 Kapki czy Smudy nie potrzebujemy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
![]() ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Poczułem się jak w dziale science-fiction, ale co tam...
Problemem jest to, że na klubie piłkarskim się w zasadzie nie zarabia. Oczywiście są wyjątki, ale - jak sama nazwa wskazuje - są wyjątkowe. De facto nie ma czegoś takiego, jak "inwestycja w piłkę", jest zabawa, sponsoring, promocja, czasem menedżerka czy obrót akcjami, ale na palcach jednej ręki można policzyć tych, którzy potraktowali klub piłkarski jako inwestycję finansową, która w dłuższym okresie przyniosła jakiś zwrot. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Dariook : 08.06.2017 o godz. 21:54.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Czy pora żebyś zamiast pisać na forum zażył leki i położył się spać? Moim zdaniem tak.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.06.2017 o godz. 22:18.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
to moze jakas akcja poszukamy jakiegos bogatego chinczyka na fb czy tt i wszyscy piszemy zeby przywozil 50 milionow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nie no, panowie zawsze kristos , albo brylant17 moze wygrać na loterii taka kase
![]() https://www.youtube.com/watch?v=8hoQ9JtIgcc ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Kristos, nie chcę Cię wyśmiewać, rozumiem i podzielam emocje, które są źródłem Twojego postu. Jesteś zakochany, chłopie, i to wszystko tłumaczy. Żaden wstyd się zakochać, zwłaszcza że obiekt Twoich (no dobra, przyznajmy, naszych) uczuć jest wyjątkowy.
ALE!!!!!!!!!!!!!!! Rojenia o bogatym wujku, który da Wiśle 50 mln euro są bezproduktywne. Nikt nigdy nie da takiej kasy kropka. Dobrze wiesz, że biznes piłkarski jest specyficzny i polega głównie na sprzedaży marzeń. Im więcej osób będzie marzyć o wielkiej Wiśle, tym droższe będzie miejsce na koszulkach i tym więcej firm będzie chciało łączyć swój wizerunek z naszym - to uproszczenie, ale mniej więcej tak właśnie to działa. Więc zanim się znajdzie sponsor za 50 baniek euro, najpierw codziennością muszą być sponsorzy za 5 baniek euro (a i do tego baaardzo nam w Polsce daleko). Krok po kroku: redukować długi, budować zręby organizacyjne, rozwijać akademię, a nade wszystko wzmacniać marketing i dbać, żeby nie spaść poniżej 8 miejsca w lidze. To jest realistyczny program na najbliższe lata i tego powinniśmy się trzymać. Serdecznie Cię pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
oj tam.... moja firma coraz lepiej się rozwija. Ostatnio nawet umieściłem swoje reklamy w trakcie meczu Szwecja-Francja. Zauważcie, najlepsze miejsca obok bramek. Zastanowię się nad tymi 50 mln euro
o tutaj https://www.youtube.com/watch?v=08YXBBGwazA
Ostatnio edytowane przez FraMat : 10.06.2017 o godz. 10:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
To ty jesteś ze Szwecji ? to by się zgadzało emigrant!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Twoje zdanie na temat mojego postu mam głeboko w d...e, wiec sobie daruj.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zobaczymy co dalej... Szejk już w drodze! ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
Forumowicze żyją romantyzmem, nie racjonalizmem. Zbajeruje prezes pięknymi słowami i wszyscy ślepo wierzą. A prawda a jest taka, że byliśmy w dupie i jesteśmy w dupie.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 11.06.2017 o godz. 22:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jest jak piszesz... łykamy wszystko jak ciepłe bułki na śniadanie, dotrwamy do końca rundy jesiennej, później walka o ósemkę i jak się uda do niej wbić, kolejny rok przetrwamy... Już nie chcę się pastwić nad aktualnym Zarządem, bo jak by nie było uratowali Wisłę przed upadkiem i jakoś TO ogarnęli ale chyba już czas na zmiany. ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
To jazda po karnety. Skończyć marudzić tylko niech każdy kupi karnet. Przydałoby się by pisać tutaj mogły tylko osoby które kupiły karnet
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() przypomnę o tej akcji co to była ostatnio wesprzyj swój klub czy jakoś tak... że niby będziesz 12 bohaterem itd i tzw. nagrody ido ido ido jak Jimenez czy Gimenez kilka ładnych lat temu skończyć marudzić ![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chyba, że pieniądze na produkcję gadżetów zostały zabezpieczone na poczet jakiś zaległości, na przykład za abonament na telefon Junco. Wszak poszukiwania amigos po Hong Kongu może być drogim hobby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Bo ja na przykład uważam Manuela Junco za głównego twórcę niespodziewanego sukcesu nowych władz Wisły. Myślę też, że go obrażasz, sugerując, że ściąga znajomków. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zauważ, że w swojej wypowiedzi użyłem sformułowania "chyba, że" mogącego być pewnym usprawiedliwieniem dla tematu braku gadżetów będącego, potencjalnie, skutkiem inwestycji pieniędzy przeznaczonych na ich produkcję w inny kierunek działań klubu (tu: poszukiwanie pilkarza w Hong Kongu). To jednak był żart. Zarzutu o ściąganie "znajomków" brak. Wszystkie dotychczasowe decyzje Junco bronią się same. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Kupiłem pare produktów z tej akcji i szczerze mam to głęboko w dupie czy je dostane czy nie. Liczyło się tylko by w jakiś sposób pomóc Wiśle. Płaczecie jak małe dzieci jak to za "rządów" TS jest chujowo, ale nikt tego nie neguje. Chyba wy tylko żyjecie w przekonaniu,że ktoś przyjdzie i zrobi wszystko za Was bo da na stół miliony złotych. Od 2012 w naszym klubie zaczęła się robić chujnia lub nawet pare lat wcześniej się to zaczęło przez foszki właściciela. Myśleliście, że sponsorzy przyjdą z setkami milionów złotych żeby kupić miejsce na koszulce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
W punkt Manhunt. O to mi chodziło właśnie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
i że coś takiego wzbudza zaufanie jest to żenujące żeby nie napisać mocniej ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|