|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Popraw to proszę, razi
![]() ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zabawnie wyszło bo @MłodePokolenie ma racje, a głosy przeciwne dają pewnie coś koło 85%.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Kiko chyba polubił Kopalnię Soli, bo wczoraj (w poniedziałek) znów byłem w pracy i tym razem go wywoziłem windą na górę
Za pierwszym razem był z rodziną, wczoraj chyba z jakimś znajomym ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Trenerze Kiko. Gratuluję zadowolenia z osiągniętego miejsca po sezonie. Ja jednak nie podzielam Pana radości. Rozegrane w żenującym stylu mecze w grupie mistrzowskiej, to powód do głębszego zastanowienia. W okresie przygotowawczym proponuję zastosować bandzie tych leni metodę guma i wąskie drzwi. W przeciwnym wypadku, wyjdą Panu na głowę. Natomiast przerwa meczu z Termalicą, tutaj pojadę klasykiem, powinna wyglądać tak:
https://www.youtube.com/watch?v=hscU44GBT04 ![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Szczególnie te z Lechią i Koroną wstyd żenada trener do zwolnienia. Mam pretensje tylko za wczoraj. Bo po 1:0 można było dokręcić śrubę i wygrać i byłoby 5 miejsce.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Z Lechią to była mega żenada. Obudzili się na ostatnie 30 minut. Jak drużyna wychodzi tak zmotywowana i rozgrywa taką pierwszą połowę i początek drugiej to ja nie mam pytań.
![]()
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Lechia przez 60 minut też zbyt wiele nie pokazywała....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Znowu zaczyna się pier.dolić w głowie od tego "dobrobytu"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nikomu nie zaczyna się p..ic we łbie od dobrobytu jeśli do mnie pijesz. Z porażek i stylu w jakim się te porażki odnosi należy wyciągać wnioski. Niech podsumowaniem będą dwa mecze, z Górnikiem Ł. i Termalicą. Tutaj nie ma uzasadnienia, że graliśmy z najlepszymi. Cała teoria o naszym miejscu w szeregu bierze w łeb. Mnie wk... takie usprawiedliwianie na siłę. Robienie świętych krów w klubie, które mają w d... kibiców. I żeby było jasne, nie jestem za zwolnieniem trenera.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Bilans Kiko: 7 zwycięstw, 2 remisy i 8 porażek; 24:22 w bramkach, średnia pkt: 1,35.
Według mnie to słaby bilans. Czekamy na poprawę bilansu w sezonie 17/18. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Nawet pozwolę sobie to podzielić na okres kiedy musieliśmy wygrywać (do meczu z ZL) i okres kiedy nie musieliśmy (od meczu z Łęczną). W pierwszym 19p w 9 meczach - 6 zwycięstw, 1 remis, 2 porażki i średnia 2,(1)p/mecz W drugim 4p w 8 meczach - 1 zwycięstwo, 1 remis, 6 porażek i średnia 0,5p/mecz.
Ostatnio edytowane przez filemon : 05.06.2017 o godz. 10:24.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
6 porażek (od meczu z Łęczną), odkąd dowiedzieliśmy się, że jesteśmy w grupie mistrzowskiej.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Sprawiedliwie należy oddać, że dwie porażki (Lechia i Korupter) to nic innego jak wina gwizdków, a nie trenera i kopaczy
|
|
|
|
Member
Od: 03.2017
Offline |
|
|
Problemem nie jest trener ,problemem jest brak napastnika w formie.Na 37 kolejek tylko w 11 meczach bramki zdobywali napastnicy .Kiko widząc,że jest problem z napastnikiem dawał szanse Brożkowi Ondraskowi Zacharze ale niestety żaden na dłużej nie odpalił.Ściągnijmy w lecie klasowego napastnika i wtedy będzie można myśleć o regularnym punktowaniu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
A to czy będziemy o cos grali zależy nie tylko od Kiko, ale też od roszad transferowych. Napastnik pilnie poszukiwany. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Biorąc pod uwagę początek Ramireza w Wiśle i ostatnich kilka spotkań włącznie z przegranym spotkaniem w Łęcznej odnoszę takie wrażenie, że po efekcie nowej miotły śladu już nie ma. Niektórzy tłumaczą słabsze wyniki faktem, iż po awansie do czołowej ósemki drużyna w zasadzie nie grała o nic. Wychodzi na to że piłkarze zrobili nam wszystkim na złość awansując do grupy mistrzowskiej bo na prawdziwą grę o coś stać ich byłoby dopiero walcząc o utrzymanie w Ekstraklasie. Przyznam szczerze widząc w jakiej formie drużyna była od połowy rundy wiosennej opaczność nad nami czuwała, że znaleźliśmy się tam gdzie trzeba. Biorąc pod uwagę dotychczasową pracę trenera w Wiśle trzeba zaznaczyć, że styl gry i organizacja do tego co drużyna prezentowała za Wdowczyka nie poprawiły się. W dalszym ciągu borykamy się z tymi samymi kłopotami poczynając od gry obronnej kończąc na rozegraniu ataku na połowie przeciwnika. Ramirez moim zdaniem jest trenerem tak jak grający obecnie w Wiśle zawodnicy mocno przeciętny, czy udało mu się coś poprawić w grze zespołu szczerze wątpię. Żaden zawodnik obecnie grający w klubie nie osiągnął za niego top formy - życzę powodzenia działaczom w sprzedaży Brleka za dobre pieniądze biorąc pod uwagę jego formę i to co ma do zaoferowania w środku pola a ma na prawdę zbyt mało żeby zrobić karierę na zachodzie (ilość strat, czas podejmowanych decyzji na boisku, tempo rozegrania), a mimo to był wyróżniającym się zawodnikiem Wisły w zakończonym sezonie.
Ciężko będzie Ramirezowi w nowym sezonie tymi zawodnikami ugrać coś więcej nie wierzę żebyśmy nagle w okienku letnim znaleźli środki na lepszych grajków od tych których mamy chyba że znalazłby się jakiś poważny inwestor. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem :
1. słaby mecz z Legią 2. żenująco słaby z Lechią do momentu straty gola 3. średni mecz z Jagą 4. dobry mecz z Koroną 5. dobry mecz z Lechem 6. bardzo dobry mecz z Pogonią 7. bardzo słaby mecz BBT Wyniki wynikami, ale bardzo nie podobał mi się minimalistyczny plan Kiko na pierwsze mecze. To się nie mogło udać. Nie zawsze można mieć tylko szczęścia co z warszafką.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 06.06.2017 o godz. 00:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Myślę,ze nie jest złym trenerem (przeciętnym+) i wśród młodszych zawodników z mniejszym mniemaniem o swojej pozycji(sobie), mógłby więcej osiągnąć. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Duzy blad to pozostawienie na kolejny sezon Glowackiego i Brozka.
Z calym szacunkiem dla Arka, juz jest dawno po drugiej stronie rzeki. Zawala sporo goli, prokuruje sytuacje, a to ze potrafi skasowac kilku leszczy skutecznie maskuje Jego coraz wieksze braki. Pawel Brozek tez niestety bardziej przeszkadza niz pomaga. W przyszlym sezonie bedzie z naszymi dwoma legendami niestety jeszcze gorzej. Zespol musi byc odmlodzony, nie mozemy w nieskonczonosc przedluzac kontraktow coraz slabszym zawodnikom. Arek musi ubrac garnitur bo do niczego nie dojdziemy z nim na boisku. Podobnie jak Pawel. Rafal tez raczej powinien wiecej nie grac niz grac w przyszlym sezonie. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Głowacki był solidnym zawodnikiem naszej drużyny przez cały sezon, a Ty chciałbyś się go pozbyć. Proszę mi pokazać z automatu zawodnika który mógłby przyjść do Krakowa (na którego nas stać) i z miejsca zastąpiłby godnie Arka. Bo na chwile obecną na jego miejsce mamy Alana Urygę. Co do Pawła to również bardzo dobrze, że został. Oczywiście nie możemy opierać się na nim, jednak jako zawodnik wchodzący z ławki to bardzo dobry ruch, podobnie zresztą jak z Boguskim. Każdy doskonale wie, że jeśli mamy walczyć o wyższe cele, potrzebne są wzmocnienia.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wszystko się tutaj rozbija o wysokość kontraktów.
Arek i Paweł będą notować stały regres, do tego Paweł co chwila jest kontuzjowany, mam nadzieję, że nowe kontrakty uwzględniają te aspekty. Ten kolejny rok traktuję jako podziękowanie Wisły dla nich za to, co dla niej zrobili - niemniej jednak obaj powinni stanowić w nowym sezonie mocne punkty ławki a nie pierwszego składu. |
|
|
|
Blood Brothers
Offline |
|
![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Co jest ? pokemony jeszcze śpią ? nie widzę i nie słyszę Kiko out ? ale jak to jestem zawiedziony
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
To zajrzyj do tematu "Przygotowania...."
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Online |
|
|
Bardzo spodobały mi się dzisiejsze słowa Kiko, cytowane przez konkurencyjny portal. Ramirez powiedział m.in. że Mączyński zostaje oraz że Wisła nie będzie sprzedawać swoich piłkarzy za frytki, bo jest zbyt wielkim klubem. Dodajmy do tego i ten drobiazg, że Brlek grywa w sparingach i przygotowuje się do sezonu jak inni. Przekaz jest prawidłowy: Wisła nie musi sprzedawać piłkarzy i nie organizuje żadnych promocji. Jeśli ktoś chce kupić jakiegoś grajka, niech się postara.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Też o tym myślałem (słowa Kiko o Mączyńskim). Dzisiaj jest już praktycznie wyjaśnione i czasem tak sobie myślę, że Kiko generalnie spoko mówi, opanowanie, z szacunkiem, dość rozsądnie. Ale czasem albo trochę odlatuje, albo jest trochę naiwny, albo może kwestia tłumaczenia - słów dziennikarza dla niego / jego słów do publikacji. Bo nie posądzam go o bajkopisarstwo, raczej o takie lekkie oderwanie od twardej rzeczywistości.
![]()
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Może Kiko mówił te słowa w momencie, kiedy oferta była niższa, niż 500k?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|