The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2017, 12:03
A czemu te 50 baniek dla Wisły akurat? A czemu nie do Zabrza? albo Szczecina? lub Wrocławia? Nagłe pojawienie się 50 baniek można porównać do wygrania w lottka.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.06.2017, 12:03
Wiadomo, że na takie pieniądze w PL warunkach nie ma szans. Najpierw liga musiałaby bardzo mocno pójść do przodu.
Zastanawia mnie co innego. Mianowicie przy tak dużym potencjale Wisły (kibice, historia, marka, stadion, baza) zainteresowania ze strony inwestorów, nawet na tym realnym w Polsce poziomie, jest bardzo niskie (praktycznie go nie ma).
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.06.2017, 12:12
@nesta

Bo na zabawę w piłkę stać pewnie top 20 najbogatszych w Polsce i najwyraźniej nie są zainteresowani. Dużo lepszym rozwiązaniem jest przejąć jakiś nędzny klubik w Bundeslidze, zupełnie inna medialność, gra z markami typu Bayern/Borussia.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 08.06.2017, 12:12
Bo na stadionie muszą być kibice a tutaj najszybciej zapełnić trybuny i jest klub z tradycją .
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 08.06.2017, 12:18
A co to w Zabrzu kibiców nie ma? I klubu z tradycjami? Tak samo w Łodzi itd. itd.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 08.06.2017, 12:22
Patryko napisał(a):Wyświetl post
@nesta

Bo na zabawę w piłkę stać pewnie top 20 najbogatszych w Polsce i najwyraźniej nie są zainteresowani. Dużo lepszym rozwiązaniem jest przejąć jakiś nędzny klubik w Bundeslidze, zupełnie inna medialność, gra z markami typu Bayern/Borussia.
Nie mam na myśli nawet naszego podwórka TOP 20. Bardziej taka ogólna refleksja o biznesie w okół Wisły. Przecież Wisła jako najbardziej utytułowany, medialny klub ostatnich 20 lat powinna wręcz przebierać w ofertach. Nawet nie mówię o jednym zbawcy, który wkroczy tu cały na biało i weźmie 100%. Wydawałoby się, że taki klub powinien być bardzo łakomym kąskiem dla ludzi biznesu, firm, sponsorów, mniejszościowych udziałowców itp., chcących zainwestować w futbol, wypromować się. W środowisku powinien być szum, że taki klub jest "do wzięcia". Tymczasem duże pieniądze zaczynają obracać się w ośrodkach piłkarskich również tych z dużo mniejszym niż Wisła potencjałem. A u nas cisza... (pomijam oczywiście kwestię pierwokupu jaką ma zagwarantowana TF).
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 08.06.2017, 12:28
silver03 napisał(a):Wyświetl post
A co to w Zabrzu kibiców nie ma? I klubu z tradycjami? Tak samo w Łodzi itd. itd.
No sa ,ale co mu zrobić jak jak się uprze na Wisłę?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 08.06.2017, 12:42
nesta napisał(a):Wyświetl post
Tymczasem duże pieniądze zaczynają obracać się w ośrodkach piłkarskich również tych z dużo mniejszym niż Wisła potencjałem. A u nas cisza... (pomijam oczywiście kwestię pierwokupu jaką ma zagwarantowana TF).
Mówisz o mniejszych ośrodkach w Polsce?
Odpowiedz cytując
AdzikWK
Junior Member

Od: 01.2017

Stary 08.06.2017, 13:14
W Polsce jest niechęć do inwestycji w piłkę, paru bogatych ludzi się na tym przejechało Drzymała, Wojciechowski, Walter, Solorz czy nawet Cupiał. Cupiał mógłby wrócić, ale tylko jako sponsor bez prawa głosu, bo więcej na R22 Kapki czy Smudy nie potrzebujemy
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 08.06.2017, 13:37
kristos napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem, dotąd dopóki TS będzie właścicielem klubu będzie " dziadowanie".
Mam potrzebny jest właściciel z konkretną gotówką. Ktoś co spłaciłby stare zobowiązania i położył na stole 50 mil euro do budżetu.
Ty tak serio? 50 MILIONÓW EURO?

Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 08.06.2017, 15:29
Poczułem się jak w dziale science-fiction, ale co tam...

Problemem jest to, że na klubie piłkarskim się w zasadzie nie zarabia. Oczywiście są wyjątki, ale - jak sama nazwa wskazuje - są wyjątkowe. De facto nie ma czegoś takiego, jak "inwestycja w piłkę", jest zabawa, sponsoring, promocja, czasem menedżerka czy obrót akcjami, ale na palcach jednej ręki można policzyć tych, którzy potraktowali klub piłkarski jako inwestycję finansową, która w dłuższym okresie przyniosła jakiś zwrot.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 08.06.2017, 21:28
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Ty tak serio? 50 MILIONÓW EURO?

Czy to jest możliwe?
Moim zdaniem, tak
Ostatnio edytowane przez Dariook : 08.06.2017 o godz. 21:54.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.06.2017, 22:15
kristos napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem, dotąd dopóki TS będzie właścicielem klubu będzie " dziadowanie".
Mam potrzebny jest właściciel z konkretną gotówką. Ktoś co spłaciłby stare zobowiązania i położył na stole 50 mil euro do budżetu.
Czy to jest możliwe ?
Moim zdaniem, tak.
Przeczytałem na tym forum wiele idiotycznych, pozbawionych sensu i kuriozalnych postów ale Twój przebija chyba wszystko.

Czy pora żebyś zamiast pisać na forum zażył leki i położył się spać? Moim zdaniem tak.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.06.2017 o godz. 22:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ricenb
Member

Od: 03.2005

Stary 08.06.2017, 22:23
to moze jakas akcja poszukamy jakiegos bogatego chinczyka na fb czy tt i wszyscy piszemy zeby przywozil 50 milionow
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 08.06.2017, 22:24
nie no, panowie zawsze kristos , albo brylant17 moze wygrać na loterii taka kase

https://www.youtube.com/watch?v=8hoQ9JtIgcc
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 09.06.2017, 09:18
Kristos, nie chcę Cię wyśmiewać, rozumiem i podzielam emocje, które są źródłem Twojego postu. Jesteś zakochany, chłopie, i to wszystko tłumaczy. Żaden wstyd się zakochać, zwłaszcza że obiekt Twoich (no dobra, przyznajmy, naszych) uczuć jest wyjątkowy.

ALE!!!!!!!!!!!!!!! Rojenia o bogatym wujku, który da Wiśle 50 mln euro są bezproduktywne. Nikt nigdy nie da takiej kasy kropka. Dobrze wiesz, że biznes piłkarski jest specyficzny i polega głównie na sprzedaży marzeń. Im więcej osób będzie marzyć o wielkiej Wiśle, tym droższe będzie miejsce na koszulkach i tym więcej firm będzie chciało łączyć swój wizerunek z naszym - to uproszczenie, ale mniej więcej tak właśnie to działa. Więc zanim się znajdzie sponsor za 50 baniek euro, najpierw codziennością muszą być sponsorzy za 5 baniek euro (a i do tego baaardzo nam w Polsce daleko). Krok po kroku: redukować długi, budować zręby organizacyjne, rozwijać akademię, a nade wszystko wzmacniać marketing i dbać, żeby nie spaść poniżej 8 miejsca w lidze. To jest realistyczny program na najbliższe lata i tego powinniśmy się trzymać. Serdecznie Cię pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.06.2017, 10:08
oj tam.... moja firma coraz lepiej się rozwija. Ostatnio nawet umieściłem swoje reklamy w trakcie meczu Szwecja-Francja. Zauważcie, najlepsze miejsca obok bramek. Zastanowię się nad tymi 50 mln euro

o tutaj
https://www.youtube.com/watch?v=08YXBBGwazA
Ostatnio edytowane przez FraMat : 10.06.2017 o godz. 10:11.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.06.2017, 10:37
To ty jesteś ze Szwecji ? to by się zgadzało emigrant!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 11.06.2017, 19:06
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem na tym forum wiele idiotycznych, pozbawionych sensu i kuriozalnych postów ale Twój przebija chyba wszystko.

Czy pora żebyś zamiast pisać na forum zażył leki i położył się spać? Moim zdaniem tak.
Twoje zdanie na temat mojego postu mam głeboko w d...e, wiec sobie daruj.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 11.06.2017, 22:07
AdzikWK napisał(a):Wyświetl post
W Polsce jest niechęć do inwestycji w piłkę, paru bogatych ludzi się na tym przejechało Drzymała, Wojciechowski, Walter, Solorz czy nawet Cupiał. Cupiał mógłby wrócić, ale tylko jako sponsor bez prawa głosu, bo więcej na R22 Kapki czy Smudy nie potrzebujemy
Taaaa już to widzę... Cupiał (jako osoba prywatna) połozy na stole 10 baniek i powie róbcie co chcecie a ja będę patrzył z loży... Zrobiłbyś tak? Na koszulkach Wisła będzie miała zamiast LVbetu "Boguś Kochamy Cię"! Ech... Już tacy byli co chcieli wejść do Wisły z kasą ale TS powiedział im, że max 49% i gówno do gadania, więc sobie poszli "walczyć" o Śląsk czy Koronę a my odpuszczamy Załuskę, sprzedajemy karnety na 5 sezonów do przodu i podpisujemy umowy z perspektywicznymi Boguskim i Brożkiem oraz nie odbieramy telefonów z UM co do spłaty zadłużenia za wynajem stadionu...
Zobaczymy co dalej... Szejk już w drodze!
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 11.06.2017, 22:41
cudlaty napisał(a):Wyświetl post
Taaaa już to widzę... Cupiał (jako osoba prywatna) połozy na stole 10 baniek i powie róbcie co chcecie a ja będę patrzył z loży... Zrobiłbyś tak? Na koszulkach Wisła będzie miała zamiast LVbetu "Boguś Kochamy Cię"! Ech... Już tacy byli co chcieli wejść do Wisły z kasą ale TS powiedział im, że max 49% i gówno do gadania, więc sobie poszli "walczyć" o Śląsk czy Koronę a my odpuszczamy Załuskę, sprzedajemy karnety na 5 sezonów do przodu i podpisujemy umowy z perspektywicznymi Boguskim i Brożkiem oraz nie odbieramy telefonów z UM co do spłaty zadłużenia za wynajem stadionu...
Zobaczymy co dalej... Szejk już w drodze!
Zapomniałeś dodać, że ślepo wierzymy (większość kibiców) w bajki wypuszczane z klubu o tym że jest dobrze, w zapewnienia o transferach na Twitterze itd.

Forumowicze żyją romantyzmem, nie racjonalizmem. Zbajeruje prezes pięknymi słowami i wszyscy ślepo wierzą. A prawda a jest taka, że byliśmy w dupie i jesteśmy w dupie.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 11.06.2017 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 11.06.2017, 23:01
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Zapomniałeś dodać, że ślepo wierzymy (większość kibiców) w bajki wypuszczane z klubu o tym że jest dobrze, w zapewnienia o transferach na Twitterze itd.

Forumowicze żyją romantyzmem, nie racjonalizmem. Zbajeruje prezes pięknymi słowami i wszyscy ślepo wierzą. A prawda a jest taka, że byliśmy w dupie i jesteśmy w dupie.
Tak! Zapomniałem ;-)
A jest jak piszesz... łykamy wszystko jak ciepłe bułki na śniadanie, dotrwamy do końca rundy jesiennej, później walka o ósemkę i jak się uda do niej wbić, kolejny rok przetrwamy...
Już nie chcę się pastwić nad aktualnym Zarządem, bo jak by nie było uratowali Wisłę przed upadkiem i jakoś TO ogarnęli ale chyba już czas na zmiany.
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 11.06.2017, 23:06
To jazda po karnety. Skończyć marudzić tylko niech każdy kupi karnet. Przydałoby się by pisać tutaj mogły tylko osoby które kupiły karnet
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 12.06.2017, 07:09
maciekkk napisał(a):Wyświetl post
To jazda po karnety. Skończyć marudzić tylko niech każdy kupi karnet. Przydałoby się by pisać tutaj mogły tylko osoby które kupiły karnet

przypomnę o tej akcji co to była ostatnio
wesprzyj swój klub czy jakoś tak...
że niby będziesz 12 bohaterem itd

i tzw. nagrody ido ido ido
jak Jimenez czy Gimenez kilka ładnych lat temu

skończyć marudzić
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 12.06.2017, 07:59
emjot napisał(a):Wyświetl post

przypomnę o tej akcji co to była ostatnio
wesprzyj swój klub czy jakoś tak...
że niby będziesz 12 bohaterem itd

i tzw. nagrody ido ido ido
jak Jimenez czy Gimenez kilka ładnych lat temu

skończyć marudzić
Nie dość że kibice są niejednokrotnie robieni w wała przez piłkarzy, to teraz jeszcze ukochany klub wyruchał ich na kubki i koszulki

Chyba, że pieniądze na produkcję gadżetów zostały zabezpieczone na poczet jakiś zaległości, na przykład za abonament na telefon Junco. Wszak poszukiwania amigos po Hong Kongu może być drogim hobby.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 12.06.2017, 08:30
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Nie dość że kibice są niejednokrotnie robieni w wała przez piłkarzy, to teraz jeszcze ukochany klub wyruchał ich na kubki i koszulki

Chyba, że pieniądze na produkcję gadżetów zostały zabezpieczone na poczet jakiś zaległości, na przykład za abonament na telefon Junco. Wszak poszukiwania amigos po Hong Kongu może być drogim hobby.
Zarzucasz dyrektorowi Junco niegospodarność czy niekompetencję? Rozwiń swoją myśl, proszę, tylko koniecznie tym razem dorzuć jakieś konkrety.

Bo ja na przykład uważam Manuela Junco za głównego twórcę niespodziewanego sukcesu nowych władz Wisły. Myślę też, że go obrażasz, sugerując, że ściąga znajomków.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 12.06.2017, 08:51
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Zarzucasz dyrektorowi Junco niegospodarność czy niekompetencję? Rozwiń swoją myśl, proszę, tylko koniecznie tym razem dorzuć jakieś konkrety.

Bo ja na przykład uważam Manuela Junco za głównego twórcę niespodziewanego sukcesu nowych władz Wisły. Myślę też, że go obrażasz, sugerując, że ściąga znajomków.
Absolutnie nie jest moją intencją negowanie kompetencji Junco, którego sam uważam za świetnego facjowca na podstawie już wykonanej pracy, jednocześnie dając mu olbrzymi kredyt zaufania.

Zauważ, że w swojej wypowiedzi użyłem sformułowania "chyba, że" mogącego być pewnym usprawiedliwieniem dla tematu braku gadżetów będącego, potencjalnie, skutkiem inwestycji pieniędzy przeznaczonych na ich produkcję w inny kierunek działań klubu (tu: poszukiwanie pilkarza w Hong Kongu). To jednak był żart.

Zarzutu o ściąganie "znajomków" brak. Wszystkie dotychczasowe decyzje Junco bronią się same.
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 12.06.2017, 08:54
Kupiłem pare produktów z tej akcji i szczerze mam to głęboko w dupie czy je dostane czy nie. Liczyło się tylko by w jakiś sposób pomóc Wiśle. Płaczecie jak małe dzieci jak to za "rządów" TS jest chujowo, ale nikt tego nie neguje. Chyba wy tylko żyjecie w przekonaniu,że ktoś przyjdzie i zrobi wszystko za Was bo da na stół miliony złotych. Od 2012 w naszym klubie zaczęła się robić chujnia lub nawet pare lat wcześniej się to zaczęło przez foszki właściciela. Myśleliście, że sponsorzy przyjdą z setkami milionów złotych żeby kupić miejsce na koszulce ? Już raz mieliśmy właściela z kasą i to pięknie pokazało, że mieć kase to jedno, ale racjonalnie nią rządzić to drugie. Uświadomcie sobie wreszcie, że będziemy ligowym średniakiem, a jak wejdziemy na podium to będzie to sukces. Zamiast biadolić i beczeć ruszcie dupy po karnety, w sumie to czego sie po was można spodziewać jak 50% tego forum mecze Wisły ogląda w telewizji bo im sie nie chce na mecze chodzić lub "mieszka " za daleko.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 12.06.2017, 08:58
W punkt Manhunt. O to mi chodziło właśnie
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 12.06.2017, 10:49
Manhunt. napisał(a):Wyświetl post
Kupiłem pare produktów z tej akcji i szczerze mam to głęboko w dupie czy je dostane czy nie. Liczyło się tylko by w jakiś sposób pomóc Wiśle. Płaczecie jak małe dzieci jak to za "rządów" TS jest chujowo, ale nikt tego nie neguje. Chyba wy tylko żyjecie w przekonaniu,że ktoś przyjdzie i zrobi wszystko za Was bo da na stół miliony złotych. Od 2012 w naszym klubie zaczęła się robić chujnia lub nawet pare lat wcześniej się to zaczęło przez foszki właściciela. Myśleliście, że sponsorzy przyjdą z setkami milionów złotych żeby kupić miejsce na koszulce ? Już raz mieliśmy właściela z kasą i to pięknie pokazało, że mieć kase to jedno, ale racjonalnie nią rządzić to drugie. Uświadomcie sobie wreszcie, że będziemy ligowym średniakiem, a jak wejdziemy na podium to będzie to sukces. Zamiast biadolić i beczeć ruszcie dupy po karnety, w sumie to czego sie po was można spodziewać jak 50% tego forum mecze Wisły ogląda w telewizji bo im sie nie chce na mecze chodzić lub "mieszka " za daleko.
to że masz coś głęboko nie znaczy że jest to standard postępowania
i że coś takiego wzbudza zaufanie

jest to żenujące żeby nie napisać mocniej
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów